Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Entranin 25 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Entranin 25 mg

Prospect - Entranin 25 mg


NU comercializăm Entranin 25 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Entranin 25 mg    DCI: SILDENAFILUM


Entranin contine substanta activa sildenafil, care face parte din grupa medicamentelor numita inhibitori ai fosfodiesterazei tip 5 (PDE5).
Entranin 25 mg comprimate masticabile
Entranin 50 mg comprimate masticabile
Entranin 100 mg comprimate masticabile
Sildenafil

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului farmacistului sau asistentei medicale.
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor
persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.
Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi punctul 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Entranin si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Entranin
3. Cum sa luati Entranin
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Entranin
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Entranin si pentru ce se utilizeaza
Entranin contine substanta activa sildenafil, care face parte din grupa medicamentelor numita inhibitori ai fosfodiesterazei tip 5 (PDE5). El actioneaza prin relaxarea peretilor vaselor de sange din penis, lucru ce permite cresterea fluxului de sange la nivelul penisului in prezenta unei excitari sexuale. Entranin va va ajuta sa aveti o erectie in prezenta unei stimulari sexuale.
Entranin se foloseste pentru tratamentul barbatilor adulti cu disfunctie erectila, uneori cunoscuta sub denumirea de impotenta. Acest lucru se intampla in momentul cand un barbat nu poate sau poate cu dificultate sa sustina erectia penisului in cadrul activitatii sexuale.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Entranin
Nu luati Entranin:
- daca sunteti alergic la sildenafil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- daca luati medicamente numite nitrati, deoarece utilizarea concomitenta a acestor medicamente poate duce la o scadere periculoasa a presiunii sangelui. Spuneti medicului dumneavoastra daca luati unul din aceste medicamente care adeseori sunt administrate pentru ameliorarea anginei pectorale (sau "durere in piept"). Daca nu sunteti sigur intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul.
- daca folositi oricare alte medicamente cunoscute ca donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil, deoarece aceasta combinatie poate duce la o scadere periculoasa a tensiunii arteriale;
- daca aveti probleme severe la inima sau ficat;
- daca ati avut recent un accident cerebrovascular sau un infarct miocardic, sau daca aveti tensiunea arteriala scazuta;
- daca aveti unele probleme ereditare rare la nivelul ochilor (cum este retinita pigmentara);
- daca ati avut vreodata probleme de pierdere a vederii din cauza neuropatiei oculare ischemice anterioare non-arteritice (NOIAN).
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Entranin spuneti medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale:
- daca aveti siclemie (o anomalie a celulelor rosii din sange), leucemie (cancer al celulelor din sange), mielom multiplu (cancer al maduvei osoase);
- daca aveti o deformare a penisului sau Boala Peyronie;
- daca aveti probleme cu inima. Medicul dumneavoastra trebuie sa examineze atent daca inima dumneavoastra poate suporta efortul suplimentar necesar actului sexual;
- daca aveti ulcer al stomacului, sau probleme de sangerare (cum este hemofilia);
- daca prezentati o scadere brusca a acuitatii vizuale, intrerupeti administrarea de Entranin si contactati imediat medicul dumneavoastra.
Nu trebuie sa luati Entranin impreuna cu alte tratamente orale sau locale pentru disfunctia erectila.
Nu trebuie sa luati Entranin daca nu aveti disfunctie erectila.
Nu trebuie sa luati Entranin daca sunteti femeie.
Precautii speciale pentru pacienti cu probleme renale sau hepatice
Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca aveti boli ale rinichilor sau ficatului. Medicul dumneavoastra poate decide administrarea unei doze mai scazute.
Copii si adolescenti
Entranin nu trebuie administrat la persoane cu varsta sub 18 ani.
Entranin impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Entranin comprimate masticabile interactioneaza cu unele medicamente, mai ales acelea utilizate pentru tratamentul durerilor in piept. In cazul unei situatii de urgenta trebuie sa spuneti medicului dumneavostra, farmacistului sau asistentei ca ati luat Entranin si cand ati luat. Nu luati alte medicamente concomitent cu Entranin decat in situatia in care medicul dumneavoastra v-a spus ca o puteti face.
Nu trebuie sa luati Entranin daca luati medicamente numite nitrati, deoarece combinatia dintre aceste medicamente poate determina o scadere potential periculoasa a tensiunii arteriale. Spuneti intotdeauna medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale daca luati oricare din aceste medicamente care sunt utilizate in general pentru tratarea anginei pectorale (sau "durerii in piept").
Nu trebuie sa luati Entranin concomitent cu oricare din medicamentele cunoscute ca donori de oxid nitric cum este nitritul de amil deoarece aceasta combinatie poate determina o scadere periculoasa a
tensiunii arteriale.
Medicul dumneavoastra va incepe tratamentul cu Entranin cu doza cea mai mica (25 mg) in cazul in care sunteti sub tratament cu medicamente cunoscute ca inhibitori de proteaza, utilizate pentru tratamentul infectiei cu HIV.
Unii pacienti care sunt sub tratament cu alfa-blocanti pentru tensiune arteriala mare sau afectiune a prostatei pot prezenta ameteli sau stari confuzionale usoare, cauzate de scaderea tensiunii arteriale la schimbarea brusca din pozitia sezand sau orizontala. Unii pacienti au prezentat aceste simptome dupa ce au luat Entranin si alfa-blocanti. Acest lucru este posibil sa apara mai ales in primele 4 ore dupa administrarea de Entranin. Pentru a reduce sansele aparitiei acestor simptome, alfa-blocantul trebuie administrat regulat inainte de a incepe sa luati Entranin.
