Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Donepezil Torrent

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Donepezil Torrent

Prospect - Donepezil Torrent


NU comercializăm Donepezil Torrent!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


    Denumirea comercială: Donepezil Torrent    DCI: DONEPEZILUM


  Produs complementar recomandat
Donepezil Torrent apartine unui grup de medicamente denumite inhibitori de acetilcolinesteraza, utilizat pentru a trata simptomele dementei la pacientii diagnosticati cu forma usoara pana la moderata de boala Alzheimer.
Donepezil Torrent 5 mg comprimate filmate
Donepezil Torrent 10 mg comprimate filmate
Clorhidrat de donepezil

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau
farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Donepezil Torrent si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Donepezil Torrent
3. Cum sa utilizati Donepezil Torrent
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Donepezil Torrent
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE DONEPEZIL TORRENT SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Donepezil Torrent apartine unui grup de medicamente denumite inhibitori de acetilcolinesteraza. Este utilizat pentru a trata simptomele dementei la pacientii diagnosticati cu forma usoara pana la moderata de boala Alzheimer.

2. INAINTE SA UTILIZATI DONEPEZIL TORRENT
Nu luati Donepezil Torrent
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de donepezil, la derivati de piperidina sau la oricare dintre celelalte componente ale Donepezil Torrent.
Aveti grija deosebita cand luati Donepezil Torrent
Verificati daca vreuna dintre atentionarile mentionate mai jos este valabila sau a fost valabila in trecut in cazul dumneavoastra.
Va rugam sa-l informati pe medicul dumneavoastra:
- daca urmeaza vi se efectueze operatii care necesita anestezie generala. Donepezilul poate amplifica relaxarea muschilor in timpul anesteziei.
- daca aveti sau ati avut vreodata probleme ale inimii (in boala nodului sinusal sau o afectiune similara). Donepezilul poate incetini ritmul batailor inimii dumneavoastra.
- daca ati avut ulcer gastric sau ulcer duodenal sau
- daca utilizati un anumit tip de medicamente impotriva durerii (medicamente
antiinflamatoare nesteroidiene – AINS, de exemplu diclofenac). Utilizarea concomitenta poate duce la un risc crescut de ulcer gastric sau ulcer duodenal. Medicul dumneavoastra va va supraveghea simptomele (cum sunt durerile de stomac sau de intestin).
- daca aveti dificultati la urinare sau boala a rinichilor de intensitate usoara. Medicul
dumneavoastra va va supraveghea simptomele.
- daca ati avut convulsii. Donepezilul poate provoca o noua convulsie. Medicul dumneavoastra va va supraveghea simptomele.
- daca ati avut simptome extrapiramidale (miscari necontrolate ale corpului sau ale fetei).
Donepezil poate provoca sau exacerba simptomele extrapiramidale.
- daca aveti astm bronsic sau alte boli de lunga durata ale plamanilor. Simptomele vi se pot agrava.
- daca ati avut orice problema a ficatului (deoarece este posibil sa fie necesara modificarea dozei dumneavoastra).
Donepezil Torrent poate fi utilizat la pacientii cu boli ale rinichilor sau ficatului de intensitate usoara pana la moderata. Inainte de inceperea tratamentului, spuneti-i medicului dumneavoastra daca aveti o boala a rinichilor sau a ficatului. Pacientii cu disfunctie hepatica severa nu trebuie sa utilizeze Donepezil Torrent.
Copii si adolescenti
Donepezil Torrent nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Alte medicamente pot fi influentate de catre donepezil. La randul lor, acestea pot influenta actiunea donepezilului. Donepezilul poate interactiona cu:
- medicamente utilizate pentru a controla ritmul batailor inimii (chinidina), medicamente
antifungice (ketoconazol si itraconazol), anumite tipuri specifice de antibiotice (eritromicina) si medicamente utilizate in tratamentul depresiei (inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei ISRS, cum este fluoxetina). Aceste medicamente pot intensifica efectul donepezilului.
- medicamente utilizate pentru tratamentul tuberculozei (rifampicina), medicamente utilizate pentru tratamentul epilepsiei (fenitoina si carbamazepina). Aceste medicamente pot reduce efectul donepezilului.
- medicamente utilizate pe termen scurt pentru relaxarea muschilor in timpul anesteziei si
terapiei intensive (succinilcolina) si anumite medicamente care scad tensiunea arteriala (betablocante).
Efectul ambelor medicamente este intensificat.
- anestezice generale
- alte medicamente care actioneaza in acelasi mod ca donepezilul (de exemplu, galantamina sau rivastigmina) si unele medicamente pentru diaree, boala Parkinson sau astm, (agonisti sau antagonisti ai sistemului cholinergic).
- medicamente pentru durere sau pentru tratamentul artritei cum sunt acidul acetilsalicilic,
antiinflamatorii non-steroidiene (AINS) sau diclofenac.

