Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Gabalept 100 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Gabalept 100 mg

Prospect - Gabalept 100 mg


NU comercializăm Gabalept 100 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Gabalept 100 mg    DCI: GABAPENTINUM


  Produs complementar recomandat


15.95lei
Vezi detalii

Gabalept face parte din grupa de medicamente utilizata pentru tratamentul epilepsiei si durerii din cadrul neuropatiei periferice.
GABALEPT 100 mg, capsule
GABALEPT 300 mg, capsule
GABALEPT 400 mg, capsule
Gabapentina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Gabalept si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati Gabalept
3. Cum sa luati Gabalept
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Gabalept
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE GABALEPT SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Gabalept face parte din grupa de medicamente utilizata pentru tratamentul epilepsiei si durerii din cadrul neuropatiei periferice.
Epilepsie: Gabalept este utilizat in tratamentul diferitelor forme de epilepsie (convulsii care initial sunt limitate la o anumita parte a creierului, indiferent daca se raspandesc sau nu in alte parti ale creierului). Medicul dumneavoastra va va prescrie Gabalept pentru a va ajuta sa tratati epilepsia, atunci cand tratamentul curent nu va controleaza deplin afectiunea. Cu exceptia cazului in care vi s-a recomandat altfel, trebuie sa adaugati Gabalept la tratamentul pe care il urmati deja. De asemenea, Gabalept poate fi utilizat ca unic medicament pentru tratamentul adultilor si copiilor cu varsta peste 12 ani.
Durerea din cadrul neuropatiei periferice: Gabalept este utilizat pentru tratamentul durerii de lunga durata cauzata de deteriorarile de la nivelul nervilor. O varietate de boli diferite pot determina dureri neuropate periferice (care apar in primul rand la nivelul picioarelor si/sau bratelor), cum sunt diabetul zaharat sau zona zoster. Senzatia de durere poate fi descrisa astfel: caldura, arsura, zvacnituri, durere acuta si brusca, junghi, crampe, usturime, intepaturi, furnicaturi, amorteala, etc.

2. INAINTE SA LUATI GABALEPT
Nu luati Gabalept
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la gabapentina sau la oricare dintre celelalte componente ale Gabalept.
Aveti grija deosebita cand utilizati Gabalept
- daca suferiti de probleme ale rinichilor
- daca prezentati unele simptome cum sunt durere persistenta la nivelul stomacului, greata si varsaturi, adresati-va imediat medicului dumneavoastra
- un numar mic dintre persoanele tratate cu antiepileptice, cum este si gabapentina, pot avea ganduri de autovatamare sau chiar de suicid. In cazul in care aveti astfel de ganduri, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Spuneti medicului sau farmacistului daca utilizati orice medicament care contine morfina, deoarece morfina poate creste efectul Gabalept.
Nu este de asteptat faptul ca Gabalept sa interactioneze cu alte medicamente antiepileptice sau cu anticonceptionalele orale.
Gabalept poate influenta unele teste de laborator; daca trebuie sa vi se efectueze un test al urinei spuneti-i medicului dumneavoastra sau personalului medical din spital ca luati Gabalept. Daca Gabalept se administreaza in acelasi timp cu antiacide care contin aluminiu si magneziu, absorbtia Gabalept din stomac poate fi redusa. Ca urmare, se recomanda ca Gabalept sa fie administrat cu cel putin doua ore dupa utilizarea antiacidului.
Utilizarea Gabalept cu alimente si bauturi
Gabalept poate fi administrat cu sau fara alimente.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Gabalept nu trebuie administrat in timpul sarcinii, cu exceptia cazului in care nu sunt alte recomandari din partea medicului dumneavoastra. Femeile aflate la varsta fertila trebuie sa utilizeze metode contraceptive eficace.
Nu exista studii specifice privind utilizarea gabapentinei la gravide, dar in cazul altor medicamente antiepileptice utilizate in tratamentul convulsiilor s-a raportat un risc crescut al afectarii fatului, in special atunci cand se administreaza in acelasi timp mai multe medicamente anticonvulsivante. De aceea, ori de cate ori este posibil si numai la recomandarea medicului dumneavoastra, trebuie sa luati doar un singur medicament anticonvulsivant in timpul sarcinii.
Nu intrerupeti brusc administrarea acestui medicament, deoarece acest lucru poate determina aparitia convulsiilor de intrerupere, care pot avea consecinte grave asupra dumneavoastra si a copilului. Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca ati ramas gravida, credeti ca ati ramas gravida sau daca intentionati sa ramaneti gravida in timpul tratamentului cu Gabalept.
Gabapentina, substanta activa din compozitia Gabalept este excretata in laptele matern. Deoarece efectele asupra sugarului nu sunt cunoscute, nu este recomandata alaptarea in timpul tratamentului cu Gabalept.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Gabalept poate determina ameteli, somnolenta si oboseala. Nu trebuie sa conduceti vehicule, sa folositi utilaje complexe sau sa va implicati in activitati potential periculoase , atat timp cat nu stiti cum va influenteaza medicamentul capacitatea de a executa astfel de activitati.
Informatii importante privind unele componente ale Gabalept
GABALEPT 100 mg, capsule
Capsulele contin lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.
GABALEPT 300 mg, capsule
Capsulele contin colorant galben portocaliu S (E110), care poate provoca reactii alergice.
GABALEPT 400 mg, capsule

