Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Eziclen concentrat pentru solutie orala

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Eziclen concentrat pentru solutie orala

Prospect - Eziclen concentrat pentru solutie orala


NU comercializăm Eziclen concentrat pentru solutie orala!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Eziclen concentrat pentru solutie orala    DCI: COMBINATII (SULFAT DE NA+SULFAT DE MG+SULFAT DE K)


  Produs complementar recomandat


35.95lei
Vezi detalii

Eziclen contine trei substante active diferite, denumite: sulfat de sodiu, sulfat de magneziu si sulfat de potasiu, fiind utilizat la adulti pentru golirea intestinului inaintea unei proceduri medicale sau a unei interventii chirurgicale la nivel intestinal.

Eziclen concentrat pentru solutie orala
Sulfat de sodiu anhidru, sulfat de magneziu heptahidrat si sulfat de potasiu

Acest medicament face obiectul unei monitorizari suplimentare. Acest lucru va permite identificarea rapida de noi informatii referitoare la siguranta. Puteti sa fiti de ajutor raportand orice reactii adverse pe care le puteti avea. Vezi ultima parte de la pct. 4 pentru modul de raportare a reactiilor adverse. Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.
Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Eziclen si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Eziclen
3. Cum sa luati Eziclen
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Eziclen
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Eziclen si pentru ce se utilizeaza
Eziclen contine trei substante active diferite, denumite: sulfat de sodiu, sulfat de magneziu si sulfat de potasiu. Eziclen este utilizat la adulti pentru golirea intestinului inaintea unei proceduri medicale sau a unei interventii chirurgicale la nivel intestinal. Eziclen nu este un tratament pentru constipatie. Eziclen trebuie diluat inainte de utilizare, cu cantitatea de apa mentionata la modul de administrare (vezi pct. 3).

