Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Diprosalic Unguent

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Diprosalic Unguent

Prospect - Diprosalic Unguent


NU comercializăm Diprosalic Unguent!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Diprosalic Unguent    DCI: COMBINATII


Diprosalic face parte din grupa: corticosteroizi de uz dermatologic, corticosteroizi cu potenta mare in alte combinatii.
DIPROSALIC UNGUENT
Dipropionat de betametazona/acid salicilic
DIPROSALIC SOLUTIE CUTANATA

Dipropionat de betametazona/acid salicilic
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala cu ale dumneavoastra.
Daca manifestati orice reactii adverse adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.Vezi pct.4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Diprosalic si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Diprosalic
3. Cum sa utilizati Diprosalic
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Diprosalic
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Diprosalic si pentru ce se utilizeaza
Diprosalic face parte din grupa: corticosteroizi de uz dermatologic, corticosteroizi cu potenta mare in alte combinatii.
Diprosalic unguent este indicat in dermatozele corticosensibile cu componenta keratozica sau scuamoasa, cum sunt: psoriazis, dermatita atopica cronica, neurodermita (lichen simplu cronic), lichen plan, eczeme (inclusiv eczema numulara, eczema palmei, dermatita eczematoasa), dishidroza, dermatita seboreica a scalpului, ihtioza vulgara si alte afectiuni ihtiozice.
Diprosalic solutie cutanata este indicat in dermatozele corticosensibile cu componenta keratozica sau scuamoasa, cum sunt: psoriazis, dermatita atopica cronica, neurodermita (lichen simplu cronic), lichen plan, eczeme (inclusiv eczema numulara, eczema palmei, dermatita eczematoasa), dishidroza, dermatita seboreica a scalpului, ihtioza vulgara si alte afectiuni ihtiozice localizate in special la nivelul scalpului, regiunile cu pilozitate si la nivelul pliurilor cutanate.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Diprosalic
Nu utilizati Diprosalic
Nu trebuie sa urmati tratament cu Diprosalic unguent Diprosalic solutie cutanata daca ati avut sau aveti una din urmatoarele afectiuni:
- hipersensibilitate la betametazona, salicilati sau la oricare dintre componentele produsului;
- infectii bacteriene, virale, parazitare sau fungice, chiar si cele care implica o componenta inflamatorie;
- leziuni ulcerative;
- acnee vulgara si acnee rozacee.

Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Diprosalic solutie cutanata Diprosalic unguent, adresati-va medicului
dumneavoastra.
Informati medicul despre orice alte afectiuni de care suferiti, cum ar fi diabetul si, in special, daca prezentati o infectie. In prezenta unei infectii trebuie administrat un tratament antiinfectios adecvat.
Copii si adolescenti
La sugari si copii sunt necesare precautii speciale, mai ales cand se fac tratamente pe termen lung.
Copiii pot prezenta o mai mare sensibilitate din punct de vedere al inhibitiei axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian si al aparitiei efectelor hipercorticismului exogen decat adultii, din cauza absorbtiei crescute, datorata unei suprafete cutanate mai mari raportata la greutatea corporala.
Diprosalic impreuna cu alte medicamente. Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Nu sunt cunoscute interactiuni cu alte medicamente.

Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a utiliza acest medicament.
Deoarece siguranta utilizarii glucocorticoizilor topici la femeile gravide nu a fost stabilita, medicamentele din aceasta grupa trebuie utilizate in timpul sarcinii numai daca beneficiul matern justifica riscul potential pentru fat. Medicamentele din aceasta grupa nu trebuie folosite in cantitati mari sau pe perioade lungi de timp la pacientele gravide.
Deoarece nu se cunoaste daca administrarea topica a glucocorticoizilor poate avea ca rezultat o absorbtie sistemica suficienta pentru a produce concentratii detectabile in laptele matern, trebuie luata o decizie in sensul intreruperii alaptarii sau a tratamentului, in functie de importanta medicamentului pentru mama.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Diprosalic unguent nu are efect asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Diprosalic solutie cutanata nu are efect asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum sa utilizati Diprosalic
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Discutati cu medical dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Diprosalic unguent Diprosalic solutie cutanata se aplica pe zona afectata, printr-un masaj usor.
Diprosalic unguent se aplica pe intreaga arie afectata, de doua ori pe zi, dimineata si seara, timp de 2 saptamani.
Diprosalic solutie cutanata: se administreaza cateva picaturi pe ariile cutanate afectate si se maseaza usor pana cand medicamentul patrunde in piele. Se recomanda aplicarea de doua ori pe zi, dimineata si seara, timp de 2 saptamani.
Nu bandajati si nu acoperiti portiunea de piele tratata, decat in cazul in care medicul va recomanda acest lucru. Spalati mainile dupa utilizarea acestui produs.
In tratamentul de intretinere o singura aplicare pe zi este suficienta.
Tratamentul pe suprafete intinse necesita o supraveghere atenta.