Medicul dumneavoastra poate initia tratamentul cu o doza mai mica de Entranin (25 mg).
Entranin impreuna cu alimente, bauturi si alcool etilic Entranin poate fi luat cu sau fara alimente. Totusi, veti constata ca efectul Entranin se va instala cu intarziere in cazul unei mese consistente. Consumul de bauturi alcoolice poate influenta temporar abilitatea de a avea o erectie. Pentru beneficii maxime ale medicamentului se recomanda sa nu consumati cantitati excesive de alcool inainte de a lua Entranin.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Entranin nu este recomandat pentru administrare femeilor.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Entranin poate provoca ameteli si tulburari de vedere. Trebuie sa constientizati cum reactionati la Entranin inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Entranin comprimate masticabile contine aspartam, care este o sursa de fenilalanina. Daca suferiti de fenilcetonurie (o afectiune ereditara rara a metabolismului) trebuie sa tineti cont de acest lucru.
Entranin comprimate masticabile contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa luati Entranin
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza initiala uzuala este de 50 mg.
Nu trebuie sa luati Entranin mai mult decat o data pe zi.
Trebuie sa luati Entranin cu o ora inainte de actul sexual. Comprimatul trebuie mestecat intreg. Daca simtiti ca efectul Entranin este prea puternic sau prea slab, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Entranin va va ajuta sa aveti o erectie in contextul unei stimulari sexuale. Timpul necesar pentru efectul Entranin variaza de la persoana la persoana, dar in mod normal este cuprins intre o jumatate de ora si o ora. Actiunea Entranin se va instala mai greu daca il veti lua dupa masa.
Spuneti medicului dumneavoastra daca Entranin nu va ajuta sa aveti o erectie sau daca aceasta nu este suficienta pentru finalizarea actului sexual.
Utilizare la copii si adolescenti
Entranin nu trebuie administrat la persoane cu varsta sub 18 ani.
Daca luati mai mult din Entranin decat trebuie
Puteti sa prezentati o crestere a incidentei sau gravitatii reactiilor adverse. Eficacitatea nu creste la doze mai mari de 100 mg.
Nu trebuie sa luati mai multe comprimate decat v-au fost recomandate de catre medicul
dumneavoastra. Daca luati mai multe comprimate decat v-au fost prescrise adresati-va medicului dumneavoastra. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse cu toate ca nu apar la toate persoanele. Aceste reactii adverse raportate in asociere cu administrarea de sildenafil sunt de obicei blande pana la moderate si de scurta durata.
Daca prezentati una din urmatoarele reactii adverse incetati sa luati Entranin si contactati
imediat medicul dumneavoastra :
O reactie alergica (cu frecventa rara)
Simptomele includ: respiratie accelerata, dificultate in respiratie sau ameteli, umflare a pleoapelor, a fetei, a buzelor sau a gatului.
Durere in piept (mai putin frecvent)
Daca aceasta apare in timpul sau dupa actul sexual:
Stati in pozitie semi-sezanda si incercati sa va relaxati
Nu utilizati nitrati pentru a trata durerea din piept
Erectie prelungita, uneori dureroasa (cu frecventa necunoscuta). Daca aveti o erectie care
dureaza mai mult de patru ore trebuie sa contactati imediat medicul dumneavoastra.
O scadere sau pierdere brusca a vederii (cu frecventa necunoscuta).
Reactii severe cutanate (cu frecventa necunoscuta).
Simptomele pot include: decojirea severa si umflarea pielii, aparitia veziculelor in gura, inflamarea organelor genitale, inflamarea tesutului din jurul ochilor si aparitia febrei.
Convulsii (cu frecventa necunoscuta).
Alte reactii adverse
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 persoana din 10), includ:
Dureri de cap.
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane) includ:
Inrosire a fetei, indigestie, efecte asupra vederii (incluzand probleme de distingere a culorilor, sensibilitate la lumina, vedere incetosata sau reducere a acuitatii vizuale), nas infundat si ameteli.
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane) includ:
Varsaturi, eruptie trecatoare pe piele, sangerari la nivelul fundului de ochi, ochi iritati, ochi congestionati/ochi rosii, durere la nivelul ochilor, vedere dubla, senzatii anormale in ochi, ochi aposi, batai pulsatile ale inimii, stare de somnolenta, reducere a simtului tactil, senzatie de invartire, zgomote in urechi, greata, gura uscata, sangerare la nivelul penisului, prezenta sangelui in urina sau sperma, dureri in piept si stare de oboseala.
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane) includ:
Tensiune arteriala mare, scadere a tensiunii arteriale, stare de lesin, accident vascular cerebral, infarct miocardic, batai neregulate ale inimii, sangerari din nas si scadere sau pierdere brusca a auzului.
Cu frecventa necunoscuta (frecventa care nu poate fi estimata din datele disponibile)
Reactiile adverse raportate dupa punerea pe piata includ:
Angina instabila (o afectiune a inimii), batai puternice ale inimii, dureri in piept, moarte subita, infarct miocardic sau scadere temporara a fluxului de sange la nivelul creierului. Majoritatea, dar nu toti barbatii la care au fost semnalate aceste reactii adverse au prezentat probleme la nivelul inimii anterior administrarii medicamentului. Nu este posibil de determinat daca aceste evenimente au fost legate direct de sildenafil.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct la Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Entranin
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu luati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe blister, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Entranin
Substanta activa este sildenafilul. Fiecare comprimat masticabil contine sildenafil 25 mg, 50 mg sau 100 mg.
Celelalte componente sunt: polacrilin potasic, dioxid de siliciu coloidal anhidru, lactoza
monohidrat, povidona K-30, aspartam (E951), croscarmeloza sodica, aroma de menta, stearat de magneziu, hidroxid de potasiu (pentru ajustarea pH-ului) sau acid clorhidric (pentru ajustarea pHului).

