Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » GRAFALON concentrat pentru solutie perfuzabila 20 mg/ml

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - GRAFALON concentrat pentru solutie perfuzabila 20 mg/ml

Prospect - GRAFALON concentrat pentru solutie perfuzabila 20 mg/ml


NU comercializăm GRAFALON concentrat pentru solutie perfuzabila 20 mg/ml!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: GRAFALON concentrat pentru solutie perfuzabila 20 mg/ml    DCI: IMUNOGLOBULINA ANTI-LIMFOCITE (DE IEPURE)


  Produs complementar recomandat
GRAFALON apartine unui grup de medicamente denumite imunosupresoare.
GRAFALON concentrat pentru solutie perfuzabila 20 mg/ml
Imunoglobulina de iepure anti-limfocite T umane

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este GRAFALON si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa vi se administreze GRAFALON
3. Cum sa vi se administreze GRAFALON
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza GRAFALON
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE GRAFALON SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
GRAFALON apartine unui grup de medicamente denumite imunosupresoare.
Imunosupresoarele sunt utilizate pentru a preveni respingerea unui organ transplantat sau a unor celule transplantate de catre organism.
Este posibil sa vi se administreze GRAFALON daca vi s-a efectuat sau urmeaza sa vi se efectueze un transplant de organ. Acesta are rolul de a impiedica respingerea unui nou organ de catre sistemul imunitar al organismului. GRAFALON ajuta la prevenirea sau oprirea raspunsului de respingere, prin blocarea dezvoltarii unor celule speciale, care in mod normal ar ataca organul transplantat. Este, de asemenea, posibil sa vi se administreze GRAFALON inaintea unui transplant de celule stem (de exemplu, un transplant de maduva osoasa) pentru a preveni o afectiune numita „boala grefa contra-gazda”.
Aceasta este o complicatie frecventa, dar grava, care poate sa apara dupa un transplant de celule stem, cand exista o reactie a celulelor donate impotriva tesuturilor proprii ale pacientului. GRAFALON este utilizat ca parte a terapiei imunosupresoare, impreuna cu alte medicamente imunosupresoare.

2. INAINTE SA VI SE ADMINISTREZE GRAFALON
Nu trebuie sa vi se administreze GRAFALON si spuneti medicului dumneavoastra:
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa din GRAFALON (imunoglobulina anti-limfocite T umane, provenita de la iepuri) sau la oricare dintre celelalte componente ale GRAFALON;
- daca aveti o infectie pentru care tratamentul nu a fost eficient;
- daca prezentati dificultati in oprirea sangerarilor;
- daca aveti o tumora, cu exceptia cazului in care aveti un transplant de celule stem.
Aveti grija deosebita cand vi se administreaza GRAFALON
Este important sa spuneti medicului dumneavoastra daca suferiti de urmatoarele afectiuni. Este posibil sa vi se poata administra GRAFALON, dar trebuie sa discutati mai intai cu medicul dumneavoastra. Daca ati prezentat anterior reactii alergice la aceste medicamente (imunosupresoare) sau la proteine de iepure.
Daca aveti o boala de ficat
Daca aveti probleme cu inima
Infectiile si GRAFALON
GRAFALON slabeste sistemul de aparare propriu al organismului. Prin urmare, organismul dumneavoastra nu va reusi sa lupte la fel de bine ca in mod normal impotriva infectiilor. Medicul dumneavoastra va va administra tratamentul corespunzator pentru aceste infectii. Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.
Este posibil ca aceste medicamente sa interfereze cu efectul GRAFALON.
GRAFALON este utilizat in asociere cu alte medicamente imunosupresoare, cum sunt corticosteroizii.
Cand se administreaza GRAFALON in acelasi timp cu alte imunosupresoare, este posibil sa creasca riscul infectiilor, sangerarilor anormale si anemiei (o tulburare a sangelui).
Datorita tratamentului dumneavoastra imunosupresor, este posibil sa nu vi se administreze vaccinuri cu virusuri vii. Daca vi se administreaza un vaccin cu virusuri inactivate, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra. Este posibil ca efectul acestor vaccinuri sa fie diminuat daca sunt administrate in acelasi timp cu GRAFALON.
Sarcina si alaptarea
Sarcina
Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida sau credeti ca puteti fi gravida. Daca este necesar sa vi se administreze GRAFALON, medicul dumneavoastra va discuta despre riscurile si beneficiile administrarii medicamentului in timpul sarcinii.
Alaptarea
Spuneti medicului dumneavoastra daca alaptati. GRAFALON poate trece in laptele matern.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu este cazul.
Informatii importante privind fabricarea GRAFALON
La producerea GRAFALON se folosesc componente umane (de exemplu globule rosii ale sangelui). Prin urmare sunt aplicate anumite masuri pentru a preveni transmiterea agentilor infectiosi la pacienti. Acestea includ selectia atenta a donatorilor, pentru a exista siguranta ca se exclude riscul transmiterii infectiilor, si testarea fiecarei donari pentru depistarea semnelor prezentei virusurilor sau infectiilor. Procesul de fabricare
include, de asemenea, etape de procesare a componentelor umane, care pot inactiva sau elimina virusurile. Cu toate aceste masuri, la administrarea medicamentelor produse cu utilizarea componentelor umane, posibilitatea transmiterii unor infectii nu poate fi exclusa complet. In mod similar, nu poate fi exclusa complet nici transmiterea oricaror virusuri necunoscute sau nou-aparute, sau a altor tipuri de infectii. Masurile luate sunt considerate eficace pentru virusuri incapsulate, cum sunt virusul imunodeficientei umane
(HIV), virusul hepatitei B si virusul hepatitei C. Masurile intreprinse pot avea valoare limitata impotriva virusurilor neincapsulate, cum sunt virusul hepatitei A si parvovirusul B19. Infectia cu parvovirusul B19 poate fi grava la femeile gravide (infectie fetala) si la persoanele cu sistem imunitar deprimat sau care prezinta anumite tipuri de anemie (de exemplu anemia cu celule in forma de secera (siclemie) sau anemia hemolitica).

