Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Mastodynon comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Mastodynon comprimate

Prospect - Mastodynon comprimate


NU comercializăm Mastodynon comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Mastodynon comprimate    DCI: HOMEOPATE


  Produs complementar recomandat


32.95lei
Vezi detalii

Mastodynon este un medicament homeopat.
Mastodynon comprimate

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Luati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4. Daca nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Mastodynon si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Mastodynon
3. Cum sa utilizati Mastodynon
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Mastodynon
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Mastodynon si pentru ce se utilizeaza
Mastodynon este un medicament homeopat.
Mastodynon este indicat ca tratament la femei aflate la varsta fertila care prezinta urmatoarele tulburari:
- tulburari ale ciclului menstrual;
- sindrom premenstrual cu tulburari cum sunt dureri la nivelul sanilor, instabilitate psihica, umflare a membrelor inferioare, constipatie, durere de cap, migrena (durere de cap foarte pronuntata);
- tulburari benigne dureroase ale sanilor (mastopatie).

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Mastodynon
Nu utilizati Mastodynon
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la Vitex agnus castus, Caulophyllum thalictroides, Cyclamen purpurascens (sau alte specii de primula), Strychnos ignatii, Iris versicolor, Lilium tigrinum sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). Atentionari si precautii
In cazul unor simptome persistente, neclare sau care se repeta, adresati-va medicului dumneavoastra. Astfel de simptome pot fi manifestari ale unei boli si pot necesita consult medical si tratament. Daca aveti sau ati avut cancer sensibil la estrogeni, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza acest medicament.
Daca luati agonisti sau antagonisti ai receptorilor dopaminergici, estrogeni sau antiestrogeni, adresativa medicului dumneavoastra inainte de a utiliza acest medicament.
Se presupune ca Vitex agnus castus din compozitia medicamentului actioneaza asupra axului hipotalamo-hipofizar, prin urmare daca aveti antecedente de boli ale glandei pituitare trebuie sa va
adresati medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Mastodynon.
In caz de tumori ale glandei pituitare secretoare de prolactina utilizarea Vitex agnus castus poate masca simptomele determinate de tumora.
Copii si adolescenti
Deoarece nu exista date adecvate privind utilizarea Mastodynon la copii cu varsta sub 12 ani, nu trebuie administrat la aceasta grupa de varsta.
Mastodynon impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Din cauza efectelor dopaminergice si estrogenice posibile ale Vitex agnus castus din compozitia acestui medicament, nu poate fi exclusa interactiunea Mastodynon cu agonisti si antagonisti ai receptorilor dopaminergici, estrogeni si antiestrogeni.
Mastodynon impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Eficacitatea medicamentelor homeopate poate fi afectata de factori generali cu efect nociv asupra stilului de viata, precum si de stimulente, alcool si tutun.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Nu exista indicatii pentru utilizarea acestui medicament la gravide.
Studiile cu privire la toxicitatea asupra functiei de reproducere sugereaza ca Vitex agnus castus din compozitia medicamentului poate afecta lactatia.
Mastodynon nu trebuie utilizat in timpul sarcinii si alaptarii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu au fost efectuate studii privind efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Mastodynon comprimate contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament. Nota pentru pacientii cu diabet zaharat:
Un comprimat Mastodynon contine aproximativ 0,02 unitati de carbohidrati.
Nu contine gluten.