Cum arata Entranin si continutul ambalajului
Entranin 25 mg: comprimate masticabile triunghiulare, biconvexe, de culoare alba, marcate cu „25” pe una din fete.
Entranin 50 mg:comprimate masticabile triunghiulare, biconvexe, de culoare alba, marcate cu „50” pe una din fete.
Entranin 100 mg:comprimate masticabile triunghiulare, biconvexe, de culoare alba, marcate cu „100” pe una din fete.
Cutie de carton cu blistere continand 2, 4, 8 sau 12 comprimate masticabile.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Labormed Pharma S.A. Bd. Theodor Pallady nr. 44B, sector 3, Bucuresti, Romania
Fabricantii
Genepharm S.A.18 km Marathon Avenue 15351 Pallini Attikis Grecia
Cemelog BRS Ltd 2040 Budaörs, Vasút u. 13 Ungaria
Pharmadox Healthcare Ltd. KW20A Kordin Industrial Park, Paola, PLA 3000
Malta Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Olanda Entranin 25 mg, 50 mg,100 mg chewable tablets
Romania Entranin 25 mg, 50 mg,100 mg comprimate masticabile
Acest prospect a fost revizuit in Aprilie 2014


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Disfunctie sexuala
Ce remedii recomandații pentru disfunctie de origine psihogena ...
Disfuncție erecției
Bună ziua am o întrebare ma confrunt cu disfunctie erecției și nu-mi dau seama ce sa ...
ingrasare, vergeturi plus rezultate analize : cauze
FT4: 0,732 NG/DL ; TSH : 3,56 I'UI/ml ;Anti-TPO 24,2 Ul/mL ; CORTIZOL SERIC 11,3fg/dl am ( specific ...
↳ Buna ziua! La o prima vedere pare sa fie o disfunctie tiroidiana (aveti FT4 scazuta). Neavand intervalele de referinta ale laboratorului unde ati fac ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
medicamente si alcool
Buna ziua. Ce medicamente pot folosi pentru disfunctii erectile in combinatie cu alcool? Ma refer la ...
↳ Buna ziua! Cantitati moderate de alcool sunt admise in combinatie cu orice produs natural destinat disfunctiei erectile (Erecta, Virility Max, Promen ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Disfunctie erctica
Bună ziua.De o saptamina iua tentex royal deoarece am probleme cu erectia.Intrebare mea este da ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...