Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Gliclazida Krka 60 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Gliclazida Krka 60 mg

Prospect - Gliclazida Krka 60 mg


NU comercializăm Gliclazida Krka 60 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Gliclazida Krka 60 mg    DCI: GLICLAZIDUM


  Produs complementar recomandat

1+1 Gratis
34.5lei
Vezi detalii

Gliclazida Krka 60 mg este un medicament utilizat pentru reducerea cantitatii de zahar din sange (medicament antidiabetic administrat oral, apartinand grupei sulfonilureei).
Gliclazida Krka 60 mg comprimate cu eliberare modificata
Gliclazida

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest
medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau
farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Gliclazida Krka 60 mg si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Gliclazida Krka 60 mg
3. Cum sa utilizati Gliclazida Krka 60 mg
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Gliclazida Krka 60 mg
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Gliclazida Krka 60 mg si pentru ce se utilizeaza
Gliclazida Krka 60 mg este un medicament utilizat pentru reducerea cantitatii de zahar din sange (medicament antidiabetic administrat oral, apartinand grupei sulfonilureei).
Gliclazida Krka 60 mg este utilizat in anumite forme de diabet zaharat (diabetul zaharat de tip 2) la adulti, atunci cand dieta, efortul fizic si scaderea in greutate nu au efectul dorit in mentinerea cantitatii de zahar din sange in limite normale.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Gliclazida Krka 60 mg
Nu luati Gliclazida Krka 60 mg:
- daca sunteti alergic la gliclazida sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui
medicament (enumerate la punctul 6), sau la alte medicamente din aceeasi grupa
(sulfoniluree) sau la alte medicamente inrudite (sulfonamide hipoglicemiante);
- daca aveti diabet zaharat insulino-dependent (tipul 1)
- daca aveti corpi cetonici sau zahar in urina (ceea ce poate insemna ca aveti ceto-acidoza
diabetica), coma sau pre-coma diabetica;
- daca aveti boala de rinichi sau de ficat severa;
- daca luati medicamente pentru tratamentul micozelor (miconazol, vezi pct. “Gliclazida
Krka 60 mg impreuna cu alte medicamente”);
- daca alaptati (vezi pct. “Sarcina, alaptarea si fertilitatea”) .
Daca credeti ca situatiile descrise mai sus se aplica in cazul dumneavoastra, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Gliclazida Krka 60 mg, adresati-va medicului dumneavoastra sau
farmacistului. Acest medicament trebuie utilizat numai daca puteti respecta o dieta corespunzatoare (inclusiv micul dejun). Este important sa aveti un aport regulat de glucide, deoarece exista un risc crescut de scadere a cantitatii de zahar din sange (hipoglicemie) in cazul intarzierii unei mese sau daca sariti peste mese, daca consumati o cantitate insuficienta de alimente sau daca alimentele contin glucide in cantitate insuficienta. In timpul tratamentului cu gliclazida este necesara monitorizarea cantitatii de zahar din sange (si eventual din urina). Medicul dumneavoastra poate, de asemenea, sa va recomande efectuarea unor teste de sange pentru monitorizarea hemoglobinei glicozilate (HbA1c). Tratamentul indicat de catre medicul dumneavoastra trebuie sa determine atingerea uor cantitati normale de zahar in sange. Aceasta inseamna, in afara de administrarea regulata a comprimatelor, sa urmati dieta si exercitiile fizice.
In primele saptamani de tratament riscul de hipoglicemie (cantitati scazute de zahar in sange) poate fi crescut. De aceea, este vital sa fiti atent urmariti de catre medicul dumneavoastra. Scaderea cantitatii de zahar din sange (hipoglicemia) poate aparea:
- daca mesele sunt neregulate sau daca sariti peste mese,
- daca tineti post,
- daca sunteti subnutrit,
- daca va schimbati dieta,
- atunci cand cresteti efortul fizic si nu adaptati consumul de glucide,
- atunci cand consumati alcool etilic, mai ales combinat cu omiterea meselor,
- daca utilizati si alte medicamente sau remedii naturale in acelasi timp,
- daca utilizati doze prea mari de gliclazida,
- daca aveti anumite tulburari hormonale (ale glandei tiroide, glandei pituitare sau ale
corticosuprarenalei),
- daca functia rinichilor sau ficatului dumneavoastra este sever scazuta.
Daca aveti o cantitate mica de zahar in sange pot aparea urmatoarele simptome: dureri de cap, senzatie intensa de foame, greata, varsaturi, oboseala, tulburari ale somnului, neliniste, agresivitate, lipsa a concentrarii, scadere a vigilentei si afectare a timpului de reactie, depresie, confuzie, tulburari de vorbire si vedere, tremuraturi, tulburari senzoriale, ameteli, neputinta. Urmatoarele semne si simptome pot de asemenea sa apara: transpiratii, piele umeda si rece, anxietate, batai ale inimii rapide sau neregulate, tensiune arteriala mare, dureri puternice in piept, aparute brusc care pot sa iradieze in zonele vecine (angina pectorala). In cazul in care cantitatea de zahar continua sa scada, pot aparea confuzie marcata (delir), convulsii, pierdere a autocontrolului, respiratia devine superficiala, bataile inimii incetinesc si se poate ajunge la pierderea constientei si coma. Tabloul clinic al scaderii severe a cantitatii de zahar din sange poate fi asemanator unui accident vascular cerebral. In majoritatea cazurilor simptomele unei cantitati scazute de zahar in sange dispar foarte repede daca veti consuma diferite forme de zahar, de exemplu tablete de glucoza, zahar cubic, sucuri dulci, ceai indulcit.
