Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Duloxetine Zentiva

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Duloxetine Zentiva

Prospect - Duloxetine Zentiva


NU comercializăm Duloxetine Zentiva!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Duloxetine Zentiva    DCI: DULOXETINA


  Produs complementar recomandat


219.95lei
Vezi detalii

Duloxetine Zentiva contine substanta activa duloxetina si este un „medicament generic” indicat in depresia majora sau in durerile din neuropatia diabetica periferica.
Duloxetine Zentiva
Duloxetina

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Duloxetine Zentiva. Documentul explica modul in care agentia a evaluat medicamentul, pentru a recomanda autorizarea in Uniunea Europeana (UE) si conditiile sale de utilizare. Scopul documentului nu este sa ofere recomandari practice referitoare la utilizarea Duloxetine Zentiva.
Pentru informatii practice privind utilizarea Duloxetine Zentiva, pacientii trebuie sa citeasca prospectul sau sa se adreseze medicului sau farmacistului.

Ce este Duloxetine Zentiva si pentru ce se utilizeaza?
Duloxetine Zentiva se utilizeaza pentru tratarea adultilor care sufera de urmatoarele afectiuni:
-depresie majora;
-durere cauzata de neuropatia diabetica periferica (afectarea nervilor la nivelul labelor picioarelor, picioarelor, mainilor si bratelor care poate aparea in cazul pacientilor cu diabet);
-tulburare de anxietate generalizata (anxietate sau teama prelungita in legatura cu evenimente cotidiene).
Duloxetine Zentiva contine substanta activa duloxetina si este un „medicament generic”. Aceasta inseamna ca Duloxetine Zentiva este similar cu „medicamentul de referinta” deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit Cymbalta. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, consultati documentul de intrebari si raspunsuri disponibil aici.

Cum se utilizeaza Duloxetine Zentiva?
Duloxetine Zentiva este disponibil sub forma de capsule gastrorezistente (30 si 60 mg).
„Gastrorezistent” inseamna ca substanta continuta de aceste capsule trece prin stomac fara a fi descompusa pana cand ajunge in intestin. Aceasta previne distrugerea substantei active de acidul din stomac. Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.
Pentru depresie majora, doza recomandata de Duloxetine Zentiva este de 60 mg o data pe zi. De obicei, raspunsul la tratament se observa in doua pana la patru saptamani. La pacientii care raspund la Duloxetine Zentiva, tratamentul trebuie continuat timp de cateva luni pentru a impiedica revenirea bolii sau pentru o perioada mai indelungata la pacientii la care perioadele de depresie s-au repetat in trecut.
Pentru dureri neuropatice asociate diabetului, doza recomandata este de 60 mg pe zi, dar este posibil ca unii pacienti sa aiba nevoie de o doza de 120 mg pe zi. Raspunsul la tratament trebuie evaluat in mod regulat.
Pentru tulburarea de anxietate generalizata, doza initiala recomandata este de 30 mg o data pe zi, dar doza poate fi marita pana la 60, 90 sau 120 mg, in functie de raspunsul pacientului. Majoritatea pacientilor vor avea nevoie sa ia o doza de 60 mg pe zi. Pacientii care sufera, de asemenea, de depresie majora trebuie sa inceapa tratamentul cu o doza de 60 mg o data pe zi. La pacientii care raspund la Duloxetine Zentiva, se recomanda continuarea tratamentului timp de cateva luni, pentru a preveni reaparitia tulburarii.
La incetarea tratamentului, doza de Duloxetine Zentiva trebuie redusa treptat.
Cum actioneaza Duloxetine Zentiva?
Substanta activa din acest medicament, duloxetina, este un inhibitor al recaptarii serotoninei si noradrenalinei. Aceasta functioneaza prin impiedicarea revenirii neurotransmitatorilor serotonina (5- hidroxitriptamina) si noradrenalina la celulele nervoase din creier si maduva spinarii.
Neurotransmitatorii sunt substante chimice care permit celulelor nervoase sa comunice intre ele. Prin blocarea recaptarii lor, duloxetina creste cantitatea acestor neurotransmitatori in spatiile dintre celulele nervoase, crescand nivelul de comunicare dintre celule. Intrucat acesti neurotransmitatori sunt implicati in mentinerea bunei dispozitii si in reducerea senzatiei de durere, blocarea recaptarii acestora de catre celulele nervoase poate ameliora simptomele depresiei, anxietatii si ale durerii neuropatice.

Cum a fost studiat Duloxetine Zentiva?
Avand in vedere ca Duloxetine Zentiva este un medicament generic al Cymbalta, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Duloxetine Zentiva?
Avand in vedere ca Duloxetine Zentiva este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Duloxetine Zentiva?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Duloxetine Zentiva are o calitate comparabila cu Cymbalta si este bioechivalent cu Cymbalta. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca in cazul Cymbalta, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat aprobarea utilizarii Duloxetine Zentiva in UE.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Duloxetine Zentiva?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Duloxetine Zentiva sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Duloxetine Zentiva, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Depresia
Am 50 de ani si de 5 ani mă confrunt cu anxietate la început și apoi depresie.La început a ...
Pentru Insomnie pot folosi Melatonina ?
Doua stenturi ,Stimulator bicameral ,Ventricolul stg inactiv (necrozat) ,Depresie. Fac tratament c ...
↳ Buna ziua! Da, puteti lua Melatonina, aceasta este secretata in mod natural de organismul uman, doar ca odata cu varsta, nivelui ei scade. Luati cate ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce pot lua pentru a simtidin nou fericirea sau tristetea?
Cred ca mi s-a dereglat serotonina, nu mai pot simti fericire, tristete si nu stiu ce as putea lua ...
↳ Buna ziua! Probabil este vorba despre o depresie.. Puteti lua remediul floral Mustard (puneti 2 picaturi intr-un pahar cu apa si beti din el de 4 or ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Puls mărit, agitație,frica,insomnie,frica de a face efort
Bună dimineața Pot sa iau 5-HTP Armonie menționez ca momentan mai iau STIMULOTON 50 ...
↳ Buna ziua! Stimuloton contine sertralina si face parte din clasa de inhibitoare selective ale recaptarii serotoninei, deci NU trebuie asociat cu 5-H ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Depresie
Acest produs se poate folosi daca iau cipralex? ...
depresie si insomnie
Buna ziua, Maitake este bun si pt depresie si insomnie? multumesc anticipat. Cum trebuie administrat ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa DULOXETINA?
Alte medicamnete care au DULOXETINA:
- Onelar 20 mg
- Duloxetina Lilly
- Duloxetina Lilly capsule

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...