Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Diprophos suspensie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Diprophos suspensie injectabila

Prospect - Diprophos suspensie injectabila


NU comercializăm Diprophos suspensie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Diprophos suspensie injectabila    DCI: BETAMETHASONUM


DIPROPHOS suspensie apartine unei clase de medicamente cunoscute sub denumirea de corticosteroizi.
DIPROPHOS suspensie injectabila
dipropionat de betametazona/ fosfat sodic de betametazona

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect
1. Ce este DIPROPHOS suspensie si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati DIPROPHOS suspensie
3. Cum sa utilizati DIPROPHOS suspensie
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza DIPROPHOS suspensie
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este DIPROPHOS suspensie si pentru ce se utilizeaza
DIPROPHOS suspensie apartine unei clase de medicamente cunoscute sub denumirea de corticosteroizi. Aceste medicamente de tip cortizon ajuta la ameliorarea inflamatiei in diferite parti ale corpului. Ele reduc umflarea, roseata si mancarimea, precum si reactiile alergice (reactii de hipersensibilitate) si sunt adesea utilizate ca parte a tratamentului unei game largi de boli.
DIPROPHOS suspensie este utilizat ca parte a tratamentului de ameliorare a simptomelor formelor severe ale diverselor boli, care raspund la tratamentul cu medicamente de tip cortizon, cum sunt umflarea, roseata, mancarimea si reactiile alergice.
Aceste boli pot include:
Afectiuni musculare, osoase si ale tesuturilor, cum sunt diferite forme de inflamatie articulara (artrita), bursita, spondilita anchilozanta, epicondilita, radiculita, coccidinie (durere la nivelul coccisului), sciatica, lumbago (dureri de spate), torticolis (gat stamb), chist ganglionar, exostoza (o crestere osoasa) si fasceita;
Afectiuni alergice, cum sunt astm bronsic, febra fanului, edem angioneurotic, bronsita alergica, rinita alergica sezoniera sau perena, reactii provocate de medicamente, boala serului si intepaturi de insecte;
Afectiuni ale pielii, cum sunt dermatita atopica, neurodermatita, dermatita de contact, dermatita solara severa, urticarie, lichen plan hipertrofic, necrobioza lipoidica diabetica, alopecia areata, lupus eritematos discoid, psoriazis, cheloid, pemfigus, dermatita herpetiforma si acnee chistica;
Boli de colagen, cum sunt lupus eritematos diseminat, sclerodermie, dermatomiozita si
periarterita nodoasa;
Afectiuni neoplazice, cum sunt tratament paliativ al leucemiilor (boli maligne ale celulelor albe din sange) si limfoamelor (la nivelul ganglionilor limfatici) la adulti, leucemie acuta la copii;
Alte conditii, cum sunt sindrom adrenogenital, colita ulcerativa, ileita regionala, sprue, afectiuni pediatrice, afectiuni care necesita injectii subconjunctivale, discrazii sanguine care raspund la tratamentul cu corticosteroizi, nefrita si sindrom nefrotic.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati DIPROPHOS suspensie
Nu utilizati DIPROPHOS suspensie:
- daca sunteti alergic la betametazona, la alti corticosteroizi sau la oricare dintre celelalte
componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6)
- daca prezentati stari infectioase sistemice, cu exceptia cazurilor selectionate de infectii
- daca aveti viroze in evolutie (hepatita, herpes, varicela, zoster)
- daca prezentati stari psihotice necontrolate medicamentos
- daca aveti tulburari de coagulare sau in timpul tratamentelor anticoagulante.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati DIPROPHOS suspensie, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului:
- daca sunteti gravida sau alaptati;
- daca aveti purpura trombocitopenica idiopatica; diabet zaharat; probleme cu glanda tiroida sau ficatul; antecedente de alergie la vreun medicament; stres emotional sau fizic cum este infectie grava, interventie chirurgicala sau ranire; infectii oculare cauzate de fungi sau virusuri; tulburari gastro-intestinale (de exemplu ulcere sau colite ulceroase, diverticulita, anastomoze intestinale recente); deteriorarea functiei renale (insuficienta); probleme cu inima sau tensiunea arteriala; slabiciune musculara (miastenia gravis); pierdere de calciu sau osteoporoza si probleme psihiatrice;
- daca aveti nevoie de orice tip de vaccinare sau aveti orice tip de infectie, incluzand tubercoloza.