De aceea trebuie sa aveti intotdeauna la dumneavoastra ceva dulce (tablete de glucoza, zahar cubic). Trebuie sa retineti ca indulcitorii artificiali nu au efect. Contactati medicul dumneavoastra sau cel mai apropiat spital daca administrarea de zahar nu ajuta sau daca simptomele apar din nou..
Simptomele unei cantitati scazute de zahar in sange pot fi uneori absente, mai putin evidente, pot aparea mult mai lent sau chiar nu va puteti da seama in timp util ca a scazut cantitatea de zahar din sange. Aceasta se poate intampla in cazul pacientilor varstnici care sunt in tratament cu diferite medicamente (de exemplu medicamente care actioneaza asupra sistemului nervos central sau betablocante). De asemenea, acestea poat aparea si daca aveti anumite afectiuni ale glandelor endocrine (de exemplu, anumite tulburari ale tiroidei, si insuficienta hipofizara anterioara sau adrenocorticala). Daca va aflati intr-o situatie stresanta (de exemplu dupa un accident, interventii chirurgicale, febra, etc.) medicul dumneavoastra va poate trece temporar pe tratamentul cu insulina.
Pot aparea simptome ale cantitatii crescute de zahar din sange (hiperglicemie), daca gliclazida nu a scazut suficient cantitatea de zahar din sange, daca nu ati urmat strict tratamentul recomandat de catre medicul dumneavoastra sau in anumite situatii stresante. Simptomele pot include sete, urinare frecventa, uscaciune a gurii, piele uscata si mancarime a pielii, infectii ale pielii si slabiciune.
Daca apar aceste simptome, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca aveti istoric familial sau daca aveti o predispozitie genetica pentru deficit de glucoza-6-fosfatdehidrogenaza (G6PD) (o anomalie a celulelor rosii din sange), poate aparea scaderea cantitatilor hemoglobinei si distrugerea celulelor rosii din sange (anemie hemolitica). Inainte sa luati acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra.
Gliclazida Krka 60 mg nu este recomandat copiilor si adolescentilor din cauza lipsei de
informatii.Copii si adolescenti
Gliclazida Krka 60 mg nu trebuie utilizat in tratamentul diabetului zaharat la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani. Pentru aceasta grupa de virsta nu exista date clinice.
Gliclazida Krka 60 mg impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Efectul gliclazidei de scadere a zaharului din sange poate fi accentuat, iar semnele unei cantitati scazute de zahar in sange pot aparea atunci cand se administreaza urmatoarele medicamente:
- alte medicamente utilizate pentru tratamentul cantitatii crescute de zahar in sange
(antidiabetice orale, agonisti ai receptorilor GLP-1 sau insulina),
- antibiotice (de exemplu sulfonamide, claritromicina),
- medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale mari sau insuficientei cardiace
(betablocante, inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei cum sunt captopril sau
enalapril),
- medicamente pentru tratarea micozelor (miconazol, fluconazol),
- medicamente utilizate pentru tratamentul ulcerului de la nivelul stomacului sau duodenului (antagonisti ai receptorilor H2),
- medicamente pentru tratamentul depresiei (inhibitori de monoaminoxidaza),
- analgezice sau antireumatice (fenilbutazona, ibuprofen),
- medicamente care contin alcool etilic.
Efectul de scadere al cantitatii de zahar din sange al gliclazida poate fi redus si poate aparea o crestere a cantitatii de zahar din sange daca se administreaza unul dintre urmatoarele medicamente:
- medicamente utilizate pentru tratamentul diferitelor afectiuni ale sistemului nervos central (clorpromazina),
- medicamente antiinflamatoare (corticosteroizi),
- medicamente pentru tratamentul astmului bronsic sau utilizate in timpul travaliului
(salbutamol intravenos, ritodrina si terbutalina),
- medicamente utilizate pentru tratamentul unor afectiuni ale sanilor, sangerarilor menstruale abundente si endometriozei (danazol).
Gliclazida Krka 60 mg poate creste efectele medicamentelor utilizate pentru reducerea formarii cheagurilor de sange (de exemplu warfarina).
Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Daca va internati in spital spuneti personalului medical ca sunteti in tratament cu Gliclazida Krka 60 mg.
Gliclazida Krka 60 mg impreuna cu alimente, bauturi si alcool etilic
Gliclazida Krka 60 mg poate fi administrat cu alimente si bauturi nealcoolice.
Consumul de alcool etilic nu este recomandat deoarece poate afecta controlul diabetului zaharat intr-un mod neprevazut.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra, care va va recomanda un tratament potrivit pentru situatia dumneavoastra.
Gliclazida Krka 60 mg nu este recomandat pentru utilizare in timpul sarcinii.
Nu trebuie sa luati Gliclazida Krka 60 mg in perioada alaptarii.
Adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Capacitatea de concentrare si de reactie pot fi afectate daca cantitatea de zahar din sange este prea scazuta (hipoglicemie) sau prea crescuta (hiperglicemie) sau daca apar tulburari de vedere din cauza acestor conditii. Trebuie sa tineti cont ca va puteti pune in pericol si puteti pune in pericol alte persoane (de exemplu atunci cand conduceti vehicule sau folositi utilaje). Intrebati-l pe medicul dumneavoastra daca puteti conduce vehicule atunci cand:
- aveti episoade frecvente de cantitate scazuta de zahar in sange (hipoglicemie),
- aveti putine sau nu aveti deloc semne de avertizare ale unei cantitati scazute de zahar in
sange (hipoglicemie).
Gliclazida Krka 60 mg contine lactoza monohidrat
Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la unele glucide, intrebati medicul inainte de a utiliza acest medicament.

