Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Memigmin 10 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Memigmin 10 mg comprimate filmate

Prospect - Memigmin 10 mg comprimate filmate


NU comercializăm Memigmin 10 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Memigmin 10 mg comprimate filmate    DCI: MEMANTINUM


  Produs complementar recomandat
Memigmin apartine grupului de medicamente cunoscute ca medicamente pentru tratamentul dementei. Pierderea memoriei in boala Alzheimer este determinata de modificarea transmiterii semnalelor la nivelul creierului.
Memigmin 10 mg comprimate filmate
Clorhidrat de memantina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Memigmin si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Memigmin
3. Cum sa utilizati Memigmin
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Memigmin
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Memigmin si pentru ce se utilizeaza
Cum actioneaza Memigmin
Memigmin apartine grupului de medicamente cunoscute ca medicamente pentru tratamentul dementei. Pierderea memoriei in boala Alzheimer este determinata de modificarea transmiterii semnalelor la nivelul creierului. Creierul contine asa-numitii receptori N-metil-D-aspartat (NMDA) care sunt implicati in transmiterea semnalelor nervoase importante in procesele de invatare si memorie. Memigmin apartine
unui grup de medicamente numite antagonisti ai receptorilor NMDA. Memigmin actioneaza asupra acestor receptori NMDA ameliorand transmiterea semnalelor nervoase si memoria. Pentruce se utilizeaza Memigmin
Memigmin se utilizeaza pentru tratamentul pacientilor cu boala Alzheimer moderata pana la severa.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Memigmin
Nu luati Memigmin
- daca sunteti alergic la clorhidratul de memantina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Memigmin, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului:
? daca aveti antecedente de convulsii epileptice;
? daca ati avut recent un infarct miocardic sau daca aveti insuficienta cardiaca congestiva sau de hipertensiune arteriala necontrolata terapeutic (tensiune arteriala mare).
In aceste situatii, tratamentul trebuie supravegheat cu atentie, iar beneficiul clinic al tratamentului cu Memigmin trebuie reevaluat de catre medicul dumneavoastra la intervale regulate. Daca aveti insuficienta renala (probleme cu rinichii), medicul dumneavoastra trebuie sa va monitorizeze cu atentie functia renala si, daca este necesar, sa adapteze corespunzator dozele de memantina.
Trebuie evitata utilizarea in acelasi timp a medicamentelor numite amantadina (pentru tratamentul bolii Parkinson), ketamina (o substanta folosita in general ca anestezic), dextrometorfan (folosit in general pentru tratamentul tusei) si a altor antagonisti NMDA.
Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca ati schimbat recent sau intentionati sa schimbati radical dieta (de exemplu de la dieta normala la dieta strict vegetariana) sau daca aveti acidoza tubulara renala (ATR-exces de substante care formeaza acizi in sange, determinat de disfunctia renala (functia renala redusa)) sau de infectii severe ale tractului urinar (structura anatomica care transporta urina), deoarece poate fi nevoie ca medicul dumneavoastra sa va ajusteze doza de medicament.
Copii si adolescenti
Memigmin nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani. Memigmin impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
In special, efectele urmatoarelor medicamente pot fi modificate de Memigmin si poate fi necesara ajustarea dozelor de catre medicul dumneavoastra:
? amantadina, ketamina, dextrometorfan
? dantrolen, baclofen
? cimetidina, ranitidina, procainamida, chinidina, chinina, nicotina
? hidroclorotiazida (sau orice medicament care contine hidroclorotiazida in asociere cu alta substanta)
? anticolinergice (substante utilizate, in general, pentru tratamentul tulburarilor de miscare sau crampelor intestinale)
? anticonvulsivante (substante utilizate, in general, pentru prevenirea si tratamentul convulsiilor)
? barbiturice (substante utilizate, in general, pentru inducerea somnului)
? agonisti dopaminergici (substante cum sunt L-dopa, bromocriptina);
? neuroleptice (substante utilizate in tratamentul tulburarilor psihice).
? anticoagulante orale
Daca va internati in spital, informati-va medicul ca urmati tratament cu Memigmin.
Sarcina sialaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Utilizarea memantinei nu este recomandata la femeile gravide.
Femeile care iau Memigmin nu trebuie sa alapteze.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Medicul dumneavoastra va va spune daca boala dumneavoastra va permite sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje in conditii de siguranta.
De asemenea, Memigmin va poate modifica reactivitatea, afectand capacitatea de conducere a vehiculelor si de folosire a utilajelor.
Memigmin contine lactoza
Acest medicament contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa utilizati Memigmin
