Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Encepur Copii 0,75 µg/0,25 ml

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Encepur Copii 0,75 µg/0,25 ml

Prospect - Encepur Copii 0,75 µg/0,25 ml


NU comercializăm Encepur Copii 0,75 µg/0,25 ml!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Encepur Copii 0,75 µg/0,25 ml    DCI: VACCIN CONTRA ENCEFALITEI DE CAPUSE, INACTIVAT


  Produs complementar recomandat


68.95lei
Vezi detalii

Encepur Copii este un vaccin utilizat in imunizarea activa, la copii cu varsta intre 1 si 11 ani, impotriva encefalitei determinata de virusul (TBE).
Encepur Copii suspensie injectabila in seringa preumpluta
Vaccin TBE (virus encefalic transmis de capuse) adsorbit

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest vaccin.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau
farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Encepur Copii si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Encepur Copii
3. Cum sa vi se administreze Encepur Copii
4. Reactiile adverse posibile
5. Cum se pastreaza Encepur Copii
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE ENCEPUR COPII ?I PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Encepur Copii este un vaccin utilizat in imunizarea activa, la copii cu varsta intre 1 si 11 ani, impotriva encefalitei determinata de virusul (TBE). Boala este determinata de virusul TBE, transmis prin muscatura de capusa. Vaccinarea este indicata in mod special copiilor care sunt in permanenta sau temporar in zone cu risc crescut de transmitere TBE (zone endemice). Pentru copiii cu varsta peste 12 ani se recomanda Encepur pentru adolescenti sau adulti. Vaccinarea TBE nu este eficace contra altor boli induse de muscatura de capusa (de exemplu, borelioza) care pot fi transmise in acelasi timp.

2. INAINTE SA VI SE ADMINISTREZE ENCEPUR COPII
Encepur Copii nu trebuie administrat:
- daca copilul dumneavoastra este hipersensibil (alergic) la substantele active sau oricare dintre componentele vaccinlui Encepur Copii (de exemplu, neomicina sau gentamicina).
- daca copilul dumneavoastra sufera de afectiuni acute, care necesita tratament. Vaccinul va fi administrat numai dupa cel putin doua saptamani de la recuperarea totala.
- daca copilul dumneavoastra sufera complicatii dupa o imunizare anterioara cu Encepur Copii. O imunizare ulterioara cu acelasi tip de vaccin nu trebuie realizata pana cand cauzele complicatiilor nu sunt clarificate. Acesta este un lucru important in cazul reactiilor adverse, care nu se limiteaza doar la nivelul locului de administrare.
Aveti grija deosebita cand utilizati Encepur Copii
In cazuri extrem de rare au fost raportate reactii adverse manifestate prin simptome clinice, cum ar fi urticaria, edeme ale buzei si epiglotei, bronhospasm, scadere a presiunii arteriale sau soc dupa ingerare de ovalbumina. In aceste cazuri, vaccinarea trebuie efectuata numai sub monitorizare stricta, trebuind sa existe masuri adecvate pentru tratament de urgenta. De regula, nu exista un risc crescut in timpul imunizarii cu Encepur Copii la pacientii la care nu s-a confirmat alergia la ovalbumina sau care prezinta o reactie pozitiva la testul cutanat cu ovalbumina.
A nu se injecta vaccinul intravascular!
Daca accidental vaccinul este administrat intravascular (intr-un vas de sange), exista riscul aparitiei reactiilor adverse si anume a starii de soc, in cazuri extreme. Trebuie luate masurile de urgenta adecvate pentru prevenirea socului.
Se recomanda prudenta in cazul administrarii vaccinului Encepur Copii daca copilul dumneavoastra are afectiuni cerebrale.
Mai ales la copiii mici, poate aparea febra dupa imunizarea primara (vezi 4.8); dupa a doua imunizare, aceasta este observata mai putin frecvent. Daca este necesar, trebuie avut in vedere un tratament antipiretic.
Administrarea Encepur Copii cu alte medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
La pacientii care primesc tratament imunosupresiv si anume un tratament care afecteaza sistemul de aparare a organismului, succesul imunizarii poate fi compromis sau indoielnic.
Intervale privind alte imunizari
Nu este necesar sa se pastreze un anumit interval cu privire la alte vaccinari.
Sarcina si alaptarea
Nu este cazul.

