Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Dilatan 20 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Dilatan 20 mg comprimate filmate

Prospect - Dilatan 20 mg comprimate filmate


NU comercializăm Dilatan 20 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Dilatan 20 mg comprimate filmate    DCI: TRIMETAZIDINUM


Acest medicament este destinat utilizarii la adulti, in asociere cu alte medicamente pentru tratamentul anginei pectorale (durere in piept cauzata de boala coronariana).
Dilatan 20 mg comprimate filmate
Diclorhidrat de trimetazidina

Acest medicament face obiectul unei monitorizari suplimentare. Acest lucru va permite identificarea rapida de noi informatii referitoare la siguranta. Puteti sa fiti de ajutor raportand orice reactii adverse pe care le puteti avea. Vezi ultima parte de la pct. 4 pentru modul de raportare a reactiilor adverse.
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Dilatan si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Dilatan
3. Cum sa utilizati Dilatan
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Dilatan
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Dilatan si pentru ce se utilizeaza
Acest medicament este destinat utilizarii la adulti, in asociere cu alte medicamente pentru tratamentul anginei pectorale (durere in piept cauzata de boala coronariana).

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Dilatan
Nu utilizati Dilatan
- daca sunteti alergic la trimetazidina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6)
- daca aveti boala Parkinson: boala a creierului care afecteaza miscarile (tremuraturi, pozitie rigida, miscari incetinite si mers tarsait si dezechilibrat)
- daca aveti probleme severe ale rinichilor.

Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Dilatan, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament nu constituie un tratament curativ pentru crizele de angina pectorala si nici nu este indicat ca tratament initial pentru angina instabila sau infarctul miocardic acut.
In cazul crizelor de angina pectorala, adresati-va medicului dumneavoastra. Poate fi necesara efectuarea unor teste, iar tratamentul dumneavoastra poate fi modificat.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti vreo nelamurire.
Acest medicament poate provoca sau inrautati simptome cum sunt: tremuraturi, pozitie rigida, miscari incetinite, mers tarsait si dezechilibrat, in special la pacientii varstnici; aceste simptome trebuie investigate si raportate medicului dumneavoastra, care poate sa reevalueze tratamentul.

Copii si adolescenti
Dilatan nu este recomandat copiilor si adolescentilor cu varsta sub 18 ani.
Dilatan impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Pana in prezent, nu au fost raportate interactiuni cu alte medicamente.

Dilatan impreuna cu alimente si bauturi
Vezi pct. 3 Cum sa utilizati Dilatan.
Sarcina si alaptarea
Este de preferat sa nu utilizati acest medicament in timpul sarcinii. Daca descoperiti ca sunteti gravida in timp ce utilizati acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, deoarece numai acesta poate aprecia necesitatea continuarii tratamentului.
In absenta datelor privind eliminarea medicamentului in lapte, nu este recomandata alaptarea in timpul tratamentului.
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Acest medicament va poate face sa va simtiti ametit si somnolent, ceea ce va poate afecta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. Cum sa utilizati Dilatan
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata de Dilatan 20 mg este un comprimat de trei ori pe zi, in timpul meselor.
Daca aveti probleme cu rinichii sau daca aveti varsta peste 75 de ani, medicul dumneavoastra va poate modifica doza recomandata.

Daca utilizati mai mult Dilatan decat trebuie
Daca ati utilizat in mod accidental mai multe comprimate din Dilatan decat vi s-a recomandat, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca uitati sa utilizati Dilatan
Luati doza urmatoare conform schemei obisnuite.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Dilatan
Adresati-va mai intai medicului dumneavoastra.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)
Ameteli, durere de cap, dureri abdominale, diaree, indigestie, greata, varsaturi, eruptii trecatoare pe piele, mancarimi, urticarie si senzatie de slabiciune.
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane)
Batai rapide sau neregulate ale inimii (numite si palpitatii), batai suplimentare ale inimii, batai accelerate ale inimii, scadere brusca a tensiunii arteriale la ridicarea in picioare care poate produce ameteli, senzatie de confuzie sau lesin, stare generala de rau, ameteli, caderi, inrosire trecatoare la nivelul fetei si gatului.
Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile)
Simptome extrapiramidale (miscari neobisnuite, inclusiv tremuraturi si scuturare a mainilor si degetelor, miscari de rasucire a corpului, mers tarsait, intepenire a mainilor si picioarelor), de obicei reversibile dupa intreruperea tratamentului.
Tulburari ale somnului (dificultati de adormire, somnolenta), constipatie, eruptii generalizate grave pe piele (pielea devine rosie si apar vezicule), umflare a fetei, buzelor, gurii, limbii sau gatului care poate provoca dificultati la inghitire sau la respiratie.
Scadere severa a numarului de celule albe din sange, care face mai posibile infectiile, reducere a trombocitelor din sange, fapt care determina cresterea riscului de sangerare sau invinetire.
O boala a ficatului (greata, varsaturi, pierdere a poftei de mancare, senzatie generala de rau, febra, mancarimi, ingalbenire a pielii si a albului ochilor, materii fecale deschise la culoare, urina inchisa la culoare).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare la Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale.
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1
Bucuresti 011478 – RO
Tel:+4 0757 117 259
Fax:+4 0213 163 497
e-mail: [email protected].
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Dilatan
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Dilatan
Substanta activa este diclorhidratul de trimetazidina. Un comprimat filmat contine diclorhidrat de trimetazidina 20 mg
Celelalte componente sunt: - nucleu: manitol (E 421), celuloza microcristalina (PH 102), amidon de porumb, povidona (K30), dioxid de siliciu coloidal anhidru, acid stearic, stearat de magneziu; film: Opadry II HP 85F24190 pink [alcool polivinilic partial hidrolizat, dioxid de titan (E 171), macrogol, talc, Ponceau 4R (E 124), galben amurg FCF (E 110), galben de chinolina (E 104)]

Cum arata Dilatan si continutul ambalajului
Dilatan se prezinta sub forma de comprimate filmate. Este disponibil in cutii cu 3 blistere din folie PVCPVDC/Al a cate 10 comprimate filmate

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Terapia SA
Str. Fabricii nr. 124, Cluj-Napoca, Romania
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata.
Acest prospect a fost revizuit in Mai 2014.
Alte surse de informatii Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Solicitare opinie
Cât de eficientă este utilizarea fără prescriptie medicală Neuromion pt femeie 7 ...
candida bucala?
Buna ziua! Pt. o angina virala in gat, medicul ORL-ist mi-a prescris o solutie ce continea tetracicl ...
Alternative la Magnerot
Buna ziua, mi s-a recomandat magnerot, dar nu pot lua din cauza ca eu nu pot inghiti pastile. Magnez ...
↳ Buna ziua! Magnerot contine o sare de magneziu numita orotat de magneziu si este indicat in prevenirea unor evenimente cardiace (infarct miocardic, n ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Durere in zona inimii sub sanul stang
Buna ziua!de vreo 4-5 ani am durere in zona inimii sub sanul stang,si de vreo 3luni mi sa accentuat ...
↳ Buna ziua! Descrierea dumneavoastra pare aunor crize de angina pectorala, dar daca doi medici au infirmati problemele cardiace, va recomand sa action ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Anginarea influenteaza imunitatea?
Buna ziua, sufar de: Lupus eritematos sistemic, transplant renal, hipercolesterolemie, hipertensiune ...
↳ Buna ziua! Nu se cunosc interactiunu ale acestei plante cu medicatia de sinteza, la fel cum nu s-au demonstrat efecte asupra sistemului imunitar. At ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...