Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Intratect 100 g/l solutie perfuzabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Intratect 100 g/l solutie perfuzabila

Prospect - Intratect 100 g/l solutie perfuzabila


NU comercializăm Intratect 100 g/l solutie perfuzabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Intratect 100 g/l solutie perfuzabila    DCI: IMUNOGLOBULINA UMANA NORMALA


Intratect 100 g/l este un extract de sange uman, care contine anticorpi (substantele proprii de aparare ale organismului) pentru boli, disponibil sub forma de solutie perfuzabila. Solutia este gata de administrare prin perfuzie intr-o vena ("picurare").
Intratect 100 g/l solutie perfuzabila
Imunoglobulina umana normala (IgIV)

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Intratect 100 g/l si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Intratect 100 g/l
3. Cum se administreaza Intratect 100 g/l
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Intratect 100 g/l
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Intratect 100 g/l si pentru ce se utilizeaza
Intratect 100 g/l este un extract de sange uman, care contine anticorpi (substantele proprii de aparare ale organismului) pentru boli, disponibil sub forma de solutie perfuzabila. Solutia este gata de administrare prin perfuzie intr-o vena ("picurare").
Intratect 100 g/l contine imunoglobulina umana normala (anticorpi) din sange, donata de un spectru larg al populatiei, probabilitatea fiind sa contina anticorpi pentru majoritatea bolilor infectioase. Doze adecvate de Intratect 100 g/l pot aduce la normal valorile scazute de imunoglobulina G din sange. Intratect 100 g/l se utilizeaza la adulti, copii si adolescenti (0-18 ani) care nu au suficienti anticorpi (terapie de substitutie) in cazuri de:
Pacienti cu deficit din nastere al producerii de anticorpi (sindroame de imunodeficienta primara) cum sunt:
Hipogamaglobulinemie si infectii bacteriene repetate la pacienti cu leucemie limfocitara
cronica, la care tratamentul antibiotic profilactic a esuat.
Hipogamaglobulinemie si infectii bacteriene repetate la pacienti cu mielom multiplu in faza de platou, care nu au raspuns la imunizarea pneumococica.
Hipogamaglobulinemie la pacientii la care s-a efectuat un transplant alogen de celule stem hematopoietice (TACSH)
Boala SIDA congenitala cu infectii bacteriene recurente.
Intratect 100 g/l se utilizeaza si la adulti, copii si adolescenti (0-18 ani) pentru tratarea anumitor afectiuni inflamatorii (imunomodulare) cum sunt:
Trombocitopenie imuna primara (TIP, cand un pacient are numar redus de trombocite in sange) cand pacientul va fi supus unei interventii chirurgicale in viitorul apropiat sau prezinta risc crescut de sangerare
Sindrom Guillain-Barré (o boala care deterioreaza nervii in intregul organism)
Boala Kawasaki (o boala care apare la copii si determina inflamarea mai multor organe ale organismului, iar arterele de la nivelul inimii se largesc).

