Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Capecitabina Zentiva comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Capecitabina Zentiva comprimate filmate

Prospect - Capecitabina Zentiva comprimate filmate


NU comercializăm Capecitabina Zentiva comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Capecitabina Zentiva comprimate filmate    DCI: Capecitabina


  Produs complementar recomandat


249.95lei
Vezi detalii

Capecitabina Zentiva apartine unui grup de medicamente numite “citostatice”, care opresc cresterea celulelor canceroase.
Disponibil in variantele:
Capecitabina Zentiva 150 mg comprimate filmate
Capecitabina Zentiva 500 mg comprimate filmate

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Capecitabina Zentiva si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Capecitabina Zentiva
3. Cum sa luati Capecitabina Zentiva
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Capecitabina Zentiva
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Capecitabina Zentiva si pentru ce se utilizeaza
Capecitabina Zentiva apartine unui grup de medicamente numite “citostatice”, care opresc cresterea celulelor canceroase. Capecitabina Zentiva contine capecitabina 150 mg, care nu este ea insasi un citostatic. Numai dupa ce este absorbita este transformata intr-un medicament anticanceros activ (mai mult in tesuturile tumorale decat in cele normale).

Capecitabina Zentiva apartine unui grup de medicamente numite “citostatice”, care opresc cresterea celulelor canceroase. Capecitabina Zentiva contine capecitabina 500 mg, care nu este ea insasi un citostatic. Numai dupa ce este absorbita este transformata intr-un medicament anticanceros activ (mai mult in tesuturile tumorale decat in cele normale).

Capecitabina Zentiva este prescris de catre medici pentru tratamentul cancerelor de colon, rectale, gastrice sau cancerelor de san.
In plus, Capecitabina Zentiva este prescris de catre medici si pentru prevenirea aparitiei cancerului de colon, dupa indepartarea completa a tumorii prin interventie chirurgicala.
Capecitabina Zentiva poate fi utilizat singur sau in asociere cu alte medicamente.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Capecitabina Zentiva
Nu luati Capecitabina Zentiva
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la capecitabina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). Trebuie sa va informati medicul daca stiti ca aveti alergie sau o reactie de hipersensibilitate la Capecitabina Zentiva.
- daca sunteti gravida sau alaptati,
- daca aveti boli ale sangelui,
- daca aveti boli ale ficatului sau boli ale rinichilor,
- daca aveti un deficit cunoscut al enzimei dihidropirimidin dehidrogenaza (DPD),
- sau daca sunteti tratat acum sau ati fost tratat in ultimele 4 saptamani cu brivudina, sorivudina sau clase similare de substante, ca parte a terapiei herpesului zoster (varicela sau zona zoster).

Atentionari si precautii
Inainte sa luati Capecitabina Zentiva, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca:
- aveti boli ale ficatului sau rinichilor
- aveti sau ati avut alte boli, cum sunt afectiuni ale inimii sau dureri in piept
- aveti afectiuni la nivelul creierului
- aveti dezechilibre ale calciului
- aveti diabet zaharat

Capecitabina Zentiva impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Acest lucru este foarte important, pentru ca administrarea mai multor medicamente in acelasi timp poate accentua sau slabi efectul medicamentelor. Trebuie sa fiti precaut, mai ales daca luati oricare dintre urmatoarele:
- medicamente pentru guta (alopurinol),
- medicamente care “subtiaza” sangele, numite anticoagulante (cumarina, warfarina),
- anumite medicamente antivirale (sorivudina si brivudina) sau
- medicamente pentru crize convulsive sau tremuraturi (fenitoina).

Capecitabina Zentiva impreuna cu alimente si bauturi
Capecitabina Zentiva trebuie luat in decurs de 30 de minute dupa mese.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu trebuie sa luati Capecitabina Zentiva daca sunteti sau credeti ca sunteti gravida. Nu trebuie sa alaptati daca luati Capecitabina Zentiva.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Capecitabina Zentiva va poate produce ameteli, greata sau oboseala. Ca urmare, Capecitabina Zentiva poate sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum sa luati Capecitabina Zentiva
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Comprimatele de Capecitabina Zentiva trebuie inghitite cu apa.
Medicul dumneavoastra va va prescrie doza si schema de tratament potrivite pentru dumneavoastra. Doza de Capecitabina Zentiva se calculeaza pe baza suprafetei corporale. Suprafata corporala este calculata in functie de greutate si inaltime. Doza uzuala de Capecitabina Zentiva este de 1250 mg/m2 de suprafata corporala, luata de doua ori pe zi (dimineata si seara). Se dau doua exemple: o persoana cu greutatea corporala de 64 kg si inaltimea de 1,64 m are o suprafata corporala de 1,7 m2 si trebuie sa ia 4 comprimate a 500 mg si 1 comprimat a 150 mg, de doua ori pe zi. O persoana cu greutatea corporala de 80 kg si inaltimea de 1,80 m are o suprafata corporala de 2,00 m2 si trebuie sa ia 5 comprimate a 500 mg, de doua ori pe zi.