Copii si adolescenti
Deoarece administrarea corticosteroizilor poate sa perturbe ratele de crestere si sa inhibe producerea endogena de corticosteroizi la nou-nascuti si la copii, cresterea si dezvoltarea acestor pacienti care primesc tratament prelungit trebuie urmarite cu atentie.
Sportivi
Sportivii trebuie avertizati ca acest medicament contine o substanta activa care poate determina pozitivarea testelor antidoping.
DIPROPHOS suspensie impreuna cu alte medicamente si alcool
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
Este posibil sa fie necesara ajustarea dozei altor medicamente in timpul tratamentului cu DIPROPHOS suspensie. Aceste medicamente implica unele barbiturice (medicamente pentru sedare, somn), antibiotice si alte medicamente pentru infectii, medicamente de tip hormonal, diuretice, medicamente pentru tulburari cardiace si de sange sau medicamente pentru convulsii si epilepsie, medicamente pentru diabet zaharat.
Pot aparea probleme de stomac sau intestinale atunci cand medicamentele de tip cortizon sunt utilizate impreuna cu unele medicamente antiinflamatorii sau alcool.
Testele de laborator
Daca sunteti programat sa efectuati orice test de laborator, asigurati-va ca informati medical dumneavoastra despre faptul ca utilizati DIPROPHOS suspensie.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Deoarece nu s-au efectuat studii clinice controlate privind efectul corticosteroizilor asupra functiei de reproducere la om, utilizarea DIPROPHOS suspensie in timpul sarcinii sau la femeile de varsta fertile necesita ca posibilele beneficii ale medicamentului sa fie evaluate comparativ cu riscul potential pentru mama si fat.
Din cauza posibilitatii de aparitie a unor reactii adverse nedorite provocate de DIPROPHOS suspensie la sugari, trebuie sa se decida daca este necesar sa se intrerupa fie alaptarea, fie tratamentul, avand in vedere importanta medicamentului pentru mama.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
DIPROPHOS suspensie nu are nicio influenta asupra capacitatatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum sa utilizati DIPROPHOS suspensie
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
DIPROPHOS suspensie poate fi injectat intramuscular (in muschi), intraarticular (in articulatii), intradermic (in piele), intralezional (in zona afectata) sau ca infiltratie locala (injectare in tesuturi).
Acesta nu trebuie injectat intravenos.
DIPROPHOS suspensie trebuie agitat energic inainte de administrare.
Medicul dumneavoastra va stabili doza in functie de nevoile dumneavoastra personale. Respectati intotdeauna schema de administrare prescrisa.

