Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Ezetimib Sandoz 10 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Ezetimib Sandoz 10 mg

Prospect - Ezetimib Sandoz 10 mg


NU comercializăm Ezetimib Sandoz 10 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Ezetimib Sandoz 10 mg    DCI: EZETIMIBUM


Ezetimib Sandoz contine substanta activa ezetimib.
Ezetimib Sandoz 10 mg comprimate
Ezetimib

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau
farmacistului.Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala cu ale dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce contine acest prospect:
1. Ce este Ezetimib Sandoz si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Ezetimib Sandoz
3. Cum sa luati Ezetimib Sandoz
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Ezetimib Sandoz
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Ezetimib Sandoz si pentru ce se utilizeaza
Ezetimib Sandoz contine substanta activa ezetimib.
Ezetimib Sandoz este un medicament utilizat pentru a reduce concentratiile din sange ale
colesterolului total, colesterolului „rau” (LDL colesterolul) si ale unor substante grase numite trigliceride. In plus, acest medicament creste valorile concentratiilor colesterolului „bun” (HDL colesterolul). Acest medicament este utilizat la pacientii la care nu se poate obtine un control al concentratiilor colesterolului numai prin dieta. Pe perioada tratamentului cu acest medicament trebuie sa respectati in continuare dieta hipocolesterolemianta.
Acest medicament actioneaza prin reducerea cantitatii de colesterol absorbita din tractul digestiv. Acest medicament nu va ajuta sa scadeti in greutate.
In plus, efectul Ezetimib Sandoz de a reduce cantitatea de colesterol se adauga efectului statinelor, un grup de medicamente care reduce colesterolul pe care il sintetizeaza corpul dumneavoastra . Ezetimib Sandoz este utilizat in asociere cu dieta daca aveti:
- concentratii crescute de colesterol in sange (hipercolesterolemie primara [familiala heterozigota si non - familiala])
Acest medicament poate fi utilizat:
- in asociere cu o statina, cand concentratia de colesterol nu este bine controlata prin administrarea doar a unei statine
- in monoterapie, cand tratamentul cu statina nu este adecvat sau tolerat.
- o boala ereditara (hipercolesterolemie familiala homozigota) care va creste concentratia de colesterol in sange. De asemenea, vi se pot recomanda administrarea de statine sau alte tratamente.
- o boala ereditara diagnosticata (sitosterolemie homozigota, cunoscuta si ca fitosterolemie) care creste concentratiile de steroli de origine vegetala din sangele dumneavoastra.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Ezetimib Sandoz
Daca utilizati Ezetimib Sandoz in asociere cu o statina, va rugam sa cititi prospectul acestui medicament.
NU LUATI Ezetimib Sandoz:
- daca sunteti alergic la ezetimib sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6 si la sfarsitul punctului 2)
NU LUATI Ezetimib Sandoz in asociere cu o statina daca:
- aveti in prezent afectiuni la nivelul ficatului
- sunteti gravida sau alaptati
Atentionari si precautii speciale
Informati medicul dumneavoastra despre toate afectiunile anterioare, inclusiv alergii.
Medicul dumneavoastra trebuie sa va efectueze un test de sange inainte de a incepe sa utilizati acest medicament concomitent cu o statina. Acest lucru trebuie facut pentru a verifica cat de bine va functioneaza ficatul.
Este posibil ca medicul dumneavoastra sa doreasca, de asemenea, sa faceti teste de sange
pentru a verifica cat de bine va functioneaza ficatul dupa inceperea utilizarii acestui medicament in acelasi timp cu o statina.
Nu este recomandat Ezetimib Sandoz daca aveti afectiuni moderate sau severe la nivelul ficatului. Trebuie evitata administrarea concomitenta de Ezetimib Sandoz si fibrati (medicamente pentru scaderea colesterolului) deoarece siguranta si eficacitatea asocierii dintre Ezetimib Sandoz si fibrati nu au fost demonstrate.
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca manifestati
- dureri, sensibilitate sau slabiciune musculara inexplicabile.
