Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Eptifibatida Mylan 2 mg/ml

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Eptifibatida Mylan 2 mg/ml

Prospect - Eptifibatida Mylan 2 mg/ml


NU comercializăm Eptifibatida Mylan 2 mg/ml!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Eptifibatida Mylan 2 mg/ml    DCI: EPTIFIBATIDUM


  Produs complementar recomandat
Eptifibatida Mylan este un inhibitor al agregarii plachetare. Aceasta inseamna ca ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange.

Eptifibatida Mylan 2 mg/ml solutie injectabila
Eptifibatida

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau
asistentei medicale. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Eptifibatida Mylan e si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze ptifibatida Mylan
3. Cum sa utilizati Eptifibatida Mylan
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Eptifibatida Mylan
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Eptifibatida Mylan si pentru ce se utilizeaza
Denumirea acestui medicament este „Eptifibatida Mylan 0,75 mg/ml solutie injectabila”, dar in restul prospectului va fi denumit „Eptifibatida Mylan”.
Eptifibatida Mylan contine componenta activa eptifibatida. Aceasta este un inhibitor al agregarii plachetare. Aceasta inseamna ca ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange. Eptifibatida Mylan este utilizat la pacienti adulti cu manifestari de insuficienta coronariana severa, definita prin durere in piept spontana si recenta, insotita de odificari electrocardiografice sau ale parametrilor de laborator. De regula, se administreaza impreuna cu acidul acetilsalicilic si heparina nefractionata.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Eptifibatida Mylan
Nu trebuie sa vi se administreze Eptifibatida Mylan:
- daca sunteti alergic la eptifibatida sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- daca ati avut recent sangerari la nivelul stomacului, intestinului, vezicii urinare sau altor organe, de exemplu, daca ati observat prezenta anormala a sangelui in materiile fecale sau in urina (cu exceptia sangerarii menstruale) in ultimele 30 zile.
- daca ati avut un accident vascular cerebral in ultimele 30 zile sau orice sangerare la nivelul creierului (accident vascular hemoragic) (de asemenea, asigurati-va ca medicul dumneavoastra este informat despre faptul ca ati avut vreodata un accident vascular cerebral).
- daca ati avut o formatiune tumorala cerebrala sau o boala care afecteaza vasele de sange din regiunea cerebrala.
- daca ati suferit o interventie chirurgicala majora sau un traumatism sever in ultimele 6 saptamani.
- daca aveti sau ati avut sangerari.
- daca aveti sau ati avut tulburari de coagulare sau un numar mic de plachete sanguine.
- daca aveti sau ati avut hipertensiune arteriala severa (tensiune arteriala crescuta).
- daca aveti sau ati avut probleme severe de rinichi sau ficat.
- daca ati fost tratat cu un alt medicament de acelasi tip ca eptifibatida. Spuneti medicului dumneavoastra daca v-ati aflat in oricare dintre aceste situatii. Daca aveti intrebari, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii
Inaintea si in timpul tratamentului cu Eptifibatida Mylan, vi se vor recolta probe de sange ca masura de siguranta in vederea limitarii posibilitatii de aparitie a sangerarilor neasteptate.
In timpul administrarii Eptifibatida Mylan veti fi controlat atent in vederea identificarii semnelor de sangerare neobisnuita sau neasteptata. Eptifibatida Mylan este recomandat numai la pacienti adulti, spitalizati in unitati de terapie coronariana.

Copii si adolescenti
Eptifibatida Mylan nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.
Eptifibatida Mylan impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati/utilizati, ati lua/utilizat recent sau s-ar putea sa luati/utilizati orice alte medicamente.
In special, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati oricare dintre urmatoarele
medicamente:
- medicamente care fluidifica (subtiaza) sangele (anticoagulante orale, cum sunt warfarina sau acenocoumarol) sau
- medicamente care previn formarea cheagurilor de sange, inclusiv heparina cu greutate moleculara scazuta, dipiridamolul, ticlopidina, acidul acetilsalicilic (cu exceptia celor care v-ar putea fi prescrise in cadrul schemei de tratament cu Eptifibatida), trombolitice, anticoagulante orale, solutii cu dextran, adenozina, sulfinpirazona, prostaciclina, medicamente antiinflamatorii nesteroidiene.

Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Eptifibatida Mylan nu este de obicei recomandat pentru a fi administrat in timpul sarcinii. Medicul dumneavoastra va evalua beneficiul pentru dumneavoastra, comparativ cu riscul pentru copilul
dumneavoastra in urma administrarii eptifibatidei in timpul sarcinii. In cazul in care alaptati copilul la san, alaptarea trebuie intrerupta pe perioada tratamentului.
Eptifibatida Mylan contine sodiu
Acest medicament contine sodiu 1,6 mg pe ml. Acest lucru trebuie avut in vedere la pacientii ce urmeaza o dieta cu restrictie de sodiu.

3. Cum sa utilizati Eptifibatida Mylan
Eptifibatida se administreaza prin injectare directa in vena, urmata de perfuzie (solutie administrata picatura cu picatura). Doza administrata depinde de greutatea dumneavoastra. Doza recomandata este de 180 micrograme/kg administrata in bolus (injectare intravenoasa rapida), urmata de o perfuzie (picatura cu picatura) cu 2 micrograme/kg si minut, timp de pana la 72 ore. Daca aveti afectiuni renale, perfuzia poate fi redusa la 1 microgram/kg si minut.
Daca se efectueaza o interventie coronariana percutanata (ICP) in timpul tratamentului cu eptifibatida, perfuzia intravenoasa poate fi mentinuta pana la 96 ore.
De asemenea trebuie sa vi se administreze acid cetilsalicilic si heparina (daca acestea nu sunt contraindicate in cazul dumneavoastra). Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca prezentati orice semne de sangerare, spuneti imediat medicului dumneavoastra sau asistentei medicale. Foarte rar, sangerarea poate fi severa si poate duce chiar la deces. Masurile de siguranta pentru a preveni acest lucru includ analize de sange si verificarea atenta din partea personalului medical in grija caruia va aflati.
In cazul in care prezentati reactii alergice severe sau urticarie, informati imediat medicul sau asistenta medicala. Alte evenimente care pot sa apara la pacientii care necesita acest tip de tratament sunt legate de afectiunea pentru care sunteti tratat, cum sunt batai rapide sau neregulate ale inimii, hipotensiune arteriala, soc sau stop cardiac. Reactii adverse foarte frecvente
(pot afecta mai mult de 1 persoana din 10)
- sangerare minora sau majora, (de exemplu prezenta de sange in urina, in materii fecale, in lichidul de varsatura sau sangerare in timpul interventiilor chirurgicale)
- anemie (scaderea numarului de globule rosii din sange)
Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 persoana din 10)
- inflamarea unei vene
- tensiune arteriala scazuta
- soc sau stop cardiac
- tulburari ale frecventei sau ritmului inimii (batai rapide, sau lente, sau neregulate ale inimii)
Reactii adverse mai putin frecvente
(pot afecta pana la 1 persoana din 100)
- scaderea numarului de plachete din sange (celule sanguine necesare pentru coagularea sangelui)
- scaderea circulatiei sangelui la nivelul creierului
Reactii adverse foarte rare
(pot afecta pana la 1 din 10000 persoane)
- sangerari severe (de exemplu sangerari in interiorul abdomenului, creierului si plamanilor)
- sangerari care pot duce la deces
- scaderea severa a numarului de plachete din sange (celule sanguine necesare pentru coagularea sangelui)
- eruptii trecatoare pe piele (cum este urticarie)
- reactii alergice bruste, severe: eruptie trecatoare pe piele incluzand inrosire si mancarime a pielii, umflare a mainilor, picioarelor, gleznelor, fetei, buzelor, gurii sau gatului (care pot provoca dificultati de inghitire sau respiratie) si puteti avea senzatia de lesin (ceea ce poate duce la deces).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei
medicale. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Eptifibatida Mylan
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Numai de unica folosinta. A se utiliza imediat dupa deschidere. Orice material neutilizat dupa deschidere trebuie eliminat.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe flacon dupa „EXP”. Data de
expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Dupa diluare:
Stabilitatea chimica si fizica in timpul utilizarii a fost demonstrata timp de 24 ore la 25°C si 2 -8°C.
Din punct de vedere microbiologic, medicamentul trebuie utilizat imediat, cu exceptia cazului in care metoda de diluare exclude riscul contaminarii microbiene. Daca nu este utilizat imediat, conditiile si perioada de pastrare in timpul utilizarii sunt responsabilitatea utilizatorului.
A se pastra la frigider (2°C - 8°C). A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de lumina. Totusi, in timpul administrarii nu este necesara protejarea solutiei de eptifibatida fata de lumina.
Nu utilizati acest medicament daca observati modificarea aspectului acestuia. Eptifibatida Mylan nu trebuie utilizat daca se observa ca prezinta particule sau modificari de culoare.
Nu aruncati medicamentele pe calea apei sau reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati
medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Eptifibatida Mylan
Substanta activa este eptifibatida. Fiecare ml de solutie injectabila contine eptifibatida 2 mg. Un flacon de 10 ml solutie injectabila contine eptifibatida 20 mg.
Celelalte componente sunt acid citric monohidrat, hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH-ului) si apa pentru preparate injectabile.

