Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Dilatan 20 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Dilatan 20 mg comprimate filmate

Prospect - Dilatan 20 mg comprimate filmate


NU comercializăm Dilatan 20 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


    Denumirea comercială: Dilatan 20 mg comprimate filmate    DCI: TRIMETAZIDINUM


Acest medicament este destinat utilizarii la adulti, in asociere cu alte medicamente pentru tratamentul anginei pectorale (durere in piept cauzata de boala coronariana).
Dilatan 20 mg comprimate filmate
Diclorhidrat de trimetazidina

Acest medicament face obiectul unei monitorizari suplimentare. Acest lucru va permite identificarea rapida de noi informatii referitoare la siguranta. Puteti sa fiti de ajutor raportand orice reactii adverse pe care le puteti avea. Vezi ultima parte de la pct. 4 pentru modul de raportare a reactiilor adverse.
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Dilatan si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Dilatan
3. Cum sa utilizati Dilatan
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Dilatan
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Dilatan si pentru ce se utilizeaza
Acest medicament este destinat utilizarii la adulti, in asociere cu alte medicamente pentru tratamentul anginei pectorale (durere in piept cauzata de boala coronariana).

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Dilatan
Nu utilizati Dilatan
- daca sunteti alergic la trimetazidina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6)
- daca aveti boala Parkinson: boala a creierului care afecteaza miscarile (tremuraturi, pozitie rigida, miscari incetinite si mers tarsait si dezechilibrat)
- daca aveti probleme severe ale rinichilor.

Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Dilatan, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament nu constituie un tratament curativ pentru crizele de angina pectorala si nici nu este indicat ca tratament initial pentru angina instabila sau infarctul miocardic acut.
In cazul crizelor de angina pectorala, adresati-va medicului dumneavoastra. Poate fi necesara efectuarea unor teste, iar tratamentul dumneavoastra poate fi modificat.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti vreo nelamurire.
Acest medicament poate provoca sau inrautati simptome cum sunt: tremuraturi, pozitie rigida, miscari incetinite, mers tarsait si dezechilibrat, in special la pacientii varstnici; aceste simptome trebuie investigate si raportate medicului dumneavoastra, care poate sa reevalueze tratamentul.

Copii si adolescenti
Dilatan nu este recomandat copiilor si adolescentilor cu varsta sub 18 ani.
Dilatan impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Pana in prezent, nu au fost raportate interactiuni cu alte medicamente.

Dilatan impreuna cu alimente si bauturi
Vezi pct. 3 Cum sa utilizati Dilatan.
Sarcina si alaptarea
Este de preferat sa nu utilizati acest medicament in timpul sarcinii. Daca descoperiti ca sunteti gravida in timp ce utilizati acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, deoarece numai acesta poate aprecia necesitatea continuarii tratamentului.
In absenta datelor privind eliminarea medicamentului in lapte, nu este recomandata alaptarea in timpul tratamentului.
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Acest medicament va poate face sa va simtiti ametit si somnolent, ceea ce va poate afecta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. Cum sa utilizati Dilatan
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata de Dilatan 20 mg este un comprimat de trei ori pe zi, in timpul meselor.
Daca aveti probleme cu rinichii sau daca aveti varsta peste 75 de ani, medicul dumneavoastra va poate modifica doza recomandata.

Daca utilizati mai mult Dilatan decat trebuie
Daca ati utilizat in mod accidental mai multe comprimate din Dilatan decat vi s-a recomandat, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca uitati sa utilizati Dilatan
Luati doza urmatoare conform schemei obisnuite.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Dilatan
Adresati-va mai intai medicului dumneavoastra.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)
Ameteli, durere de cap, dureri abdominale, diaree, indigestie, greata, varsaturi, eruptii trecatoare pe piele, mancarimi, urticarie si senzatie de slabiciune.
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane)
Batai rapide sau neregulate ale inimii (numite si palpitatii), batai suplimentare ale inimii, batai accelerate ale inimii, scadere brusca a tensiunii arteriale la ridicarea in picioare care poate produce ameteli, senzatie de confuzie sau lesin, stare generala de rau, ameteli, caderi, inrosire trecatoare la nivelul fetei si gatului.
Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile)
Simptome extrapiramidale (miscari neobisnuite, inclusiv tremuraturi si scuturare a mainilor si degetelor, miscari de rasucire a corpului, mers tarsait, intepenire a mainilor si picioarelor), de obicei reversibile dupa intreruperea tratamentului.
Tulburari ale somnului (dificultati de adormire, somnolenta), constipatie, eruptii generalizate grave pe piele (pielea devine rosie si apar vezicule), umflare a fetei, buzelor, gurii, limbii sau gatului care poate provoca dificultati la inghitire sau la respiratie.
Scadere severa a numarului de celule albe din sange, care face mai posibile infectiile, reducere a trombocitelor din sange, fapt care determina cresterea riscului de sangerare sau invinetire.
O boala a ficatului (greata, varsaturi, pierdere a poftei de mancare, senzatie generala de rau, febra, mancarimi, ingalbenire a pielii si a albului ochilor, materii fecale deschise la culoare, urina inchisa la culoare).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare la Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale.
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1
Bucuresti 011478 – RO
Tel:+4 0757 117 259
Fax:+4 0213 163 497
e-mail: [email protected]
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Dilatan
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Dilatan
Substanta activa este diclorhidratul de trimetazidina. Un comprimat filmat contine diclorhidrat de trimetazidina 20 mg
Celelalte componente sunt: - nucleu: manitol (E 421), celuloza microcristalina (PH 102), amidon de porumb, povidona (K30), dioxid de siliciu coloidal anhidru, acid stearic, stearat de magneziu; film: Opadry II HP 85F24190 pink [alcool polivinilic partial hidrolizat, dioxid de titan (E 171), macrogol, talc, Ponceau 4R (E 124), galben amurg FCF (E 110), galben de chinolina (E 104)]

