Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Entacapona Mylan 200 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Entacapona Mylan 200 mg

Prospect - Entacapona Mylan 200 mg


NU comercializăm Entacapona Mylan 200 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Entacapona Mylan 200 mg    DCI: ENTACAPONUM


  Produs complementar recomandat
Comprimatele Entacapona Mylan contin entacapona si sunt utilizate impreuna cu levodopa pentru tratamentul bolii Parkinson.
Entacapona Mylan 200 mg comprimate filmate
Entacapona

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Entacapona Mylan si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Entacapona Mylan
3. Cum sa utilizati Entacapona Mylan
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Entacapona Mylan
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. CE ESTE ENTACAPONA MYLAN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Comprimatele Entacapona Mylan contin entacapona si sunt utilizate impreuna cu levodopa pentru tratamentul bolii Parkinson. Entacapona Mylan ajuta levodopa in ameliorarea simptomelor bolii Parkinson. Entacapona Mylan nu are niciun efect asupra ameliorarii simptomelor bolii Parkinson daca nu este luat impreuna cu levodopa.

2. CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA UTILIZATI ENTACAPONA MYLAN
Nu utilizati Entacapona Mylan
- daca sunteti alergic la entacapona sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui
medicament (enumerate la punctul 6). Simptomele de alergiei includ scurtarea respiratiei, suierat in piept sau greutate la respiratie; umflarea fetei, buzelor, limbii sau altor parti ale corpului, eruptie tranzitorie pe piele, mancarme sau urticarie pe piele;
- daca aveti feocromocitom, o tumora a glandei suprarenale (o glanda situata langa rinichi) deoarece aceasta poate creste riscul de hipertensiune arteriala severa;
- daca utilizati anumite antidepresive cunoscute ca inhibitori non-selectivi ai monoaminoxidazei (MAOIs). Exemplele includ fenelzina si tranilcipromina (intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca medicamentul dumneavoastra antidepresiv poate fi utilizat impreuna cu Entacapona Mylan);
- daca luati inhibitori reversibili ai monoaminoxidazei de tip A (cum este moclobemida) impreuna cu inhibitori ai monoaminoxidazei de tip B (exemplele includ selegelina)
- daca aveti o afectiune hepatica;
- daca ati manifestat in trecut o reactie rara la medicamentele antipsihotice, numita sindrom neuroleptic malign (SNM). Vezi pct. 4 al acestui prospecct (“Reactii adverse posibile”) pentru simptomele SNM”;
- daca ati avut vreodata o tulburare musculara rara numita rabdomioliza care nu a fost cauzata de vreo vatamare. Rabdomioliza determina durere, sensibilitate si slabiciune a muschilor, sensibilitate la presiune si poate determina probleme renale.
Atetionari si precautii
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte sa luati Entacapona Mylan:
- daca ati avut vreodata un infarct miocardic sau orice alta afectiune a inimii;
- daca utilizati un medicament ce poate cauza ameteli sau stare de confuzie (tensiune arteriala mica) cand va ridicati de pe scaun sau din pat;
- daca experimentati oice durere musculara neasteptata, sensibilitate sau slabiciune sau sensibilitate la presiune
- daca prezentati diaree prelungita, adresati-va medicului dumneavoastra, deoarece aceasta poate fi un semn de inflamatie a colonului (intestinul sau matul gros)
- daca prezentati diaree, se recomanda sa vi se monitorizeze greutatea , pentru a evita posibila scadere excesiva in greutate
- daca prezentati o scadere importanta a poftei de mancare, slabiciune, extenuare si scadere in greutate intr-o perioada de timp relativ scurta. Medicul dumneavoastra poate considera necesara o evaluare medicala generala, inclusiv testarea functiei ficatului dumneavoastra.