3. CUM SA VI SE ADMINISTREZE GRAFALON
Tratamentul dumneavoastra cu GRAFALON a fost prescris de catre un medic cu experienta in tratamentul imunosupresor.
Vi se va administra GRAFALON in spital. GRAFALON vi se va administra prin perfuzie intr-o vena. Inainte sa vi se administreze perfuzia, aceasta va fi diluata in solutie de clorura de sodiu. Adultilor si copiilor li se poate administra una dintre urmatoarele doze, pe baza greutatii si starii acestora: Daca urmeaza sa vi se efectueze un transplant de organ
Doza zilnica este de 2 – 5 mg/kg greutate corporala. Tratamentul dureaza intre 5 si 14 zile. Daca ati avut un transplant de organ
Doza zilnica uzuala va fi de 3 – 5 mg/kg greutate corporala. Durata tratamentului dumneavoastra va fi de 5 pana la 14 zile.
Adulti carora urmeaza sa li se efectueze un transplant de celule stem
Doza zilnica obisnuita este de 20 mg/kg greutate corporala, incepand de obicei cu 3 zile inainte pana la cu 1 zi inaintea transplantului de celule stem.
Daca vi se administreaza mai mult GRAFALON decat trebuie
Tratamentul cu GRAFALON va fi intrerupt, si orice alt tratament imunosupresor va fi modificat. Sistemul dumneavoastra imunitar ar putea fi prea slabit in urma administrarii unei cantitati prea mari de GRAFALON;
prin urmare este posibil sa vi se administreze medicamente care sa stopeze aparitia infectiilor. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, GRAFALON poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca observati oricare dintre reactiile adverse alergice si de soc anafilactic enumerate mai jos:
Reactiile alergice sunt reactii adverse frecvente in urma tratamentului cu GRAFALON. Este posibil ca mai putin de 1 din 10 pacienti sa prezinte:
- durere in piept
- respiratie suieratoare
- dureri musculare
- inrosirea pielii
La 3 din mai mult de 240 pacienti, reactiile alergice au evoluat in soc anafilactic. Aceasta este o stare grava cu posibil risc vital, in care pacientul poate prezenta urmatoarele simptome: febra crescuta, eruptie pe piele, tumefiere, dificultati in respiratie, tensiune arteriala scazuta, Spuneti medicului dumneavoastra daca observati oricare dintre reactiile adverse enumerate mai jos:
Reactiile adverse foarte frecvente pot afecta mai mult de 1 din 10 pacienti:
Febra, frisoane, durere de cap, tremor, varsaturi, greata, diaree, dureri abdominale,
dificultati in respiratie, hiperemie faciala, frecventa crescuta a infectiilor.
Reactiile adverse frecvente pot afecta mai putin de 1 din 10 pacienti:
- anemie, trombocitopenie, leucopenie, pancitopenie (modificari ale numarului globulelor sangelui), inflamatia mucoasei, tumefiere, senzatie de oboseala, durere in piept, dureri la nivelul articulatiilor si muschilor, dureri de spate, rigiditate musculara, tensiune arteriala scazuta sau crescuta, senzatie de furnicaturi, intepaturi sau amorteala la nivelul pielii,
batai rapide ale inimii, sensibilitate la lumina, cresterea valorilor parametrilor de laborator, sange in urina, tuse, sangerare nazala, inrosirea pielii, mancarimea pielii,
eruptii pe piele, necroza tubulara renala (decompensarea functiei rinichiului), tulburare limfoproliferativa (un tip de cancer cu origine in anumite celule albe ale sangelui), boala veno-ocluziva (mici vene blocate la nivelul ficatului).
Reactiile adverse mai putin frecvente pot afecta mai putin de 1 din 100 pacienti:
- indigestie, inflamatia mucoasei provocata de refluxul secretiei gastrice in esofag,
cresterea valorilor parametrilor de laborator hepatici, cresterea valorilor colesterolului,
hernie (protruzia unui tesut sau organ), soc, numar crescut de celule rosii ale sangelui,
colectarea anormala a limfei, retentie de apa.
Reactiile adverse rare, dar importante din punct de vedere medical, pot afecta mai putin de 1 din 1000 pacienti:
Hemoliza (distrugerea anormala a celulelor rosii ale sangelui)
In cazuri rare, in special daca medicamentul este administrat pe perioade indelungate de timp, poate aparea boala serului; aceasta este un tip de reactie alergica la proteine straine organismului si se manifesta prin simptome cum sunt: febra, dureri musculare si articulare si eruptie pruriginoasa (care provoaca mancarime) la nivelul pielii.
Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA GRAFALON
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
GRAFALON nu trebuie utilizat dupa data de expirare inscrisa pe eticheta dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
GRAFALON trebuie pastrat la frigider (2°C – 8°C) cu flaconul nedeschis tinut in cutie pentru a fi protejat de lumina.
Odata diluat, GRAFALON trebuie utilizat imediat.
GRAFALON nu trebuie utilizat daca solutia este tulbure.
Orice medicament neutilizat va fi eliminat de catre medicul dumneavoastra.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine GRAFALON
Substanta activa este imunoglobulina de iepure anti-limfocite T umane. Fiecare ml de concentrat contine 20 mg imunoglobulina de iepure anti-limfocite T umane.
Celelalte componente sunt: dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat, acid fosforic (85%) si apa pentru preparate injectabile.
Cum arata GRAFALON si continutul ambalajului
GRAFALON se prezinta sub forma de concentrat clar-opalescent, de culoare galbena, inodor, fara particule vizibile.
Este disponibil in cutii cu un flacon ?i 10 flacoane din sticla incolora incolora a 5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Neovii Biotech GmbH Am Haag 6+7, 82166 Gräfelfing, Germania
Acest prospect a fost aprobat in mai 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

