Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Larofen Plus 200mg/30mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Larofen Plus 200mg/30mg comprimate filmate

Prospect - Larofen Plus 200mg/30mg comprimate filmate


NU comercializăm Larofen Plus 200mg/30mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Larofen Plus 200mg/30mg comprimate filmate    DCI: COMBINATII


Larofen Plus este indicat ca antiinflamator, analgezic, antipiretic (scade febra) si decongestionant pentru caile respiratorii superioare si sinusuri.
Larofen Plus 200mg/30mg comprimate filmate
Ibuprofen/Clorhidrat de pseudoefedrina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra. Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa utilizati Larofen Plus cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.
Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 3 zile.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Larofen Plus si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Larofen Plus
3. Cum sa utilizati Larofen Plus
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Larofen Plus
6. Informatii suplimentare

1. Ce este Larofen Plus si pentru ce se utilizeaza
Larofen Plus este indicat ca antiinflamator, analgezic, antipiretic (scade febra) si decongestionant pentru caile respiratorii superioare si sinusuri. Prin cele doua substante active -ibuprofen si clorhidrat de pseudoefedrina, determina decongestionarea naso-sinusala si ameliorarea simptomatologiei din cadrul sinuzitelor si afectiunilor respiratorii.
Se recomanda in tratamentul sinuzitelor, rinosinuzitelor, afectiunilor respiratorii si in tratamentul simptomatic al gripei.

2. Inainte sa utilizati Larofen Plus
Nu utilizati Larofen Plus
– daca sunteti alergic (hipersensibil) la substantele active continute in Larofen Plus (ibuprofen, pseudoefedrina) sau la oricare dintre excipienti;
– daca sunteti cunoscut ca fiind alergic la acidul acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare
nesteroidiene (AINS) (rinita, crize de astm bronsic, urticarie, polipi nazali si edem
angioneurotic);
– daca va aflati in tratament cu un inhibitor de monoaminoxidaza (IMAO) sau timp de 14 zile dupa oprirea tratamentului cu IMAO.
Nu luati ibuprofen daca suferiti sau ati suferit in antecedente de urmatoarele afectiuni:
– ulcer gastric sau duodenal in evolutie;
– tulburari inflamatorii gastro-intestinale;
– lupus eritematos diseminat sau alte colagenoze;
– hemoragii gastro-intestinale;
– hemoragii cerebrovasculare sau alte hemoragii active;
– boli hematologice;
– insuficienta hepatica severa;
– insuficienta renala severa;
– insuficienta cardiaca decompensata.
Ibuprofenul nu trebuie administrat inainte sau dupa operatiile pe inima.
De asemenea, nu luati Larofen Plus daca suferiti de:
– tahiaritmii;
– hipertensiune arteriala severa;
– feocromocitom;
– diabet zaharat;
– glaucom cu unghi inchis;
– hipertrofie de prostata;
– hipertiroidism.
Larofen Plus nu va fi administrat la femeile gravide si la cele care alapteaza.
Larofen Plus nu se va administra copiilor sub 15 ani, la care sunt necesare alte forme farmaceutice cu concentratii mai mici.
Aveti grija deosebita cand utilizati Larofen Plus
Cand va este permis sa luati Larofen Plus
