Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Docetaxel Egis 20 mg/ ml

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Docetaxel Egis 20 mg/ ml

Prospect - Docetaxel Egis 20 mg/ ml


NU comercializăm Docetaxel Egis 20 mg/ ml!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Docetaxel Egis 20 mg/ ml    DCI: DOCETAXELUM


  Produs complementar recomandat


121.7lei
Vezi detalii

Docetaxelul apartine clasei de medicamente anticanceroase numite taxoide.
Docetaxel Egis 20 mg/ ml concentrat pentru solutie perfuzabila
Docetaxel

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa vi se administreze acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului din spital sau asistentei medicale.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului din spital sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Docetaxel Egis si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Docetaxel Egis
3. Cum se administreaza Docetaxel Egis
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Docetaxel Egis
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Docetaxel Egis si pentru ce se utilizeaza
Numele acestui medicament este Docetaxel Egis. Denumirea Comuna Internationala a substantei active este docetaxel. Docetaxelul este o substanta derivata din frunzele copacului tisa.
Docetaxelul apartine clasei de medicamente anticanceroase numite taxoide.
Docetaxel Egis v-a fost prescris de catre medicul dumneavoastra pentru tratamentul cancerului de san, anumitor forme de cancer pulmonar (altul decat cel cu celule mici), cancerului de prostata, cancerului de stomac sau al cancerului capului si gatului:
- pentru tratamentul cancerului de san in stadiu avansat, Docetaxel Egis poate fi administrat fie singur, fie in asociere cu doxorubicina, trastuzumab sau capecitabina.
- pentru tratamentul cancerului de san in stadiu incipient cu sau fara afectare a ganglionilor limfatici, Docetaxel Egis poate fi administrat in asociere cu doxorubicina si ciclofosfamida.
- pentru tratamentul cancerului pulmonar, Docetaxel Egis poate fi administrat fie singur, fie in asociere cu cisplatina.
- pentru tratamentul cancerului de prostata, Docetaxel Egis este administrat in asociere cu prednison sau prednisolon.
- pentru tratamentul cancerului de stomac metastazat, Docetaxel Egis este administrat in asociere cu cisplatina si 5-fluorouracil.
- pentru tratamentul cancerului capului si gatului, Docetaxel Egis se administreaza in asociere cu cisplatina si 5-fluorouracil.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Docetaxel Egis
Nu vi se va administra Docetaxel Egis
Daca sunteti alergic (hipersensibil) la docetaxel sau la oricare dintre celelalte componente ale Docetaxel Egis.
Daca numarul de globule albe din sangele dumneavoastra este prea mic.
Daca aveti o afectiune severa a ficatului.

Atentionari si precautii
Inaintea fiecarei cure de tratament cu Docetaxel Egis, vi se vor efectua analize ale sangelui pentru a se verifica daca numarul de celule din sange si functia ficatului sunt suficiente pentru a vi se putea administra Docetaxel Egis. In caz de modificari care implica globulele albe din sange puteti prezenta febra sau infectii.
Vi se va recomanda sa luati premedicatie constand intr-un glucocorticoid administrat oral, cum este dexametazona, incepand cu o zi inainte de administrarea Docetaxel Egis si in continuare, timp de una sau doua zile dupa aceasta, pentru a reduce la minimum anumite reactii adverse care pot sa apara dupa administrarea perfuziei cu Docetaxel Egis, in special reactii alergice si retentie de lichide (umflare a mainilor, picioarelor, membrelor inferioare sau crestere in greutate).
In timpul tratamentului, este posibil sa vi se administreze medicamente pentru mentinerea numarului de celule din sange.
Docetaxel Egis contine alcool etilic. Discutati cu medicul dumneavoastra daca sunteti dependent de alcool, sau prezentati insuficienta hepatica. Vezi de asemenea pct. “Docetaxel Egis contine alcool etilic (etanol)” prezentata mai jos.