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Eziclen
Nu luati Eziclen:
Daca sunteti alergic la sulfat de sodiu, sulfat de magneziu sau sulfat de potasiu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
Daca aveti oricare din urmatoarele probleme gastrice sau intestinale:
Obstructie cunoscuta sau suspectata la nivel intestinal
Perforare a unui perete intestinal
O tulburare legata de golirea continutului stomacului (cum este gastropareza)
Paralizie a intestinului
Colita toxica sau megacolon toxic
Varsaturi profuze
Daca aveti deshidratare severa
Daca aveti o problema severa a inimii (insuficienta cardiaca congestiva)
Daca aveti ascita
Daca aveti o problema severa a rinichilor (insuficienta renala severa)
Daca aveti o boala inflamatorie intestinala activa (boala Crohn sau colita ulcerativa)
Daca nu sunteti sigur, discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua Eziclen.
Atentionari si precautii
Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua Eziclen:
Daca sunteti deshidratat(a) (semnele pot include uscaciune a gurii, senzatie de sete, dureri de cap, senzatie de ameteala, o cantitate mai mica urina decat in mod obisnuit, oboseala extrema, palpitatii si confuzie)
Daca ati avut vreodata valori anormale ale sodiului sau potasiului in sange.
Daca aveti probleme cu inima
Eziclen poate modifica ritmul batailor inimii din cauza unor modificari ale valorilor sarurilor din sange. Medicul dumneavoastra trebuie sa va monitorizeze in timpul tratamentului.
Daca aveti probleme cu rinichii
Daca aveti probleme cu ficatul
Daca aveti probleme cu "acidul uric" (guta sau alta afectiune)
Daca aveti probleme la inghitire
Daca aveti o boala numita "reflux gastroesofagian", adica atunci cand acidul din stomac trece in esofag
Daca sunteti slabit(a) fizic sau aveti o sanatate precara
Daca prezentati la nivel intestinal motilitate redusa partial sau total (hipomotilitate).
Daca aveti antecedente de afectiuni medicale sau interventii chirurgicale gastro-intestinale care va predispun la tulburari de hipomotilitate.
Daca aveti sanatate precara sau sunteti in varsta (65 de ani sau peste), aveti o boala grava a rinichilor, ficatului sau inimii sau daca prezentati un risc de modificari ale valorilor sarurilor din organism (dezechilibre electrolitice), medicul dumneavoastra poate decide sa efectueze o monitorizare specifica inainte si dupa procedura. De asemenea, trebuie sa acordati o atentie deosebita recomandarilor prezentate la acest punct din prospect, precum si la punctele "Eziclen impreuna cu alte medicamente" si "Cum sa luati Eziclen".
Daca dupa ce luati acest medicament prezentati varsaturi semnificative sau daca prezentati simptome de deshidratare (de exemplu, gura uscata, senzatie de sete), va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra, care trebuie sa stabileasca masuri de rehidratare. Daca oricare dintre cele de mai sus este valabila in cazul dumneavoastra (sau nu sunteti sigur(a)), discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua Eziclen.
Dupa administrarea medicamentului veti avea defecatii frecvente si apoase. Acest lucru este normal si arata ca medicamentul isi face efectul. Asigurati-va ca aveti o toaleta in apropiere, pana ce dispare efectul medicamentului.
Trebuie sa urmati cu exactitate instructiunile de utilizare a Eziclen si sa beti cat mai multa apa sau alte lichide, ca sa evitati deshidratarea.
Copii si adolescenti
Eziclen nu trebuie utilizat la pacientii cu varsta sub 18 ani. Siguranta si eficacitatea Eziclen nu au fost inca stabilite la aceasta categorie de pacienti.
Eziclen impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Acestea includ medicamente eliberate fara prescriptie medicala si remedii naturiste.
Daca utilizati orice alte medicamente, trebuie sa le luati cu una pana la trei ore inainte sa luati Eziclen sau la cel putin o ora dupa finalizarea procesului de golire a intestinului. Acest lucru este necesar deoarece diareea cauzata de Eziclen poate elimina medicamentele din organism, astfel incat acestea nu vor mai avea efectul asteptat.
Trebuie sa aveti grija deosebita cu:
- medicamentele care pot modifica cantitatile de lichide sau saruri din sange (cum sunt diuretice, blocante ale canalelor de calciu sau tratamentul cu litiu) sau medicamente care afecteaza ritmul batailor inimii.
Medicamentele administrate in mod regulat pe cale orala: de exemplu, contraceptive orale, medicamente pentru epilepsie sau diabet zaharat sau antibiotice, levotiroxina (un hormon utilizat pentru a trata functia redusa a glandei tiroide) sau digoxina (utilizata pentru probleme ale inimii), deoarece Eziclen poate intarzia sau impiedica complet absorbtia acestor medicamente administrate oral, facandu-le mai putin eficiente sau ineficiente.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Daca alaptati, nu trebuie sa alaptati copilul timp de 48 de ore dupa administrarea celei de-a doua doze de Eziclen.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Eziclen nu va afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi orice unelte sau utilaje. Eziclen contine sodiu si potasiu
Daca urmati o dieta cu continut controlat de sare (sodiu sau potasiu), va rugam sa retineti ca fiecare flacon de Eziclen contine sodiu 5,683g (247,2 mmol) si potasiu 1,405g (35,9 mmol).

