Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Contrahist 0,5 mg/ml solutie orala

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Contrahist 0,5 mg/ml solutie orala

Prospect - Contrahist 0,5 mg/ml solutie orala


NU comercializăm Contrahist 0,5 mg/ml solutie orala!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Contrahist 0,5 mg/ml solutie orala    DCI: LEVOCETIRIZINUM


Contrahistul este un medicament antialergic (antihistaminic pentru uz sistemic).

Contrahist 0,5 mg/ml solutie orala
Diclorhidrat de levocetirizina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie nevoie sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Contrahist si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Contrahist
3. Cum sa utilizati Contrahist
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Contrahist
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE CONTRAHIST SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Diclorhidratul de levocetirizina este substanta activa a medicamentului Contrahist. Contrahistul este un medicament antialergic (antihistaminic pentru uz sistemic).
Este utilizat pentru tratamentul semnelor de boala (simptomelor) asociate cu:
rinita alergica (inclusiv cu rinita alergica persistenta);
eruptie urticariana cronica de origine necunoscuta (urticarie idiopatica cronica).

2. INAINTE SA UTILIZATI CONTRAHIST
Nu utilizati Contrahist
daca sunteti alergic (hipersensibil) la diclorhidratul de levocetirizina sau la antihistamine sau la orice alte oricare dintre celelate component ale Contrahist (vezi „Ce contine Contrahist”)
daca suferiti de insuficienta renala severa (insuficienta renala severa cu clearance-ul creatininei sub 10 ml/min).

Aveti grija deosebita cand luati Contrahist
Administrarea medicamentului Contrahist nu este recomandata la sugari si copiii cu varsta sub 2 ani avand in vedere lipsa de date in aceasta populatie.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Utilizarea Contrahist cu alimente si bauturi
Trebuie sa aveti grija daca ati luat Contrahist concomitent cu alcool etilic.
La pacienti sensibili, administrarea concomitenta de cetirizina sau levocetirizina si alcool etilic, sau a altor medicamente ce deprima sistemul nervos central pot avea efecte asupra sistemului nervos central, desi s-a aratat ca forma racemica a cetirizinei nu potenteaza efectul alcoolului etilic.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida, intentionati sa ramaneti gravida sau alaptati.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Unii pacienti tratati cu Contrahist pot prezenta somnolenta, oboseala si epuizare. Daca intentionati sa conduceti vehicule, sa desfasurati activitati potential periculoase sau sa folositi utilaje, trebuie sa asteptati si sa observati raspunsul dumneavoastra la tratamentul medicamentos. Totusi, testele speciale nu au dovedit ca levocetirizina, in dozele recomandate, afecteaza vigilenta, reactivitatea sau capacitatea de a conduce vehicule.

Informatii importante privind unele componente ale Contrahist
Acest medicament contine maltitol. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA UTILIZATI CONTRAHIST
Luati intotdeauna Contrahist exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza uzuala este urmatoarea:
Adulti si copii cu varsta de 6 ani si peste: 10 ml solutie o data pe zi
Copii cu varsta intre 2 si 6 ani: 2,5 ml solutie de doua ori pe zi.
Avand in vedere lipsa de date in aceasta populatie, nu este recomandata administrarea levocetirizinei la sugari si copiii cu varsta sub 2 ani.
La pacientii care prezinta insuficienta renala se poate prescrie o doza mai redusa conform cu severitatea afectiunii renale, iar la copii doza va fi aleasa in functie de greutatea corporala; doza va fi determinata de catre medicul dumneavoastra.
Nu se recomanda utilizarea Contrahist la pacientii cu insuficienta renala severa.
Pacientii care prezinta numai insuficienta hepatica trebuie sa ia doza uzuala.
La pacientii cu insuficienta hepatica si insuficienta renala se poate prescrie o doza mai redusa conform cu severitatea afectiunii renale, iar la copii doza va fi aleasa in functie de greutatea corporala; doza va fi determinata de catre medicul dumneavoastra.
La pacientii varstnici, cu functie renala normala nu este nevoie de ajustarea dozei .

Cum si cand trebuie sa luati Contrahist?
Numai pentru administrare orala.
Ambalajul este prevazut cu o seringa dozatoare (vezi desenul pentru a afla cum se utilizeaza). Solutia poate fi administrata sub forma nediluata sau diluata intr-un pahar cu apa.
Contrahist poate fi administrat cu sau fara alimente.
Recomandari pentru utilizarea seringii dozatoare
Introduceti seringa dozatoare in flacon si retrageti pistonul pana la marcajul de pe pipeta de dozare ce corespunde dozei in mililitri (ml) prescrise de catre medicul dumneavoastra. Cand medicamentul este administrat la copiii cu varsta de pana la 6 ani, doza zilnica de 5 ml se masoara prin umplerea dispozitivului cu 2,5 ml solutie de doua ori pe zi (va rugam sa va orientati dupa gradatia seringii).
Scoateti seringa dozatoare din flacon si goliti continutul acesteia intr-o lingura sau intr-un pahar cu apa prin impingerea pistonului in jos. Medicamentul trebuie administrat pe cale orala imediat dupa diluare.
Dupa fiecare utilizare, seringa trebuie spalata cu apa.

Cat timp trebuie sa continuati tratamentul cu Contrahist?
Durata tratamentului depinde de tipul, durata si evolutia bolii si este determinata de medicul dumneavoastra.

Daca luati mai mult decat trebuie din Contrahist
Daca luati mai mult decat trebuie din Contrahist, la adulti poate sa apara somnolenta. Copiii pot fi la inceput hiperexcitati si nelinistiti, iar apoi somnolenti.
Daca credeti ca ati supradozat Contrahist, contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra pentru ca acesta sa evalueze ce tratament necesitati.