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Intratect 100 g/l
Nu trebuie sa vi se administreze Intratect 100 g/l:
- daca sunteti alergic la imunoglobulina umana sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). O reactie alergica poate include eruptie trecatoare pe piele, mancarimi, dificultati de respiratie sau umflarea fetei, a buzelor, a gatului sau a limbii.
- daca aveti deficit de imunoglobulina A, in special daca aveti in sange anticorpi impotriva imunoglobulinei A.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Intratect 100 g/l, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale daca
- suferiti de o afectiune care determina niveluri scazute de anticorpi in sange (hipoglobulinemie sau agamaglobulinemie)
- nu vi s-a mai administrat acest medicament anterior sau daca a trecut un interval lung de timp (de exemplu cateva saptamani) de la ultima administrare (va trebui sa fiti monitorizat indeaproape in timpul administrarii perfuziei si timp de o ora de la oprirea perfuziei)
- vi s-a administrat Intratect 100 g/l recent (trebuie sa fiti monitorizat in timpul administrarii perfuziei si timp de cel putin 20 minute dupa administrare)
- ati avut o reactie la alti anticorpi (in cazuri rare puteti prezenta riscul de reactii alergice)
- aveti sau ati avut o boala de rinichi
- vi s-au administrat medicamente care va pot afecta rinichii (daca functia rinichilor se inrautateste, este posibil sa fie necesar sa opriti tratamentul cu Intratect 100 g/l)
Medicul dumneavoastra va avea grija deosebita in cazul in care sunteti supraponderal, in varsta, diabetic sau daca aveti tensiune arteriala crescuta, volum sanguin scazut (hipovolemie), daca sangele dumneavoastra este mai gros decat normal (vascozitate crescuta a sangelui), daca ati fost in repaus la pat sau ati fost imobil o perioada de timp (imobilizare), daca aveti probleme cu vasele de sange (afectiuni vasculare) sau prezentati alte riscuri de evenimente trombotice (cheaguri de sange).
Va rugam sa luati in considerare reactiile
In timpul perfuziei cu Intratect 100 g/l veti fi monitorizat indeaproape pentru se asigura faptul ca nu apare o reactie adversa. Medicul dumneavoastra se va asigura ca viteza de administrare a Intratect 100 g/l este adecvata pentru dumneavoastra.
Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca in timpul perfuziei cu Intratect 100 g/l observati vreunul dintre urmatoarele semne ale unei reactii adverse, adica respiratie suieratoare brusc instalata, dificultati de respiratie, puls rapid, umflarea pleoapelor, a fetei, a buzelor, a gatului sau a limbii, eruptie trecatoare pe piele sau mancarime (in special care afecteaza intreg corpul). Viteza perfuziei poate fi micsorata sau administrarea poate fi oprita complet.
Informatii privind transmiterea agentilor patogeni
Intratect 100 g/l este alcatuit din plasma umana (partea lichida a sangelui). In cazul medicamentelor obtinute din sange sau plasma umana este importanta prevenirea transmiterii infectiilor la pacienti. Donatorii de sange sunt testati pentru virusuri si infectii. De asemenea, producatorii acestor medicamente prelucreaza sangele sau plasma pentru a inactiva sau elimina virusurile. In ciuda acestor
masuri, atunci cand se administreaza medicamentele obtinute din plasma sau sange uman, nu poate fi exclusa in totalitate posibilitatea de transmitere a infectiilor.
Masurile adoptate sunt considerate eficiente in cazul virusurilor incapsulate cum sunt virusul imunodeficientei umane (HIV), virusul hepatitic B si virusul hepatitic C.
Masurile adoptate pot prezenta valoare limitata impotriva virusurilor neincapsulate, cum sunt virusul hepatitic A si parvovirusul B19.
Imunoglobulinele nu au fost asociate cu infectii cu hepatita A sau parvovirus B19, posibil datorita faptului ca anticorpii impotriva acestor infectii, care sunt continuti in medicament, ofera protectie. Intratect 100 g/l impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
Intratect 100 g/l poate reduce eficacitatea unor vaccinuri, cum sunt:
- vaccinul impotriva rujeolei
- vaccinul impotriva rubeolei
- vaccinul impotriva oreionului
- vaccinul impotriva varicelei
Este posibil sa fie necesar sa asteptati timp de pana la 3 luni inainte de vi se putea administra unele vaccinuri si timp de pana la un an inainte de vi se administra un vaccin impotriva rujeolei. Efecte asupra analizelor de sange
Intratect 100 g/l poate influenta rezultatele analizelor de sange. Daca trebuie sa vi se efectueze o analiza de sange dupa ce vi s-a administrat Intratect 100 g/l, va rugam sa va informati medicul sau persoana care va recolteaza sange ca vi s-a administrat Intratect 100 g/l.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Medicul dumneavoastra decide daca Intratect 100 g/l poate fi utilizat in timpul sarcinii si alaptarii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Unele reactii adverse asociate cu Intratect pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Pacientii care prezinta reactii adverse in timpul tratamentului trebuie sa astepte ca acestea sa dispara, inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum se administreaza Intratect 100 g/l
