Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Praluent

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Praluent

Prospect - Praluent


NU comercializăm Praluent!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Praluent    DCI: ALIROCUMAB


  Produs complementar recomandat


144.95lei
Vezi detalii

Praluent este un medicament care se utilizeaza pentru tratarea adultilor cu hipercolesterolemie primara (niveluri ridicate de colesterol in sange, in special ale colesterolului de tip LDL sau ale colesterolului „rau”).
Praluent
Alirocumab

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Praluent. Documentul explica modul in care agentia a evaluat medicamentul, pentru a recomanda autorizarea in Uniunea Europeana (UE) si conditiile de utilizare. Scopul documentului nu este sa ofere recomandari practice referitoare la utilizarea Praluent. Pentru informatii practice privind utilizarea Praluent, pacientii trebuie sa citeasca prospectul sau sa se adreseze medicului sau farmacistului.

Ce este Praluent si pentru ce se utilizeaza?
Praluent este un medicament care se utilizeaza pentru tratarea adultilor cu hipercolesterolemie primara (niveluri ridicate de colesterol in sange, in special ale colesterolului de tip LDL sau ale colesterolului „rau”). Termenul „primar” inseamna ca, in general, afectiunea reprezinta rezultatul unei anomalii genetice. Hipercolesterolemia primara include boala familiala heterozigota (atunci cand anomalia genetica este mostenita doar de la unul din parinti) si boala non-familiala (atunci cand anomalia
genetica apare spontan, fara sa existe un istoric familial). Praluent se utilizeaza si in tratamentul dislipidemiei mixte (niveluri anormale de lipide in sange, inclusiv niveluri ridicate ale colesterolului LDL).
Praluent trebuie utilizat impreuna cu un regim alimentar slab in grasimi, in urmatoarele moduri:
- in asociere cu o statina (alte medicamente pentru scaderea colesterolului) sau o statina plus alte medicamente pentru scaderea nivelului de lipide la pacientii care nu raspund corespunzator la doza maxima tolerata de statina;
- in monoterapie sau in asociere cu alte medicamente pentru scaderea nivelului de lipide la pacientii care nu tolereaza sau carora nu li se pot administra statine.
Praluent contine substanta activa alirocumab.

Cum se utilizeaza Praluent?
Inainte de inceperea tratamentului cu Praluent, trebuie excluse cauzele secundare ale nivelurilor excesive de colesterol si ale nivelurilor anormale de lipide din sange. Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.
Praluent este disponibil sub forma de solutie injectabila intr-o seringa preumpluta sau intr-un stilou injector preumplut (75 si 150 mg). Injectia se administreaza subcutanat in regiunea abdominala, in coapsa sau in partea superioara a bratului.
Doza initiala obisnuita este de 75 mg o data la doua saptamani, insa pacientii care necesita scaderi mai mari ale nivelurilor de lipide din sange pot incepe cu o doza de 150 mg o data la doua saptamani. Doza de Praluent se va ajusta in functie de nivelurile lipidelor din sange si de raspunsul la medicament. In cazul in care raspunsul dorit nu este obtinut dupa 4 saptamani de tratament, medicul poate creste sau reduce doza.
Pacientii si ingrijitorii lor pot injecta medicamentul dupa ce au fost instruiti corespunzator de un profesionist din domeniul sanatatii. Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.

Cum actioneaza Praluent?
Substanta activa din Praluent, alirocumabul, este un anticorp monoclonal. Anticorpul monoclonal este un anticorp (un tip de proteina) care a fost conceput pentru a recunoaste si a se lega de o structura specifica (numita antigen) din organism.
Alirocumabul a fost conceput pentru a se lega de o proteina numita „PCSK9”. Aceasta proteina se leaga de receptorii de colesterol de pe suprafata celulelor hepatice si duce la absorbtia si descompunerea acestor receptori in interiorul celulelor. Acesti receptori controleaza nivelurile de colesterol din sange, in special ale colesterolului LDL, prin eliminarea acestuia din fluxul sangvin. Prin legarea de PCSK9 si blocarea acestei proteine, Praluent impiedica descompunerea receptorilor in interiorul celulelor si
creste, astfel, numarul acestor receptori la suprafata celulelor, unde se pot lega de colesterolul LDL si il pot elimina din fluxul sangvin. Acest lucru ajuta la reducerea concentratiei de colesterol din sange.