Docetaxel Egis impreuna cu alte medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Acest lucru este necesar, deoarece Docetaxel Egis sau alte medicamente pot sa nu actioneze asa de bine cum se asteapta si dumneavoastra puteti prezenta cu mai mare probabilitate reactii adverse.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Docetaxel Egis NU trebuie administrat daca sunteti gravida, cu exceptia cazului in care este clar indicat de catre medicul dumneavoastra.
Nu trebuie sa ramaneti gravida in timpul tratamentului cu acest medicament si trebuie sa utilizati o metoda de contraceptie eficace in timpul tratamentului, deoarece Docetaxel Egis poate fi daunator pentru copilul nenascut. Daca ramaneti gravida in timpul tratamentului, trebuie sa spuneti imediat medicului dumneavoastra.
Nu trebuie sa alaptati in timp ce sunteti tratata cu Docetaxel Egis.
Daca sunteti barbat si sunteti tratat cu Docetaxel Egis, se recomanda sa nu incercati sa concepeti un copil in timpul tratamentului si timp de pana la 6 luni dupa tratament si sa cereti sfatul privind posibilitatea conservarii spermei inainte de tratament, deoarece docetaxelul poate afecta fertilitatea masculina.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu exista studii privind efectele asupra conducerii vehiculelor sau folosirea utilajelor.
Docetaxel Egis contine alcool etilic (etanol)
Acest medicament contine 20 mg/ml: 50% V/V etanol (alcool etilic), ceea ce reprezinta pina la 0,395 g (0,5 ml) per flacon, ceea ce este echivalent cu 10 ml de bere sau 4 ml de vin per flacon.
80 mg/4 ml: 50% V/V etanol (alcool etilic), ceea ce reprezinta pina la 1,58 g (2 ml) per flacon, ceea ce este echivalent cu 40 ml de bere sau 17 ml de vin per flacon.
160 mg/8 ml: 50% V/V etanol (alcool etilic), ceea ce reprezinta pina la 3,16 g (4 ml) per flacon, ceea ce este echivalent cu 80 ml de bere sau 33 ml de vin per flacon.
Acest lucru este nociv pentru persoanele cunoscute cu etilism cronic.
Acest lucru trebuie luat in considerare in cazul in care sunteti gravida, alaptati, in cazul copiilor si la grupurile cu risc cum sunt pacientii cu afectiuni ale ficatului sau care au epilepsie.
Cantitatea de alcool din acest medicament poate influenta efectul altor medicamente.
Cantitatea de alcool din acest medicament poate afecta abilitatile dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum se utilizeaza Docetaxel Egis
Docetaxel Egis va va fi administrat de catre personalul medical.
Doza uzuala
Doza va depinde de greutatea dumneavoastra si de starea dumneavoastra de sanatate. Medicul dumneavoastra va va calcula aria suprafetei corporale in metri patrati (m2) si va stabili doza care va va fi administrata.
Modul si calea de administrare
Docetaxel Egis va va fi administrat prin perfuzie intr-o vena (administrare intravenoasa). Durata perfuziei este de aproximativ o ora, timp in care veti sta in spital.
Frecventa de administrare In general, vi se va administra cate o perfuzie o data la 3 saptamani.
Medicul dumneavoastra poate modifica doza si frecventa administrarilor, in functie de rezultatele analizelor de sange, starea dumneavoastra de sanatate si raspunsul dumneavoastra la tratamentul cu Docetaxel Egis. In special, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca apar diaree, leziuni la nivelul gurii, senzatie de amorteala sau intepaturi sau febra si sa-i aratati rezultatele analizelor dumneavoastra de sange. Aceste informatii ii vor permite medicului dumneavoastra sa decida daca
este necesara scaderea dozei.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului din spital.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Medicul dumneavostra va discuta despre acestea cu dumneavoastra si va va explica posibilele riscuri si beneficii ale tratamentului pe care il urmati.
Cel mai frecvent raportate reactii adverse la Docetaxel Egis administrat singur sunt: scadere a numarului de globule rosii sau globule albe din sange, cadere a parului, greata, varsaturi, leziuni la nivelul gurii, diaree si oboseala.
Severitatea reactiilor adverse la Docetaxel Egis poate fi crescuta cand Docetaxel Egis este administrat in asociere cu alte medicamente chimioterapice.
In timpul perfuziei efectuate in spital, pot sa apara urmatoarele reactii alergice (apar la mai mult de 1 persoana din 10):
-inrosire a fetei, reactii pe piele, mancarime
-senzatie de apasare in piept, dificultati la respiratie