Intratect 100 g/l este destinat administrarii intravenoase (perfuzare intr-o vena). Se administreaza de catre medicul dumneavoastra sau de catre asistenta. Doza va depinde de afectiunea dumneavoastra si de greutatea corporala. Medicul dumneavoastra va decide care este doza adecvata pentru dumneavoastra.
La inceputul administrarii, Intratect 100 g/l vi se va administra lent, cu viteza de perfuzare mica. Ulterior, medicul poate creste treptat viteza de perfuzare.
Viteza de perfuzare si frecventa administrarii depind de motivul pentru care vi se administreaza Intratect 100 g/l.
Utilizarea la copii si adolescenti
Dozele pentru copii si adolescenti (0 - 18 ani) nu difera fata de cele recomandate la adulti, deoarece dozele pentru fiecare indicatie sunt exprimate in functie de greutatea corporala si ajustate in functie de rezultatul clinic al afectiunilor mentionate mai sus.
Pentru terapia de substitutie la pacientii cu sistem imunitar scazut (imunodeficienta) si pentru pacientii cu boala SIDA congenitala, perfuzia se administreaza la fiecare 3 pana la 4 saptamani.
Pentru tratarea afectiunilor inflamatorii (imunomodulare), perfuzia se poate administra dupa cum urmeaza:
Trombocitopenie imuna primara: pentru tratamentul unui episod acut se administreaza o perfuzie in prima zi, aceasta doza putand fi repetata la interval de 3 zile. Ca alternativa, se poate administra o doza mai mica zilnic, timp de 2 pana la 5 zile.
Sindrom Guillain Barré: perfuzia se administreaza timp de 5 zile.
Boala Kawasaki: perfuzia trebuie administrata timp de 2 pana la 5 zile sau sub forma de doza unica.
Pentru hipogamaglobulinemie la pacienti dupa transplant alogen de celule stem hematopoietice, pentru tratarea infectiei si prevenirea respingerii, perfuzia se administreaza la fiecare 3 pana la 4 saptamani. Cand exista un deficit al producerii de anticorpi, perfuzia se administreaza lunar, pana se ajunge la valori normale ale anticorpilor.
Daca se omite administrarea unei perfuzii
Intratect 100 g/l vi se administreaza in spital, de catre un medic sau o asistenta, prin urmare este putin probabil sa se omita administrarea unei perfuzii. Totusi, adresati-va medicului dumneavoastra daca credeti ca a fost omisa administrarea unei perfuzii.
Daca vi se administreaza mai mult Intratect 100 g/l decat trebuie
Supradozajul poate determina supraincarcare cu lichide si vascozitate crescuta a sangelui, in special la pacientii varstnici sau la pacientii cu insuficienta cardiaca sau renala. Daca credeti ca vi s-a administrat prea mult Intratect 100 g/l, spuneti medicului dumneavoastra, care va decide daca trebuie oprita perfuzia si trebuie administrat un tratament alternativ.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse:
- eruptie trecatoare pe piele,
- mancarimi,
- respiratie suieratoare,
- dificultati in respiratie,
- umflarea pleoapelor, a fetei, a buzelor, a gatului sau a limbii,
- tensiune arteriala extrem de scazuta cu simptome precum ameteala, confuzie, lesin, puls rapid Aceasta poate fi o reactie alergica sau o reactie alergica grava (soc anafilactic) sau o reactie de hipersensibilitate. Spuneti medicului dumneavoastra daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse foarte rare:
- durere sau presiune severa in piept (atac de cord, infarct miocardic)
- slabiciune, paralizie sau amorteala pe o parte a corpului, pierderea vederii la unul sau la ambii ochi, dificultati de vorbire (atac cerebral)
- tuse, durere in piept, respiratie rapida, puls rapid (embolie pulmonara)
- umflare, durere, inrosirea piciorului (tromboza venoasa profunda)
S-au raportat urmatoarele reactii adverse:
Frecvente: pot afecta pana la 1 din 10 persoane
- palpitatii
- diaree
- dureri abdominale
- senzatie de disconfort
- oboseala
- frisoane
- reactie asociata perfuziei
- dureri de cap
- perturbari senzoriale
- dureri articulare
- dureri de spate
- dureri la nivelul oaselor
- dureri musculare
- durere la nivelul pielii
- flux de sange exagerat la nivelul organelor sau tesuturilor
- tensiune arteriala crescuta
Mai putin frecvente: pot afecta pana la 1 din 100 persoane
- ameteala
- febra
- varsaturi
- senzatie de rau (greata)
- tensiune arteriala scazuta
Foarte rare: pot afecta pana la 1 din 10000 persoane
- durere severa la nivelul pieptului sau presiune in piept (angina pectorala)
- senzatie de frig sau tremurat (frisoane)
- dificultati de respiratie (dispnee)
Preparatele pe baza de imunoglobulina umana pot determina, in general, urmatoarele reactii adverse suplimentare:
- o scadere brusca a tensiunii arteriale (rara)
- meningita temporara (inflamarea membranei care inveleste creierul) (rara)
- simptome similare eczemei (reactii temporare pe piele) (rare)
- cresterea valorilor serice ale creatininei (un produs rezidual) si/sau instalarea brusca a
insuficientei renale (rare)
- scaderea numarului de globule rosii din sange datorita descompunerii acestora in vasele de sange (anemie hemolitica)
Daca apare o reactie adversa, viteza de administrare poate fi micsorata sau administrarea poate fi oprita.
Daca manifestati orice reactii adverse,sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.

