Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » IASOCHOLINE 1 GBq/ml solutie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - IASOCHOLINE 1 GBq/ml solutie injectabila

Prospect - IASOCHOLINE 1 GBq/ml solutie injectabila


NU comercializăm IASOCHOLINE 1 GBq/ml solutie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: IASOCHOLINE 1 GBq/ml solutie injectabila    DCI: RADIOFARMACEUTICE (CLORURA DE FLUOROCOLINA 18 F)


  Produs complementar recomandat
Acest medicament este un medicament radiofarmaceutic utilizat numai in scop diagnostic. IASOCHOLINE este folosit pentru diagnostic in examinari tomografice cu emisie de pozitroni (PET) si se administreaza inainte de o astfel de examinare.
IASOCHOLINE 1 GBq/ml solutie injectabila
Clorura de fluorocolina (18F)

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa vi se administreze acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului specialist in medicina nucleara care va supraveghea procedura. Daca aveti oricare reactie adversa consultati medicul specialist in medicina nucleara. Aceste includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce gasiti inacest prospect:
1. Ce este IASOCHOLINE si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati IASOCHOLINE
3. Cum sa utilizati IASOCHOLINE?
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza IASOCHOLINE
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. CE ESTE IASOCHOLINE SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Acest medicament este un medicament radiofarmaceutic utilizat numai in scop diagnostic. IASOCHOLINE este folosit pentru diagnostic in examinari tomografice cu emisie de pozitroni (PET) si se administreaza inainte de o astfel de examinare.
Substanta activa din IASOCHOLINE permite reprezentarea unui influx sporit al substantei naturale colina in organe sau tesuturi specifice si este detectata de catre PET si reprezentata ca imagine. Tomografia cu emisie de pozitroni este o tehnologie imagistica folosita in medicina nucleara ce produce imagini de sectiuni transversale din organisme vii. Functioneaza cu o cantitate minima de medicamente farmaceutice radioactive pentru a produce imagini cantitative si precise ale proceselor metabolice specifice in corp. Aceasta examinare are loc pentru a facilita decizia privind felul cum va fi
tratata o anumita boala pe care o aveti sau pe care se suspecteaza ca o aveti.

2. CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA UTILIZATI IASOCHOLINE
Nu utilizati IASOCHOLINE- daca sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa clorura de fluorocolina (18F) sau la oricare dintre componentele acestui medicament (enumerate la pct. 6) - daca sunteti gravida
Atentionari si precautii
Aveti grija deosebita cand utilizati IASOCHOLINE
- daca sunteti gravida sau credeti ca ati putea fi gravida
- daca alaptati
- daca rinichii dumneavoastra nu functioneaza corespunzator: in acest caz este indicata o atentie deosebita deoarece puteti fi expus la radiatie crescuta.
- daca aveti contact cu copiii: se recomanda evitarea contactului apropiat intre pacient si copii in primele 12 ore de la administrarea injectiei.
Inainte de administrarea de IASOCHOLINE trebuie sa:
- beti apa din belsug inainte de a incepe examinarea pentru a putea urina cat mai des posibil in primele ore dupa studiu.
- nu fi consumat mancare timp de cel putin 4 ore
Copii si adolescenti
Informati-va medicul specialist in medicina nucleara daca aveti varsta mai mica de 18 ani. IASOCHOLINE impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra specialist in medicina nucleara daca luati, ati luat recent sau ati putea lua orice alte medicamente deoarece acestea pot influenta interpretarea imaginilor de catre medicul dumneavoastra, in special daca sunteti tratat sau ati urmat tratament anti-androgenic. Daca aveti indoieli, adresati-va medicului dumneavoastra specialist in medicina nucleara care efectueaza examinarea PET pentru informatii suplimentare.
IASOCHOLINE impreuna cu alimente si bauturi
Trebuie sa nu mancati nimic cu cel putin 4 ore inainte de a vi se administra IASOCHOLINE. Trebuie sa beti apa din belsug.
Sarcina si alaptarea
Inainte de a vi se administrarea IASOCHOLINE trebuie sa va informati medicul specialist in medicina nucleara daca exista posibilitatea sa fiti gravida, daca nu ati avut menstruatie sau daca alaptati. Daca aveti indoieli, este important sa va consultati medicul specialist in medicina nucleara care va supraveghea procedura.
Daca sunteti gravida
Nu lasati sa vi se administreze IASOCHOLINE daca sunteti gravida.
Medicul dumneavoastra specialist in medicina nucleara va va administra acest medicament in timpul sarcinii numai daca beneficiul preconizat depaseste riscul.
Daca alaptati
Daca administrarea in timpul alaptarii este inevitabila, laptele se poate extrage inainte de administrarea injectiei si pastrat pentru utilizare ulterioara. Alaptarea trebuie oprita pentru cel putin 12 ore. Orice lapte produs in acest timp trebuie eliminat.
Va rugam sa il intrebati pe medicul dumneavoastra specialist in medicina nucleara cand puteti relua alaptarea.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Efectele asupra conducerii vehiculelor si folosirii utilajelor nu au fost investigate.
IASOCHOLINE contine sodiu Conform timpului de conditionare a injectiei pentru pacient, continutul de sodiu poate fi in unele cazuri mai mare de 1 mmol (23 mg). Acest fapt trebuie luat in considerare la pacientii cu o dieta cu continut redus de sodiu.

