Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Desinobon 4 mg/5 ml

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Desinobon 4 mg/5 ml

Prospect - Desinobon 4 mg/5 ml


NU comercializăm Desinobon 4 mg/5 ml!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Desinobon 4 mg/5 ml    DCI: ACIDUM ZOLEDRONICUM


Substanta activa din Desinobon este acidul zoledronic, care face parte dintr-un grup de substante denumite bifosfonati. Acidul zoledronic actioneaza prin fixarea sa la nivelul osului si prin scaderea vitezei modificarii osului.
Desinobon 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
Acid zoledronic

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a vi se administra acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Desinobon si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte de a vi se administra Desinobon
3. Cum vi se administreaza Desinobon
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Desinobon
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Desinobon si pentru ce se utilizeaza
Substanta activa din Desinobon este acidul zoledronic, care face parte dintr-un grup de substante denumite bifosfonati. Acidul zoledronic actioneaza prin fixarea sa la nivelul osului si prin scaderea vitezei modificarii osului. Desinobon se utilizeaza:
Pentru prevenirea complicatiilor osoase, de exemplu fracturi, la pacientii adulti cu metastaze osoase (extinderea cancerului de la locul primar la nivelul oaselor).
Pentru reducerea cantitatii de calciu din sange, la pacientii adulti la care aceasta este prea mare din cauza prezentei unei tumori. Tumorile pot accelera modificarile normale ale osului, astfel incat eliberarea calciului din os este crescuta. Aceasta afectiune este cunoscuta sub denumirea de hipercalcemie indusa de tumori (HIT).

2. Ce trebuie sa stiti inainte de a vi se administra Desinobon
Urmati cu atentie toate indicatiile pe care le primiti de la medicul dumneavoastra. Medicul dumneavoastra va va efectua analize de sange inainte ca dumneavoastra sa incepeti tratamentul cu Desinobon si va verifica raspunsul dumneavoastra la tratament, la intervale regulate.
Nu trebuie sa vi se administreze Desinobon:
daca alaptati
daca sunteti alergic (hipersensibil) la acidul zoledronic, la alti bifosfonati (grupul de substante caruia ii apartine Desinobon) sau la oricare dintre celelalte componente ale Desinobon (enumerate la punctul 6).

Atentionari si precautii
Inainte de a vi se administra Desinobon, spuneti medicului dumneavoastra, daca aveti sau ati avut probleme ale rinichilor.
- daca resimtiti sau ati resimtit o durere, o umflare sau amorteala a maxilarului sau o senzatie
de greutate la nivelul maxilarului sau clatinarea unui dinte.
- daca urmati un tratament stomatologic sau vi se va efectua o operatie dentara, spuneti dentistului dumneavoastra ca urmati tratament cu Desinobon.
La pacientii tratati cu acid zoledronic au fost raportate concentratii scazute de calciu in sange (hipocalcemie), care determina uneori crampe musculare, uscare a pielii, senzatie de arsura. Secundar hipocalcemiei severe, au fost raportate batai neregulate ale inimii (aritmii cardiace), convulsii, spasme
si contracturi musculare (tetanie). In unele cazuri, hipocalcemia poate avea potential letal. Daca oricare dintre acestea este valabil in cazul dumneavoastra, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Pacienti cu varsta de cel putin 65 ani
Desinobon poate fi administrat persoanelor cu varsta de 65 ani si peste. Nu exista nicio dovada care sa sugereze necesitatea oricaror precautii suplimentare.

Copii si adolescenti
Desinobon nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.

Desinobon impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Este foarte important sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati, de asemenea:
- aminoglicozide (un tip de medicamente utilizate pentru tratamentul infectiilor severe), deoarece utilizarea acestora in acelasi timp cu bifosfonati poate determina o concentratie prea mica a calciului in sange.
- talidomida (un medicament utilizat pentru tratamentul unui anumit tip de cancer al sangelui, cu manifestari la nivel osos) sau orice alte medicamente care pot fi nocive pentru rinichii dumneavoastra.
- orice alt medicament care contine acid zoledronic si care este utilizat pentru tratamentul osteoporozei si al altor afectiuni necanceroase ale sistemului osos, sau orice alti bifosfonati, deoarece efectele combinate ale acestor medicamente administrate concomitent cu Desinobon nu sunt cunoscute.
- medicamente antiangiogene (utilizate pentru tratamentul cancerului), deoarece administrarea concomitenta a acestora cu Desinobon a fost asociata cu un risc crescut de osteonecroza de maxilar (OM).