Rareori, aceste probleme musculare, inclusiv distrugere musculara care determina afectare renala, pot fi grave si se pot manifesta ca afectiuni care pun viata in pericol.
La anumiti pacienti care utilizeaza Ezetimib Sandoz in asociere cu medicamente care reduc colesterolul, precum statinele, riscul de distrugere musculara este mai mare.
Copii
Ezetimib Sandoz nu este recomandat copiilor cu varsta sub 10 ani.
Alte medicamente si Ezetimib Sandoz
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau veti utiliza orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fara prescriptie medicala. In special, spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati oricare dintre urmatoarele medicamente:
- ciclosporina (un medicament utilizat adesea la pacientii cu transplant de organ)
- medicamente care previn formarea cheagurilor de sange, cum sunt warfarina, fenprocumona, acenocumarol sau fluindiona (anticoagulante)
- colestiramina (un medicament pentru scaderea colesterolului), deoarece acesta afecteaza modul de actiune al ezetimibului (vezi, de asemenea, pct. 3)
- fibrati (medicamente pentru scaderea colesterolului) (vezi, de asemenea, pct. 2: Atentionari si precautii speciale)
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca sunteti gravida sau planuiti sa aveti un copil, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu luati Ezetimib Sandoz in asociere cu o statina daca sunteti gravida, incercati sa ramaneti gravida sau credeti ca ati putea fi gravida. Daca ramaneti gravida in timp ce utilizati Ezetimib Sandoz concomitent cu o statina, opriti imediat administrarea ambelor medicamente si luati legatura cu medicul dumneavoastra. Nu exista date disponibile pentru utilizarea pe parcursul sarcinii de Ezetimib
Sandoz fara a fi asociat cu o statina.
Nu utilizati Ezetimib Sandoz concomitent cu o statina daca alaptati, deoarece nu se cunoaste daca medicamentele se excreta in laptele matern.
Daca alaptati nu trebuie sa utilizati Ezetimib Sandoz, fara a fi asociat cu o statina.
Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Este putin probabil ca Ezetimib Sandoz sa va influenteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, trebuie sa tineti seama ca unele persoane prezinta ameteli dupa administrarea Ezetimib Sandoz. Daca acest lucru se intampla in cazul dumneavoastra, nu trebuie sa conduceti vehicule sau si folositi utilaje pana nu va simtiti mai bine.
Ezetimib Sandoz contine lactoza
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l contactati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa luati Ezetimib Sandoz
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Continuati sa utilizati celelalte medicamente care scad colesterolul, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra va recomanda sa intrerupeti administrarea acestora. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Inainte de inceperea terapiei cu acest medicament trebuie sa urmati o dieta care sa va scada colesterolul.
Trebuie sa continuati sa respectati aceasta dieta in timp ce luati acest medicament.
Adulti, adolescenti si copii (cu varsta intre 10 si 17 ani):
Doza este de 1 comprimat Ezetimib Sandoz de 10 mg pe cale orala, o data pe zi.
Utilizati acest medicament la orice ora din zi. Puteti sa il luati cu sau fara alimente.
Daca medicul dumneavoastra v-a prescris Ezetimib Sandoz impreuna cu o statina, ambele
medicamente pot fi utilizate in acelasi timp. In acest caz, va rugam sa cititi instructiunile cu privire la doze din prospectul fiecarui medicament.
Daca medicul dumneavoastra v-a prescris Ezetimib Sandoz impreuna cu colestiramina sau orice alt chelator de acizi biliari (medicamente pentru scaderea colesterolului), trebuie sa luati Ezetimib Sandoz cu cel putin doua ore inainte sau la 4 ore dupa administrarea chelatorului de acizi biliari.
Daca luati mai mult decat trebuie din Ezetimib Sandoz
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati mai mult decat trebuie din Ezetimib Sandoz.
Daca uitati sa luati Ezetimib Sandoz
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati doza obisnuita de Ezetimib Sandoz la ora stabilita in ziua urmatoare.
