Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Fluconazol 50 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Fluconazol 50 mg

Prospect - Fluconazol 50 mg


NU comercializăm Fluconazol 50 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Fluconazol 50 mg    DCI: FLUCONAZOLUM


O capsula FLUCONAZOL 50 mg contine fluconazol 50 mg si excipienti: celuloza microcristalina PH 102, talc, stearat de magneziu, gelatina, dioxid de titan (E 171), Brilliant Blue (E 133), eritrozina (E 127), p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil.

FLUCONAZOL 50 mg, capsule
Fluconazol
FLUCONAZOL 150 mg, capsule
Fluconazol

Compozitie
O capsula FLUCONAZOL 50 mg contine fluconazol 50 mg si excipienti: celuloza
microcristalina PH 102, talc, stearat de magneziu, gelatina, dioxid de titan (E 171), Brilliant Blue (E 133), eritrozina (E 127), p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil.
O capsula FLUCONAZOL 150 mg contine fluconazol 150 mg si excipienti: celuloza microcristalina PH 102, talc, stearat de magneziu, gelatina, dioxid de titan (E 171), Brilliant Blue (E 133), eritrozina (E 127), Ponceau 4R (E 124), Sunset Yellow (E 110), p-hidroxibenzoat de metil, phidroxibenzoat de propil.
Grupa farmacoterapeutica: antimicotice de uz sistemic, triazol – derivati
Indicatii terapeutice
Tratamentul poate fi instituit inainte de a afla rezultatul culturilor sau altor analize de laborator; totusi, odata ce aceste rezultate devin disponibile, tratamentul antiinfectios va fi ajustat corespunzator.
Criptococoze, incluzand meningita criptococica si infectii cu alte localizari (de exemplu,
pulmonare, cutanate). Pot fi tratate atat gazdele normale, cat si pacientii cu SIDA, transplant de organe sau alte cauze de imunodepresie. Fluconazolul poate fi folosit ca tratament de intretinere pentru a preveni recidiva infectiei criptococice la pacientii cu SIDA.
Candidoze sistemice, incluzand candidemia, candidozele diseminate si alte forme de infectii candidozice invazive. Acestea includ infectii peritoneale, endocardice, oftalmice, pulmonare si urinare. Pot fi tratati pacienti cu neoplazii, pacienti din unitati de terapie intensiva, pacienti in tratament cu medicamente citostatice sau imunosupresive sau pacienti cu alti factori predispozanti la infectii candidozice.
Candidoze ale mucoaselor. Acestea includ infectii orofaringiene, esofagiene, bronhopulmonare neinvazive, candidurie, candidoze cutaneomucoase, candidoza cronica orala atrofica. Pot fi tratate gazde normale si pacienti imunocompromisi. Prevenirea recidivelor candidozei orofaringiene la pacientii cu SIDA.
Candidoze genitale. Candidoza vaginala acuta sau recurenta si ca profilaxie pentru reducerea incidentei candidozei vaginale recurente (3 sau mai multe episoade pe an). Balanita candidozica. Prevenirea infectiilor fungice la pacientii cu neoplazii, predispusi la asemenea infectii ca rezultat al terapiei cu citostatice sau radioterapiei.
Dermatomicoze incluzand tinea pedis, tinea corporis, tinea cruris, tinea versicolor, tinea unguium (onicomicoze) si infectii dermice candidozice.
Micoze endemice profunde la pacientii cu imunitate normala, coccidioidoze,
paracoccidioidoze, sporotricoze si histoplasmoze.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la fluconazol, la alte substante inrudite sau la oricare dintre excipientii
medicamentului.
Tratament concomitent cu terfenadina sau cisaprida.