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doze
Doza recomandata de Memigmin pentru adulti si pacienti varstnici este de 20 mg o data pe zi. Pentru a reduce riscul de aparitie a reactiilor adverse, aceasta doza este atinsa gradat, conform urmatoarei scheme zilnice de tratament:
Saptamana 1 o jumatate de comprimat de 10 mg
Saptamana 2 un comprimat de 10 mg
Saptamana 3 un comprimat si jumatate de 10 mg
Saptamana 4 si dupa doua comprimate de 10 mg pe zi
Doze la pacientii cu insuficienta renala
Daca aveti insuficienta renala, medicul dumneavoastra va decide doza adecvata afectiunii dumneavoastra. In acest caz, medicul dumneavoastra va trebui sa va monitorizeze functia renala la intervale stabilite. Mod de administrare
Memigmin trebuie administrat pe cale orala o data pe zi. Pentru ca medicamentul sa fie benefic trebuie sa il luati cu regularitate zi de zi, in acelasi moment al zilei. Comprimatele trebuie inghitite cu putina apa. Comprimatele pot fi luate cu sau fara alimente.
Durata tratamentului
Continuati sa luati Memigmin atat timp cat acesta va face bine. Medicul dumneavoastra trebuie sa va evalueze tratamentul in mod regulat.
Daca luati mai mult Memigmin decat trebuie
In general, daca luati o doza de Memigmin prea mare aceasta nu va face niciun rau. Puteti prezenta mai accentuat simptomele descrise la pct. 4 ,,Reactii adverse posibile”.
Daca se produce un supradozaj cu Memigmin, adresati-va medicului dumneavoastra sau solicitati ajutor medical, deoarece puteti sa aveti nevoie de asistenta medicala.
Daca uitati sa luati Memigmin
Daca observati ca ati uitat sa luati doza dumneavoastra de Memigmin, asteptati si luati doza urmatoare la ora obisnuita.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Memigmin poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. In general, reactiile adverse observate sunt usoare pana la moderate.
Frecvente (afecteaza pana la 1 utilizator din 10)
- dureri de cap, somnolenta, constipatie, valori crescute ale analizelor de sange cu privire la functia ficatului, ameteli, tulburari de echilibru, respiratie dificila, tensiune arteriala mare si hipersensibilitate la medicament
Mai putin frecvente (afecteaza pana la 1 utilizator din 100)
- oboseala, infectii fungice, confuzie, halucinatii, varsaturi, tulburari de mers, insuficienta cardiaca si cheaguri de sange la nivelul venelor (tromboza venoasa/tromboembolism )
Foarte rare (afecteaza pana la 1 utilizator din 10.000)
- convulsii
Frecventa necunoscuta (nu poate fi estimata din datele disponibile).
Inflamatii ale pancreasului, inflamatie la nivelul ficatului (hepatita) si reactii psihotice
Boala Alzheimer a fost asociata cu depresie, idei suicidare si suicid. Aceste evenimente au fost raportate la pacientii tratati cu Memigmin.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. Cum se pastreaza Memigmin
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister dupa EXP.
Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Memigmin
Substanta activa este clorhidratul de memantina. Fiecare comprimat filmat contine clorhidrat de memantina 10 mg, echivalent cu memantina 8,31 mg.
Celelalte componente sunt:
nucleu: celuloza microcristalina, povidona K 30, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu film: hipromeloza, dioxid de titan (E 171), macrogol 400.
Cum arata Memigmin si continutul ambalajului
Memigmin se prezinta sub forma de comprimate filmate de culoare alba sau aproape alba, de forma ovala, biconvexe, avand o linie mediana pe ambele fete. Comprimatul poate fi divizat in doze egale. Memigmin se comercializeaza in cutii cu blistere din PVC-PE-PVDC/Al cu 7,14 ,28, 30, 42, 49, 50, 56, 70, 84, 98, 100 sau 112 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Memigmin 10 mg comprimate filmate
Acest prospect a fost revizuit in Septembrie 2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

cum administrez mediacatia primita, interactiuni?
diagnostice principale: HTA gr lll, Insuficienta cardiaca cl lll NYHA, angina pectorala, boala rin ...
Delorazepam
Buna ziua. Caut pentru mama mea, bolnava de Alzheimer, acest medicament, Delorazepam care mi-a fost ...
alzheimer sau alte demente si depresie severa
ce pot sa urmez de la hofigal fiind suspecta de alzheimer la inceput ! de asemenea sufar de depresie ...
↳ Buna ziua! Va recomand Omega 3 si 6 vegetal, este indicat atat in depresii, cat si pentru reducerea riscului de a face boala Alzheimer, cate 2 capsul ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
ce efect au medicamentele sermion?
ce efect au medicamentele sermion? ...
↳ Buna ziua! Sermion are urmatoarele efecte: imbunatateste cicrulatia cerebrala in special, impiedica formarea de cheaguri de sange, scade tensiunea, a ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
medicamente alzheimer
ce combinatie sa folosesc pt reactivare Cele alopate nu au efect decit in accentuarea somnolentei ...
Beneficii pentru Alzheimer
Mama este diagnosticata cu Alzheimer, are 84 ani, ia pramistar, exelon plasturi 9,5, nebilet di leri ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...