3. CUM SA LUATI GABALEPT
Luati intotdeauna Gabalept exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Medicul dumneavoastra va va stabili doza potrivita.
Daca aveti impresia ca efectul Gabalept este prea puternic sau prea slab, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca aveti varsta peste 65 de ani, trebuie sa utilizati Gabalept in mod normal, cu exceptia cazului in care aveti probleme ale rinichilor.
Medicul dumneavostra poate prescrie diferite scheme de tratament si/sau doze diferite, in cazul in care aveti probleme ale rinichilor.
Inghititi intotdeauna capsulele intregi, cu o cantitate suficienta de apa.
Continuati tratamentul cu Gabalept pana cand medicul dumneavoastra va va spune sa-l intrerupeti.
Durerea din cadrul neuropatiei periferice
Luati numarul de capsule sau de comprimate exact asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra.
De regula, medicul dumneavoastra va va creste doza in mod gradat.
In general, doza initiala este cuprinsa intre 300 si 900 mg pe zi. Ulterior, doza poate fi crescuta, in etape, pana la maxim 3600 mg pe zi si medicul va va spune sa luati aceasta doza divizata in trei prize, adica dimineata, la pranz si seara.
Epilepsie
Adulti si adolescenti
Luati numarul de capsule sau de comprimate exact asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra.
De regula, medicul dumneavoastra va va creste doza in mod gradat.
In general, doza initiala este cuprinsa intre 300 si 900 mg pe zi. Ulterior, doza poate fi crescuta, in etape, pana la maxim 3600 mg pe zi si medicul va va spune sa luati aceasta doza divizata in trei prize, adica dimineata, la pranz si seara.
Copii cu varsta de cel putin 6 ani
Doza administrata copilului dumneavoastra va fi stabilita de medic si va fi calculata in functie de greutatea copilului. Tratamentul va fi inceput cu o doza mica, care va fi crescuta gradat, pe o perioada de aproximativ 3 zile. Doza uzuala necesara pentru a controla epilepsia este de 25-35 mg /kg si pe zi. De regula, aceasta doza se administreaza divizat in 3 prize, , luand capsula (capsulele) sau comprimatul (comprimatele) in fiecare zi, dimineata, la pranz si seara.
Gabalept nu este recomandat pentru utilizare la copiii cu varsta sub 6 ani.
Daca luati mai mult decat trebuie din Gabalept
Anuntati-l imediat pe medicul dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital. Luati cu dumneavoastra orice comprimate sau capsule ramase, flaconul si cutia, pentru ca sa se poata identifica imediat ce medicament ati luat.
Daca uitati sa luati Gabalept
Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o imediat ce va aduceti aminte, cu exceptia cazului in care este momentul sa luati urmatoarea doza. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Gabalept
Nu intrerupeti administrarea Gabalept, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra v-a recomandat acest lucru. Daca tratamentul dumneavoastra este intrerupt, acest lucru trebuie efectuat treptat, pe o perioada de minim 1 saptamana. Daca intrerupeti brusc administrarea Gabalept sau opriti utilizarea acestuia inainte ca medicul dumneavoastra sa va recomande acest lucru, exista un risc crescut de aparitie a convulsiilor. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Gabalept poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse foarte frecvente care pot afecta mai mult de 1 persoana din 10 sunt prezentate mai jos:
Infectii virale
Senzatie de moleseala, ameteli, lipsa de coordonare
Oboseala, febra
Reactiile adverse frecvente care pot afecta mai mult de 1 persoana din 100 sunt prezentate mai jos:
Pneumonie, infectie respiratorie, infectie a tractului urinar, infectii, inflamatii ale urechii
Numar mic de celule albe in sange
Anorexie, cresterea poftei de mancare
Accese de manie la adresa celorlalti, confuzie, fluctuatii ale dispozitiei, depresie, anxietate, nervozitate, dificultate in gandire
Convulsii, miscari spasmodice, dificultati in vorbire, pierderi de memorie, tremor, dificultate la adormire, dureri de cap, sensibilitate la nivelul pielii, atenuarea simturilor, dificultati de coordonare, miscari necontrolate ale ochilor, reflexe crescute, scazute sau absente
Vedere incetosata, vedere dubla
Vertij
Tensiune arteriala mare, inrosire trecatoare a fetei si gatului sau dilatare a vaselor de sange
Dificultati la respiratie, bronsite, dureri in gat, tuse, senzatie de uscaciune la nivelul nasului
Varsaturi, greata, probleme ale dintilor, inflamatia gingiilor, diaree, dureri de stomac,
indigestie, constipatie, uscaciune a gurii sau a gatului, flatulenta
Umflarea fetei, vanatai, eruptie trecatoare pe piele, mancarime, acnee
Dureri la nivelul articulatiilor, dureri musculare, durere de spate, contractii musculare
Incontinenta urinara
Dificultati de erectie
Umflarea picioarelor si a mainilor, care poate implica si fata, trunchiul si membrele, dificultate la mers, slabiciune, durere, stare generala de rau, simptome asemanatoare gripei
Scaderea numarului de celule albe din sange, crestere in greutate
Ranire accidentala, fracturi, julituri
Reactiile adverse rare care pot afecta mai putin de 1 persoana din 1000 sunt prezentate mai jos:
Scaderea numarului plachetelor-celule implicate in coagularea sangelui
Reactii alergice cum este urticaria
Halucinatii
Probleme cu miscari anormale cum sunt contorsiuni, miscari spasmodice si rigiditate
Zgomote in urechi
Batai rapide ale inimii
Inflamatia pancreasului
Inflamatia ficatului, ingalbenirea pielii si a albului ochilor
Reactii severe la nivelul pielii, care necesita asistenta medicala de urgenta, umflarea buzelor si a fetei, eruptie trecatoare pe piele si inrosirea pielii, caderea in exces a parului
Insuficienta renala acuta
Evenimente adverse ca urmare a intreruperii bruste a tratamentului cu gabapentinaa (anxietate, dificultati la adormire, greata, dureri, transpiratii), dureri in piept
Fluctuatii ale concentratiilor glucozei in sange la pacientii cu diabet zaharat, rezultate
anormale ale unor analize de sange, care pot sugera probleme ale ficatului.
In plus, in cadrul studiilor clinice efectuate la copii s-au raportat frecvent comportament agresiv si miscari spasmodice.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA GABALEPT
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.
Nu utilizati Gabalept dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Gabalept
Gabalept 100 mg
Substanta activa este gabapentina. O capsula contine gabapentina 100 mg.
Celelalte componente sunt: continutul capsulei - lactoza monohidrat, amidon de porumb, talc; invelisul capsulei – dioxid de titan (E 171), gelatina.
Gabalept 300 mg
Substanta activa este gabapentin. O capsula contine gabapentin 300 mg.
Celelalte componente sunt: continutul capsulei - talc, amidon de porumb pregelatinizat; invelisul capsulei – eritrozina (E127), galben portocaliu S (E110), dioxid de titan (E171), gelatina; cerneala de inscriptionare - shellac, oxid negru de fer (E172), propilenglicol.
Gabalept 400 mg
Substanta activa este gabapentin. O capsula contine gabapentin 400 mg.
Celelalte componente sunt: continutul capsulei - talc, amidon de porumb pregelatinizat; invelisul capsulei – oxid negru de fer (E172 oxid rosu de fer (E172), oxid galben de fer (E172), dioxid de titan (E171), gelatina; cerneala de inscriptionare - shellac, oxid negru de fer (E172), propilenglicol.