Mai jos veti gasi informatii privitoare la momentul cand trebuie sa luati Larofen Plus. Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra pentru informatii suplimentare.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Ce alte medicamente influenteaza efectul Larofen Plus sau cum sunt influentate acestea de Larofen Plus comprimate filmate?
Ce trebuie sa evitati cand luati acest medicament?
Unele medicamente care sunt anticoagulante (actioneaza impotriva coagularii sangelui) (de exemplu: acid acetilsalicilic/aspirina, warfarina, ticlopidina), unele medicamente care actioneaza impotriva tensiunii arteriale crescute (inhibitori de enzima de conversie a angiotensinei de exemplu captopril, medicamentele blocante ale betareceptorilor, antagonistii de angiotensina II), si chiar alte medicamente pot afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare cereti sfatul medicului inainte de a utiliza ibuprofen impreuna cu alte medicamente.
Efectul urmatoarelor medicamente poate fi crescut de Larofen Plus:
– anticoagulante orale de tipul warfarinei sau antiagregante plachetare;
– litiu;
– metotrexat;
– digitala.
Anumite antiacide pot creste absorbtia gastro-intestinala de ibuprofen continut in Larofen Plus. Efectul urmatoarelor medicamente poate fi scazut de Larofen Plus:
– dozele mici de acid acetilsalicilic (datele experimentale sugereaza ca ibuprofenul poate inhiba efectul dozelor mici de acid acetilsalicilic asupra agregarii plachetare atunci cand aceste medicamente sunt administrate concomitent).
– pseudoefedrina continuta in Larofen Plus reduce efectul antihipertensiv al guanetidinei, alfametildopa, rezerpina, mecamylanina, alcaloizi de veratrina.
Larofen Plus nu trebuie administrat concomitent cu bromcriptina, cabergolida, lisurid, pergolid datorita riscului de vasoconstrictie si de crestere a tensiunii arteriale asociat administrarii de pseudoefedrina continuta in Larofen Plus.
Nu se recomanda administrarea concomitenta a pseudoefedrinei cu alte medicamente
vasoconstrictoare utilizate ca decongestionante nazale pe cale orala sau nazala datorita riscului crescut de vasoconstrictie.
In cazul utilizarii anestezicelor volatile halogenate exista risc de pusee hipertensive post-operatorii datorita pseudoefedrinei, precum si de aritmii ventriculare severe, in special la pacientii cu boli cardiace preexistente, deoarece anestezicele halogenate sensibilizeaza miocardul la efectele simpatomimetice.
Asocierea pseudoefedrinei cu antidepresive inhibitoare ale monoaminooxidazei (IMAO) neselective poate provoca pusee de hipertensiune arteriala cu potential letal de tipul encefalopatiei hipertensive si aritmii cardiace. Datorita actiunii de lunga durata a IMAO, aceasta interactiune este posibila timp de 14 zile dupa intreruperea tratamentului cu aceste antidepresive.
Utilizarea Larofen Plus cu alimente si bauturi
Pentru minimalizarea efectelor adverse gastrice, Larofen Plus nu se va administra pe stomacul gol.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Larofen Plus nu trebuie administrat in timpul sarcinii si alaptarii (vezi contraindicatii).
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Au fost raportate ca reactii adverse in cazul administrarii combinatiei ibuprofen si clorhidrat de pseudoefedrina: cefalee, somnolenta, nervozitate, vertij, astenie, palpitatii.
Se recomanda evitarea administrarii medicamentului Larofen Plus in cazul persoanelor ce conduc vehicule sau folosesc utilaje.