Cum arata Dilatan si continutul ambalajului
Dilatan se prezinta sub forma de comprimate filmate. Este disponibil in cutii cu 3 blistere din folie PVCPVDC/Al a cate 10 comprimate filmate

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Terapia SA
Str. Fabricii nr. 124, Cluj-Napoca, Romania
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata.
Acest prospect a fost revizuit in Mai 2014.
Alte surse de informatii Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Staphylococus aureus , amigdalita
Buna ziua. Am staphylococul auriu la amigdale de 2 ani,fac o dată pe an angina, dar deseori ...
Administrarea de ACC si Sinosun sirop la 6 ani
Buna seara! Fetița mea are 6 ani și i s a pus diagnosticul de angina acută A PRIMIT ...
↳ Buna ziua! Conform calculelor rezulta ca fetita dumneavoastra ia 350 mg de acetilcisteina intr-o zi (5 ml de sirop contin 50 de mg, avem deci 150 mg ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Maganghinar
Buna ziua. Va rog frumos sa-mi spuneti daca maganghinarul este bun in cazul nisipului sau al pietre ...
↳ Buna ziua! Mag-Anginar poate ajuta in cazul afectiunilor biliare si al pruritului pe fond hepatic, dar nu are efect in cazul litiazei renale. Cel ma ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Recomdandare pentru puls marit
In urma unui control medical am avut tensiunea 13/7 si pulsul 110.Mi s-a recomandat sa iau comprimat ...
↳ Buna ziua! Corlentor se recomanda de obicei pacientilor cu ritm cardiac normal, care sufera de angina pectorala sau insuficienta cardiaca cronica. Da ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Angina purulenta la 2 ani
Buna ziua copilul meu de la 2 ani face foarte des angina purulenta, aproape in fiecare luna si nu i ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa-i administrati un produs imunostimulator, de exemplu siropul Imunostim Junior, cate 5 ml dupa micul-dejun timp de 2 luni co ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
angina
Buna ziua, Am fost la medicul de la infectioase si mi s-a diagnosticat o angina eritematoasa. Mi s ...
↳ Buna ziua! Mergeti din nou la medic, cred ca v-ar folosi niste picaturi si medicatie antiinflamatoare (doze minime, avand hepatita). Va recomand sa m ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.Programare consultatie online avocat

Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Hipomenoree
Hipomenoree

Buna ziua! Am 29 ani. După multe vizite la doctori, mi s-a zis că a ... Buna ziua! Va recomand ca dupa ce terminati administrarea Sanofem A s ...Sfatul farmcistului Detalii tantum rosa
Detalii tantum rosa

Dacă fac tratamentul tantum rosa pot avea contact sexual? ... Buna ziua! Da, puteti aveacontact sexual, dar de preferinta cu prezer ...


Sfatul farmcistului Cojite in par !
Cojite in par !

Ce as putea folosi pentru cojile de pe scalp ?! Am fost la dermatolog ... Buna ziua! Va recomand sa folositi samponul dermatologic Psoriane Int ...


Sfatul farmcistului Complexul de vitamina B si sarcina
Complexul de vitamina B si sarcina

Buna ziua, primesc complexul de vitamine B deja o luna, ciclul menstru ... Buna ziua! Este posibil sa aveti o dereglare hormonala care s-a supra ...


Sfatul farmcistului cancer san
cancer san

Buna ziua! Este indicat acest produs in cancerul de san cu estrogen po ... Buna ziua! Da, Biobran 1000 este indicat si in cazul acesta. Se vor a ...