Sarcina si alaptarea
Nu trebuie sa vi se administreze Desinobon daca sunteti gravida. Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti sau credeti ca ati putea fi gravida.
Nu trebuie sa vi se administreze Desinobon daca alaptati.
Daca sunteti gravida sau alaptati, daca credeti ca sunteti gravida sau doriti sa ramaneti gravida, adresati-va medicului pentru recomandari inainte de a lua orice fel de medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Au fost raportate cazuri foarte rare de somnolenta in cazul utilizarii acidului zoledronic. De aceea, trebuie sa fiti atent cand conduceti vehicule, folositi utilaje sau efectuati alte activitati care va necesita intreaga atentie.
Desinobon contine citrat de sodiu dihidrat Acest medicament contine sodiu mai putin de 1 mmol (23 mg) per 5 ml concentrat, adica practic „nu contine sodiu”.

3. Cum vi se administreaza Desinobon
Desinobon trebuie administrat numai de profesionisti in domeniul sanatatii, instruiti pentru administrarea intravenoasa a bifosfonatilor, si anume in vena.
Medicul dumneavoastra va va recomanda sa beti suficienta apa inainte de fiecare administrare, pentru a evita deshidratarea.
Urmati cu atentie toate celelalte indicatii pe care le primiti de la medicul dumneavoastra,asistenta sau farmacist.

Ce cantitate de Desinobon se administreaza
Doza unica uzuala administrata este de 4 mg.
Daca aveti probleme ale rinichilor, medicul dumneavoastra va va administra o doza mai mica, in functie de gravitatea problemei rinichilor dumneavoastra.

Cat de des se administreaza Desinobon
Daca sunteti tratat pentru prevenirea complicatiilor osoase cauzate de metastaze osoase, vi se va administra o perfuzie cu Desinobon la interval de trei pana la patru saptamani.
Daca sunteti tratat pentru a reduce cantitatea de calciu din sangele dumneavoastra, vi se va administra, in mod normal, o perfuzie cu Desinobon.

Cum se administreaza Desinobon
Desinobon se administreaza prin injectie intravenoasa lenta (perfuzie in vena), pe o durata de cel putin 15 minute si trebuie administrat intravenos, singur, printr-o linie separata de perfuzare.
Pacientilor care au concentratii reduse de calciu in sange li se vor prescrie si doze suplimentare de calciu si vitamina D, care vor fi luate zilnic.