3. Cum sa utilizati Gliclazida Krka 60 mg
Doze
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza este stabilita de medic in functie de cantitatea de zahar din sange si posibil din urina. Orice modificare a factorilor externi (de exemplu scaderea in greutate, modificarea stilului de viata, stresul) sau imbunatatirea controlului glicemic poate necesita ajustarea dozelor de gliclazida.
Doza recomandata este de 1 comprimat cu eliberare modificata a 30 mg pana la 2 comprimate cu eliberare modificata a 60 mg (maxim 120 mg) administrate o singura data pe zi, la micul dejun. Aceasta depinde de raspunsul la tratament.
Daca este necesara utilizarea Gliclazida Krka 60 mg comprimate cu eliberare modificata in asociere cu metformin, inhibitori de alfa glucozidaza, tiazolidindione, inhibitori de 4-
dipeptidilpeptidaza, agonisti ai receptorilor GLP-1 sau insulina, medicul dumneavoastra va stabili doza pentru fiecare medicament in parte.
Daca observati ca, desi urmati tratamentul conform recomandarilor, cantitatea de zahar din sange este crescuta, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Mod de administrare Administrare orala.
Inghititi comprimatul(ele) intregi. Nu mestecati si nu zdrobiti comprimatele.
Luati comprimatul/comprimatele cu un pahar cu apa, la micul dejun (de preferat la aceeasi ora in fiecare zi).
Trebuie intotdeauna sa mancati dupa ce luati comprimatul/comprimatele.
Daca luati mai mult Gliclazida Krka 60 mg decat trebuie
Daca ati luat prea multe comprimate, contactati imediat medicul sau camera de garda a celui mai apropiat spital. Semnele supradozajului si ale unei cantitati scazute de zahar in sange (hipoglicemie) sunt) descrise in pct. 2. Simptomele pot fi reduse prin administrarea imediata de zahar (4 pana la 6 cuburi) sau de bauturi cu zahar, urmata de o gustare substantiala sau de masa. Daca pacientul nu este constient, adresati-va imediat unui medic si serviciului de urgenta. Acelasi lucru trebuie facut daca cineva, de exemplu un copil, a inghitit medicamentul accidental.
Pacientilor inconstienti nu li se administreaza mancare sau bautura.
Asigurati-va ca exista intotdeauna o persoana informata care poate chema medicul in caz de urgenta.
Daca uitati sa luati Gliclazida Krka 60 mg
Este important sa va luati tratamentul in fiecare zi pentru a fi eficient.
Totusi, daca ati uitat sa luati o doza de Gliclazida Krka 60 mg luati doza urmatoare la momentul obisnuit.Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Gliclazida Krka 60 mg
Deoarece tratamentul pentru diabet zaharat este de obicei pe toata durata vietii, trebuie sa
discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a intrerupe acest medicament. Oprirea
tratamentului poate duce la cresterea cantitatii de zahar din sange (hiperglicemie), ceea ce poate creste riscul aparitiei complicatiilor diabetului zaharat.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Clasificarea reactiilor adverse se face in functie de frecventa de aparitie.
Foarte frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 utilizatori):
Cea mai frecventa reactie adversa este scaderea cantitatii de zahar in sange (hipoglicemia). Pentru semne si simptome vedeti pct. “Atentionari si precautii”.
Daca aceste simptome nu sunt tratate pot duce la somnolenta, pierdere a constientei sau chiar coma. Daca un episod hipoglicemic este sever sau prelungit, chiar daca este controlat temporar prin ingestia de zahar, trebuie sa solicitati imediat asistenta medicala.
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 utilizatori):