Spuneti medicului dumneavoastra daca dumneavoastra sau cei din familie care va ingrijesc observa ca prezentati impulsuri sau dorinte de a va comporta intr-un mod care este neobisnuit pentru dumneavoastra sau ca nu puteti rezista impulsului, imboldului sau tentatiei de a face anumite activitati care va pot face rau dumneavoastra sau altora. Aceste comportamente se numesc tulburari de control al impulsurilor si pot include dorinta excesiva de a juca jocuri de noroc, mancat sau cumparat excesiv, imbold sexual anormal
de crescut sau cresterea gandurilor sau sentimentelor legate de sex. Medicul dumneavoastra poate necesita sa va revizuiasca tratamentul.
Deoarece Entacapona Mylan comprimate trebuie luat impreuna cu medicamente care contin levodopa, va rugam sa cititi cu atentie si prospectul acestor medicamente.
Ar putea fi necesar ca doza altor medicamente pentru tratamentul bolii Parkinson sa fie modificata atunci cand incepeti sa utilizati Entacapona Mylan. Urmati instructiunile oferite de medicul dumneavoastra.
Sindromul neuroleptic malign (SNM) este o reactie adversa grava, dar rara, la anumite medicamente si poate sa apara in special in cazul in care administrarea a Entacapona Mylan si a altor medicamente pentru tratamentul bolii Parkinson este intrerupta brusc sau doza este redusa brusc. Pentru simptomele SNM, vezi pct. 4 “Reactii adverse posibile”. Medicul dumneavoastra va poate recomanda sa intrerupeti treptat utilizarea de Entacapona Mylan si alte medicamente pentru tratamentul bolii Parkinson.
Entacapona Mylan, administrat impreuna cu levodopa, poate cauza somnolenta si uneori va poate face sa adormiti brusc. Daca se intampla acest lucru, nu trebuie sa conduceti vehicule sau sa folositi orice unelte sau utilaje (vezi „Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor”).
Copii si adolescenti
Experienta privind utilizarea Entacapona Mylan la pacientii cu varsta sub 18 ani este limitata. Ca urmare, nu se recomanda administrarea Entacapona Mylan la copii si adolescenti.
Entacapona Mylan cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala sau medicamente pe baza de plante medicinale.
In special, spuneti medicului dumneavoastra daca luati oricare dintre urmatoarele:
- rimiterol, isoprenalina, adrenalina, noradrenalina, dopamina, dobutamina, alfa-metildopa, apomorfina;
- antidepresive: antidepresive triciclice (cum sunt amitriptilina, desipramina), maprotilina, venlafaxina, paroxetina, inhibitori reversibili ai monoaminoxidazei de tip A (cum este moclobemida);
- warfarina (folosita pentru subtierea sangelui);
- suplimente de fier. Entacapona Mylan poate sa scada absorbtia fierului. De aceea, nu utilizati Entacapona Mylan si suplimente de fier in acelasi timp. Dupa ce ati luat unul dintre acestea, asteptati cel putin 2 pana la 3 ore inainte de a-l lua pe celalalt.
Entacapona Mylan cu alimente, bauturi si alcool
Acest medicament poate fi luat cu sau fara alimente.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Nu utilizati Entacapona Mylan in timpul sarcinii sau in timpul alaptarii.
Dacasunteti gravidasau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Entacapona Mylan utilizat impreuna cu levodopa va poate scadea tensiunea arteriala, fapt care va poate determina ameteli sau slabiciune. Manifestati prudenta in special cand conduceti sau cand folositi unelte sau utilaje.
In plus, Entacapona Mylan utilizat impreuna cu levodopa va poate determina somnolenta accentuata sau uneori va poate declansa episoade de somn brusc aparute.
Nu conduceti sau nu folositi utilaje daca prezentati aceste reactii adverse.
Entacapona Mylan contine zahar
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza acest medicament.