3. Cum sa utilizati Larofen Plus
Utilizati intotdeauna Larofen Plus exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Urmatoarele instructiuni sunt valabile chiar daca medicul va da instructiuni alternative pentru Larofen Plus comprimate filmate.
Adulti, varstnici si copii in varsta de si peste 15 ani:
Doza initiala recomandata este de 2 comprimate filmate. Daca este necesar tratamentul se va continua cu 1 sau 2 comprimate filmate la 4 ore.
Doza maxima recomandata este de 6 comprimate filmate in 24 de ore.
Se recomanda ca durata tratamentului sa nu depaseasca 5 zile.
Copii sub 15 ani:
Nu se administreaza copiilor sub 15 ani.
Daca ati utilizat mai mult Larofen Plus decat trebuie
Ce masuri trebuie luate daca se iau cantitati excesive de Larofen Plus?
In functie de gradul supradozajului, urmatoarele simptome sunt posibile: vertij, bradicardie, palpitatii, tahicardie, durere abdominala, greata si varsaturi, disfunctii hepatice, hiperkaliemie, acidoza metabolica, convulsii, ameteli, somnolenta, cefalee, tremor, pierderea starii de constienta, agitatie, anxietate, iritabilitate, nervozitate, insomnie, insuficienta renala, dispnee si detresa respiratorie, hipotensiune sau hipertensiune arteriala.
Datorita absorbtiei rapide din tractul gastro-intestinal a celor doua substante active, administrarea de emetizante sau lavajul gastric trebuie efectuate in primele 4 ore pentru a fi eficace. Carbunele medicinal este util numai daca este administrat in prima ora dupa supradozaj. Sunt necesare monitorizarea cardiaca, precum si determinarea concentratiei plasmatice a electrolitilor. Daca apar semne de toxicitate cardiaca, se va administra propranolol intravenos. In eventualitatea scaderii kaliemiei se va incepe administrarea unei perfuzii cu o solutie diluata de clorura de potasiu. Desi pacientul poate prezenta hipokaliemie, este putin probabil pierderea foarte mare de potasiu, astfel incat trebuie evitata administrarea excesiva de potasiu. Timp de cateva ore dupa administrarea clorurii de potasiu se recomanda monitorizarea continua a kaliemiei. In caz de convulsii sau delir se administreaza intravenos diazepam.
Daca ati uitat sa utilizati Larofen Plus
Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Larofen Plus
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Larofen Plus poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Cel mai frecvent raportate sunt tulburarile gastro-intestinale si manifestarile cutanate.
Ce reactii adverse pot aparea in timpul tratamentului cu Larofen Plus si ce masuri trebuie luate?
Infectii si infestari
Meningita aseptica, in special la pacientii cu lupus eritematos diseminat.
Tulburari hematologice si limfatice
Agranulocitoza, anemie, anemie aplastica, anemie hemolitica, leucopenie, trombocitopenie.
Tulburari ale sistemului imunitar
Hipersensibilitate (prurit, urticarie, eruptie cutanata tranzitorie, edeme), edem Quincke si soc anafilactic.
Crize de astm la persoane alergice la acid acetilsalicilic sau alte AINS.
Tulburari oculare
Perturbari vizuale (vedere anormala sau modificari ale vederii).
Tulburari acustice si vestibulare
Tinitus, tulburari auditive si vertij.
Tulburari ale sistemului nervos si tulburari psihice
Cefalee, somnolenta, nervozitate, anxietate si unele cazuri de tulburari psihotice si reactii depresive, convulsii, halucinatii.
Tulburari cardiace
Insuficienta cardiaca, palpitatii, tahicardie.
Studii clinice si date epidemiologice din literatura au demonstrat ca administrarea ibuprofenului, in special in doze mari (2400 mg zilnic) si tratamentul pe termen lung poate fi asociat cu o usoara crestere a riscului aparitiei trombozelor arteriale (cum ar fi infarctul miocardic sau atac cerebral).
Tulburari vasculare
Hipertensiune arteriala.
Tulburari respiratorii, ale toracelui si mediastinale
Astm, bronhospasm, dispnee, wheezing.
Tulburari gastro-intestinale
Dureri abdominale, pirozis, anorexie, distensie abdominala, boala Crohn, colita (colita agravata), constipatie, diaree, dispepsie, flatulenta, gastrita, hemoragie gastro-intestinala, perforare gastrointestinala, ulcer gastro-intestinal, hematemeza, melena, ulceratii ale mucoasei bucale, stomatita, greata, epigastralgii si varsaturi.
Tulburari hepatobiliare
Insuficienta hepatica acuta, hepatita, icter si cresterea valorilor concentratiilor plasmatice ale transaminazelor hepatice si fosfatazei alcaline.
Tulburari cutanate si ale tesutului subcutanat
Edem angioneurotic, dermatoze buloase, necroliza toxica epidermica, eritem polimorf, edem facial, eruptii cutanate tranzitorii, prurit, purpura, sindromul Stevens-Johnson si urticarie.
Tulburari renale si ale cailor urinare
Hematurie, nefrita interstitiala, insuficienta renala acuta, necroza papilara renala, proteinurie, sindrom nefrotic.
Tulburari generale
Edeme si lipsa efectului medicamentos, hipersudoratie.
Investigatii diagnostice
Scaderea hematocritului si hemoglobinei.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa. nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. Cum se pastreaza Larofen Plus
A se pastra la temperaturi sub 25°C in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Larofen Plus dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informatii suplimentare
Ce contine Larofen Plus
Substantele active sunt ibuprofen (200 mg) si clorhidrat de pseudoefedrina (30 mg).
Celelalte componente sunt: nucleu - lactoza super tab spray-dried, amidon de porumb, stearat de magneziu, talc, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, film - alcool polivinilic partial hidrolizat, dioxid de titan E 171, macrogol PEG 3350, talc, oxid galben de fer E 172, Indigotin (E 132).
Cum arata Larofen Plus si continutul ambalajului
Comprimate filmate biconvexe de culoare bleu, avand gravat pe una din fete un sant median. Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate filmate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
S.C. Laropharm S.R.L., Sos. Alexandriei nr. 145 A, Bragadiru,
judetul Ilfov, Romania. Acest prospect a fost aprobat in: Aprilie 2013