Comprimatele de Capecitabina Zentiva se iau, in mod obisnuit, timp de 14 zile, urmate de o perioada de 7 zile de pauza (cand nu se ia nici un comprimat). Aceasta perioada de 21 zile reprezinta un ciclu de tratament.
Atunci cand se administreaza in asociere cu alte medicamente, doza uzuala pentru adulti poate fi mai mica de 1250 mg/m2 de suprafata corporala si este posibil sa fie necesar sa luati comprimatele la intervale diferite de timp (de exemplu, in fiecare zi, fara perioada de pauza).

Medicul dumneavoastra va va spune ce doza trebuie sa luati, cand si pentru cat timp.
Este posibil ca medicul sa doreasca ca dumneavoastra sa luati o combinatie de comprimate a 150 mg si 500 mg pentru fiecare doza.
- Luati comprimatele in combinatia prescrisa de catre medicul dumneavoastra pentru dozele de dimineata si seara
- Luati comprimatele intr-un interval de 30 de minute dupa sfarsitul mesei (mic dejun sau cina)
- Este foarte important sa luati toate medicamentele, conform prescriptiei medicului.

Daca luati mai mult Capecitabina Zentiva decat trebuie adresati-va medicului inainte de a lua doza urmatoare.

Daca uitati sa luati Capecitabina Zentiva
Nu luati doza omisa si nici nu dublati doza urmatoare. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Continuati tratamentul in mod obisnuit si adresati-va medicului dumneavoastra.

Daca incetati sa luati Capecitabina Zentiva
Nu exista reactii adverse provocate de intreruperea tratamentului cu Capecitabina Zentiva. In cazul in care utilizati anticoagulante cumarinice (de exemplu fenprocumona), la oprirea tratamentului cu Capecitabina Zentiva poate fi necesar ca medicul sa va ajusteze doza de anticoagulant.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Atunci cand Capecitabina Zentiva este utilizat singur, cele mai frecvente reactii adverse, care pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane, sunt:
- diaree, greata, varsaturi, stomatita (rani la nivelul gurii si gatului) si dureri abdominale
- reactii la nivelul pielii de –la maini si picioare (furnicaturi si amorteli, durere, umflare sau inrosire la nivelul palmelor sau talpilor), eruptii trecatoare pe piele, uscaciune a pielii sau mancarime
- oboseala
- pierdere a poftei de mancare (anorexie)

Aceste reactii adverse pot deveni severe; de aceea, este important ca intotdeauna sa-l informati imediat pe medicul dumneavoastra la aparitia oricarei reactii adverse. Medicul va poate indica sa reduceti doza si/sau sa intrerupeti temporar tratamentul cu Capecitabina Zentiva. Acest lucru va ajuta sa reduceti riscul ca aceste reactii sa continue sau sa devina severe.

INTRERUPETI imediat tratamentul cu Capecitabina Zentiva si informati-l pe medicul dumneavoastra daca apare unul dintre urmatoarele simptome:
- Diaree: daca aveti mai mult de 4 pe zi sau mai multe scaune decat in mod obisnuit sau diaree in timpul noptii
- Varsaturi: daca aveti varsaturi mai mult decat o data pe zi
- Greata: daca va pierdeti pofta de mancare si cantitatea de alimente pe care o mancati in fiecare zi este cu mult mai mica decat in mod obisnuit
- Stomatita: daca aveti dureri, inrosire, umflaturi sau rani la nivelul gurii
- Reactii la nivelul pielii de la maini si picioare: daca aveti dureri, umflaturi, inrosire a mainilor si/sau picioarelor.
- Febra sau infectii: daca aveti temperatura de 38şC sau mai mare sau alte semne ale unei infectii.
- Dureri in piept: daca apare durere localizata in mijlocul pieptului, in special daca apare la efort.