Precautii
Deoarece au fost raportate cazuri rare de afectare hepatica in timpul tratamentului cu
fluconazol, pacientii la care apare modificarea testelor hepatice, trebuie supravegheati pentru observarea unei eventuale agravari a starii lor clinice. Cu toate ca manifestarile grave sunt rare, daca semnele clinice sau biologice pot fi atribuite fluconazolului, tratamentul trebuie intrerupt.
Rar, in timpul tratamentului cu fluconazol, unii pacienti au dezvoltat reactii cutanate
exfoliative, cum sunt: sindromul Stevens-Johnson si necroliza epidermica toxica. Pacientii cu SIDA prezinta o tendinta mai crescuta la reactii cutanate severe la multe medicamente. Daca la un pacient tratat pentru o infectie fungica superficiala apar eruptii cutanate atribuibile fluconazolului, se va intrerupe tratamentul cu fluconazol.
Daca pacientii cu infectii fungice invazive/sistemice dezvolta eruptii cutanate, vor fi
monitorizati cu atentie si tratamentul cu fluconazol va fi intrerupt in cazul aparitiei leziunilor buloase sau a eritemului polimorf. Ca si la alti azoli, au fost raportate cazuri rare de anafilaxie.
Ponceau 4R (E 124), Sunset Yellow (E 110) pot provoca reactii alergice.
Interactiuni Asocieri contraindicate:
- cisaprida: risc crescut de tulburari de ritm ventricular, indeosebi torsada varfurilor, datorita scaderii metabolizarii hepatice a cisapridei;
- terfenadina: datorita aparitiei unor aritmii grave, secundare prelungirii intervalului QTc la pacienti care erau in tratament cu azoli antifungici si concomitent utilizau terfenadina, s-au facut studii de interactiune medicamentoasa.
Este contraindicata folosirea concomitenta de fluconazol, in doze de 400 mg sau mai mari, cu terfenadina. Administrarea concomitenta de fluconazol in doze mai mici de 400 mg pe zi si terfenadina trebuie monitorizata cu atentie.
Asocieri care necesita prudenta:
- anticoagulante orale (interactiune descrisa pentru warfarina): cresterea efectului
anticoagulantelor orale si a riscului hemoragic, prin scaderea metabolizarii lor hepatice; se recomanda determinarea mai frecventa a timpului de protrombina, supravegherea INR (International Normalised Ratio) si ajustarea dozei de anticoagulant in timpul si 8 zile dupa intreruperea tratamentului cu fluconazol;
- sulfamide antidiabetice: cresterea timpului de injumatatire plasmatica a sulfamidelor, cu
posibilitatea aparitiei episoadelor de hipoglicemie; se recomanda atentionarea pacientului asupra riscului de hipoglicemie, intensificarea autocontrolului glicemiei si ajustarea dozei de antidiabetice in timpul tratamentului cu fluconazol;
- rifampicina: scaderea concentratiei plasmatice si a eficacitatii celor doua medicamente
antiinfectioase, prin efectul inductor enzimatic al rifampicinei si scaderea absorbtiei intestinale determinata de antifungic; scaderea concentratiei plasmatice a fluconazolului este mai mica decat cea semnalata la itraconazol si ketoconazol in cazul asocierii acestora cu rifampicina; aria de sub curba concentratiei plasmatice in functie de timp (ASC) a fluconazolului scade cu 23% in cazul asocierii; se recomanda cresterea intervalului dintre administrarea celor doua medicamente, supravegherea concentratiei plasmatice a fluconazolului si, eventual, ajustarea dozei;
- fenitoina: cresterea concentratiei plasmatice a fenitoinei poate atinge valori toxice, posibil prin inhibarea metabolizarii hepatice a fenitoinei; se recomanda supravegherea clinica atenta, masurarea concentratiei plasmatice a fenitoinei si, eventual, ajustarea dozei in timpul si dupa intreruperea tratamentului cu fluconazol;
- ciclosporina, tacrolimus: risc de crestere a concentratiilor plasmatice ale imunosupresoarelor, prin inhibarea metabolizarii lor si cresterea creatininemiei; se recomanda monitorizarea functiei renale, masurarea concentratiilor plasmatice ale imunosupresoarelor si, eventual, ajustarea dozei;
- teofilina (baza si saruri), aminofilina: cresterea concentratiei plasmatice a teofilinei cu risc de supradozaj prin scaderea clearance-ului teofilinei; se recomanda supraveghere clinica si, eventual, monitorizarea concentratiei plasmatice a teofilinei, precum si ajustarea dozei bronhodilatatorului in timpul si dupa intreruperea tratamentului cu fluconazol.