Cum arata Eptifibatida Mylan si continutul ambalajului
Eptifibatida Mylan este o solutie limpede, incolora. Este disponibila in flacoane din sticla tubulara flint, de 10 ml, transparenta, de tip I, etansate cu dop din cauciuc bromobutilic, acoperit oniflex plus, de culoare gri, de 20 mm, si sigilate cu sigiliu din aluminiu, tip flip-ff, de culoare maro.
Marimea ambalajului:
Flacon de 10 ml, cutie cu 1 flacon

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Mylan S.A.S. 117 Allée des Parcs,
69800 Saint-Priest Franta
Fabricantul
Agila Specialties Polska Sp. z. o. o. 10, Daniszewska Str., 03-230 Warsaw Polonia
Acest medicament este autorizat in statele membre ale SEE sub urmatoarele denumiri comerciale:
AT Eptifibatid Mylan 2 mg/ml Injektionslösung
BE Eptifibatide Mylan 2 mg/ml Oplossing voor injectie
BG Eptifibatide Mylan 2 mg/ml ??????????? ???????
CZ Eptifibatide Mylan 2 mg/ml Injek?ní roztok
DE Eptifibatid Mylan 2 mg/ml Injektionslösung
DK Eptifibatid Mylan
EL Eptifibatide Mylan 2 mg/ml Solution for Injection
ES Eptifibatida Mylan 2 mg/ml solución inyectable EFG
FI Eptifibatide Mylan 2 mg/ml injektioneste, liuos
FR Eptifibatide Mylan 2 mg/ml, solution injectable
HU Eptifibatide Mylan 2 mg/ml oldatos injekció
IE Eptifibatide Mylan 2 mg/ml Solution for Injection
IT Eptifibatide Mylan
LT Eptifibatide Mylan 2 mg/ml injekcinis tirpalas
LV Eptifibatide Mylan 2 mg/ml Š??dums injekcij?m
NO Eptifibatide Mylan
PL Eptifibatide Mylan
RO Eptifibatida Mylan 2 mg/ml Solutie injectabila
SE Eptifibatide Mylan 2 mg/ml injektionsvätska, lösning
SI Eptifibatid Mylan2 mg/ml raztopina za injiciranje
SK Eptifibatide Mylan 2 mg/ml injek?ný roztok
UK Eptifibatide 2 mg/ml Solution for Injection
Acest prospect a fost revizuit in Septembrie 2015.








Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Sarea cu sodiu redus, redu salt
Este bine a consuma sarea cu sodiu redus, in insuficienta cardiaca, cu o inima cu funcția sisto ...
Sarea cu sodiu redus, redu salt
Este bine a consuma sarea cu sodiu redus, in insuficienta cardiaca, cu o inima cu funcția sisto ...
Urimil forte in insuficienta renala
Buna ziua! Mama mea are 75 ani, insuficienta renala, poate lua Urimil forte? ...
↳ Buna ziua! Vitaminele contiute de Urimil Forte pot fi adminsitrate in insuficienta renala, fiind hidrosolubile. Totusi sa nu ia mai mult de 2 luni co ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Collanol in insuficienta renala
un bolnav cu insuficienta renala poate lua Collanol? ...
↳ Buna ziua! Curcumina din compozitia Collanol ar avea efect benefic in insuficienta renala, in schimb in ceea ce priveste colagenul de tip II, ar treb ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Insuficienta venoasa cronica
Buna ziua! Sufar de insuficienta venoasa cronica, Urmez tratament de mai multi ani cu Detralex. Uneo ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...