Cum arata Gabalept si continutul ambalajului
Gabalept 100 mg sunt capsule albe, marcate cu “GABA 100” pe corp si capac.
Gabalept este disponibil in cutii cu blistere a cate 10 capsule.
Gabalept 300 mg se prezinta sub forma de capsule gelatinoase tari, cu cap si corp de culoare portocalie, continand pulbere alba pana la aproape alba, cu mici aglomerari. Capul si corpul capsulelor sunt inscriptionate fiecare cu numerele „ 93” si „ 39”.
Gabalept este disponibil cutii cu 10 blistere din PVC-PVdC transparenta/Al a cate 10 capsule sau cutii cu 10 blistere din PVC-PVdC alb opaca/Al a cate 10 capsule.
Gabalept 400 mg se prezinta sub forma de capsule gelatinoase tari, cu cap si corp de culoare maro, continand pulbere alba pana la aproape alba, cu mici aglomerari. Capul si corpul capsulelor sunt inscriptionate fiecare cu numerele „ 93” si „ 40”.
Gabalept este disponibil cutii cu 10 blistere din PVC-PVdC transparenta/Al a cate 10 capsule sau cutii cu 10 blistere din PVC-PVdC alb opaca/Al a cate 10 capsule.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
PLIVA Ljubljana d.o.o.,
Pot k sejmiscu 35, 1231 Ljublijana-Crnuce, Slovenia Gabalept 100 mg
Producator
PLIVA Ljubljana d.o.o. Pot k sejmiscu 35 1231 Ljubljana-Crnuce, Slovenia
Gabalept 300 mg Gabalept 400 mg
Producator
TEVA PHARMACEUTICAL WORKS PRIVATE LIMITED COMPANY
Pallagi út 13, H-4042, Debrecen, Ungaria
Data ultimei verificari a prospectului octombrie, 2013


