Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Letrozol Mylan 2,5 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Letrozol Mylan 2,5 mg comprimate filmate

Prospect - Letrozol Mylan 2,5 mg comprimate filmate


NU comercializăm Letrozol Mylan 2,5 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Letrozol Mylan 2,5 mg comprimate filmate    DCI: LETROZOLUM


Letrozol Mylan contine o substanta activa numita letrozol. Apartine unui grup de medicamente numite inhibitori ai aromatazei.
Letrozol Mylan 2,5 mg comprimate filmate
(Letrozol)

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-1 recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-1 dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Letrozol Mylan si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Letrozol Mylan
3. Cum sa luati Letrozol Mylan
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Letrozol Mylan
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. CE ESTE LETROZOL MYLAN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Ce este Letrozol Mylan si cum actioneaza
Letrozol Mylan contine o substanta activa numita letrozol. Apartine unui grup de medicamente numite inhibitori ai aromatazei. Este un tratament hormonal (sau „endocrin”) pentru cancerul de san. Evolutia cancerului de san este frecvent stimulata de estrogeni, hormoni sexuali feminini. Letrozol Mylan reduce cantitatea de estrogeni blocand o enzima („aromataza”) implicata in producerea de estrogen, asadar poate
bloca evolutia cancerului de san care are nevoie de estrogeni pentru a se dezvolta. Ca urmare, celulele tumorale isi incetinesc sau isi opresc cresterea si/sau raspandirea spre alte parti ale organismului. Pentru ce se utilizeaza Letrozol Mylan
Letrozol Mylan este utilizat in tratamentul cancerului de san la femeile in postmenopauza, adica dupa incetarea menstrelor.
Se utilizeaza pentru a preveni reaparitia cancerului. Poate fi administrat ca prim tratament inainte de interventia chirurgicala pentru cancerul de san in cazul in care interventia chirurgicala imediata nu este adecvata sau poate fi administrat ca prim tratament dupa interventia chirurgicala pentru cancer de san sau dupa cinci ani de tratament cu tamixofen. De asemenea, letrozol este utilizat pentru a preveni raspandirea tumorii la alte parti ale corpului la pacientele cu cancer de san in stadiu avansat.
Daca aveti intrebari despre cum functioneaza Letrozol Mylan si de ce acest medicament v-a fost prescris, adresati-va medicului dumneavoastra.

2. CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA LUATI LETROZOL MYLAN
Urmati cu atentie instructiunile medicului dumneavoastra. Acestea pot fi diferite fata de informatiile generale din acest prospect.
Nu luati Letrozol Mylan
- daca sunteti alergic la letrozol sau la oricare dintre celelalte componente ale
acestui medicament ( enumerate la punctul 6)
- daca mai aveti ciclu menstrual, adica nu ati intrat inca la menopauza.
- daca sunteti gravida.
- daca alaptati.
Daca oricare dintre situatiile de mai sus este valabila in cazul dumneavoastra, nu luati acest medicament si spuneti medicului dumneavoastra.
Atentionari si precautii
- Inainte sa luati Letrozol Mylan, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului:
- daca aveti o boala grava de rinichi
- daca aveti o boala grava de ficat
- daca aveti antecedente de osteoporoza sau fracturi osoase osoase (vezi si punctul 1”Cum se monitorizeaza tratamentul cu Letrozol Mylan” de la punctul 3)
Daca oricare dintre situatiile de mai sus este valabila in cazul dumneavoastra, spuneti medicului dumneavoastra. Acesta le va avea in vedere in timpul tratamentului cu Letrozol Mylan.
Copii si adolescenti (cu varsta sub 18 ani)
Copiii si adolescentii nu trebuie sa utilizeze acest medicament.
Persoane varstnice (cu varsta de 65 de ani si peste)
Persoanele cu varsta de 65 de ani si peste pot utiliza acest medicament in aceeasi doza ca la adulti.
Letrozol Mylan impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati , ati luat recent s-ar putea sa lua?i orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
- Trebuie sa luati numai Letrozol Mylan cand ati trecut prin menopauza. Cu toate acestea, medicul dumneavoastra trebuie sa discute cu dumneavoastra despre utilizarea de metode contraceptive eficace deoarece exista inca posibilitatea sa puteti ramane gravida in timpul tratamentului cu Letrozol Mylan.
- Nu trebuie sa luati Letrozol Mylan daca sunteti gravida sau alaptati deoarece acest lucru poate avea efecte nocive asupra copilului.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje daca va simtiti ametita, obosita, somnolenta sau slabita. Letrozol Mylan contine lactoza
Letrozol Mylan contine lactoza (zahar din lapte). Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-1 intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA LUATI LETROZOL MYLAN
Luati intotdeauna Letrozol Mylan exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza uzuala de Letrozol Mylan este de un comprimat, o data pe zi. Administrarea de Letrozol Mylan la aceeasi ora in fiecare zi va va ajuta sa va amintiti cand sa luati comprimatul. Comprimatul poate fi luat cu sau fara alimente si trebuie inghitit intreg cu un pahar cu apa sau cu alt lichid.
Pentru cat timp trebuie sa luati Letrozol Mylan
Continuati sa luati Letrozol Mylan in fiecare zi cat timp va spune medicul dumneavoastra. E posibil sa fie
nevoie sa-l luati luni sau chiar ani. Daca aveti intrebari despre cat timp trebuie sa luati Letrozol Mylan, spuneti medicului dumneavoastra.
Cum se monitorizeaza tratamentul cu Letrozol Mylan
Trebuie sa luati acest medicament numai sub supraveghere medicala stricta. Medicul dumneavoastra va va monitoriza regulat starea de sanatate pentru a verifica daca tratamentul are efectul corespunzator. Letrozol Mylan poate conduce la reducerea sau deteriorarea masei osoase (osteoporoza) din cauza reducerii concentratiilor de estrogen din organismul dumneavoastra. Medicul dumneavoastra poate decide
sa va evalueze densitatea osoasa (un mod de a monitoriza osteoporoza) inaintea, in timpul si dupa administrarea tratamentului.
Daca luati mai mult Letrozol Mylan decat trebuie
Daca ati luat prea multe comprimate de Letrozol Mylan, sau daca alta persoana a luat in mod accidental medicamentele dumneavoastra, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau celui mai apropiat spital. Aratati-le cutia cu comprimate. E posibil sa aveti nevoie de asistenta medicala.
Daca uitati sa luati Letrozol Mylan
-daca este aproape timpul pentru doza urmatoare (de exemplu in 2-3 ore), treceti peste doza uitata si luati urmatoarea doza la ora obisnuita.
-altfel, luati-va doza imediat ce va amintiti si apoi luati-va doza urmatoare cum o luati in mod obisnuit. -nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Letrozol Mylan
Nu incetati sa luati Letrozol Mylan decat in cazul in care medicul dumneavoastra va recomanda. De asemenea, cititi Pentru cat timp trebuie sa luati Letrozol Mylan de mai sus.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Letrozol Mylan poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Majoritatea reactiilor adverse sunt usoare pana la moderate si dispar, in general, dupa cateva zile pana la cateva saptamani de la initierea tratamentului.
Unele dintre reactiile adverse, cum sunt bufeurile, caderea in exces a parului sau sangerarile vaginale, pot fi datorate absentei estrogenilor din corpul dumneavoastra.
Nu va alarmati de lista posibilelor reactii adverse. Puteti sa nu experimentati niciuna dintre ele. Unele reactii adverse ar putea fi grave:
Reactii adverse rare sau mai putin frecvente (pot afecta intre 1 si 100 paciente din 10000):
- Slabiciune, paralizie sau pierderea sensibilitatii la nivelul unei parti a corpului (mai ales la nivelul bratului sau piciorului), pierderea coordonarii, greata, sau dificultate in vorbire sau in respiratie (semne al unei boli cerebrale ca de exemplu accident vascular cerebral)
- Durere ca o apasare in piept aparuta brusc (semn al unei boli de inima)
- Dificultate in respiratie, durere in piept, lesin, ritm rapid al batailor inimii, roseata in obraji sau durere brusca la nivelul mainilor, picioarelor sau labei piciorului (semn ca s-ar fi format un tromb )
- Umflarea si inrosirea unei vene care este foarte sensibila si posibil dureroasa la atingere
- Febra mare, frisoane sau ulceratii la nivelul gurii datorita unor infectii (numar scazut de celule albe in sange)
- Vedere incetosata severa persistenta
Daca suferiti de oricare dintre reactiile de mai sus, informati-l imediat pe medicul dumneavoastra. - De asemenea, trebuie sa-l informati pe medicul dumneavoastra daca prezentati oricare dintre urmatoarele simptome in timpul tratamentului cu Letrozol Mylan:
- Umflarea mai ales la nivelul fetei si a gatului (semne ale unei reactii alergice)
- Ingalbenirea pielii si a albului ochilor, vezicule la nivelul buzelor, ochilor sau gurii, descuamarea pielii, febra (semne ale unei boli a pielii)
- Eruptii pe piele, vezicule la nivelul buzelor, ochilor sau gurii, descuamarea pielii, febra (semne ale unor tulburari ale pielii).
Unele reactii adverse sunt foarte frecvente. Aceste reactii adverse pot afecta mai mult de 10 paciente din 100.
- Bufeuri
- Nivel crescut al colesterolului (hipercolesterolemie)
- Oboseala
- Transpiratii abundente
- Durere la nivelul oaselor si articulatiilor (artralgie)
Daca oricare dintre aceste reactii adverse devine grava, spuneti medicului dumneavoastra.
Unele reactii adverse sunt frecvente. Aceste reactii adverse pot afecta intre 1 si 10 pacienti din 100:
- Eruptie trecatoare la nivelul pielii
- Durere de cap
- Ameteli
- Indispozitie (stare generala de rau)
- Boli gastrointestinale cum sunt greata, varsaturile, indigestia, constipatia, diareea
- Cresterea sau pierderea poftei de mancare
- Durere la nivelul muschilor
- Subtierea oaselor sau pierderea masei osoase (osteoporoza) ce duce la fracturi osoase in anumite cazuri (vezi si „Cum se monitorizeaza tratamentul cu Letrozol Mylan de la punctul 3)
- Umflarea bratelor, mainilor, picioarelor, gleznelor (edem)
- Depresie
- Cresterea in greutate
- Caderea parului
- Tensiune arteriala crescuta (hipertensiune arteriala)
- Durere abdominala
- Piele uscata
- Sangerari vaginale
Daca oricare dintre aceste reactii adverse devine grava, spuneti medicului dumneavoastra.
Alte reactii adverse sunt mai putin frecvente. Aceste reactii adverse pot afecta intre 1 si 10 pacienti din 1000:
- Tulburari nervoase cum este anxietatea, nervozitatea, iritabilitatea, ameteli, probleme de memorie, somnolenta, insomnie
- Tulburari de sensibilitate, mai ales la atingere
- Boli ale ochilor cum este vederea incetosata, iritarea ochilor
- Palpitatii, batai rapide ale inimii
- Boli ale pielii cum este mancarimea (urticaria)
- Scurgeri vaginale sau mucoasa vaginala uscata
- Intepenirea articulatiilor (artrite)
- Durere de san
- Febra
- Sete, tulburarea gustului, gura uscata
- Uscaciunea mucoaselor
- Scaderea in greutate
- Infectie la nivelul tractului urinar, cresterea frecventei mictiunilor
- Tuse
- Nivel crescut al enzimelor
Daca oricare dintre aceste reactii adverse devine grava, spuneti medicului dumneavoastra.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. CUM SE PASTREAZA LETROZOL MYLAN
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Letrozol Mylan dupa data de expirare inscrisa pe eticheta si cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor ,intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII
Ce contine Letrozol Mylan
Substanta activa este letrozol 2,5 mg.
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidonglicolat de sodiu tip A si stearat de magneziu Film: oxid rosu de fer (E 172), hipromeloza, polidextroza, macrogol 800, triacetina, galben de quinolina (E 104), dioxid de titan (E 171).
Cum arata Letrozol Mylan si continutul ambalajului
Letrozol Mylan 2,5 mg se prezinta sub forma de comprimate filmate in forma de capsule, de culoare galben inchis, marcate cu „LZ 2,5’ pe o fata si cu „G” pe cealalta fata.
Letrozol Mylan 2,5 mg este disponibil in blistere sau in flacoane cu 7, 10, 14, 20, 28, 30, 56, 60, 84, 90, 98, 100, 112, 120, 180, 200 si 500 de comprimate filmate si in blistere perforate pentru eliberarea unei unitati dozate cu 30x1 comprimate filmate.
E posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata Generics [UK] Limited
Station Close, Potters Bar, Hertfordshire, EN6 1TL, Marea Britanie
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Letrozol Mylan 2,5 mg comprimate filmate
Acest prospect a fost aprobat in Martie 2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...