- rifabutina: risc crescut de aparitie a reactiilor adverse la rifabutina (uveita), prin cresterea concentratiilor sale plasmatice si ale metabolitului sau activ; se recomanda supraveghere clinica regulata;
- zidovudina: risc crescut de aparitie a reactiilor adverse la zidovudina, prin cresterea
concentratiei sale plasmatice; se recomanda supraveghere clinica regulata.
Asocieri de avut in vedere:
- in absenta studiilor clinice, administrarea concomitenta de fluconazol si baze xantinice trebuie facuta cu prudenta; se recomanda supraveghere clinica si biologica;
- diuretice: la voluntarii sanatosi tratati concomitent cu fluconazol si hidroclorotiazida s-a
observat cresterea concentratiei plasmatice de fluconazol cu 40%; aceasta crestere nu a necesitat ajustarea dozei de fluconazol la pacientii tratati cu diuretice.
Studiile de interactiune cu fluconazol administrat in doze repetate au aratat:
- administrarea unei doze de 50 mg fluconazol pe zi nu a determinat nici o modificare a cineticii estroprogestativelor la femei
- administrarea unei doze de 200 - 400 mg fluconazol pe zi la voluntari sanatosi de sex masculin nu a determinat nici o modificare a concentratiei plasmatice a hormonilor steroidieni sau a raspunsului la testul de stimulare cu ACTH;
- fluconazolul administrat in doza de 50 mg pe zi timp de 28 zile nu a modificat concentratia plasmatica a testosteronului la barbati si concentratia plasmatica a hormonilor steroidieni la femeile aflate in perioada fertila;
- in timpul studiilor privind interactiunea cu alimentele, cimetidina, antiacidele sau dupa
iradierea corporala totala in cazul transplantului de maduva nu a aparut nici o modificare a absorbtiei fluconazolului.
Atentionari speciale
Sarcina si alaptarea
Intrucat utilizarea fluconazolului a fost putin studiata la om in timpul sarcinii, utilizarea in aceasta perioada trebuie evitata, cu exceptia pacientelor cu infectii fungice severe potential letale si in care fluconazolul poate fi utilizat numai daca beneficiul terapeutic matern anticipat depaseste riscul potential fetal.
Fluconazolul se excreta in laptele matern in concentratii similare cu cele plasmatice si de aceea nu se recomanda administrarea in timpul alaptarii.
Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje
FLUCONAZOL nu are nici o influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doze si mod de administrare
Doza zilnica de fluconazol trebuie stabilita in functie de natura si severitatea infectiei fungice.
Majoritatea cazurilor de candidoza vaginala raspund la terapia cu doza unica. Tratamentul infectiilor care necesita doze multiple se va continua pana cand parametrii clinici sau testele de laborator arata ca infectia fungica a disparut.
O perioada de tratament inadecvata poate duce la recurenta infectiei active. De obicei,
pacientii cu SIDA si meningita criptococica sau candidoza orofaringiana recurenta necesita continuarea tratamentului pentru a preveni recaderea.