3. CUM SA VI SE ADMINISTREZE ENCEPUR COPII
Doze
Copiii cu varsta intre 1 si 11 ani vor primi aceeasi doza.
1) Imunizare primara
Schema de vaccinare conventionala (obisnuita)
- Doza 1 (ziua 0) 0,25 ml
- Doza 2 (1 - 3 luni de la primovaccinare) 0,25 ml
- Doza 3 (9 - 12 luni dupa a doua vaccinare) 0,25 ml
A doua doza poate fi administrata mai devreme, la doua saptamani dupa prima administrare. Se prefera regimul conventional la persoanele supuse unui risc continuu de infectare. Odata imunizarea primara finalizata, titrurile anticorpilor sunt sustinute minimum 3 ani, cand se recomanda administrarea primei doze de consolidare. Seroconversia poate sa apara cel mai devreme la doua saptamani dupa a doua doza.
Pentru persoanele care au nevoie de o imunizare rapida, se poate folosi o schema de vaccinare prescurtata.
Schema rapida de imunizare:
- Doza 1 (ziua 0) 0,25 ml
- Doza 2 (ziua 7) 0,25 ml
- Doza 3 (ziua 21) 0,25 ml
Anticorpii impotriva virusului TBE se mentin prezenti in sange cel putin 14 zile de la a doua vaccinare si anume in ziua 21. Odata imunizarea primara finalizata, titrurile anticorpilor sunt sustinute minimum 12-18 luni, cand se recomanda administrarea primei doze de intarire.
La copiii al caror sistem de aparare a organismului este afectat, nivelul anticorpilor trebuie testat la 30 pana la 60 de zile dupa administrarea celei de a doua doze (schema conventionala de imunizare), sau dupa a treia doza (daca se foloseste schema prescurtata). Daca este nevoie se vor administra doze aditionale.
2) Intarirea imunizarii
Dupa o schema de imunizare primara completa, efectuata prin una dintre cele doua scheme recomandate, o administrare de 0,25 ml Encepur Copii este suficienta pentru cresterea imunitatii. Pentru copiii cu varsta peste 12 ani se recomanda un vaccin TBE pentru adolescenti sau adulti (de exemplu, Encepur Adulti).
Bazat pe rezultatele studiilor clinice actuale privind persistenta protectiei imunologice, trebuie respectate urmatoarele intervale pentru dozele de intarire in cazul schemei rapide de vaccinare.
Prima doza de intarire Toate celelalte doze de intarire 3 ani La fiecare 5 ani
Bazat pe rezultatele studiilor clinice actuale privind persistenta protectiei imunologice, trebuie respectate urmatoarele intervale pentru dozele de intarire in cazul schemei conventionale de vaccinare. Prima doza de intarire Toate celelalte doze de intarire
12 - 18 luni conform recomandarilor
La fiecare 5 ani Mod de administrare Suspensia trebuie agitata bine inainte de utilizare.
Encepur Copii se injecteaza intramuscular, preferabil in brat. Daca e nevoie, de exemplu la pacientii cu diateza hemoragica (tendinta crescuta de a prezenta o hemoragie abundenta), produsul se poate injecta subcutanat (sub piele). A nu se injecta vaccinul intravascular!