Daca utilizati mai mult DIPROPHOS suspensie decat trebuie
In timpul tratamentului, medicul dumneavoastra va verifica starea dumneavoastra in mod regulat, pentru a se asigura ca primiti doza corecta de medicament.
Daca uitati sa utilizati DIPROPHOS suspensie
Daca omiteti o doza, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati DIPROPHOS suspensie
Medicul dumneavoastra va decide cand sa intrerupeti tratamentul.
Tratamentul pe termen lung nu trebuie intrerupt dintr-o data; medicul dumneavoastra va poate intrerupe tratamentul prin reducerea treptata a dozei.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Chiar daca este posibil ca nu toate reactiile adverse enumerate sa apara, in cazul in care acestea apar, ele pot necesita ingrijire medicala. Adresati-va medicului dumneavoastra daca prezentati orice reactii care dureaza, va provoaca neplaceri sau le considerati ca fiind grave. Unii pacienti pot prezenta alte reactii adverse decat cele enumerate mai jos.
Reactiile adverse asociate tratamentului cu medicamente de tip cortizon, inclusiv DIPROPHOS suspensie, sunt dependente de doza si durata tratamentului.
Reactiile adverse care pot aparea in timp ce utilizati acest medicament sunt:
-retentie de lichide sau de sare in corp, pierderea de sare;
-insuficienta cardiaca, tensiune arteriala mica sau mare;
-slabiciune musculara sau durere, pierdere de masa musculara, agravarea simptomatologiei in miastenia gravis, fracturi, osteoporoza si alte tulburari la nivelul oaselor, articulatiilor sau tendoanelor;
-subtierea pielii, cresterea riscului de aparitie a vanatailor si sangerarilor minore sub piele, inrosirea fetei, intarzieri in vindecarea ranilor, transpiratii abundente, reactii diminuate la testarile cutanate, dermatita alergica, urticarie, umflare;
-sughit, ulcer gastric sau alte probleme la nivelul stomacului sau intestinului, pancreatita;
-dureri de cap, ameteli, convulsii sau agravarea epilepsiei;
-menstruatie neregulata, dezvoltarea sindromului cushingoid, inhibarea dezvoltarii fetale
intrauterine sau a cresterii la copii, insuficienta glandelor suprarenale, tulburare a
metabolismului zaharului, cum este diabetul zaharat, alergie incluzand reactii alergice severe (anafilaxie);
-tulburari oculare, inclusiv glaucom, exacerbarea infectiilor oftalmice virale sau fungice;
-lipomatoza, inclusiv lipomatoza mediastinala si lipomatoza epidurala care poate produce
complicatii neurologice; crestere in greutate;
-euforie, modificari de personalitate, hiperiritabilitate, dificultati de somn, schimbarea starii de dispozitie, depresie, agravarea schizofreniei;
-reactii anafilactoide sau de hipersensibilitate si reactii hipotensive sau de tip soc.
Urmatoarele reactii adverse pot aparea rar in timpul tratamentului injectabil cu medicamente de tip cortizon:
-orbire;
-decolorarea pielii, subtierea pielii, inflamatia purulenta a pielii;
-inflamatie in urma aplicarii in interiorul articulatiei si alte tulburari la nivelul articulatiilor.
Administrarea pe termen lung a medicamentelor de tip cortizon poate suprima cresterea la copii.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta
acestui medicament.

5. Cum se pastreaza DIPROPHOS suspensie
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine DIPROPHOS suspensie
Substantele active sunt dipropionat de betametazona (echivalent cu betametazona 5 mg) si fosfat sodic de betametazona (echivalent cu betametazona 2 mg).
Celelalte componente sunt: hidrogenofosfat disodic dihidrat, edetat disodic, clorura de sodiu, polisorbat 80, alcool benzilic, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, carboximetilceluloza sodica, polietilenglicol 3350, acid clorhidric si apa pentru preparate injectabile.

Cum arata DIPROPHOS suspensie si continutul ambalajului
DIPROPHOS suspensie este o suspensie injectabila apoasa, sterila.
DIPROPHOS suspensie este disponibil in:
Cutie cu 5 fiole a 1 ml suspensie injectabila.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
MERCK SHARP & DOHME ROMANIA S.R.L.
Bucharest Business Park, Sos. Bucuresti-Ploiesti Nr. 1A,
Cladirea C1, Etaj 3, Sector 1,
Bucuresti, Romania
Fabricantul
Schering-Plough Labo N.V., Belgia
Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata.
Acest prospect a fost revizuit in iunie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Pentru ingrasare
Bună seara!Sufăr de poliartrita reumatoida și am slăbit enorm ,mai am 40 de kg ...
Interactiuni medicamente
Buna ziua Am primit diagnosticul de periartrita solduri lateral. In prezent iau urmatoarele medicam ...
Afectiuni urinare si ginecologice
Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti ce produse imi recomandati pentru urmatoarele p ...
↳ Buna ziua! Va recomand urmatoarele: 1. Polygemma Cai Urinare,pentru retentia urinara, cate 2 ml de 2 ori pe zi, dimineata si seara, cu 20 de minute ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pot administra Alflutop?
Buna ziua. Am diagnostic de artrita psoriazica si sunt sub tratament de Methotrexat 10mg/saptamana. ...
↳ Buna ziua! Alflutop se administreaza cu prudenta in bolile autoimune, doar la indicatia medicului si sub stricta supraveghere medicala, ori artrita p ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Gonartroza Osteoartrita Genunchi Drept
Buna ziua! Am 48 de ani și am fost diagnosticat cu gonartroza incipienta genunchi drept ș ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...