Adulti
Pentru meningite criptococice si infectii criptococice cu alte localizari, doza uzuala este de 400 mg fluconazol in prima zi, urmata de 200 - 400 mg fluconazol in doza unica zilnic. Durata tratamentului infectiilor criptococice va depinde de raspunsul clinic si micologic, dar, de obicei in meningita criptococica dureaza cel putin 6 - 8 saptamani
Pentru prevenirea recaderii in meningita criptococica la pacientii cu SIDA, dupa ce pacientului i se administreaza o cura terapeutica completa, fluconazolul poate fi administrat pe durata nelimitata in doza zilnica de 200 mg fluconazol.
Pentru candidemie, candidoza diseminata si alte infectii candidozice invazive, doza uzuala este de 400 mg fluconazol in prima zi, urmata de 200 mg fluconazol zilnic. In functie de raspunsul clinic, doza poate fi crescuta la 400 mg fluconazol zilnic. Durata tratamentului este in functie de raspunsul clinic.
Pentru candidozele orofaringiene, doza uzuala este de 50 - 100 mg fluconazol o data pe zi, timp de 7-14 zile.
Daca este necesar, la pacientii cu imunitate sever compromisa tratamentul poate fi continuat perioade de timp mai lungi.
Pentru candidoza orala atrofica asociata protezelor dentare, doza uzuala
este de 50 mg fluconazol o data pe zi timp de 14 zile, administrata concomitent cu masuri de antisepsie ale protezei dentare.
Pentru alte infectii candidozice ale mucoaselor - cu exceptia candidozei genitale – (a se vedea mai jos), de exemplu, esofagite, infectii bronhopulmonare neinvazive, candidurie, candidoze cutaneomucoase etc, doza eficace uzuala este de 50 - 100 mg fluconazol zilnic, timp de 14 -30 zile. Pentru prevenirea recidivei candidozei orofaringiene la pacientii cu SIDA, dupa ce pacientul a primit o cura de tratament completa, fluconazolul poate fi administrat in doza de 150 mg o data pe saptamana.
Pentru tratamentul candidozelor vaginale se administreaza oral 150 mg fluconazol ca doza unica.
Pentru a reduce incidenta candidozei vaginale recurente, se poate administra o doza de 150 mg o data pe luna.
Durata tratamentului se stabileste individual, dar va fi, in general, intre 4 si 12 luni. Unele
paciente pot necesita o administrare mai frecventa.
In balanita candidozica se administreaza oral 150 mg fluconazol ca doza unica.
Dozele recomandate pentru prevenirea candidozelor sunt de 50 - 400 mg fluconazo
administrate o data pe zi, in functie de riscul pacientului de a dezvolta infectii fungice
Pentru pacientii cu risc crescut de a dezvolta infectii sistemice de exemplu, pacienti la care se anticipeaza o neutropenie severa sau prelungita, doza zilnica recomandata este de 400 mg fluconazol o data pe zi.
Administrarea fluconazolului trebuie inceputa cu cateva zile inainte de instalarea anticipata a neutropeniei si continuata inca 7 zile dupa ce numarul neutrofilelor a crescut peste 1000 celule/mm3 .
Pentru infectiile dermice incluzand tinea pedis, corporis, cruris si infectiile candidozice dozele recomandate sunt de 150 mg fluconazol o data pe saptamana sau 50 mg fluconazol o data pe zi. In general, durata tratamentului este de 2 - 4 saptamani, dar tinea pedis poate necesita tratament pana la 6 saptamani.
Pentru tinea versicolor dozele recomandate sunt de 300 mg fluconazol o data pe saptamana timp de 2 saptamani; la unii pacienti poate fi suficienta o treime din doza saptamanala de 300 mg fluconazol, in timp ce la alti pacienti poate fi suficienta o doza unica de 300 - 400 mg fluconazol. Un regim alternativ de tratament poate consta in 50 mg fluconazol o data pe zi timp de 2 - 4 saptamani. Pentru tinea unguium se recomanda 150 mg fluconazol administrat oral o data pe saptamana.