Daca incetati sa luati Ezetimib Sandoz
Daca incetati sa luati Ezetimib Sandoz, valoarea colesterolului dumneavoastra poate creste din nou.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca manifestati
- dureri musculare inexplicabile
- sensibilitate si slabiciune musculara
Rareori, aceste probleme musculare, inclusiv distrugere musculara care determina afectare renala, pot fi grave si se pot manifesta ca afectiuni care pun viata in pericol.
Reactii alergice, incluzand
- umflare a fetei, buzelor, limbii si/sau a gatului care poate determina dificultati la respiratie sau inghitire,
- ca urmare a utilizarii generale au fost raportate ameteli sau lesin si batai neobisnuit de rapide sau neregulate ale inimii care necesita tratament imediat
Alte reactii adverse raportate in studiile clinice
Atunci cand aceste comprimate sunt utilizate fara recomandarea medicului, au fost raportate urmatoarele reactii adverse:
Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
- dureri abdominale
- diaree
- flatulenta (gaze)
- senzatie de oboseala
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
- crestere a valorilor unor analize de sange care investigheaza functia ficatului (transaminaze) sau functionarea muschilor (CK)
- tuse
- indigestie
- arsuri in capul pieptului
- greata
- dureri articulare
- spasme musulare
- dureri la nivelul gatului
- scadere a poftei de mancare
- durere
- dureri la nivelul pieptului
- bufeuri
- tensiune arteriala mare
Suplimentar, cand aceste comprimate sunt administrate concomitent cu o statina, au fost raportate urmatoarele reactii adverse:
Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
- crestere a valorilor unor analize de sange care investigheaza functia ficatului (transaminaze)
- durere de cap
- durere/sensibilitate musculara
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
- furnicaturi (intepaturi)
- uscaciune a gurii
- inflamatie a mucoasei stomacului
- mancarime
- eruptie pe piele
- urticarie
- dureri de spate
- slabiciune musculara
- durere la nivelul mainilor si picioarelor
- oboseala neobisnuita sau slabiciune
- umflare, in special a mainilor si picioarelor
Cand este utilizat impreuna cu fenofibrati (pentru colesterol crescut), au fost raportate urmatoarele reactii adverse:
Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
- dureri abdominale
Suplimentar, urmatoarele reactii adverse au fost raportate in utilizarea generala (raportate
dupa punerea pe piata)
Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele cunoscute):
- ameteli
- probleme la nivelul ficatului
- reactii alergice, cum sunt eruptie pe piele, urticarie, umflare a fetei, limbii sau a gatului si lesin
- eruptie de culoare rosie, uneori localizata – leziuni in forma de inel roz-rosu in jurul unui centru pal
- durere/sensibilitate musculara
- slabiciune musculara: crampe, rigiditate sau spasme
- dureri musculare puternice sau slabiciune musculara si urina de culoare rosu-maroniu, ca urmare a epuizarii musculare
- litiaza biliara sau inflamatie a vezicii biliare (care poate determina dureri abdominale, greata, varsaturi)
- inflamatie a pancreasului, adesea insotita de dureri abdominale severe
- constipatie
- reducere a numarului de celule din sange, care poate determina vanatai/sangerare
(trombocitopenie)
- furnicaturi
- depresie
- oboseala neobisnuita sau slabiciune
- dificultati la respiratie
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Ezetimib Sandoz
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe blister, cutie si flacon, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Blistere: A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.
Flacoane: A se pastra flaconul bine inchis pentru a fi protejat de umiditate.
Dupa prima deschidere: A se pastra la temperaturi sub 25°C. A se utiliza in decurs de 9 luni. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai utilizati. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Ezetimib Sandoz
Substanta activa ezetimib.
Fiecare comprimat contine 10 mg ezetimib.
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat (vezi sfarsitul pct. 2 pentru informatii
suplimentare), hipromeloza, croscarmeloza sodica, celuloza microcristalina, laurilsulfat de sodiu si stearat de magneziu.
Cum arata Ezetimib Sandoz si continutul ambalajului
Comprimatele de Ezetimib Sandoz sunt de culoare alba pana la aproape alba, de forma ovala (7,4 mm x 4,1 mm), marcate pe o fata cu “10” si cu “EZT” pe cealalta.