Daca sunt abordate din timp, aceste reactii adverse se pot ameliora in intensitate in decurs de 2-3 zile de la intreruperea tratamentului. Daca aceste reactii adverse se manifesta in continuare, informati-l imediat pe medicul dumneavoastra. Acesta va poate recomanda sa reincepeti tratamentul cu o doza mai mica.
Alte reactii adverse, frecvente dar, obisnuit, usoare care pot afecta pana la 1 din 10 persoane, sunt: scadere a numarului de celule albe sau rosii ale sangelui, eruptii trecatoare pe piele, pierdere a parului neimportanta cantitativ, oboseala, febra, slabiciune, somnolenta, dureri de cap, senzatie de amorteala sau furnicaturi, modificari ale gustului, ameteli, lipsa a somnului, umflare a picioarelor, constipatie, deshidratare, herpes, inflamatie (umflare) la nivelul nasului si gatului, infectii la nivelul pieptului, depresie, tulburari la nivelul ochilor, inflamatie a venelor (tromboflebita), dificultati la respiratie, sangerari la nivelul nasului, tuse, curgere a nasului, sangerari la nivelul intestinului, arsuri in capul pieptului, eliminare excesiva de gaze, uscaciune a gurii, modificari ale culorii pielii, tulburari ale unghiilor, durere la nivelul articulatiilor, pieptului sau spatelui si pierdere in greutate.

Daca sunteti ingrijorat din cauza acestor reactii adverse sau a oricaror alte reactii adverse neasteptate, informati-l pe medicul dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. Cum se pastreaza Capecitabina Zentiva
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A nu se pastra la temperaturi peste 30°C.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Orice medicament neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat in conformitate cu reglementarile locale privind medicamentele citotoxice.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Capecitabina Zentiva


Substanta activa este capecitabina. Fiecare comprimat filmat contine capecitabina 150 mg.


Substanta activa este capecitabina. Fiecare comprimat filmat contine capecitabina 500 mg.
Celelalte componente sunt: nucleu - croscarmeloza sodica, celuloza microcristalina, hipromeloza, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu. Film - hipromeloza, dioxid de titan (E171), talc, macrogol 400, oxid rosu de fer (E172), oxid galben de fer (E172)

Cum arata Capecitabina Zentiva si continutul ambalajului
Capecitabina Zentiva 150 mg comprimate filmate
Comprimate filmate ovale, de culoarea piersicii, nuanta deschisa, marcate cu „150” pe una dintre fete, cu dimensiuni de aproximativ 11,4 mm x 5,9 mm

Marimi de ambalaj
Cutia de Capecitabina Zentiva 150 mg comprimate filmate contine 60 comprimate filmate.
Capecitabina Zentiva 500 mg comprimate filmate
Comprimate filmate alungite, in forma de capsula, de culoarea piersicii, marcate cu „500” pe una dintre fete, cu dimensiuni de aproximativ 17,1 mm x 8,1 mm

Marimi de ambalaj
Cutia de Capecitabina Zentiva 500 mg comprimate filmate contine 120 comprimate filmate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Zentiva, k.s.
U kabelovny 130, Dolní M?cholupy, 102 37, Praga 10
Republica Ceha
Acest prospect a fost revizuit in Decembrie 2012.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cancer plamani
Buna ziua! Unchiu meu are cancer la plamani pot sa administreaz Timalin injectabil? Multumesc! ...
Indol 3 supreme
Poate fi înlocuit Letrazol cu Indol 4 supreme după operație de cancer la san? ...
Poate lua zeolit?
Mama mea are cancer mamar triplu negativ ,a făcut 8 ședințe de chimioterapie iar acum ...
↳ Buna ziua! In cazul mamaei dumneavoastra se poate administra atat Zeolit-ul, cat si Indole-3-Supreme, acesta din urma este special recomandat in canc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hpv
Buna ziua am si eu o problema de ceva timp de vreo 6 luni ma doare in zona vaginului gen intre la ...
↳ Buna ziua! In primul rand nu aveti simptome specifice de HPV, pentru diagnosticare acestuia este necesar un test Babes-Papanicolau care arata daca ex ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cancerul de vezica
Produsul Mumie poate fi utilizat in cancerul de vezica? ...
Carcinom ductal invaziv - rog tratament
Sufar de carcinom ductal invaziv- cancer mamar- pozitiv pentru receptori estrogenici si c-erbB2. N ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati cate o capsula de Indole - 3 - Supreme, un produs special formulat pentru afectiunile dependente de estrogeni. Puteti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Zeolit si letrozol
Buna ziua, Mama mea 56 ani cu metastaza osoasa de scalp dupa 7 ani, ia letrozol acum. Poate adminis ...
↳ Buna ziua! Daca mentineti un interval de minim 4 ore intre administrari, se poate face asocierea. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...