Utilizarea Donepezil Torrent cu alimente si bauturi
Nu beti nici un fel de bautura alcoolica in timpul tratamentului cu donepezil, deoarece alcoolul poate reduce eficacitatea tratamentului.
Sarcina si alaptare
Donepezil Torrent nu trebuie utilizat in timpul alaptarii.
Daca sunteti gravida sau credeti ca ati putea fi, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Donepezil are o influenta minora sau moderata asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Boala Alzheimer va poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje si nu trebuie sa desfasurati astfel de acitivitati, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra va spune ca puteti desfasura aceste activitati in siguranta.
De asemenea, Donepezil Torrent poate determina oboseala, ameteli si crampe musculare, mai ales la initierea tratamentului sau dupa cresterea dozei.
Daca prezentati astfel de manifestari, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje.
Informatii importante privind unele componente ale Donepezil Torrent
Acest medicament contine lactoza.
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA UTILIZATI DONEPEZIL TORRENT
Utilizati intotdeauna Donepezil Torrent exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Adresati-va medicului sau farmacistului daca nu sunteti sigur
Spuneti medicului sau farmacistului dumneavoastra numele persoanei care va ingrijeste. Persoana care va ingrijeste va va ajuta sa utilizati medicamentul asa cum v-a fost prescris.
Doza uzuala este:
De regula, veti incepe tratamentul luand 5 mg de clorhidrat de donepezil, in fiecare seara. Dupa o luna, este posibil ca medicul dumneavoastra sa va spuna sa luati 10 mg clorhidrat de donepezil, in fiecare seara.
Doza maxima recomandata este de 10 mg clorhidrat de donepezil, in fiecare seara.
Nu modificati singur doza, fara recomandarea medicului dumneavoastra.
Nu este necesara modificarea dozei daca aveti probleme ale rinichilor.
Daca aveti probleme ale ficatului este posibil sa fie necesar ca medicul dumneavoastra sa va modifice doza, in functie de necesarul dumneavoastra (vezi pct. 2 Inainte sa utilizati Donepezil Torrent ). Daca aveti o boala severa a ficatului, medicul dumneavoastra poate sa decida intreruperea tratamentului cu Donepezil Torrent.
Administrare orala.
Luati Donepezil Torrent cu o cantitate suficienta de apa, seara imediat inainte de culcare.
Acest medicament nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti (cu varsta sub 18 ani).
Medicul dumneavoastra va va spune cat timp trebuie sa luati aceste comprimate. Trebuie sa mergeti periodic pentru control la medicul dumneavoastra, pentru ca acesta sa reevalueze tratamentul si sa va urmareasca simptomele. Nu intrerupeti administrarea comprimatelor, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra va recomanda acest lucru.