3. CUM SA UTILIZATI IASOCHOLINE?
Exista legi stricte privind utilizarea, manipularea si eliminarea medicamentelor radiofarmaceutice. IASOCHOLINE va fi utilizata numai in zone speciale controlate. Acest medicament va fi manipulat si va va fi administrat numai de catre persoane care sunt instruite si calificate in utilizarea sa in conditii de siguranta. Aceste persoane va lua masuri speciale pentru utilizarea in siguranta a acestui
medicament si va va tine la curent cu actiunile intreprinse.
Medicul specialist in medicina nucleara care va supraveghea procedura va decide cantitatea de IASOCHOLINE care va fi utilizata in cazul dumneavoastra. Va fi cantitatea minima necesara pentru a obtine informatia dorita.
Cantitatea obisnuita pentru administrare recomandata pentru un adult este intre 200 si 500 MBq. (megabecquerel), unitatea de masura pentru radioactivitate.
Administrarea de IASOCHOLINE si efectuarea procedurii
IASOCHOLINE este administrat intr-o singura injectie intravenoasa.
O injectie este suficienta pentru efectuarea testului de care are nevoie medicul dumneavoastra. Dupa injectie, vi se vor oferi bauturi nealcoolice si veti fi rugat sa urinati imediat inainte de test.
Durata procedurii
Medicul dumneavoastra specialist in medicina nucleara va va informa in legatura cu durata obisnuita a procedurii.
Dupa administrarea IASOCHOLINE, trebuie sa:
- evitati orice contact apropiat cu copiii timp de 12 ore dupa injectie.
- urinati frecvent pentru a elimina medicamentul din organismul dumneavoastra.
Medicul specialist in medicina nucleara va va informa daca trebuie sa luati orice masuri speciale de precautie dupa ce vi s-a administrat acest medicament. Contactati-l pe medicul dumneavoastra specialist in medicina nucleara daca aveti orice fel de intrebari.
Daca utilizati mai mult IASOCHOLINE decat trebuie O supradoza este improbabila deoarece vi se va administra o singura doza de IASOCHOLINE
controlata precis de catre medicul specialist in medicina nucleara care supravegheaza procedura. Oricum, in cazul unei supradoze, veti primi tratamentul potrivit. In particular, medicul specialist in medicina nucleara va va recomanda sa beti lichide din abundenta pentru a facilita eliminarea IASOCHOLINE din organismul dumneavoastra (principalul mod de eliminare a medicamentului este pe cale renala, prin urina). Ar putea fi necesar sa luati diuretice. Daca aveti alte intrebari despre utilizarea IASOCHOLINE, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra specialist in medicina nucleara care supravegheaza procedura.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Nu au fost observate reactii adverse pana in prezent.
Acest medicament radiofarmaceutic va elibera o cantitate mica de radiatie ionizanta asociata cu cel mai mic risc de cancer si anomalii ereditare.
Medicul dumneavoastra a considerat ca beneficiul clinic pe care il veti obtine dupa procedura cu medicamentul radiofarmaceutic depaseste riscurile iradierii.
Raportarea reactiilor adverse Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului specialist in medicina nucleara. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare (www.anm.ro/anmdm/en/index.html). Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta
acestui medicament.

5. CUM SE PASTREAZA IASOCHOLINE
Nu este necesar sa pastrati acest medicament. Acest medicament se pastreaza in locatii
corespunzatoare sub supravegherea specialistului. Pastrarea medicamentelor radiofarmaceutice se va efectua in conformitate cu reglementarile nationale privind materialele radioactive. Urmatoarele informatii sunt destinate exclusiv specialistilor.
Acest medicament nu trebuie utilizat dupa data de expirare mentionata pe eticheta.