DR MAXWELL
Doriți să cumpărați un rinichi, organe corporale sau doriți să vă ...
Sunt cu transplant renal și vreau să știu dacă Polygemma 14 interacționează cu medicamentația pe care o iau?
Vreau să știu dacă Polygemma14 interacționează cu tratamentul pe care îl i ...
Candida in sange
Buna ziua!am o candizoza vaginala care tot reapare.este posibil sa am aceasta infectie in sange deoa ...
↳ Buna ziua! Durerile articulare si oboseala pot fi semne ale unei noi infectii cu streptococul beta-hemolitic. Acesta afecteaza articulatiile si peri ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Se poate lua Mononucleoza?
Am "prins" si eu din pacate mononucleoza. Virusul Epstein Bar am inteles ca se transmite prin sarut ...
↳ Buna ziua! Virusul Epstein-Barr este foarte contagios iar persoanele afectate raman purtatori ai virusului pentru restul vietii, fara ca acesta sa r ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Transplant renal hepatita cronica B
Bună ziua o mare rugăminte am transplant renal din 2006 printr altele am și hepatita ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa IMUNOGLOBULINA ANTI-LIMFOCITE (DE IEPURE)?
Alte medicamnete care au IMUNOGLOBULINA ANTI-LIMFOCITE (DE IEPURE):
- THYMOGLOBULINE 5 mg/ml pulbere pentru solutie perfuzabila

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...