Daca ati luat mai mult Donepezil Torrent decat trebuie
Nu luati mai multe comprimate decat trebuie. Daca luati mai mult Donepezil Torrent decat trebuie, este posibil sa aveti simptome cum sunt greata severa, varsaturi, secretie de saliva in exces (hipersalivatie), transpiratie, batai lente ale inimii (bradicardie), tensiune arteriala mica (hipotensiune arteriala), dificultati la respiratie (deprimare respiratorie), colaps, contractie involuntara a muschilor (convulsie) si slabiciune crescuta a muschilor. Adresati-va imediat medicului dumneavoastra. Daca nu puteti sa-l contactati pe medicul dumneavoastra, mergeti imediat la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital. Luati comprimatele si cutia cu dumneavoastra la spital, pentru ca medicul sa stie ce medicament ati luat.

Daca ati uitat sa luati Donepezil Torrent
Daca uitati sa luati un comprimat, trebuie doar sa luati un comprimat in ziua urmatoare, la ora obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat.
Daca uitati sa luati comprimatele pe o perioada mai mare de o saptamana, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua medicamentul in continuare.

Daca incetati sa luati Donepezil Torrent
Nu opriti tratamentul fara sa va adresati in prealabil medicului dumneavoastra, chiar daca va simtiti mai bine. Daca se opreste tratamentul cu Donepezil Torrent, efectele benefice ale donepezilului vor descreste treptat.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului
dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Donepezil Torrent poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. In majoritatea cazurilor, acestea dispar fara sa fie nevoie sa intrerupeti tratamentul.Reactii adverse grave:
Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra imediat daca observati aceste reactii adverse grave mentionate.
Este posibil sa aveti nevoie de tratament medical de urgenta.
Febra cu rigiditate musculara, transpirati sau prezentati un nivel redus de constient? (o tulburare numita "Sindrom Neuroleptic Malign").
Aceste reactii adverse pot aparea cu anumite frecvente, care sunt definite dupa cum urmeaza:
- foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10
- frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100
- mai putin frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000
- rare: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000
- foarte rare: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000
- cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile.
Foarte frecvente
diaree, greata si durere de cap
Frecvente
raceala obisnuita, varsaturi si tulburari abdominale, crampe musculare, oboseala, lesin, ameteli, insomnie (dificultati la adormire), durere, pierdere a poftei de mancare, mancarime, eruptii trecatoare pe piele, halucinatii, agitatie, comportament agresiv, incontinenta urinara, predispunere la accidente.
Cazurile de halucinatii, agitatie si comportament agresiv au fost rezolvate prin reducerea dozelor sau oprirea tratamentului cu donepezil.
Mai putin frecvente
convulsii, batai lente ale inimii, ulcere gastrice, ulcere duodenale si tulburari abdominale, incluzand sangerare la nivelul sistemului digestiv (aceasta poate cauza scaune de culoare neagra, cu aspect de pacura sau sange vizibil din rect), usoara crestere a concentratiei unei anumite enzime musculare (creatininkinaza) in sange.
Rare tulburari ale ficatului (incluzand hepatita), miscari necontrolate ale corpului sau fetei (simptome extrapiramidale), tulburari ale sistemului de conducere electrica al inimii (bloc sino-atrial, bloc atrioventricular)

Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA DONEPEZIL TORRENT
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A nu se utiliza Donepezil Torrent dupa data de expirare, care este inscriptionata pe cutie, pe blister sau pe eticheta flaconului, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Donepezil Torrent
Substanta activa este clorhidratul de donepezil.
Fiecare comprimat filmat contine clorhidrat de donepezil 5 mg, echivalent cu donepezil 4,56 mg.
Fiecare comprimat filmat contine clorhidrat de donepezil 10 mg, echivalent cu donepezil 9,12 mg.
Celelalte componente sunt: amidon de porumb, lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, stearat de magneziu in nucleul comprimatului si hipromeloza, macrogol 6000, talc si dioxid de titan (E 171) in filmul comprimatului.
Suplimentar pentru Donepezil Torrent 10 mg: oxid galben de fer (E 172) si oxid rosu de fer (E 172).