-febra sau frisoane
-dureri de spate
-tensiune arteriala mica
Este posibil sa apara reactii adverse mai severe.
Personalul medical din spital va va supraveghea cu atentie starea in timpul tratamentului. Spuneti imediat daca observati oricare dintre aceste reactii adverse.
Intre doua perfuzii administrate cu Docetaxel Egis pot sa apara urmatoarele reactii adverse, iar frecventa poate sa varieze in functie de asocierea de medicamente care se administreaza:
Reactii adverse foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane)
-infectii, scadere a numarului de globule rosii (anemie) sau albe (importante pentru combaterea infectiilor) din sange si a plachetelor sanguine
-febra: daca apare, trebuie sa spuneti imediat medicului dumneavoastra
-reactii alergice, descrise mai sus
-lipsa poftei de mancare (anorexie)
-insomnie
-senzatie de amorteala sau intepaturi sau durere la nivelul articulatiilor sau muschilor
-durere de cap
-modificari ale gustului
-inflamatie a ochiului sau lacrimare crescuta
-umflare ca urmare a drenajului limfatic insuficient
-scurtare a respiratiei
-secretii din nas, inflamatie in gat si la nivelul nasului; tuse
-sangerare din nas
-leziuni la nivelul gurii
-disconfort la stomac, incluzand greata, varsaturi si diaree, constipatie
-durere abdominala
-indigestie
-cadere temporara a parului (in cele mai multe cazuri cresterea normala a parului trebuie sa sereia)
-inrosire si umflare a palmelor sau talpilor, care pot determina exfoliere a pielii (aceasta poate sa apara si pe brate, fata sau corp)
-modificari ale culorii unghiilor, care pot sa cada
-dureri ale muschilor; durere de spate sau dureri ale oaselor
-tulburari sau absenta a menstruatiei
-umflare a mainilor, picioarelor, membrelor inferioare
-oboseala sau simptome asemanatoare gripei
-crestere sau scadere in greutate.
Reactii adverse frecvente (apar pana la 1 persoana din 10)
-candidoza orala
-deshidratare
-ameteli
-afectare a auzului
-scadere a tensiunii arteriale; batai rapide sau neregulate ale inimii
-insuficienta cardiaca
-esofagita
-uscaciune a gurii
-dificultati sau durere la inghitire
-sangerare
-enzime crescute ale ficatului (de unde rezulta necesitatea efectuarii periodice de analize ale sangelui).
Reactii adverse mai putin frecvente (apar pana la 1 persoana din 100)
-lesin
-reactii la locul injectarii, reactii pe piele, flebita (inflamatie a venelor) sau tumefiere
-inflamatie a colonului, intestinului subtire, perforatie a intestinului
-formare de cheaguri de sange
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului din spital sau asistentei medicale. Acestea pot include orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. Cum se pastreaza Docetaxel Egis
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie sau flacon dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A nu se pastra la temperaturi peste 25°C. A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina.
Utilizati continutul flaconului imediat dupa deschidere. Daca nu utilizati imediat continutul flaconului, durata si conditiile de pastrare in utilizare devin responsabilitatea utilizatorului.
Din punct de vedere microbiologic, diluarea trebuie sa se faca in conditii controlate si aseptice.
Utilizati acest medicament imediat dupa adaugarea in punga de perfizie. Daca nu este utilizata imediat durata si conditiile de pastrare in utilizare devin responsabilitatea utilizatorului si in mod normal nu trebuie sa depaseasca 24 ore la temperaturi sub 25°C incluzand si timpul de administrare al perfuziei de o ora.
Stabilitatea fizico-chimica in utilizare a solutiei perfuzabile preparata conform recomandarilor a fost demonstrata pana la 7 zile la temperaturi cuprinse intre 2-8°C ambalata in pungi non- PVC.
Solutia perfuzabila de Docetaxel Egis este suprasaturata, de aceea in timp poate cristaliza. In cazul in care apar cristale, solutia nu mai trebuie utilizata si trebuie aruncata.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Docetaxel Egis
Substanta activa este docetaxelul. Fiecare mililitru de concentrat pentru solutie perfuzabila contine docetaxel 20 mg.
Un flacon de 1 ml concentrat pentru solutie perfuzabila contine docetaxel 20 mg.
Un flacon de 4 ml concentrat pentru solutie perfuzabila contine docetaxel 80 mg.
Un flacon de 8 ml concentrat pentru solutie perfuzabila contine docetaxel 160 mg
Celelalte componente sunt polisorbat 80, etanol anhidru si acid citric.