3. Cum sa luati Eziclen
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Discutati cu medicul dumneavoastra daca nu sunteti sigur(a).
Administrarea acestui medicament
Luati acest medicament pe cale orala.
Cu o zi inainte de procedura, puteti lua un mic dejun usor. Dupa micul dejun trebuie sa consumati numai lichide limpezi la masa de pranz, cina, precum si la orice alte mese din timpul zilei, pana la efectuarea procedurii. Nu consumati lichide de culoare rosie sau violet, lapte sau bauturi alcoolice.
Eziclen este furnizat in 2 flacoane, ambalate intr-o cutie care contine si un pahar pentru diluarea si administrarea medicamentului. Aveti nevoie de toate acestea pentru tratamentul dumneavoastra.
Nu beti continutul ambelor flacoane in acelasi timp.
Nu beti continutul flacoanelor inainte de a-l dilua.
Nu uitati sa beti cantitatea suplimentara de apa sau lichid limpede permis.
Medicul dumneavoastra va va da un formular pentru a inregistra ora cand incepeti tratamentul si cantitatea de lichide pe care ati baut-o impreuna cu medicamentul pentru golirea intestinului.
Trebuie sa urmati intocmai instructiunile si sa beti cat mai multa apa sau alte lichide limpezi pentru a preveni deshidratarea.
"Lichidele limpezi" sunt apa, ceaiul sau cafeaua (fara lapte sau frisca provenita din lactate), bauturile racoritoare acidulate (carbogazoase) sau plate (non-carbogazoase), sucurile de fructe fara pulpa (nu din fructe de culoare rosie sau violet), supa clara sau supa pasata pentru, a elimina orice solide.
Nu consumati niciun fel de bauturi alcoolice.
Cum si cand sa luati acest medicament
Eziclen se poate lua ca o cura de " doua zile", sau cura de "o zi". Medicul dumneavoastra va decide ce cura trebuie sa urmati si momentul acesteia. Trebuie sa finalizati cura cu cel putin o ora inainte de procedura.
Cura de "doua zile"
Administrarea este impartita intre seara precedenta procedurii si dimineata zilei in care se
efectueaza procedura. Cu o zi inainte de procedura:
- luati prima parte a curei (primul flacon) seara devreme (adica nu mai tarziu de ora 6 dupa amiaza)
In ziua procedurii:
- luati a doua parte a curei (al doilea flacon) dimineata devreme, la 10 -12 ore dupa ce ati luat prima parte a curei (primul flacon)
Cura de "o zi"
Administrarea incepe si se finalizeaza cu o seara inainte de procedura.
Cu o zi inainte de procedura:
- luati prima parte a curei (primul flacon) seara devreme (adica nu mai tarziu de ora 6 dupa amiaza)
- luati a doua parte a curei (al doilea flacon) dupa aproximativ 2 ore de la administrarea primei
parti a curei (primul flacon).
Indiferent care este cura stabilita de medicul dumneavoastra, urmatorii pasi trebuie urmati atat pentru prima cat si pentru a doua parte a curei:
1) Deschideti flaconul cu sistem de inchidere securizata pentru copii apasand in jos
pe capac si rasucindu-l in sens contrar acelor de ceasornic.
2) Turnati in pahar continutul unui flacon de Eziclen.
3) Adaugati apa peste medicament pana cand nivelul ajunge la linia de pe pahar.
4) Beti incet (in decurs de o jumatate de ora pana la o ora) intreaga cantitate
de lichid din pahar.
5) IMPORTANT: Beti inca doua (2) pahare de apa sau lichide limpezi.
De fiecare data, umpleti paharul cu apa sau lichide clare pana la linie.
6) Beti incet (in mai mult de o jumatate de ora) intreaga cantitate de lichid
din fiecare pahar.
Pasii de la 1 la 6 trebuie sa dureze aproximativ 2 ore si trebuie repetati si pentru a doua parte a curei. Indiferent de cura pe care o urmati trebuie sa o finalizati cu cel putin o ora inainte de procedura.
Daca luati mai mult Eziclen decat trebuie
Daca credeti ca ati luat prea mult Eziclen sau nu l-ati diluat conform instructiunilor sau nu ati baut suplimentar suficienta apa, spuneti medicului dumneavoastra si beti o cantitate suficienta apa sau alte lichide limpezi pentru a preveni deshidratarea.
Daca uitati sa luati Eziclen
Daca ati uitat o doza, discutati cu medicul dumneavoastra cat mai curand posibil, deoarece acest lucru poate insemna ca medicamentul nu isi va face efectul conform asteptarilor. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Urmatoarele reactii adverse pot aparea la acest medicament:
Nu mai luati Eziclen si adresati-va imediat unui medic, daca observati oricare dintre urmatoarele:
O reactie alergica - semnele pot include eruptii pe piele sau inrosire a pielii, mancarime, dificultati la respiratie sau umflare a gatului.
Alte reactii adverse includ:
