Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Garganta 3 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Garganta 3 mg

Prospect - Garganta 3 mg


NU comercializăm Garganta 3 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


    Denumirea comercială: Garganta 3 mg    DCI: BENZYDAMINUM


  Produs complementar recomandat

+1 cutie Vitamina C cu pulpa de macese
41.95lei
Vezi detalii

Garganta contine benzidamina, care apartine unui grup de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene.
Garganta 3 mg comprimate de supt
Clorhidrat de benzidamina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4. Daca dupa 3 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Garganta si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Garganta
3. Cum sa utilizati Garganta
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Garganta
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Garganta si pentru ce se utilizeaza
Garganta contine benzidamina, care apartine unui grup de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene. Aceasta prezinta o activitate antiinflamatorie si analgezica locala si are o actiune anestezica locala asupra mucoasei de la nivelul gurii. Garganta comprimate de supt este utilizat in tratamentul simptomelor asociate cu afectiuni inflamatorii ale cavitatii bucale si gatului (durere, inrosire, umflare). Garganta este indicat la adulti, adolescenti si copii cu varsta de 6 ani si peste aceasta varsta.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Garganta
Nu utilizati Garganta
- daca sunteti alergic la benzidamina clorhidrat sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- daca aveti fenilcetonurie (o afectiune in care organismul nu poate metaboliza un aminoacid numit fenilalanina, care, in cantitati mari, poate avea efecte nocive asupra organismului).
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Garganta, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului
- daca sunteti alergic la acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS), deoarece este posibil sa prezentati un risc crescut de aparitie a hipersensibilitatii la benzidamina.
- daca aveti sau ati avut vreodata astm bronsic sau boli alergice, deoarece prezentati un risc crescut de aparitie a bronhospasmului sau alergiilor.
Daca simptomele dumneavoastra se agraveaza sau nu se amelioreaza in maximum 3 zile de la inceperea tratamentului, adresati-va medicului dumneavoastra deoarece, in cazuri rare, pot aparea ulceratii la nivelul gurii sau gatului determinate de o boala grava preexistenta.
Nu utilizati Garganta mai mult de 7 zile fara a va adresa unui medic, deoarece administrarea pe termen lung poate cauza aparitia unei alergii. Adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului si intrerupeti administrarea medicamentului daca apare o reactie alergica. Copii si adolescenti
Garganta nu este indicat la copii cu varsta sub 6 ani.
Garganta impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
Pana in prezent, nu s-a demonstrat ca alte medicamente influenteaza activitatea Garganta, nici ca Garganta modifica efectele altor medicamente.
Garganta impreuna cu alimente si bauturi
Poate aparea o senzatie de amorteala la nivelul cavitatii bucale sau gatului imediat dupa administrarea medicamentului. Nu consumati alimente sau bauturi inainte ca senzatia de amorteala sa fi disparut. Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Garganta nu trebuie utilizat in timpul sarcinii si alaptarii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Medicamentul nu are sau are o influenta neglijabila asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Garganta contine o sursa de fenilalanina (aspartam) (E 951) care poate fi nociva la pacientii cu fenilcetonurie
Garganta contine excipientii: albastru brevetat V (E 131), care poate cauza reactii alergice, si galben de chinolina (E 104), care poate cauza reactii alergice si poate avea un efect advers asupra activitatii si atentiei la copii.