3. CUM SA UTILIZATI ENTACAPONA MYLAN
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Entacapona Mylan se utilizeaza in asociere cu medicamente care contin levodopa (fie combinatia levodopa/carbidopa, fie combinatia levodopa/benserazida). De asemenea, puteti utiliza in acelasi timp si alte medicamente pentru tratamentul bolii Parkinson.
Doza recomandata de Entacapona Mylan este de un comprimat de 200 mg administrat cu fiecare doza de levodopa. Doza maxima recomandata este de 10 comprimate pe zi, adica 2000 mg de Entacapona Mylan.
Daca efectuati sedinte de dializa pentru ca aveti probleme cu rinichii, medicul dumneavoastra va poate spune sa cresteti intervalul dintre administrarea dozelor.
Daca utilizati mai mult Entacapona Mylan decat trebuie
In caz de supradozaj, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra, farmacistului sau celui mai apropiat spital. Simptomele includ confuzie, scaderea activitatii, stare de somnolenta, scaderea tonusului muscular, decolorarea pielii si urticarie (blande).
Daca uitati sa utilizati Entacapona Mylan
Daca ati uitat sa luati un comprimat de Entacapona Mylan impreuna cu doza de levodopa, puteti continua tratamentul luand urmatorul comprimat de Entacapona Mylan cu doza urmatoare de levodopa. Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat.
Daca incetati sa utilizati Entacapona Mylan
Nu intrerupeti administrarea Entacapona Mylan decat daca medicul dumneavoastra va spune sa faceti acest lucru. Cand intrerupeti administrarea, poate fi necesar ca medicul dumneavoastra sa modifice doza celorlalte medicamente pentru tratamentul bolii Parkinson. Intreruperea brusca atat a administrarii Entacapona Mylan cat si a altor medicamente pentru tratamentul bolii Parkinson poate determina aparitia
reactiilor adverse. Vezi pct.2 al acestui prospect (Atentionari si precautii).
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. De obicei, reactiile adverse determinate de Entacapona Mylan sunt usoare pana la moderate. Unele reactii adverse sunt cauzate frecvent de efectele accentuate ale tratamentului cu levodopa si apar deseori la inceputul tratamentului. Daca prezentati astfel de reactii adverse la inceputul tratamentului cu Entacapona Mylan, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra, care poate decide modificarea dozei
de levodopa.
Spuneti medicului dumneavoastra daca apare oricare dintre urmatoarele reactii adverse:
Entacapona luata cu levodopa va poate rareori face sa va simtiti somnolent in timpul zilei si va poate face sa adormiti brusc.
Sindromul neuroleptic malign (SNM) este o reactie rara, severa la medicamentele utilizate pentru tratamentul bolilor sistemului nervos si poate aparea cand aceste medicamente sunt intrerupte sau oprite brusc. Se caracterizeaza prin rigiditate, carcei musculari, tremuraturi, agitatie, confuzie, coma, temperatura crescuta a corpului, cresterea frecventei cardiace si tensiune arteriala instabila.
O boala musculara rara, severa (rabdomioliza) ce poate determina durere, sensibilitate si
slabiciunea muschilor, sensibilitate la presiune si poate determina probleme renale.
Imposibilitatea de a rezista impulsului de a efectua o actiune care poate fi periculoasa, ce poate include:
-Impuls puternic pentru jocuri de noroc excesive, in ciuda consecintelor grave personale sau familiale
-Interes sexual modificat sau crescut si comportament ingrijorator pentru dumneavoastra si ceilalti, de exemplu, apetit sexual crescut
Cumpararea sau cheltuirea excesiva necontrolata
Apetit exagerat (mancatul unor cantitati mari de alimente intr-o perioada scurta de timp) sau mancat compulsiv (mancatul unor cantitati mai mari decat normal si mai mult decat este necesar pentru satisfacerea foamei)
Spuneti medicului dumneavoastra daca prezentati oricare dintre aceste comportamente; va stabili modalitati de a gestiona sau reduce aceste simptome.
Infarct miocardic (simptomele includ durere in piept ce se poate simti ca si cum ar merge spre alte parti ale corpului cum sunt bratul stang, maxilar si gat, scurtarea respiratiei, anxietate, senzatie de „cap gol”) si greata (stare de rau) sau varsaturi (senzatie de rau). Aceasta este o reactie adversa
mai putin frecventa (poate afecta pana la 1 din 100 de persoane)
Inflamatia colonului (colita; simptomele includ diaree prelungita si persistenta) sau inflamatia ficatului (hepatita) cu ingalbenirea pieli si albului ochilor. Frecventa acestor reactii adverse nu este cunoscuta (nu poate fi estimata din datele disponibile).
Alte reactii adverse:
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
- miscari involuntare insotite de dificultate in efectuarea miscarilor voluntare (diskinezie);
- senzatie de rau (greata);
- colorare a urinei in rosu-brun, o manifestare inofensiva.
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)
- miscari excesive (hiperkinezie), agravare a simptomelor bolii Parkinson, crampe musculare prelungite (distonie);
- stare de rau (varsaturi), diaree, dureri abdominale, constipatie, uscaciune a gurii;
- ameteli, oboseala, transpiratie abundenta, lesin;
- halucinatii (pacientul vede/aude/simte/miroase lucruri care nu exista in realitate), insomnie, vise traite intens si confuzie;
- simptome de boala de inima sau de artere (de exemplu durere in piept, angina).
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane):
- eruptii trecatoare pe piele caracterizate prin roseata sau umflaturi pe piele;
- rezultate anormale ale testelor functiei ficatului.
Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10 000 de persoane):
- agitatie;
- scadere a poftei de mancare, scadere in greutate;
- urticarie.
Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile):
- modificari de culoare ale pielii, parului, barbii si unghiilor.
Cand Entacapona Mylan se administreaza in doze mai mari:
La doze de 1400 pana la 2000 mg pe zi, urmatoarele reactii adverse apar mai frecvent:
- miscari necontrolabile, cu dificultate in efectuarea miscarilor voluntare (diskinezie);
- stare de rau (greata);
- dureri abdominale.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. CUM SE PASTREAZA ENTACAPONA MYLAN
A nu se lasa acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe blister, cutie si pe eticheta flaconului, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Blister: acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Flacon: acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare. O data deschis: a se utiliza in decurs de 100 de zile.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII
Ce contine Entacapona Mylan
Substanta activa este entacapona. Fiecare comprimat contine entacapona 200 mg.
Celelalte componente sunt celuloza microcristalina, manitol,
hidroxipropilceluloza de joasa substitutie, stearat de magneziu, ulei vegetal hidrogenat.
Filmul contine hipromeloza, dioxid de titan (E171), glicerina, stearat de magneziu, oxid galben de fer (E172), zahar, polisorbat 80, oxid rosu de fer (E172).