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)
Disconfort general
Senzatie de rau (greata) sau stare de rau (varsaturi)
Balonare sau dureri la nivelul stomacului.
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane)
Frisoane
Uscaciune a gurii
Dureri de cap
Ameteala
Durere la urinare
Disconfort la nivelul anusului sau rectului
Modificari ale valorilor anumitor componente din sangele dumneavoastra. Exemplele includ:
crestere a valorii enzimelor "aspartat aminotransferaza", "creatinfosfokinaza", "lactat
dehidrogenaza", a valorilor "fosfatului", "bilirubinei'' sau "acidului uric'' si scadere a valorilor ''sodiului", ''potasiului" sau ''calciului''.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Eziclen
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare care este inscrisa pe cutie si flacon dupa EXP.
Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de temperatura de pastrare.
A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de lumina.
Dupa prima deschidere a flaconului si/sau diluarea cu apa, solutia trebuie utilizata imediat. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Eziclen
Substantele active sunt: sulfat de sodiu anhidru, sulfat de magneziu heptahidrat si sulfat de potasiu. Fiecare flacon cu aproximativ 176 ml de concentrat contine sulfat de sodiu anhidru 17,510 g, sulfat de magneziu heptahidrat 3,276 g si sulfat de potasiu 3,130 g.
Continutul total de electroliti este dupa cum urmeaza:
Continut in g Continut in mmol
1 flacon 2 flacoane 1 flacon 2 flacoane
Sodiu 5,683 11,366 247,2 494,4
Potasiu 1,405 2,81 35,9 71,8
Magneziu 0,323 0,646 13,3 26,6
Sulfat 14,844 29,688 154,5 309,0
Provenit din sulfat de sodiu (substanta activa) si benzoat de sodiu (excipient).
Celelalte componente sunt benzoat de sodiu (E211), acid citric anhidru, acid malic, sucraloza, apa purificata si aroma de cocktail de fructe (care contine arome naturale si sintetice, propilenglicol, alcool etilic, acid acetic si acid benzoic (E210).
Cum arata Eziclen si continutul ambalajului
Acest medicament este un concentrat pentru solutie orala, concentratul este limpede sau usor tulbure.
Acesta este furnizat in 2 flacoane a cate aproximativ 176 ml fiecare, ambalate intr-o cutie cu un pahar, cu o capacitate de aproximativ o jumatate de litru, folosit pentru diluarea si administrarea medicamentului.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
IPSEN Pharma
65, quai Georges Gorse 92100 Boulogne Billancourt, Franta
Telefon: +33 (0)1 58 33 50 00 Fax: +33 (0)1 58 33 50 01
Fabricantul
Beaufour Ipsen Industrie Rue Ethe Virton - 28 100 Dreux, Franta
Telefon: +33 (0)2 37 65 46 00 Fax: +33 (0)2 37 46 85 98
Acest prospect a fost revizuit in Octombrie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Sexul vs Ultrogestan
Buna ziua, Zilele trecute am efectuat o inseminare artificiala, a fost totul bine, apoi medicul m ...
↳ Buna ziua! Ideal ar fi sa aplicati ovulele dupa raportul sexual (nu imediat, ci in urmatoarele ore, pe cat posibil). Daca se intampla insa sa survina ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Uriclar si Lithoren combinate
Buna ziua. Am suferit o interventie de ureteroscopie flexibila si dupa mins-a recomandat sa iau supl ...
Ce sa mai facem
Buna ziua , soțului meu, de un timp are o problema la zona penisului . Pielița de la peni ...
↳ Buna ziua! Mai poate incerca sa aplice comprese sterile imbibate in Rivanol, de 2 ori pe zi timp de 10 zile, dupa toaleta locala. Daca nu-i ajuta, t ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pastilele Arefam
Bună ziua! Am inceput să administreze pastilele Arefam din a 14 zi după menstruație pentru a ...
↳ Buna ziua! Este posibil sa aveti o sangerare usoara, care sa dureze pana la instalarea efectiva a sangerarii menstruale. Daca aveti o sangerare redu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cum ma pot trata de mastoidita si desumflarea urechii fara interventie chirurgicala?
Am fost depistata cu mastoidita in urma cu cateva luni dupa o paralixie faciala in urma unui atac ce ...
Efecte adverse la administrare gelaspan dupa interventie chirurgicala
Buna ziua, tatal meu, avand arterita stadiu IV, a fost operat la picior, s-au amputat doua degete, n ...
↳ Buna ziua! Simptomele descrise au legatura cu interventia chirurgicala suferita de tatal dvs. si nu sunt reactii nedorite la Gelaspon. Discutati cu m ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...