5. Cum se pastreaza Intratect 100 g/l
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Farmacistul sau medicul dumneavoastra stiu cum se pastreaza Intratect 100 g/l.
A se pastra flaconul in cutie, pentru a fi protejat de lumina.
A se pastra la temperaturi sub 25°C. A nu se congela.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Intratect 100 g/l
Substanta activa din Intratect 100 g/l este imunoglobulina umana normala pentru administrare intravenoasa.
Intratect 100 g/l contine 100 g/l de proteina plasmatica umana din care imunoglobulina G (IgG) cel putin 96%. Impartirea subclaselor de IgG este aproximativ urmatoarea: 57% IgG1, 37% IgG2, 3% IgG3, 3% IgG4. Continutul maxim de imunoglobulina A (IgA) este de 1800 micrograme/ml.
Celelalte componente sunt glicina si apa pentru preparate injectabile.
Cum arata Intratect 100 g/l si continutul ambalajului
Intratect 100 g/l este o solutie perfuzabila. Solutia este limpede sau usor opalescenta (de culoare laptoasa, ca opalul) si incolora pana la galben deschis.
Cutie continand 1 flacon cu 1 g in 10 ml de solutie
Cutie continand 1 flacon cu 5 g in 50 ml de solutie
Cutie continand 1 flacon cu 10 g in 100 ml de solutie
Cutie continand 1 flacon cu 20 g in 200 ml de solutie
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Biotest Pharma GmbH Landsteinerstrasse 5 63303 Dreieich Germania
Tel.: + 49 6103 801-0 Fax: + 49 6103 801-150
Acest prospect a fost revizuit in Martie 2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Isoprinusine contraindicatii
Mi s-a prescris Isoprinosine pentru infectii ale sistemului respirator. Insa am pietre la rinichi. ...
Infectii urinare recurente?
Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma sfatuiti cu o problema medicala. Cu 5 ani in urma am ...
TGP scăzut
Buna ziua, Am facut cateva analize de rutina. In afara de cele de tiroida care sunt foarte mari si ...
↳ Buna ziua! Sunt cateva cauze posibile pentru scaderea acestei enzime (TGP sau ALT): infectiile urinare, afectiunile neoplazice, malnutritia, alcoolis ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
prezervativ ramas inauntru
Buna ziua! daca prezervativul a ramas in vagin, exista sanse sa fie expulzat de la sine? prietenul m ...
↳ Buna ziua! Mergeti la ginecolog pentru a fi indepartat, este un corp strain si normal ca poate determina reactii nedorite (infectii, inflamatie)! Evi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Infectii urinare sau candidoza
Buna seara ! De cativa ani am niste probleme, pe care nu stiu cum sa le mai rezolv. In urma cu 2 ani ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa IMUNOGLOBULINA UMANA NORMALA?
Alte medicamnete care au IMUNOGLOBULINA UMANA NORMALA:
- Cutaquig 165 mg/ml
- Gammanorm 165 mg/ml

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...