Daca utilizati mai mult Diprosalic decat trebuie
Diprosalic solutie cutanata Diprosalic unguent se va utiliza numai in doza recomandata. Contactati medicul daca ati utilizat Diprosalic in cantitati mai mari sau pe perioade de timp mai indelungate decat cele recomandate. Adresati-va de indata medicului daca in mod accidental ati inghitit Diprosalic solutie cutanata.
Simptome: Utilizarea excesiva sau indelungata a glucocorticoizilor topici poate inhiba axul hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian, putand provoca fenomene de hipocorticism endogen si, de asemenea, hipercorticism exogen, inclusiv boala Cushing.
Folosirea excesiva sau indelungata a acidului salicilic topic poate provoca simptome de salicilism.
Tratament: Este indicat tratamentul simptomatic specific. Simptomatologia acuta de hipercorticism exogen este de obicei reversibila. Daca este necesar se recomanda tratarea dezechilibrelor electrolitice. In caz de toxicitate cronica se recomanda intreruperea treptata a glucocorticoidului. Tratamentul salicilismului este simptomatic. Trebuie luate masuri pentru indepartarea rapida a acidului salicilic din organism. In acest caz se administreaza oral bicarbonat de sodiu care alcalinizeaza urina si mareste eliminarea acidului salicilic.

Daca uitati sa utilizati Diprosalic
Daca ati uitat sa administrati la timp Diprosalic unguent Diprosalic solutie cutanata conform prescriptiei medicale, aplicati medicamentul cat mai curand posibil, apoi continuati tratamentul conform schemei recomandate.

Daca incetati sa utilizati Diprosalic
Medicul va va sfatui cand sa intrerupeti tratamentul cu Diprosalic unguent Diprosalic solutie cutanata. Intreruperea tratamentului se face treptat, prin cresterea intervalului de timp dintre utilizari, prin utilizarea unui glucocorticoid cu actiune mai putin intensa sau prin alternare cu un alt produs care nu contine glucocorticoizi.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
In studiile clinice, s-a demonstrat ca Diprosalic unguent este bine tolerat.
In studiile clinice, s-a demonstrat ca Diprosalic solutie cutanata este bine tolerat.
In studiul clinic privind afectiunile care nu sunt localizate la nivelul scalpului, unii pacienti au acuzat senzatie de arsura moderata la aplicarea produsului, iar un pacient a prezentat senzatie de durere.
Ambele reactii adverse au disparut dupa primele zile de tratament. Un pacient a prezentat senzatie de arsura si ragade, ceea ce a impus intreruperea tratamentului.
Dupa tratamentul cu glucocorticoizi topici au fost raportate urmatoarele reactii adverse: senzatie de arsura, prurit, iritatie, uscaciunea pielii, foliculita, hipertricoza, eruptii acneiforme, hipopigmentare cutanata, dermatita periorala, dermatita de contact.
In cazul folosirii pansamentelor ocluzive pot sa apara mai frecvent: maceratia pielii, infectii secundare, atrofie cutanata, striuri si miliarie.
Aplicarea cutanata pe termen lung a preparatelor continand acid salicilic poate provoca dermatita.
Reactii adverse suplimentare la copii
La copiii care au primit glucocorticoizi topici au fost raportate inhibitia axului
hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian, sindrom Cushing, intarzierea cresterii in lungime si in greutate si hipertensiune intracraniana.
Manifestarile inhibitiei axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian la copii includ concentratii plasmatice scazute ale cortizolului si absenta raspunsului corticosuprarenalei la stimularea cu ACTH.
Manifestarile hipertensiunii intracraniene includ bombarea fontanelei, cefalee si edem papilar bilateral.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Diprosalic
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Diprosalic
Diprosalic unguent
Substantele active sunt dipropionat de betametazona 0,64 mg si acid salicilic 30 mg.
Celelalte componente sunt: parafina lichida, vaselina alba.
Diprosalic solutie cutanata
Substantele active sunt dipropionat de betametazona 0,64 mg si acid salicilic 20 mg.
Celelalte componente sunt: E.D.T.A., metilhidroxipropilceluloza, alcool izopropilic, apa
purificata.