Daca vi se administreaza mai mult decat trebuie din Desinobon
Daca vi s-au administrat doze mai mari decat cele recomandate, trebuie sa fiti supravegheat cu atentie de catre medicul dumneavoastra. Acest lucru este necesar deoarece pot apare modificari ale valorilor concentratiilor plasmatice ale electrolitilor (de exemplu modificari ale valorilor concentratiilor calciului, fosforului si magneziului) si/sau modificari ale functiei rinichilor, inclusiv insuficienta renala severa. Daca valoarea concentratiei calciului scade prea mult, vi se oate administra calciu elementar in perfuzie intravenoasa.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Spuneti imediat medicului dumneavoastra despre oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave:
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)::
Insuficienta renala severa (va fi stabilita, in mod normal, de medicul dumneavoastra prin anumite analize specifice la sange).
Valori scazute ale concentratiei calciului in sange.
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane)::
Durere la nivelul gurii, dintilor si/sau maxilarului, umflaturi sau afte in interiorul gurii, amorteala sau senzatie de greutate la nivelul maxilarului sau pierderea unui dinte. Acestea pot fi semne ale deteriorarii oaselor de la nivelul maxilarului (osteonecroza). Spuneti imediat medicului dumneavoastra si dentistului daca prezentati astfel de simptome.
La pacientele carora li s-a administrat acid zoledronic pentru osteoporoza postmenopauzala au fost observate batai neregulate ale inimii (fibrilatie atriala). In prezent, nu este clar daca acidul zoledronic determina aceste batai neregulate ale inimii, dar trebuie sa va adresati medicului
dumneavoastra daca prezentati aceste simptome dupa ce vi s-a administrat acid zoledronic.
Reactie alergica severa: dificultati la respiratie, umflare, mai ales la nivelul fetei si gatului.
Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane):
ca urmare a concentratiilor scazute de calciu: batai neregulate ale inimii (aritmie cardiaca;
secundara hipocalcemiei), convulsii, amorteala si tetanie (secundare hipocalcemiei).
Anuntati-l pe medicul dumneavoastra, cat mai curand posibil, in cazul aparitiei oricareia dintre urmatoarele reactii adverse:
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)::
Concentratii mici de fosfat in sange.
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)::
Durere de cap si sindrom pseudogripal, constand in febra, oboseala, slabiciune, somnolenta, frisoane si dureri de oase, articulatii si/sau musculare. In majoritatea cazurilor, nu este necesar tratament specific, iar simptomele dispar in scurt timp (cateva ore sau zile).
Reactii gastro-intestinale de tip greata si varsaturi, precum si lipsa poftei de mancare.
Conjunctivita.
Numar redus de celule rosii in sange (anemie).
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane)::
Reactii de hipersensibilitate.
Tensiune arteriala mica (hipotensiune arteriala).
Durere toracica.
Reactii pe piele (inrosire si edem) la locul de administrare a perfuziei, eruptii trecatoare pe piele, mancarimi.
Tensiune arteriala mare (hipertensiune arteriala), senzatie de lipsa de aer, ameteli, tulburari ale somnului, furnicaturi sau amorteli la nivelul mainilor si picioarelor, diaree.
Numar redus de celule albe si plachete in sange.
Concentratii mici de magneziu si potasiu in sange. Medicul dumneavoastra va va monitoriza si va lua orice masuri necesare.
Somnolenta.
Lacrimare a ochilor, sensibilitate la lumina.
Senzatie brusca de frig, insotita de lesin, schiopatare sau cadere.
Dificultate la respiratie, insotita de respiratie suieratoare sau tuse.
Urticarie.
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):Batai lente ale inimii.
Confuzie.
Rareori poate sa apara fractura neobisnuita la nivelul femurului, in special la pacientele care urmeaza un tratament pe termen lung pentru osteoporoza. Adresati-va medicului dumneavoastra
daca prezentati durere, slabiciune sau disconfort la nivelul coapsei, soldului sau la nivel inghinal, deoarece acest lucru poate fi un semn precoce al unei posibile fracturi de femur.
Boala pulmonara interstitiala (inflamatie a tesutului din jurul sacilor care contin aer de la nivelul plamanilor).
Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane):
Lesin din cauza tensiunii arteriale mici.
Durere severa de oase, articulatii si/sau muschi, ocazional invalidanta.
Inrosire si/sau umflare a ochilor, insotite de durere.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. Cum se pastreaza Desinobon
Medicul dumneavoastra, asistenta sau farmacistul stiu cum se pastreaza adecvat Desinobon (vezi punctul 6).

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Desinobon
Substanta activa este acidul zoledronic. Un flacon contine acid zoledronic 4 mg, echivalent cu acid zoledronic monohidrat 4,264 mg.
Celelalte componente sunt: manitol (E421), citrat de sodiu dihidrat (E331), apa pentru preparate injectabile.

Cum arata Desinobon si continutul ambalajului
Desinobon 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila este o solutie perfuzabila limpede, incolora, fara particule vizibile.
Desinobon 4 mg/5 ml este disponibil sub forma de concentrat lichid, intr-un flacon. Un flacon contine acid zoledronic 4 mg.
Fiecare cutie contine flaconul cu concentrat pentru solutie perfuzabila.
Desinobon este disponibil in cutii care contin 1, 4 sau 10 flacoane.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Alvogen IPCo S.ar.l
5, Rue Heienhaff, L-1736 Senningerberg
Luxemburg
Fabricantul
Agila Specialties Polska Sp. Z o.o.
10 Daniszewska Str., 03-230 Varsovia
Polonia
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Olanda DESINOBON 4 mg/5 ml, Concentraat voor oplossing voor infusie
Bulgaria DESINOBON 4 mg/5 ml
Ungaria DESINOBON 4 mg/5 ml Koncentratum oldatos infuziohoz
Polonia DESINOBON
Romania DESINOBON 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
Acest prospect a fost aprobat in Octombrie 2013