Ce beneficii a prezentat Praluent pe parcursul studiilor?
Praluent a fost studiat in 10 studii principale care au cuprins peste 5 000 de pacienti adulti cu hipercolesterolemie (inclusiv pacienti cu boala familiala heterozigota) si cu dislipidemie mixta. Unele studii au analizat Praluent administrat in monoterapie, in timp ce alte studii au analizat Praluent in asociere cu alte medicamente de scadere a nivelului de lipide, inclusiv la pacientii aflati la doza maxima recomandata de statine. Unele studii au comparat Praluent cu placebo (un preparat inactiv), iar altele cu un alt medicament pentru hipercolesterolemie (ezetimib). Aceste studii au dovedit ca atunci cand Praluent a fost administrat impreuna cu o statina a dus la o reducere substantiala a nivelurilor de
colesterol LDL din sange (cu 39 pana la 62 % mai mult decat placebo) dupa 6 luni de tratament. Cand a fost administrat impreuna cu tratamentul standard sau cu placebo, Praluent a produs scaderi cu 24 pana la 36 % mai mari ale nivelurilor de colesterol din sange decat ezetimib.

Care sunt riscurile asociate cu Praluent?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Praluent (care pot afecta cel mult 1 persoana din 10) sunt reactii la locul injectarii, cum ar fi durere si inrosire, probleme care afecteaza nasul si gatul, cum ar fi raceli, si mancarimi. Pentru lista completa a efectelor secundare si a restrictiilor, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Praluent?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Praluent sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. Comitetul a observat ca in toate studiile pe pacienti cu hipercolesterolemie primara si dislipidemie mixta, inclusiv la pacientii aflati la doza maxima recomandata de statine sau la cei cu intoleranta la acestea, Praluent a prezentat o reducere importanta a nivelurilor de colesterol LDL, care reprezinta un factor de risc cunoscut de boli cardiovasculare (care afecteaza inima si vasele sangvine). Totusi, nu se cunoaste inca daca Praluent va reduce aparitia afectiunilor cardiovasculare, intrucat datele privind efectele cardiovasculare pe termen lung nu sunt inca disponibile. Prin urmare, Praluent a fost aprobat pentru utilizarea la pacientii care nu au raspuns in mod corespunzator la doza maxima tolerata de statine sau carora nu li se pot administra statine. In ceea ce priveste siguranta, comitetul a observat un profil de siguranta acceptabil.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Praluent?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Praluent sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Praluent, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti. Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Anginarea influenteaza imunitatea?
Buna ziua, sufar de: Lupus eritematos sistemic, transplant renal, hipercolesterolemie, hipertensiune ...
↳ Buna ziua! Nu se cunosc interactiunu ale acestei plante cu medicatia de sinteza, la fel cum nu s-au demonstrat efecte asupra sistemului imunitar. At ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
HRI Vitalion în artroza avansata de gleznă
Buna ziua! Am o artroza într-un stadiu avansat la articulația gleznei, cu dureri și dificu ...
yasmin
Am colesterolul mare (300)si vreau sa beau ceai de frunze de maslin,dar iau yasmin trebuie sa ma pro ...
↳ Buna ziua! Efectul Yasmin nu este compromis de asocierea ceaiului din frunze de maslin. Administrarea preparatelor hormonale la persoanele cu hiper ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
medicament pentru colesterol care sa nu afecteze ficatul
Am varsta de 55 de ani si in ultimii 4 ani am avut nevelul colesterolului cuprins intre 240 si 310. ...
↳ Buna ziua! Din pacate toate medicamentele de sinteza indicate in hipercolesterolemie sunt contraindicate in afectiunile hepatice si renale. Va suger ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce tratament imi recomandati pentru hipercolesterolemie ?
Am 70 ani si 55 kg - colesterol total 300, LDL 210, trigliceridele si HDL normale Doresc recom pt u ...
Hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie
Am cumparat - Colesterol 1, M105, FARES, capsule. Va rog sa-mi spuneti, daca, pentru un efect mai ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...