Cum arata Docetaxel Egis si continutul ambalajului
Docetaxel Egis 20 mg/ml: flacon de sticla (tip I) cu capacitatea de 5 ml inchis cu dop din
cauciuc fluorotec si capsula din aluminiu flip-off cu disc portocaliu.
Docetaxel Egis 80 mg/4 ml: flacon de sticla (tip I) cu capacitatea de 5 ml inchis cu dop din cauciuc fluorotec si capsula din aluminiu flip-off cu disc rosu.
Docetaxel Egis 160 mg/ 8 ml: flacon de sticla (tip I) cu capacitatea de 5 ml inchis cu dop din cauciuc fluorotec si capsula din aluminiu flip-off cu disc rosu.
Marimile de ambalaj:
20 mg/ ml: Fiecare cutie contine un flacon cu 1 ml concentrat pentru solutie perfuzabila (docetaxel 20 mg).
80 mg/4 ml: Fiecare cutie contine un flacon cu 4 ml concentrat pentru solutie perfuzabila (docetaxel 80 mg).
160 mg/8 ml: Fiecare cutie contine un flacon cu 8 ml concentrat pentru solutie perfuzabila (docetaxel 160 mg).

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Egis Pharmaceuticals PLC
H 1106 Budapesta, Keresztúri út 30-38
Ungaria
Fabricant
Accord Healthcare Limited
Pinner road 319, 1st floor, Sage house, Harrow, HA1 4HF
Marea Britanie
EGIS Pharmaceuticals PLC
H-1165 Budapesta, Bökényföldi út 118-120,
Ungaria
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Acest prospect a fost aprobat in Februarie 2013
Olanda : Docetaxel Egis 20 mg/ml Concentraat voor oplossing voor infusie
Republica Ceha : Docetaxel Egis 20 mg/ml Koncentrát pro infuzní roztok
Ungaria : Docetaxel Egis 20 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz
Polonia : Docetaxel Egis
Romania :
Docetaxel Egis 20 mg/ml concentrat pentru solutie perfuzabila
Republica Slovacia : Docetaxel Egis 20 mg/ml koncentrát na infúzny roztok