3. Cum sa utilizati Mastodynon
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Daca nu este prescris altfel de catre medic, doza recomandata este de un comprimat Mastodynon de 2 ori pe zi (un comprimat dimineata si unul seara). Comprimatele se inghit cu o cantitate suficienta de lichid (de exemplu un pahar cu apa). Durata tratamentului trebuie stabilita de catre medic. Pentru a obtine un efect terapeutic optim, se recomanda administrarea continua de Mastodynon timp
de 3 luni. Daca simptomele persista dupa 3 luni de tratament, este necesar consult medical. Daca simptomele revin dupa incetarea tratamentului cu Mastodynon, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a relua tratamentul.
Deoarece nu exista date adecvate privind utilizarea acestui medicament la copii cu varsta sub 12 ani, Mastodynon nu trebuie administrat la aceasta grupa de varsta.
Daca utilizati mai mult Mastodynon decat trebuie
Pana in prezent nu s-au raportat cazuri de supradozaj.
Daca ati luat in mod accidental mai multe comprimate Mastodynon decat trebuie, adresati-va medicului dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital. Daca ati luat in mod accidental mai multe comprimate Mastodynon decat ar trebui si aveti intoleranta la lactoza, pot sa apara tulburari gastro-intestinale sau diaree. In acest caz, intrerupeti utilizarea Mastodynon si adresati-va medicului dumneavoastra.
Daca uitati sa utilizati Mastodynon
Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat.
Daca incetati sa utilizati Mastodynon
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca ati incetat sa utilizati Mastodynon. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse sunt clasificate dupa urmatoarele frecvente:
Foarte frecvente: care afecteaza mai mult de 1 pacient din 10
Frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti
Mai putin frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti
Rare: care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti
Foarte rare: care afecteaza mai putin de 1 din 10000 pacienti
Cu frecventa necunoscuta: care nu poate fi estimata din datele disponibile
Frecventa urmatoarelor reactii adverse nu poate fi estimata din datele disponibile:
- reactii alergice severe cu umflare a fetei, dificultati la respiratie si inghitire
- reactii (alergice) pe piele (eruptii trecatoare, urticarie), acnee
- dureri de cap, ameteli
- tulburari gastro-intestinale (cum sunt greata, dureri abdominale)
- tulburari ale ciclului menstrual
In cazul aparitiei primelor semne de reactii de hipersensibilitate, reactii alergice sau altor reactii adverse mentionate mai sus, intrerupeti administrarea medicamentului si adresati-va medicului dumneavoastra.
Administrarea medicamentelor homeopate poate duce la o inrautatire temporara a simptomelor preexistente (agravare initiala). In acest caz intrerupeti administrarea medicamentului si adresati-va medicului dumneavoastra.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Mastodynon
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Mastodynon
Substantele active sunt: Vitex agnus castus, Caulophyllum thalictroides, Cyclamen
purpurascens, Strychnos ignatii, Iris versicolor, Lilium tigrinum.
Un comprimat contine: Vitex agnus castus Ø 162 mg, Caulophyllum thalictroides D4 81 mg, Cyclamen purpurascens D4 81 mg, Strychnos ignatii D6 81 mg, Iris versicolor D2 162 mg, Lilium tigrinum D3 81 mg.
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, amidon de cartof, stearat de magneziu.
Cum arata Mastodynon si continutul ambalajului
Mastodynon se prezinta sub forma de comprimate rotunde, aplatizate, de culoare bej, cu posibila usoara pigmentatie.
Cutie cu 3 blistere din PVC-PVDC/Al a cate 20 comprimate.
Cutie cu 6 blistere din PVC-PVDC/Al a cate 20 comprimate.
Cutie cu 12 blistere din PVC-PVDC/Al a cate 20 comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest prospect a fost revizuit in Septembrie 2015


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

RECOMANDARE DE PASTILE
Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ,ce imi recomandati , ptr.diagnosticul de mastopatie fibrochistica, ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati Gemoderivat din mladite de zmeur, cate 1 ml de 3 ori pe zi, inainte de mese, minim 3 luni, maxim 6, ca reglator hormo ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Menopauza?
Buna seara, Am 48 de ani, incepand din anul 2013 am inceput sa am dereglari de ciclu.Am fost la medi ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati minim 3 luni Branca-ursului comprimate, cate 2 de 3 ori pe zi,21 de zile cu 7 zile pauza, pentru revenirea menstruati ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Mastodinie
Buna ziua. Am fost diagnosticata cu mastodinie acum un an de zile ,ginecologul dupa un eco al sanil ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...