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Răceală, viroze respiratorii
Bună ziua! Pt răceală, sinuzita, bronșite, cronica, bronșectazii: 10 zil ...
Nas cu mucus vâscos transparent
Bună, vă rog să-mi spuneți ce aș putea să i administrez băiatulu ...
Mucus la nivelul gâtului și nasului
De ceva timp mă confrunt in fiecare dimineață cu un mucus ce se află la nivelul ...
↳ Buna ziua! Intr-o prima etapa puteti face inhalatii cu Ialoclean sau sa aplicati de 4-5 ori pe si spray-ul Marimer pentru sinuzita si rinita. Acestea ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
durata tratament pt Pansinuzita cu Sinus Welness-KAL
Mi s-a stabilit,in urma unui RMN ca am pan sinuzita .Deoarece nu suport antibioticele as vrea sa ma ...
↳ Buna ziua! Pansinuzita (afectarea tuturor sinusurilor) poate fi ameliorata prin administrarea Sinus Welness, prin fluidificarea secretiilor, insa dac ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Trombocite crescute și sinuzita cronica
Buna seara! Mama a luat muguri de carpen alb timp de 1 luna pentru sinuzita cronica si acum este mai ...
↳ Buna ziua! Cresterea remarcata la trombocite nu este una ingrijoratoare, cel mai bine ar fi sa sisteze administrarea gemoderivatului de carpen alb, s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
sinuzita
Buna ziua, am astm bronsic , sinuzita si polipi nazali am nasul infundat , uneori noaptea respir ...
Capsio Alergie & Sinuzita
Doctorul de familie mi-a recomandat pentru sinuzita mea Capsio Alergie si Sinuzita, un produs natura ...
↳ Buna ziua! Ardeiul iute contine o sbstanta numita capsaicina, care are efecte benefice in cazul rinitei alergice si poate fi folosita pe teermen lung ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII?
Alte medicamnete care au COMBINATII:
- SmofKabiven Nutribase emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Low Osmo Peripheral emulsie perfuzabila
- Ecbirio 0,3 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie
- Devaricid 450 mg/50 mg comprimate filmat
- Nefrosol fara potasiu solutie pentru hemofiltrare
- GluaMet 50 mg/850 mg comprimate filmate
- Dyvixarez 0,5 mg/0,4 m
- Dutazen 0,5 mg/0,4 mg
- DUSTIN DUO 0,5 mg/0,4 mg
- Ducressa 1 mg/ml + 5 mg/ml
- Doreta EP 75 mg/650 mg
- Caffetin Cold Plus comprimate filmate
- Aprexevo
- Analgex 400 mg/325 mg comprimate filmate
- Twinpros 0,5 mg/0,4 mg capsule
- TANTUMGRIP cu gust de portocala 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie si miere 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- Solutie Hartmann solutie perfuzabila
- Solutie contra aftelor bucale
- SOLUTIE AURICULARA CU CLORAMFENICOL SI FLUOCINOLON
- SmofKabiven extra Nitrogen emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Central fara electroliti emulsie perfuzabila
- SIROP PATLAGINA
- Prothromplex TOTAL 600 UI
- PADUDEN Raceala si Gripa 200 mg/30 mg
- NuTRIflex Omega Peri novo
- Nutriflex Lipid Plus emulsie perfuzabila
- Coldrex Sinus Extra
- Advil Raceala si Gripa
- Addaven
- Zovirax Duo 50 mg
- Zifex complex ovule
- Zetovar 10 mf
- Zenadea 2mg
- Volulyte
- Vizimaco
- Vizilatan Duo
- Viacorlix
- Vi-Sol Calcium sirop
- Veyann
- Vertigix
- Valtricom
- TWICOR 10
- Torvazin Plus
- Tilamcar
- Telhycar
- Telassmo
- Synocam
- Synaze
- Suvezen
- SifiOpt
- Septolete D pastille
- Septolete pastile
- Prestarium ARG Plus
- Prestarium
- Preamlessa
- Plenvu
- PERIOLIMEL N4E
- Parvaxor
- OXIMED
- Nasic 1 mg/ml
- GNAK 50 mg
- Fervex raceala si gripa
- Essentiale MAX 600 mg capsule
- Dipperam 5 mg/80
- DICARBOCALM N
- Desorelle Zilnic 150 micrograme/30 micrograme
- Co-Roswera 5 mg/10 mg
- Clensia Pulbere pentru solutie orala
- Cebangin mentol 5 mg/1 mg
- Cebangin lamaie 5 mg/1 mg
- Biphozyl solutie pentru hemodializa/hemofiltrare
- Azalonum 20 mg
- Arbalior 25 mg
- Airbufo Forspiro 160 micrograme
- Addamel Novum
- OTIS-T
- OTIRELAX 45,5mg/11,4 mg/ml
- ORNIBEL 0,120 mg/0,015 mg/24 de ore
- OCTENISEPT
- NORTIVANCOMBI 10 mg/160 mg
- NORPLEXAM 10 mg/2,5 mg/10 mg
- NORIPLEX 10 mg/2,5 mg
- NEIRAXIN
- NEFROSOL cu 2 mmol/l potasiu
- N-CALMANT III
- N – ANTIGRIPAL
- MYDRANE
- MULTIBIC POTASSIUM-FREE
- MOVIPREP
- MODAFEN HOT DRINK 650 mg/10mg
- Microlax
- METEOSPASMYL 60 mg/300mg
- MARYNARKA 0,075 mg/0,020 mg
- Lipofundin MCT/LCT 200 mg/ml
- Lipocomb Calciu 10 mg/10 mg
- Lekadol
- Kivizidiale 40 de micrograme/ml + 5 mg/ml
- Kandoset

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...