Cum arata Donepezil Torrent si continutul ambalajului
Donepezil Torrent 5 mg comprimate filmate
Comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare alba pana la aproape alba, marcate cu „5” pe o fata si cu o linie mediana pe cealalta fata.
Donepezil Torrent 10 mg comprimate filmate
Comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoarea piersicii, marcate cu ,,10” pe o fata si cu o linie mediana pe cealalta fata.
Medicamentul este disponibil in:
Flacoane albe (PEID) cu capace prevazute cu sistem de inchidere securizat pentru copii, continand 28, 30, 56 sau 98 (2 x 49) comprimate filmate sau in Blistere din PVC/Al, continand 28, 30, 56, sau 98 comprimate filmate sau in Blistere din OPA-Al-PVC/Al continand 28, 30, 56, sau 98 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Torrent Pharma S.R.L.
Str. Stirbei Voda, Nr. 36, Etajul 2, Biroul A,
Sector 1, Bucuresti, Romania
Fabricantul
Torrent Pharma GmbH
Südwestpark 50
90449 Nürnberg
Germania
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Germania Donepezilhydrochlorid Heumann 5 mg/10 mg Filmtabletten
Italia Donepezil Torrent 5 mg/10 mg
Lituania Donepezil Torrent 5 mg/10 mg
Romania Donepezil Torrent 5 mg/10 mg comprimate filmate
Marea Britanie Donepezil hydrochloride 5/10 mg film-coated tablets
Acest prospect a fost aprobat in Ianuarie 2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cu ce se poate inlocui GABARANUL in tratamentul NEUROPATIEI PERIFERICE
Sotul meu, a fost diagnosticat la Spit FLOREASCA sect Medicala cu HIPONATREMIE SEVERA, CORECTATA, HI ...
Beres drops
Buna ziua, tatal meu in varsta de 83 de ani sufera de dementa, si ia Nemdatine, Mirzaten, Cipralex s ...
↳ Buna ziua! Ttal dumneavoastra poate lua acest supliment cu mentiunea ca trebuie pastrat un interval de o ora intre Beres Drops si alte medicamente. P ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
la ce ajuta tebonin intens 120mg
tata si-a cumparat tebonin intens 120 mg dupa ce-a vazut o reclama la tv avand prospectul in germana ...
↳ Buna ziua! Tebonin intens contine extract de Ginkgo biloba, 120 de mg per comprimat. Indicatiile TEBONIN sunt numeroase (deficit de atentie, intelege ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Medicatie in dementa senila
Memo+ are efect in dementa senila? Multumesc. ...
Dementa
Acest medicament este bun pentru dementa? ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate


Programare consultatie online avocat

Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Hipomenoree
Hipomenoree

Buna ziua! Am 29 ani. După multe vizite la doctori, mi s-a zis că a ... Buna ziua! Va recomand ca dupa ce terminati administrarea Sanofem A s ...Sfatul farmcistului Detalii tantum rosa
Detalii tantum rosa

Dacă fac tratamentul tantum rosa pot avea contact sexual? ... Buna ziua! Da, puteti aveacontact sexual, dar de preferinta cu prezer ...


Sfatul farmcistului Cojite in par !
Cojite in par !

Ce as putea folosi pentru cojile de pe scalp ?! Am fost la dermatolog ... Buna ziua! Va recomand sa folositi samponul dermatologic Psoriane Int ...


Sfatul farmcistului Complexul de vitamina B si sarcina
Complexul de vitamina B si sarcina

Buna ziua, primesc complexul de vitamine B deja o luna, ciclul menstru ... Buna ziua! Este posibil sa aveti o dereglare hormonala care s-a supra ...


Sfatul farmcistului cancer san
cancer san

Buna ziua! Este indicat acest produs in cancerul de san cu estrogen po ... Buna ziua! Da, Biobran 1000 este indicat si in cazul acesta. Se vor a ...