Urmatoarele informatii sunt destinate numai profesionistilor din domeniul sanatatii:
INSTRUCTIUNI PRIVIND UTILIZAREA DOCETAXEL EGIS CONCENTRAT PENTRU SOLUTIE PERFUZABILA
Este important ca inainte sa preparati solutia perfuzabila de Docetaxel Egis sa cititi in intregime aceste instructiuni.
Recomandari pentru utilizarea in conditii de siguranta
Docetaxel Egis este un medicament antineoplazic si, similar altor compusi potential toxici, se impune precautie la manipularea si prepararea solutiei de Docetaxel Egis. Se recomanda utilizarea manusilor.
Daca Docetaxel Egis concentrat sau solutie perfuzabila ajung in contact cu tegumentele, se recomanda spalarea imediata cu apa si sapun din abundenta. Daca ajunge in contact cu mucoasele, se recomanda spalarea imediata cu apa din abundenta.
Prepararea solutiei pentru administrarea intravenoasa:
Prepararea solutiei perfuzabile
NU UTILIZATI alt produs de Taxegis care este format din 2 flacoane (concentrat si solvent) impreuna cu acest medicament (Docetaxel Egis 20 mg/1 ml concentrat pentru solutie perfuzabila, format dintr-un singur flacon).
NU UTILIZATI alt produs de Taxegis care este format din 2 flacoane (concentrat si solvent) impreuna cu acest medicament (Docetaxel Egis 80 mg/4 ml concentrat pentru solutie perfuzabila, format dintr-un singur flacon).
NU UTILIZATI alt produs de Taxegis care este format din 2 flacoane (concentrat si solvent) impreuna cu acest medicament (Docetaxel Egis 160 mg/8 ml concentrat pentru solutie perfuzabila, format dintr-un singur flacon).
Docetaxel Egis concentrat pentru solutie perfuzabila nu necesita o diluare prealabila cu un solvent si este gata pentru adaugarea in solutia perfuzabila.
Fiecare flacon este pentru o singura administrare si trebuie utilizat imediat dupa deschidere.
Daca solutia nu este utilizata imediat durata si conditiile de pastrare in utilizare devin
responsabilitatea utilizatorului. Pentru obtinerea dozei necesare pentru un pacient, poate fi necesar mai mult decat un flacon cu solutie concentrata. De exemplu, o doza de 140 mg
docetaxel necesita 7 ml solutie concentrata.
Se extrage printr-o tehnica aseptica, cantitatea necesara de concentrat pentru solutie
perfuzabila cu ajutorul unei seringi calibrate.
Concentratia de docetaxel in flaconul cu Docetaxel Egis concentrat pentru solutie perfuzabila este de 20 mg/ml.
Apoi, se introduce volumul necesar printr-o singura injectare (o singura intepatura intr-o
punga de perfuzie continand 250 ml solutie perfuzabila de glucoza 50 mg/ml (5%) sau solutie perfuzabila de clorura de sodiu 9 mg/ml (0,9%). Daca este necesara o doza de docetaxel mai mare de 190 mg, se utilizeaza un volum mai mare de solutie perfuzabila, astfel incat sa nu se depaseasca concentratia de 0,74 mg docetaxel/ml.
Se agita manual punga de perfuzie, prin miscari de rotatie. Evitati o agitare prea puternica sau excesiva.
Din punct de vedere microbiologic diluarea trebuie sa se faca in conditii aspetice controlate, iar solutia perfuzabila trebuie administrata imediat. Daca nu este utilizata imediat durata si conditiile de pastrare in utilizare devin responsabilitatea utilizatorului. Dupa adaugarea volumului recomandat de concentrate in sacul de perfuzie, solutia perfuzabila de docetaxel este stabila timp de 25 ore la temperatura de pana
la 25ºC. Aceasta trebuie utilizata in decurs de 24 ore (incluzand si ora necesara administrarii solutiei perfuzabile). Cu toate acestea, stabilitatea fizico-chimica a solutiei preparata conform recomandarilor a fost demonstrata timp de pana la 7 zile in saci PVC la o temperatura cuprinsa intre 2ºC- 8ºC.
Trebuie evitata agitarea excesiva a sacului cu perfuzie.
Solutia perfuzabila de Docetaxel Egis este suprasaturata, de aceea este posibil sa cristalizeze dupa un timp. Daca apar cristale in solutie aceasta nu mai trebuie utilizata si trebuie aruncata.
Similar tuturor medicamentelor pentru administrare parenterala, solutia perfuzabila trebuie inspectata vizual inainte de utilizare; solutiile care contin precipitat trebuie aruncate.
Eliminare
Toate materialele utilizate pentru diluare sau administrare trebuie eliminate in conformitate cu reglementarile locale valabile pentru deseurile periculoase. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cancer plamani
Buna ziua! Unchiu meu are cancer la plamani pot sa administreaz Timalin injectabil? Multumesc! ...
Indol 3 supreme
Poate fi înlocuit Letrazol cu Indol 4 supreme după operație de cancer la san? ...
Pot lua Indole -3 dupa o operație de carcinom mamar?
Am dublã mastectomie , carcinom mamar, recomandat tratament cu Tamoxifen pe care l am refuzat. �nt ...
↳ Buna ziua! Da, puteti face o cura de 3 luni cu Indole-3-Carbinol, intrucat acesta va preveni si alte tipuri de cancer generate de excesul de hormoni ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Poate lua zeolit?
Mama mea are cancer mamar triplu negativ ,a făcut 8 ședințe de chimioterapie iar acum ...
↳ Buna ziua! In cazul mamaei dumneavoastra se poate administra atat Zeolit-ul, cat si Indole-3-Supreme, acesta din urma este special recomandat in canc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cancerul de vezica
Produsul Mumie poate fi utilizat in cancerul de vezica? ...
Carcinom ductal invaziv - rog tratament
Sufar de carcinom ductal invaziv- cancer mamar- pozitiv pentru receptori estrogenici si c-erbB2. N ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati cate o capsula de Indole - 3 - Supreme, un produs special formulat pentru afectiunile dependente de estrogeni. Puteti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Zeolit si letrozol
Buna ziua, Mama mea 56 ani cu metastaza osoasa de scalp dupa 7 ani, ia letrozol acum. Poate adminis ...
↳ Buna ziua! Daca mentineti un interval de minim 4 ore intre administrari, se poate face asocierea. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...