Tulburari digestive
Dureri abdominale, greata, varsaturi, indigestie, diaree si constipatie. Aceste efecte sunt reduse daca Gliclazida Krka 60 mg comprimate cu eliberare modificata este administrat impreuna cu alimente, conform recomadarilor.
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 utilizatori):
Tulburari ale sangelui
A fost raportata scadere a numarului de celule din sange (de exemplu, plachetele sanguine, celulele rosii si albe din sange), ceea ce poate determina paloare, sangerari prelungite, aparitie mai usoara de vanatai si zgarieturi, dureri in gat si febra. Acestea dispar de obicei, atunci cand este intrerupt tratamentul.
Afectiuni ale pielii
Au fost raportate eruptii trecatoare pe piele, inrosire, mancarime, blande, angioedem (umflare rapida a tesuturilor, cum sunt pleoapele, fata, buzele, gura, limba sau gatul, ceea ce poate determina dificultati ale respiratiei). Eruptia la nivelul pielii poate evolua spre aparitia generala de vezicule si cojire a pielii.
Afectiuni ale ficatului
Rezultate anormale ale testelor functiei ficatului, cu aparitie a ingalbenirii pielii si ochilor. In acest caz, adresati-va imediat medicului dumneavoastra. Medicul dumneavoastra va decide daca este necesara intreruperea tratamentului.
Tulburari ale ochilor
Vederea va poate fi afectata, mai ales la inceputul tratamentului. Acest efect este determinat de modificarile cantitatii de zahar din sange.
Aceste efecte dispar, de obicei, atunci cand este intrerupt tratamentul
In ceea ce priveste alte medicamente de tipul sulfonilureei, au fost observate urmatoarele reactii adverse foarte rar (pot afecta pana la 1 din 10000 utilizatori):
- cazuri de modificari severe ale numarului celulelor din sange si inflamatie de tip alergic a peretilor vaselor de sange, scadere a cantitatii de sodiu din sange (hiponatremie), simptome ale insuficientei ficatului (de exemplu, icter), care dispar, de obicei, atunci cand este intrerupt tratamentul cu sulfoniluree, dar, in cazuri izolate, pot duce si la insuficienta a ficatului care pune viata in pericol.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. Cum se pastreaza Gliclazida Krka 60 mg
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe blister si cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale pentru pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Gliclazida Krka 60 mg
Substanta activa este gliclazida. Fiecare comprimat cu eliberare modificata contine
gliclazida 60 mg.
Celelalte componente sunt hipromeloza, lactoza monohidrat, dioxid de siliciu coloidal
anhidru si stearat de magneziu (vezi pct. 2).
Cum arata Gliclazida Krka 60 mg si continutul ambalajului
Comprimate ovale, biconvexe, de culoare alba pana la aproape alba cu lungime de 13 mm si grosime de 3,5 mm – 4,9 mm.
Gliclazida Krka 60 mg este diponibil in cutii cu 14, 15, 28, 30, 56, 60, 84, 90, 120 sau
180 comprimate cu eliberare modificata, in blistere.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
KRKA, d.d., Novo mesto Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia
Fabricantii
KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia
TAD Pharma GmbH, Heinz-Lohmann-Str.5, 27472 Cuxhaven, Germania
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Numele Statului Membru Denumirea commerciala a medicamentului
CZ, EE, SK Gliclazide Krka 60 mg
DE Glibemat 60 mg
ES, RO Gliclazida Krka 60 mg
HU Gliclazide TAD 60 mg
IE Diacronal 60 mg (Laaglyda 60 mg)
IT Gliclada 60 mg
PL Gliclazide Krka
PT Gliclazida TAD
UK Laaglyda MR 60 mg
Acest prospect a fost revizuit in Martie 2013