3. Cum sa utilizati Garganta
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este:
Adulti si varstnici: 1 comprimat de supt, de 3 ori pe zi.
Adolescenti, copii cu varsta de 6 ani si peste: doze ca la adulti.
Garganta comprimate de supt nu sunt recomandate la copii cu varsta sub 6 ani.
Nu utilizati Garganta mai mult de 7 zile fara recomandarea medicului.
Instructiuni de utilizare
Comprimatele trebuie supte. Acestea nu trebuie mestecate sau inghitite.
Daca utilizati mai mult Garganta decat trebuie
Supradozajul cu Garganta este improbabil. Nu ar trebui sa apara simptome toxice, chiar daca este inghitita accidental o cantitate care depaseste doza recomandata. Cu toate acestea, daca utilizati o doza mai mare decat doza recomandata si prezentati orice simptom neobisnuit, cum sunt excitatie, convulsii, transpiratie excesiva, probleme de echilibru si coordonare (de exemplu, miscari necoordonate), tremor sau varsaturi, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca uitati sa utilizati Garganta
Daca omiteti o doza de medicament, administrati-o cat mai repede posibil. Cu toate acestea, daca se apropie ora urmatoarei doze programate, nu administrati doza omisa. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Urmatoarele reactii adverse au fost raportate de pacientii care au utilizat benzidamina, cu
urmatoarele frecvente:
- reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane) - fotosensibilitate
- reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane) – senzatie de arsura si uscaciune la nivelul gurii, reactii de hipersensibilitate
- reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane) – laringospasm, umflare a fetei, ochilor, buzelor si/sau limbii, care pot cauza dificultati la respiratie sau inghitire, sau umflare (angioedem)
- cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile) – reactii
alergice cu potential letal, simptome care pot include: tensiune arteriala mica, probleme de respiratie si simptome la nivelul pielii, cum sunt urticarie si umflare (reactii anafilactice). Poate aparea o senzatie de amorteala sau o senzatie intepatoare la nivelul cavitatii bucale sau gatului imediat dupa ce medicamentul este administrat. Aceasta reactie este asociata cu actiunea normala a medicamentului si dispare in scurt timp. In cazuri individuale, pot aparea greata sau varsaturi, care sunt declansate de reflexul cauzat de iritatia gatului, asociat cu administrarea medicamentului. Aceste simptome dispar odata ce administrarea medicamentului este intrerupta.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe website-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Garganta
A nu se pastra la temperaturi peste 30°C.
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe eticheta si cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Garganta
Substanta activa este clorhidrat de benzidamina. Fiecare comprimat de supt Garganta contine clorhidrat de benzidamina 3 mg.
Celelalte componente sunt: manitol (E 421), acid citric anhidru, hipromeloza, aroma de menta [continand maltodextrina din porumb, amidon modificat], aspartam (E 951), albastru brevetat V (E 131), galben de chinolina (E 104), stearat de magneziu.
Cum arata Garganta si continutul ambalajului
Comprimate de supt rotunde, biconvexe, de culoare verde, cu suprafata marmorata, ambalate in cutii cu blistere din PVC-PE-PVDC/Al (fiecare blister contine 10 comprimate de supt).
Marimi de ambalaj:
Cutii cu 10 sau 20 comprimate de supt (cutii cu 1 sau 2 blistere, fiecare a cate 10 comprimate de supt).
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
PharmaSwiss ?eská republika s.r.o.
Jankovcova 1569/2c 170 00 Praga 7 Republica Ceha
Fabricantul
ICN Polfa Rzeszów S.A. ul. Przemys?owa 2 35-959 Rzeszów Polonia
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Bulgaria Garganta 3 mg, ???????? ?? ???????, ?????????
Republica Ceha Garganta 3 mg lisované pastilky
Estonia Garganta
Grecia Physiopaine 3 mg, ???????????? ?????????
Ungaria Benzysept 3 mg szopogató tabletta
Lituania Tolixete 3 mg sl?gtosios pastil?s
Letonia Tolixete 3 mg pres?ta s?k?jam? tabletes
Polonia Septolux
Romania Garganta 3 mg comprimate de supt
Slovenia Garganta 3 mg stisnjene pastile
Republica Slovacia Garganta 3 mg
Acest prospect a fost revizuit in aprilie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Crema Dr Boci in alapatere
Buna ziua! As dori sa intreb se poate folosi crema Dr Boci ptr dureri de spate, daca alaptez? Multum ...
dureri muschi tratament?
buna ziua! de cateva zile am dureri acute care cuprind muschii pe spate pana la umar doar pe o parte ...
Lokren si paracetamol
Bună ziua ! As dori sa stiu dacă pot asocia la Lokren pe care il iau pt tahicardie, cu ...
↳ Buna ziua! Paracetamol Sinus contine substante care sunt containdicate in tahicardie, nu luati decat paracetamol simplu daca aveti dureri si febra, s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Posibilia sarcina
Buna ziua. Pe data de 1 ianuarie am avut contact sexual protejat. Imediat dupa au inceput dureri de ...
↳ Buna ziua! Din cele prezentate rezulta ca ati avut o dereglare menstruala. Durerile de sani nu apar din prima zi de sarcina iar testele de sange arat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri in partea de jos in timpul actului sexual
Buna ziua,in timpul actului sexual am inceput sa am taieturi la ovare si in burta in partea de jos s ...
↳ Buna ziua! Simptomele descrise pot indica o boala inflamatorie pelvina (infectie in zona genitala si posibil si la nivelul aparatului urinar). Cel m ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Durere dantura
Buna...de cateva zile am dureri pe partea stanga sus dantura,nu stiu ce masea imi face probleme pt c ...
↳ Buna ziua! Medicul stomatolog nu v-a recomandat sa faceti o radiografie? Poate aveti un nerv care s-a inflamat, chiar daca in aparenta dintii sunt sa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate


Programare consultatie online avocat

Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Utilizare gel arnica in sarcina
Utilizare gel arnica in sarcina

Femeile însărcinate pot utiliza gelul de arnica pentru entorse? ... Buna ziua! Puteti lua remediul homeopat Arnica fara riscuri insa in c ...Sfatul farmcistului Neuro optimizer la 10 ani
Neuro optimizer la 10 ani

Buna ziua! Se poate administra Neuro optimizer la un copil de 10 ani? ... Buna ziua! In mod normal pentru suplimentele nutritive destinate adu ...Sfatul farmcistului Sex la ovulatie neprotejat
Sex la ovulatie neprotejat

Buna ziua. Am avut ciclul pe 17-21 ianuarie ..in decursul luni mai ... Buna ziua! Daca acea sangerare a durat doar 2 zile si a fost redusa c ...


Sfatul farmcistului TSH
TSH

Buna ziua.Aveti un înlocuitor pentru Angeliq? ... Buna ziua! Din pacate in toate farmaciile din tara se gasesc doarcom ...


Sfatul farmcistului Hiperexcitabilitate copil autist
Hiperexcitabilitate copil autist

Bună ziua am un copil cu autism de 8 ani și are excitabilita ... Buna ziua! Data fiind varsta copilului, puteti adminsitra Nutricalm d ...