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII
Ce contine IASOCHOLINE
Substanta activa este fluorometil-(18F)-dimetil-2-hidroxietil-clorura de amoniu (sau clorura de fluorocolina (18F)).
Un ml solutie injectabila contine clorura de fluorocolina (18F) 1000 MBq la data si ora de calibrare Celelalte componente sunt clorura de sodiu si apa pentru preparate injectabile.
Cum arata IASOCHOLINE si continutul ambalajului
Nu este necesar sa obtineti medicamentul pe cont propriu, nici sa manipulati ambalajul sau flaconul. Urmatoarele sunt numai pentru informarea dumneavoastra.
IASOCHOLINE este o solutie limpede si incolora.
Activitatea per flacon este de la 500 MBq la 15000 MBq la data si ora de calibrare.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
IASON GmbH
Feldkirchner Str. 4, A-8054 Graz-Seiersberg, Austria
Fabricanti
ARGOS Zyklotron Betriebs-GesmbH St. Veiter Str. 47, 9020 Klagenfurt, Austria
ARGOS Zyklotron Betriebs-GesmbH Seilerstätte 4, A-4010 Linz, Austria
ADVANCED ACCELERATOR APPLICATIONS SA 126 Rocade Sud, 62660 Beuvry,
Franta
ADVANCED ACCELERATOR APPLICATIONS SA 20 Rue Diesel, 01630 Saint Genis Pouilly, Franta
ADVANCED ACCELERATOR APPLICATIONS SA
3 Rue Charles Lauer, 92210 Saint-Cloud, Franta
IASON ITALIA s.r.l.
Via Gastone Maresca, 38/38A, 00138 Rome,
Italia
ADVANCED ACCELERATOR APPLICATIONS SA
Campus de la Timone-Batiment CERIMED
27 Boulevard Jean Moulin, 13005 Marseille, Franta
ZAK?AD PRODUKCJI RADIOFARMACEUTYKÓW IASON Sp. z o.o.
Szaserow 128, 04-141 Warsaw, Polonia
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Austria IASOcholine 1 GBq/mL - Injektionslösung
Belgia IASOcholine 1 GBq/mL, solution injectable
Bulgaria IASOcholine 1 GBq/mL, ??????????? ???????
Republica Ceha IASOcholine 1 GBq/ml, injek?ní roztok
Germania IASOcholine 1,0 GBq/ml Injektionslösung
Estonia IASOcholine 1 GBq/ml, süstelahus
Fran?a IASOcholine 1 GBq/mL, solution injectable
Italia Pcolina 1 GBq/mL, soluzione iniettabile
Lituania Pcolina 1 GBq/mL injekcinis tirpalas
Luxemburg IASOcholine 1 GBq/mL, solution injectable
Malta IASOcholine 1 GBq/mL, solution for injection
Polonia IASOcholine, 1 GBq/ml, roztwór do wstrzykiwa?
Romania IASOCHOLINE 1 GBq/ml solutie injectabila
Slovenia IASOcholine 1 GBq/ml raztopina za injiciranje
Slovacia IASOcholine 1 GBq/ml, injek?ný roztok
Acest prospect a fost revizuit in noiembrie 2015.
Urmatoarele informatii sunt destinate numai medicilor si profesionistilor din domeniul sanatatii:
RCP complet al IASOCHOLINE este pus la dispozitie ca document separat in ambalajul
medicamentului, cu obiectivul de a oferi profesionistilor din domeniul sanatatii informatii stiintifice si practice aditionale despre administrarea si utilizarea acestui medicament radiofarmaceutic. Va rugam sa consultati RCP (RCP trebuie inclus in cutie)


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cancer pulmonar
Multumesc pentru raspuns! Cu bunavointa dumneavoastra imi permit sa mai pun cateva intrebari. -ce ...
De ce am furnicaturi in crestetul capului ?
De o luna de zile am furnicaturi permanente si sacaitoare in crestetul capului, insotite de o usoara ...
Vertij si presiune in urechi de 5 luni
Buna dimineața, am vârtej ,ameteli la cap de vreo 5 luni, acum se indesesc Am luat tot felul ...
↳ Buna ziua! Trebuie sa va vada un specialist ORL si sa faceti investigatii suplimentare, poate chiar Computer Tomografie! Daca nu ati luat Betaserc, ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Durere
Buna ziua! Am o nelamurire. Am 17 ani iar in urma cu un an am fost internata la spital pentru niste ...
↳ Buna ziua! Cauza este probabil spondiloza cervicala diagnosticata in urma cu un an. Ar trebui sa faceti o tomografie sau alte investigatii care vi se ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...