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Bună ziua
Ga scriu din disperare si asi dori sa. Primesc un răspuns imediat cum vede e-mail,am o mama de ...
Contraindicatii ceai Siluetus in epilepsie
Se poate consuma ceaiul Faunus Siluetus in cazul tratamentului pentru epilepsie (Lamictal 25 mg)? ...
Sare fara sodiu
Am fost diagnosticat cu adenocarcinom prostatic si ca tratament iau Prednison cu Abiraterone doct ...
↳ Buna ziua! In cazul prednisonului nu trebuie sa faceti exces de sare, iar consumul acesteia pe durata tratamentului este interzis la pacientii cu hip ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tanakan se poate da la copil
Se poate administra tanakan la copil de 2 ani si jumate cu epilepsie? are contraindicatii? ...
↳ Buna ziua! Da, doar la indicatia medicului! Nu-l adminnistrati "dupa ureche", mai ales ca micutul are epilepsie. Tanakan este contraindicat in cazu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dacă am epilepsie, pot lua Memo plus Energizer?
Am un băiat de 16 ani. Are epilepsie și are examen pot sa ii dau Memo plus ENERGIZER ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa GABAPENTINUM?
Alte medicamnete care au GABAPENTINUM:
- Grimodin 300 mg
- Gabapentina Pfizer 300 mg
- Gabapentin Aurobindo 100 mg
- Gabapentin Arena 100 mg
- Gabaneural, capsule
- Gabagamma 100, 300, 400

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...