Urmatoarele informatii sunt destinate numai profesionistilor din domeniul sanatatii:
Cum se prepara si se administreaza Desinobon
Pentru a prepara o solutie perfuzabila continand acid zoledronic 4 mg, diluati Desinobon 4 mg/5ml concentrat pentru solutie perfuzabila (5,0 ml) cu 100 ml solutie perfuzabila care nu contine calciu sau alti cationi bivalenti. Daca este necesara o doza mai mica de Desinobon, extrageti mai intai volumul necesar, conform indicatiilor de mai jos si apoi diluati-l cu 100 ml solutie
perfuzabila. Pentru a evita potentialele incompatibilitati, solutia perfuzabila utilizata pentru diluare trebuie sa fie clorura de sodiu 0,9% m/v sau solutie de glucoza 5% m/v.
Nu amestecati Desinobon 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila cu solutii perfuzabile care contin calciu sau alti cationi bivalenti, cum este solutia Ringer lactat.
Instructiuni pentru prepararea dozelor reduse de Desinobon:
Extrageti volumul corespunzator din concentratul pentru solutie perfuzabila , dupa cum urmeaza:
- 4,4 ml pentru o doza de 3,5 mg
- 4,1 ml pentru o doza de 3,3 mg
- 3,8 ml pentru o doza de 3,0 mg
- Numai pentru utilizare unica. Orice solutie neutilizata trebuie eliminata. Trebuie utilizata numai solutia limpede, care nu prezinta particule si modificari de culoare. Trebuie respectate tehnicile
aseptice in timpul pregatirii perfuziei.

Perioada de valabilitate dupa diluare: Din punct de vedere microbiologic, solutia perfuzabila trebuie utilizata imediat dupa diluare. Daca nu este utilizata imediat, timpii si conditiile de pastrare anterior utilizarii sunt responsabilitatea utilizatorului, iar solutia trebuie pastrata nu mai
mult de 24 de ore, la 2°C - 8°C si la 25°C. Daca este refrigerata , solutia trebuie adusa apoi la temperatura camerei, anterior administrarii.
Solutia continand acid zoledronic se administreaza intr-o singura perfuzie intravenoasa cu durata de 15 minute, printr-o linie separata de perfuzare. Starea de hidratare a pacientilor trebuie evaluata inainte de si dupa administrarea Desinobon, pentru a se asigura ca sunt hidratati adecvat.
Studiile efectuate cu cateva tipuri de linii de perfuzare din plastic, polietilena si propilena nu au evidentiat incompatibilitati cu acidul zoledronic.
Deoarece nu exista date disponibile privind compatibilitatea dintre Desinobon si alte substante administrate intravenos, Desinobon nu trebuie amestecat cu alte medicamente/substante si trebuie administrat intotdeauna printr-o linie separata de perfuzare.

Cum se pastreaza Desinobon
A nu se lasa Desinobon la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Desinobon dupa data de expirare inscrisa pe flacon sau cutie, dupa EXP.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Solutia perfuzabila diluata trebuie utilizata imediat, pentru a se evita contaminarea microbiana.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Tratamentcu Alpha D3 pentru osteoporoza
Fac tratament cu alpha d3 de 2 ani. cat timp pot face acest tratament? ...
↳ Buna ziua! Nu exista o durata standard pentru tratament. Pentru a se evita supradozarea medicamentului se recomanda efectuarea de analize (calcemia s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Reactii adverse
Tratamentul de două tablete pe zi de Detrical 2000 IU, poate genera umflarea genunchilor & ...
↳ Buna ziua! Supradozarea vitaminei D produce hipercalcemie, manifestata prin greturi, varsaturi, pierderea apetitului, aritmii, formarea de calculi re ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa ACIDUM ZOLEDRONICUM?
Alte medicamnete care au ACIDUM ZOLEDRONICUM:
- Zyolix 4 mg-5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
- Zerlinda 4 mg-100 ml solutie perfuzabila
- Osporil 4 mg/5 ml concentrat pentru solutie perfuzabila
- Aclasta

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...