4. REAC?II ADVERSE POSIBILE
Ca toate vaccinurile, Encepur Copii poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Pentru evaluarea reactiilor adverse, sunt utilizate urmatoarele clasificari ale frecventei:Foarte frecvente (?1/10)
Frecvente (?1/100 si <1/10)
Mai putin frecvente (?1/1000 si <1/100)
Rare (?1/10000 si <1/1000)
Foarte rare (<1/10000)
Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile)
Datele din studiile clinice si experienta de dupa punerea pe piata au indicat urmatoarele frecvente ale reactiilor adverse:
Foarte frecvente: durere tranzitorie la locul injectiei, febra ?38°C, mai ales la copii cu varsta de 1 si 2 ani, greata, somnolenta la copii sub 3 ani,
Frecvente: eritem, edem, stare de rau generala; simptome pseudo-gripale (transpiratie, frisoane), mai ales dupa imunizarea primara, febra ?38°C, mialgii, dureri de cap la copii sub 3 ani, Mai putin frecvente: varsaturi, scaune diareice,
Rare:
Foarte rare: nodul dens (granulom) la locul injectiei, care, in cazuri rare contine lichid la
nivelul tesuturilor, artralgii si mialgii in regiunea cervicala, tumefierea nodulilor limfatici, furnicaturi, convulsii febrile, reactii alergice (ca urticaria generalizata, edem al mucoaselor, respiratie suieratoare, dificultati de respiratie, constrictii convulsive/umflarea cailor respiratorii, tensiune arteriala scazuta si alte reactii circulatorii (posibilitatea aparitiei perturbarilor vizuale tranzitorii, scaderea tranzitorie a numarului de trombocite),
Simptomele pseudo-gripale mentionate mai sus apar mai ales dupa prima vaccinare si, in general, dispar in 72 de ore. Daca este necesar, consultati medicul care va poate sugera un tratament pentru reducerea febrei.
Artralgia si mialgia in regiunea cervicala pot imita meningismul (simptome care par caracteristice meningismului, fara ca pacientul sa sufere de meningism). Aceste simptome sunt rare si dispar in cateva zile, fara consecinte.
Dupa vaccinari TBE, in cazuri izolate, au fost raportate cazuri de afectiuni ale sistemului nervos central si periferic, incluzand paralizie ascendenta cu paralizie respiratorie in cazuri severe (exemplu sindrom Guillain-Barré).

5. CUM SE PASTREAZA ENCEPUR COPII
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la frigider (+2°C - +8°C).
A nu se congela! A nu se utiliza un vaccin care a fost congelat!
Nu utilizati medicamentul dupa data de expirare inscrisa pe cutia exterioara si pe recipient dupa cuvintele „valabil pana la”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMA?II SUPLIMENTARE
Ce contine Encepur Copii
Substanta activa este virus TBE inactivat, tulpina K23, crescut pe culturi celulare de fibroblasti de pui. Fiecare doza (0,25 ml suspensie) de vaccin contine de 0,75 µg de virus TBE dezactivat si hidroxid de aluminiu hidratat (0,15 – 0,2 mg mg Al 3+).
Celelalte componente sunt TRIS-(hidroximetil)-aminometan,clorura de sodiu, apa pentru preparate injectabile, zahar si urme de clortetraciclina, gentamicina, neomicina si formaldehida.

Cum arata Encepur Copii si continutul ambalajului
Encepur Copii este o suspensie aproape alba, tulbure, intr-o seringa preumpluta (sticla tip I) cu sau fara ac.
Encepur Copii este disponibil in urmatoarele dimensiuni de ambalaje:
Seringa preumpluta (cu/fara ac) cu 0,25 ml suspensie injectabila.
10 seringi preumplute (cu/fara ace) cu 0,25 ml suspensie injectabila.
Este posibil ca nu toate dimensiunile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
GSK Vaccines GmbH Emil-von-Behring Str. 76, 35041 Marburg, Germania
Acest prospect a fost aprobat in Octombrie 2015

Urmatoarele informatii sunt destinate numai medicilor si profesionistilor din domeniul sanatatii: Dupa fiecare muscatura de caputa, trebuie verificat statusul vaccinarii impotriva tetanosului. Toate vaccinarile trebuie notate de catre medic, cu numarul lotului si denumirea preparatului (denumirea comerciala) in Registrul International de Vaccinare. Pentru inregistrare medical dumneavoastra poate folosi eticheta de pe flaconul de vaccin. Numai in cazul unei imuniziri complete, protectia va fi optima.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...