Cum arata Entacapona Mylan si continutul ambalajului
Entacapona Mylan 200 mg comprimate filmate sunt ovale, biconvexe, de culoare portocaliu deschis, marcate cu „EE200 ” pe o fata si cu „M” pe cealalta fata. Comprimatele filmate sunt ambalate in blistere, flacoane si cutii care contin mai multe flacoane.
Cutii cu blistere alcatuite dintr-un film transparent de PVC-PE-PVdC pe o fata si folie de aluminiu acoperita cu lac laminat la cald pe cealalta fata care contin 30, 60, 100, 200, 300 sau 400 comprimate sau blister perforat pentru eliberarea unei unitati dozate continand 100x1 comprimate.
Flacon alb din polietilena cu densitate inalta (PEID) cu un capac cu filet de culoare alba, opac, din polipropilena (PP), continand 30, 50, 60, 100, 250 sau 500 comprimate.
Cutii a cate 200, 300 sau 400 comprimate ambalate in 4, 6 sau 8 flacoane a cate 50 de comprimate. Flacoane albe din polietilena cu densitate inalta (PEID) cu un capac cu filet de culoare alba, opac, din polipropilena (PP).

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Generics [UK] Ltd, Station Close, Potters Bar, Hertfordshire, EN6 1TL, Marea Britanie
Fabricantii
McDermott Laboratories Limited trading as Gerard Laboratories 35/36 Baldoyle Industrial Estate, Grange Road, Dublin 13, Irlanda Mylan Hungary Kft.
H-2900 Komárom, Mylan utca 1, Ungaria Generics [UK] Limited,
Station Close, Potters Bar, Hertfordshire, EN6 1TL, Marea Britanie

Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Acest prospect a fost revizuit in Mai 2015.
Belgia Entacapone Mylan 200 mg filmomhulde tabletten
Cipru Entacapone Mylan
Republica Ceha Entakapon Mylan 200 mg
Danemarca Entacapone Mylan
Finlanda Entacapone Mylan
Franta Entacapone Mylan
Ungaria Entakapon Mylan
Irlanda Entacapone Mylan
Luxemburg Entacapone Mylan 200 mg comprimés pelliculés
Portugalia Entacapona Mylan
Romania Entacapona Mylan 200 mg comprimate filmate
Republica Slovacia Entakapon Mylan
Spania Entacapona MYLAN 200 mg comprimidos recubiertos
con película EFG
Suedia Entacapone Mylan
Olanda Entacapone Mylan
Marea Britanie Entacapone Mylan


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Caut înlocuitor Extraveral și Distonocalm
Mamica mea are 77 ani și este pacient cu boala Parkinson. Va rog sa îmi comunicați cu ce ...
Parkinson
In tratamentul cu Isicom pentru parkinson pot ajuta cu tonotil? Exista specificatii in acest sens? A ...
Anticarcel in Parkinson
Se poate folosi medicam. Anticarcel in contractiile musculare provocate de B. Parkinson ? ...
↳ Buna ziua! Nu, mecanismul producerii acestor contractii nu poate fi blocat prin administrarea de minerale. Carceii pot sa apara din cauza unor carent ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Depresia de iarna
Am cateva intrebari legate de depresia de iarna. Este posibil sa se datoreze unui deficit de dopamin ...
↳ Buna ziua! Depresia prin deficit de dopamina apare rar, mai ales la pacientii suferind de boala Parkinson. In cazul depresiei de iarna se pare ca me ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Parkinson
Ce concentrație recomandați și care este forma(ulei sau tablete) pentru Parkinson sta ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...