Blistere din Al/Al sau PVC-PVDC/Al: 7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 84, 90, 98, 100 si 100 (ambalaj pentru spital) comprimate.
Flacoane din PEID cu un capac din polipropilena: 100 comprimate
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
S.C. Sandoz S.R.L. Str. Livezeni nr. 7A 40472 Targu-Mures, Romania
Fabricanti
LEK S.A ul. Domaniewska 50 C, 02-672 Varsovia, Polonia
Lek Pharmaceuticals d.d. Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenia
Salutas Pharma GmbH Otto-von-Guericke-Allee 1, 39179 Barleben, Germania
Salutas Pharma GmbH ieselstrasee 5, 70839 Gerlingen, Germania
S.C. Sandoz S.R.L. Str. Livezeni nr. 7A, 540472 Targu-Mures,Romania
Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
Sandoz Pharma Services Victoria Business Park, Sos. Bucuresti-Ploiesti 73-81, Corp 2, Etaj 2 Bucuresti, Sector 1 Romania Tel: +40 21 4075160
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Austria Ezetimib Sandoz 10 mg - Tabletten
Belgia Ezetimibe Sandoz 10 mg tabletten
Cipru Ezetimibe Sandoz 10mg
Croatia TACTUS
Danemarca Ezetimib Sandoz
Estonia Kolxip
Finlanda Ezetimib Sandoz 10 mg tabletti
Franta EZETIMIBE SANDOZ 10 mg, comprimé
Germania Ezetimib – 1 A Pharma 10 mg Tabletten
Grecia Ezetimibe/Sandoz
Italia EZETIMIBE SANDOZ
Letonia Kolxip 10 mg tabletes
Lituania Kolxip 10 mg tablet?s
Luxemburg Ezetimib Sandoz 10 mg comprimés
Malta Ezetimibe 10mg Tablets
Marea Britanie Ezetimibe 10mg Tablets
Norvegia Ezetimib Sandoz 10 mg tabletter
Olanda Ezetimibe Sandoz 10 mg, tabletten
Polonia Tactus
Portugalia Ezetimiba Sandoz
Republica Ceha Tezzimi 10mg
Romania EZETIMIB SANDOZ 10 mg comprimate
Slovacia Ezetimibe Sandoz 10 mg
Slovenia Elanix 10 mg tablete
Spania Ezetimiba Sandoz 10 mg comprimidos EFG
Suedia Ezetimib Sandoz 10 mg tabletter
Ungaria Ezetimibe Sandoz 10 mg tabletta
Acest prospect a fost aprobat in Martie 2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Anginarea influenteaza imunitatea?
Buna ziua, sufar de: Lupus eritematos sistemic, transplant renal, hipercolesterolemie, hipertensiune ...
↳ Buna ziua! Nu se cunosc interactiunu ale acestei plante cu medicatia de sinteza, la fel cum nu s-au demonstrat efecte asupra sistemului imunitar. At ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
HRI Vitalion în artroza avansata de gleznă
Buna ziua! Am o artroza într-un stadiu avansat la articulația gleznei, cu dureri și dificu ...
yasmin
Am colesterolul mare (300)si vreau sa beau ceai de frunze de maslin,dar iau yasmin trebuie sa ma pro ...
↳ Buna ziua! Efectul Yasmin nu este compromis de asocierea ceaiului din frunze de maslin. Administrarea preparatelor hormonale la persoanele cu hiper ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
medicament pentru colesterol care sa nu afecteze ficatul
Am varsta de 55 de ani si in ultimii 4 ani am avut nevelul colesterolului cuprins intre 240 si 310. ...
↳ Buna ziua! Din pacate toate medicamentele de sinteza indicate in hipercolesterolemie sunt contraindicate in afectiunile hepatice si renale. Va suger ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce tratament imi recomandati pentru hipercolesterolemie ?
Am 70 ani si 55 kg - colesterol total 300, LDL 210, trigliceridele si HDL normale Doresc recom pt u ...
Hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie
Am cumparat - Colesterol 1, M105, FARES, capsule. Va rog sa-mi spuneti, daca, pentru un efect mai ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...