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Urimil glyco
Poate fi luat împreună cu medicament pentru diabet II? ...
Crema sudocrem
Buna ziua,soacra mea are diabet și este invalidă din cauza aceasta are bubițe cu puro ...
MEDICAMENT PANCREAS
Buna ziua. Va rog,ce medicament ma poate ajuta daca rezultatul ecografiei abdominale este: PANCREAS: ...
↳ Buna ziua! Rezultatul poate indica o pancreatita cronica, iar tratamentul este fie pentru durere (la nevoie, aspirina sau paracetamol), fie tratament ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Diaree dupa ce iau medicamente
Buna ziua! De 1 luna si o saptamana, dupa ce iau aceste medicamente: -pentru diabet..Glucofage, pe ...
↳ Buna ziua! Discutati cu medicul diabetolog, poate va inlocuieste Glucophage, cel mai probabil responsabil pentru diaree. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
e bun pentru diabetici ?
pot sa il iau? Am diabet tip 2 ...
Dozare glicemonorm forte in Diabet
Buna ziua,pot sa iau 2 capsule deodata inaintea mesei,..sau fara sa mananc dupa capsula ? Am renun ...
↳ Buna ziua! Nu este indicat sa folositi capsulele de Glicemonomr Forte altfel decat se recomanda (adica 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute in ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
pot utiliza Bronchofort daca
AM B.P.O.C. de 30 de ani si acum ma tratez cu Seretide 500 de doua ori pe zi si cu Teotard 200 de do ...
↳ Buna ziua! Puteti lua sirop Bronchofort, insa varianta pentru diabetiCi, care contine extract de stevie ca indulcitor. Intre medicatia curenta si co ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
De ce ma dor picioarele
Iau Lyrica de 150 mg. si ma simt usor ametitm,pulsul e 105/55/71,am diabet zaharat de 10 ani si iau ...
↳ Buna ziua! Din pacate simptomele descrise sunt determinate de diabet, constituind tabloul neuropatiei diabetice. Lyrica ar trebui sa va ajute, si cre ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa GLICLAZIDUM?
Alte medicamnete care au GLICLAZIDUM:
- DIAPHAN MR 60 mg
- Diaprel MR
- ZODEDIAB 60 mg comprimate cu eliberare modificata
- Gliclazida Actavis 30 mg
- Esquel 80 mg
- MEDOCLAZIDE
- DIAPREL , comprimate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Greșire suspensie forexo
Greșire suspensie forexo

Bună seara! Aș dori să ďż˝mi comunicați cat ml de ... Buna ziua! Mai adaugati inca 27 de ml de apa, pentru ca suspensia sa ...


Sfatul farmcistului Dureri in zona coastelor
Dureri in zona coastelor

De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o t ... Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic ...



Sfatul farmcistului Lactatie
Lactatie

Aș vrea să ďż˝mi opresc lacatatia și vreau să știu dacă ... Buna ziua! Da, Lactostop va poate ajuta in acest sens intrucat reduce ...


Sfatul farmcistului Eritromicina
Eritromicina

Buna ziua. Va rog, am de facut o investigatie ( histerosonografie) . N ... Buna ziua! Nu va pot recomanda administrarea unui produs de uz veteri ...


Sfatul farmcistului Sarcina si Magne B6 expirat
Sarcina si Magne B6 expirat

Sunt insarcinata si am luat o pastila de magni b6 si era expirata De ... Buna ziua! Nu este atat de grav cum vi se pare, in cazul unui comprim ...