Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Fexeric

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Fexeric

Prospect - Fexeric


NU comercializăm Fexeric!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Fexeric    DCI: COMPUS COORDINATIV AL CITRATULUI FERRIC


Fexeric este un medicament utilizat pentru controlul hiperfosfatemiei (concentratii crescute de fosfat in sange) la adultii cu boala renala cronica.
Fexeric
compus coordinativ al citratului ferric

Ce este Fexeric si pentru ce se utilizeaza?
Fexeric este un medicament utilizat pentru controlul hiperfosfatemiei (concentratii crescute de fosfat in sange) la adultii cu boala renala cronica. Medicamentul contine ca substanta activa un compus coordinativ al citratului feric.

Cum se utilizeaza Fexeric?
Fexeric este disponibil sub forma de comprimate de 1 g. Doza initiala recomandata este de 3-6 comprimate pe zi, impartita in doze separate luate in timpul meselor. Doza maxima este de 12 comprimate pe zi. In timpul tratamentului, concentratiile de fosfat din sange trebuie monitorizate in mod regulat. Pacientii trebuie sa respecte regimul alimentar prescris cu continut scazut de fosfati. Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta. Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.

Cum actioneaza Fexeric?
Pacientii cu boala renala severa elimina cu dificultate fosfatul din organism. Acumularea de fosfat duce la hiperfosfatemie, care, pe termen lung, poate cauza complicatii, cum ar fi boli de inima si de oase. Substanta activa din Fexeric, compusul coordinativ al citratului feric, este un chelator de fosfat. Cand este luat in timpul meselor, fierul continut in Fexeric se leaga in intestin de fosfatul din alimente, formand un compus care ulterior este eliminat in materiile fecale. Acest lucru impiedica absorbtia fosfatului in organism si ajuta la mentinerea unei concentratii scazute de fosfat in sange.

Ce beneficii a prezentat Fexeric pe parcursul studiilor?
Fexeric s-a dovedit a fi eficace in controlarea concentratiei de fosfat din sange in 2 studii principale la pacienti cu boala renala cronica si hiperfosfatemie. Ambele studii au evaluat modificarea valorilor fosfatului din sange, masurate in mg/dl.
In primul studiu, Fexeric a fost la fel de eficace ca si carbonatul de sevelamer, un medicament autorizat, in reducerea concentratiei de fosfat la 359 de pacienti cu boala renala cronica: dupa 12 saptamani, ambele tratamente au determinat o reducere a concentratiei de fosfat cu aproximativ 2 mg/dl.
In al doilea studiu, 149 de pacienti care nu erau dializati au primit Fexeric sau placebo timp de 3 luni. Studiul a demonstrat ca valorile concentratiei de fosfat din sange au scazut in medie cu 0,7 mg/dl in asociere cu Fexeric, in comparatie cu 0,3 mg/dl in asociere cu placebo.

Care sunt riscurile asociate cu Fexeric?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Fexeric (care pot afecta mai mult de 1 persoana din 10) sunt modificari ale tranzitului intestinal (diaree sau constipatie) si modificari ale culorii scaunului. Efectele secundare grave au fost mai putin frecvente si au afectat in principal intestinele si stomacul. Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Fexeric, consultati prospectul. Fexeric este contraindicat la pacientii cu valori scazute ale concentratiei de fosfat in sange, la pacientii cu probleme grave ale stomacului si intestinelor (cum ar fi sangerari la nivelul intestinului) si la cei care
prezinta tulburari de acumulare de fier, cum ar fi hemocromatoza. Pentru lista completa de restrictii, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Fexeric?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Fexeric sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a considerat ca Fexeric este eficace in controlarea concentratiei de fosfat in sange la pacientii cu boala renala cronica, indiferent daca sunt dializati sau nu. Profilul general de siguranta a fost considerat acceptabil si comparabil cu al altor chelatori de fosfat.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Fexeric?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Fexeric sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Fexeric, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti. In plus, compania care comercializeaza Fexeric va efectua un studiu pentru a obtine informatii suplimentare privind siguranta utilizarii pe termen lung a Fexeric, in special la pacienti varstnici.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...