Tratamentul se va continua pana la inlocuirea unghiei infectate (cresterea unghiei neinfectate). Recresterea unghiilor de la maini si picioare necesita 3-6 luni, respectiv 6-12 luni. Totusi, rata de crestere poate varia foarte mult in functie de persoana si de varsta. Dupa tratarea cu succes a unei infectii cronice foarte vechi, unghiile pot ramane deformate.
Pentru micoze endemice profunde pot fi necesare doze de 200 - 400 mg fluconazol zilnic timp de pana la 2 ani. Durata tratamentului se stabileste individual, dar, in general, este de 11 - 24 luni in coccidioidoze, 2 - 17 luni in paracoccidioidoze, 1 - 16 luni in sporotricoze si 3 - 17 luni in histoplasmoze
Copii
Durata tratamentului este in functie de raspunsul clinic si micologic, similar infectiilor de la adulti. Nu se va depasi doza maxima de la adult. Fluconazolul se administreaza ca doza unica zilnica. Doza de fluconazol recomandata in candidozele mucoaselor este de 3 mg pe kg zilnic. In prima zi se poate administra o doza de atac de 6 mg fluconazol pe kg pentru a obtine mai rapid concentratii in platou.
Pentru tratamentul candidozelor sistemice si infectiilor criptococice, doza recomandata este de 6-12 mg fluconazol pe kg si zi, in functie de severitatea afectiunii.
Pentru prevenirea infectiilor fungice la pacienti imunodeprimati, considerati cu risc ca o
consecinta a neutropeniei in urma tratamentului citostatic sau a radioterapiei, doza va fi de 3-12 mg fluconazol pe kg zilnic, in functie de intensitatea si durata neutropeniei induse (a se vedea dozele la adulti). (Pentru copii cu functia renala afectata, a se vedea paragraful “Pacienti cu insuficienta renala”).
Copii cu varsta sub 4 saptamani
Nou-nascutii excreta fluconazolul mai lent. In primele doua saptamani de viata se recomanda aceleasi doze pe kilogram ca la copiii mai mari, dar administrate la intervale de 72 ore. In timpul saptamanilor 3 - 4 de viata se administreaza aceleasi doze, dar la intervale de 48 ore.
Varstnici
Daca nu exista insuficienta renala, se recomanda doze normale. Pentru pacientii cu
insuficienta renala (clearance-ul creatininei < 50 ml/min) schema dozelor se va ajusta dupa cum este descris mai jos.
Pacienti cu insuficienta renala
Fluconazolul se excreta predominant urinar, nemodificat. Nu sunt necesare modificari ale
terapiei cu doza unica. La pacientii cu insuficienta renala (adulti sau copii) care vor primi doze multiple de fluconazol, se va administra o doza de atac de 50 - 400 mg. Dupa aceasta doza de atac,
dozele zilnice, in functie de indicatie, vor fi dupa cum urmeaza:
Clearance-ul creatininei (ml/min) Procentul din doza Recomandata > 50 100%
? 50 (nedializati) 50% Pacientii dializati regulat 100% dupa fiecare sedinta de dializa
Reactii adverse
In general, fluconazolul este bine tolerat. Cele mai frecvente reactii adverse sunt cele gastro -intestinale: greata, dureri abdominale, flatulenta si eruptii cutanate.
Au mai fost raportate reactii cutanate exfoliative (vezi punctul. 4.4 ), contracturi musculare, leucopenie, inclusiv neutropenie si agranulocitoza, trombocitopenie si alopecie, dar in conditii in care nu s-a putut stabili o relatie cauzala.
La anumiti pacienti, in special la cei cu afectiuni grave, cum sunt SIDA sau afectiuni maligne, in timpul tratamentului cu fluconazol s-au observat afectari ale functiei hepatice, de tip colestaza sau citoliza, izolate sau asociate; aceste manifestari au fost de obicei moderate, dar semnificatia lor clinica si legatura cu tratamentul este incerta (vezi pct. 4.4 Atentionari si precautii speciale pentru utilizare).