Cum arata Diprosalic si continutul ambalajului
Diprosalic unguent se prezinta sub forma de unguent de culoare alba sau aproape alba
Diprosalic solutie cutanata se prezinta sub forma de solutie vascoasa, incolora, limpede, cu miros caracteristic de alcool izopropilic.
Diprosalic unguent
Cutie cu un tub din Al a 15 g unguent
Diprosalic solutie cutanata
Cutie cu un flacon din P.E.I.D a 30 ml solutie cutanata, prevazut cu picurator

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
MERCK SHARP & DOHME ROMANIA S.R.L.
Bucharest Business Park, Sos. Bucuresti-Ploiesti Nr.1A
Cladirea C1, Etaj 3, Sector 1, Bucuresti, Romania
Fabricantul
Diprosalic unguent:
Schering - Plough Labo N.V.,
Industriepark 30, B– 2220 Heist-op-den-Berg, Belgia
Diprosalic solu?ie cutanata
Schering - Plough Labo N.V.,
Industriepark 30, B– 2220 Heist-op-den-Berg, Belgia
Schering – Plough,
Zone Industrielle, 2, rue Louis Pasteur, 14200 Herouville-Saint-Clair, Franta
Acest prospect a fost revizuit in martie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

dermatoze
Copilului meu i-a aparut in jurul nasului o roseata, de care nu mai scapa. Am urmat cu foarte multe ...
↳ Buna ziua! Posibil sa fie alergie, deci este indicat sa folositi doar creme organice sau dermato-cosmetice hipoalergenice. Se apote aplica apa termal ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII?
Alte medicamnete care au COMBINATII:
- SmofKabiven Nutribase emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Low Osmo Peripheral emulsie perfuzabila
- Ecbirio 0,3 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie
- Devaricid 450 mg/50 mg comprimate filmat
- Nefrosol fara potasiu solutie pentru hemofiltrare
- GluaMet 50 mg/850 mg comprimate filmate
- Dyvixarez 0,5 mg/0,4 m
- Dutazen 0,5 mg/0,4 mg
- DUSTIN DUO 0,5 mg/0,4 mg
- Ducressa 1 mg/ml + 5 mg/ml
- Doreta EP 75 mg/650 mg
- Caffetin Cold Plus comprimate filmate
- Aprexevo
- Analgex 400 mg/325 mg comprimate filmate
- Twinpros 0,5 mg/0,4 mg capsule
- TANTUMGRIP cu gust de portocala 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie si miere 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- Solutie Hartmann solutie perfuzabila
- Solutie contra aftelor bucale
- SOLUTIE AURICULARA CU CLORAMFENICOL SI FLUOCINOLON
- SmofKabiven extra Nitrogen emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Central fara electroliti emulsie perfuzabila
- SIROP PATLAGINA
- Prothromplex TOTAL 600 UI
- PADUDEN Raceala si Gripa 200 mg/30 mg
- NuTRIflex Omega Peri novo
- Nutriflex Lipid Plus emulsie perfuzabila
- Coldrex Sinus Extra
- Advil Raceala si Gripa
- Addaven
- Zovirax Duo 50 mg
- Zifex complex ovule
- Zetovar 10 mf
- Zenadea 2mg
- Volulyte
- Vizimaco
- Vizilatan Duo
- Viacorlix
- Vi-Sol Calcium sirop
- Veyann
- Vertigix
- Valtricom
- TWICOR 10
- Torvazin Plus
- Tilamcar
- Telhycar
- Telassmo
- Synocam
- Synaze
- Suvezen
- SifiOpt
- Septolete D pastille
- Septolete pastile
- Prestarium ARG Plus
- Prestarium
- Preamlessa
- Plenvu
- PERIOLIMEL N4E
- Parvaxor
- OXIMED
- Nasic 1 mg/ml
- GNAK 50 mg
- Fervex raceala si gripa
- Essentiale MAX 600 mg capsule
- Dipperam 5 mg/80
- DICARBOCALM N
- Desorelle Zilnic 150 micrograme/30 micrograme
- Co-Roswera 5 mg/10 mg
- Clensia Pulbere pentru solutie orala
- Cebangin mentol 5 mg/1 mg
- Cebangin lamaie 5 mg/1 mg
- Biphozyl solutie pentru hemodializa/hemofiltrare
- Azalonum 20 mg
- Arbalior 25 mg
- Airbufo Forspiro 160 micrograme
- Addamel Novum
- OTIS-T
- OTIRELAX 45,5mg/11,4 mg/ml
- ORNIBEL 0,120 mg/0,015 mg/24 de ore
- OCTENISEPT
- NORTIVANCOMBI 10 mg/160 mg
- NORPLEXAM 10 mg/2,5 mg/10 mg
- NORIPLEX 10 mg/2,5 mg
- NEIRAXIN
- NEFROSOL cu 2 mmol/l potasiu
- N-CALMANT III
- N – ANTIGRIPAL
- MYDRANE
- MULTIBIC POTASSIUM-FREE
- MOVIPREP
- MODAFEN HOT DRINK 650 mg/10mg
- Microlax
- METEOSPASMYL 60 mg/300mg
- MARYNARKA 0,075 mg/0,020 mg
- Lipofundin MCT/LCT 200 mg/ml
- Lipocomb Calciu 10 mg/10 mg
- Lekadol
- Kivizidiale 40 de micrograme/ml + 5 mg/ml
- Kandoset

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...