Daca uitati sa luati Contrahist
Daca uitati sa luati Contrahist, sau daca luati o doza mai redusa decat cea prescrisa de medicul dumneavoastra, nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Continuati sa luati medicamentul cu doza urmatoare la ora obisnuita.

Daca incetati sa luati Contrahist
Daca intrerupeti tratamentul cu Contrahist mai devreme decat ar trebui, aceasta nu va produce nicio reactie adversa in sensul ca simptomele bolii vor reaparea in mod progresiv cu o severitate nu mai mare decat cea care a aparut inainte de a incepe tratamentul cu Contrahist.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Contrahist poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Dintre reactiile adverse frecvente (care apar la mai putin de 1 pacient din 10 pacienti tratati dar la mai mult de 1 pacient din 100), au fost raportate in preponderenta reactiile adverse usoare pana la cele moderate cum ar fi uscaciunea gurii, durerile de cap, oboseala si somnolenta.
Dintre reactiile adverse mai putin frecvente (care apar la mai putin de 1 pacient din 100 de pacienti tratati dar la mai mult de 1 pacient din 1000) au fost observate: epuizarea si durerile abdominale.
Au fost raportate si celelalte reactii adverse, cum ar fi: palpitatiile, convulsiile, tulburarile vizuale, edemul, pruritul (mancarimea), eruptia cutanata tranzitorie, urticaria (umflatura, roseata si mancarimea pielii), eruptiile, scurtarea respiratiei, cresterea in greutate, durerile musculare, comportamentul agresiv sau agitat, halucinatiile, depresia, hepatita, rezultatele anormale ale analizelor functiei hepatice, voma si greata.

La primele semne ale unei reactii de hipersensibilitate, incetati sa luati Contrahist si contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra. Simptomele reactiei de hipersensibilitate pot sa includa: umflarea gurii, limbii, fetei si/sau a gatului, dificultati la inghitire sau dificultati de respiratie insotite de urticarie (angioedem), scadere brusca a tensiunii arteriale ducand la colaps sau soc, potential letale.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA CONTRAHIST
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A nu se utiliza Contrahist dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa Exp. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A nu se pastra la temperaturi peste 25°C. A se pastra flaconul bine inchis.
A se pastra in ambalajul original, pentru pentru a fi protejat de lumina.
A se utiliza in maxim 3 luni dupa prima deschidere a flaconului.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Contrahist
Substanta activa este diclorhidratul de levocetirizina. 1 ml solutie orala contine diclorhidrat de levocetirizina 0,5 mg.
Celelalte componente sunt maltitol lichid (E965), glicerol (E422), zaharina sodica, acetat de sodiu trihidrat, acid acetic glacial, benzoat de sodiu (E 211), aroma de capsuni: [substante aromatizante, substante aromatizante naturale, propilenglicol (E1520)], apa purificata.

Cum arata Contrahist si continutul ambalajului
Solutie limpede, incoloraa, cu aroma puternica de capsuni, disponibila in flacon a 200 ml.
Flaconul se livreaza in cutia de carton care contine deasemenea o seringa dozatoare si un prospect informativ pentru pacienti.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Adamed Sp. z o.o.
Pienkow 149
05-152 Czosnow
Polonia
Producator
Medana Pharma SA
10 Waadysaawa Sokietka Street, 98-200 Sieradz
Polonia
Acest produs medicamentos este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
{Polonia} {Contrahist }
{Republica Ceha} {Contrahist 0,5 mg/ml perorální roztok }
{Romania} {Contrahist 0,5 mg/ml solutie orala }
{Republica Slovaca} {Contrahist0,5 mg/ml perorálny roztok }
{Grecia} {Contrahist 0,5 mg}
Acest prospect a fost aprobat in Februarie 2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Nas cu mucus vâscos transparent
Bună, vă rog să-mi spuneți ce aș putea să i administrez băiatulu ...
Indicatii
Buna ziua! Este indicat produsul COACAZ NEGRU ȘI CALCIU, in caz de rinita alergica, nasuc infun ...
Mucus la nivelul gâtului și nasului
De ceva timp mă confrunt in fiecare dimineață cu un mucus ce se află la nivelul ...
↳ Buna ziua! Intr-o prima etapa puteti face inhalatii cu Ialoclean sau sa aplicati de 4-5 ori pe si spray-ul Marimer pentru sinuzita si rinita. Acestea ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
pt nssuc infundat
Buna ziua fetita mea de 2ani si 10 luni raceste nu chiar foarte des dar destul de rău cand race ...
↳ Buna ziua! Sinupret picaturi este indicat in acest caz, dar spray-ul Biorinil nu, doar cu indicatia expresa a medicului pediatru sau specialist ORL. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Rinita cronica
Bună ziua. Am o rinita cronica cu niște cornete nazale f inflamate,marite. Medicul mi a da ...
Rinita cronica și polipi
Bună ziua.Am un băiețel de 4 ani diagnosticat cu rinita cronica și polipi. Docto ...
↳ Buna ziua! Polygemma Sinusuri are indicatii pentru copii de minim 7 ani, cereti cel putin acceptul medicului pentru asociere si intrebati daca doza i ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa LEVOCETIRIZINUM?
Alte medicamnete care au LEVOCETIRIZINUM:
- Zenaro
- Levocetirizina Actavis 5 mg comprimate filmate
- Contrahist 5 mg
- Cetizal 5 mg
- Cezera 5 mg comprimate filmate
- XYZAL Comprimate filmate, 5 mg

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...