Pacientii cu SIDA sunt mai susceptibili sa dezvolte reactii cutanate grave la un numar mare de medicamente.
Un numar mic dintre acesti pacienti au dezvoltat asemenea reactii in cazul in care au fost tratati cu fluconazol concomitent cu alte medicamente cunoscute pentru riscul de reactii adverse severe de tip exfoliativ. In cazul in care administrarea de fluconazol determina aparitia unei reactii adverse cutanate, nu se recomanda administrarea ulterioara a medicamentului.
Supradozaj
In caz de supradozaj, daca este necesar, se recomanda lavaj gastric si tratament simptomatic. Fluconazol se excreta in proportie mare pe cale urinara. Eliminarea sa este favorizata de fortarea diurezei. O sedinta de hemodializa de 3 ore determina scaderea cu aproximativ 50% a concentratiei plasmatice a medicamentului.
Pastrare
FLUCONAZOL 50 mg, capsule
A se pastra la temperaturi intre 15°C- 25°C, in ambalajul original
FLUCONAZOL 150 mg, capsule
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original
Ambalaj
FLUCONAZOL 50 mg, capsule, Cutie cu un blister din PVC/Al a 7 capsule
FLUCONAZOL 150 mg, capsule Cutie cu un blister din PVC/Al care contine o capsula
FLUCONAZOL 150 mg, capsule
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
S.C. SLAVIA PHARM S.R.L.
B-dul Theodor Pallady nr. 44C, Sector 3, Bucure?ti, Romania
FLUCONAZOL 50 mg, capsule
Producatori
S.C. ARENA GROUP S.A. B-dul Dunarii nr. 54
Com. Voluntari, jud. Ilfov, Romania S.C. SLAVIA PHARM S.R.L.
B-dul Theodor Pallady nr. 44C Sector 3, Bucuresti, Romania
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata S.C. SLAVIA PHARM S.R.L.
B-dul Theodor Pallady nr. 44C, Sector 3, Bucuresti, Romania
Data ultimei verificari a prospectului Iunie, 2015


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Isoprinusine contraindicatii
Mi s-a prescris Isoprinosine pentru infectii ale sistemului respirator. Insa am pietre la rinichi. ...
Infectii urinare recurente?
Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma sfatuiti cu o problema medicala. Cu 5 ani in urma am ...
fluconazolul si candida
buna ziua! pt tratarea candidozei-am fost sfatuita sa iau fluconazol 50 mg timp de 7 zile iar dupa ...
↳ Buna ziua! Exista mai multe scheme de tratament cu Fluconazol: fie luati cate 50 de mg pe zi timp de o saptamana, fie cate 150 de mg la 2 zile (in ac ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
la ce medic pot merge?
pot merge la medicul de familie pentru a-mi spune daca am sau nu candidoza bucala?daca am luat pentr ...
↳ Buna ziua! Tratamentul cu fluconazol 50 mg 7 zile este eficient si pentru candidoza bucala. Daca limba este incarcata dimineata, inainte de a va spal ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
TGP scăzut
Buna ziua, Am facut cateva analize de rutina. In afara de cele de tiroida care sunt foarte mari si ...
↳ Buna ziua! Sunt cateva cauze posibile pentru scaderea acestei enzime (TGP sau ALT): infectiile urinare, afectiunile neoplazice, malnutritia, alcoolis ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
prezervativ ramas inauntru
Buna ziua! daca prezervativul a ramas in vagin, exista sanse sa fie expulzat de la sine? prietenul m ...
↳ Buna ziua! Mergeti la ginecolog pentru a fi indepartat, este un corp strain si normal ca poate determina reactii nedorite (infectii, inflamatie)! Evi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Infectii urinare sau candidoza
Buna seara ! De cativa ani am niste probleme, pe care nu stiu cum sa le mai rezolv. In urma cu 2 ani ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...