Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Albumina Umana Kedrion 200 g/l

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Albumina Umana Kedrion 200 g/l

Prospect - Albumina Umana Kedrion 200 g/l


NU comercializăm Albumina Umana Kedrion 200 g/l!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Albumina Umana Kedrion 200 g/l    DCI: albumina umana


  Produs complementar recomandat


199.95lei
Vezi detalii

Acest medicament se foloseste pentru refacerea si mentinerea volumului sangelui circulant la pacientii care au pierdut sange sau fluide dintr-un motiv sau altul, si la care este necesara administrarea unei substante coloidale (inlocuitor de plasma).
- solutie perfuzabila -

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Albumina Umana Kedrion si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa vi se administreze Albumina Umana Kedrion
3. Cum sa vi se administreze Albumina Umana Kedrion
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Albumina Umana Kedrion
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE ALBUMINA UMANA KEDRION SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Albumina Umana Kedrion este albumina umana din plasma umana (o importanta proteina din sangele uman) si care apartine grupului de medicamente denumite “substituenti de plasma si fractiuni proteice plasmatice”.

Acest medicament se foloseste pentru refacerea si mentinerea volumului sangelui circulant la pacientii care au pierdut sange sau fluide dintr-un motiv sau altul, si la care este necesara administrarea unei substante coloidale (inlocuitor de plasma).
Medicul va decide utilizarea albuminei in locul altor substante coloidale artificiale in functie de starea clinica a fiecarui pacient si pe baza recomandarilor oficiale.

2. INAINTE SA VI SE ADMINISTREZE ALBUMINA UMANA KEDRION
Nu utilizati Albumina Umana Kedrion
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la preparatele din abumina sau la oricare dintre celelalte componente ale Albumina Umana Kedrion.

Aveti grija deosebita cand vi se administreaza Albumina Umana Kedrion
Daca in trecut ati avut semne de alergie (hipersensibilitate) la preparatele de albumina, adresati-va imediat medicului sau asistentei medicale.
In caz de suspiciune de reactii alergice sau anafilactice este necesara intreruperea imediata a perfuziei. In caz de soc, trebuie administrat tratamentul medical standard pentru soc.

Albumina trebuie folosita cu precautie in afectiuni in care hipervolemia (cresterea anormala a volumului de sange circulant) si consecintele sale sau hemodilutia (diluarea sangelui) ar putea reprezenta un risc deosebit pentru pacient.

Trebuie sa-i spuneti medicului dumneavoastra daca suferiti de oricare dintre urmatoarele afectiuni:
- insuficienta cardiaca decompensata (deteriorarea performantei cardiace)
- hipertensiune arteriala (tensiune arteriala mare)
- varice esofagiene (dilatarea venelor la nivelul traheei)
- edem pulmonar (acumulare de lichid in plamani)
- diateza hemoragica (tendinta la sangerare anormala)
- anemie severa (reducerea numarului de celule rosii din sange si/sau a substantelor care transporta oxigen)
- anurie renala si anurie post-renala (reducerea cantitatii sau absenta formarii urinei).

In solutia de albumina umana (cum este Albumina Umana Kedrion) aceasta este mult mai concentrata decat in plasma, de aceea cand va este administrata albumina concentrata, medicul trebuie sa fie sigur ca sunteti hidratat corespunzator si trebuie sa va monitorizeze cu atentie pentru a prevenii supraincarcarea circulatorie si hiperhidratarea (aceasta este o problema a inimii si a circulatiei cu acumulare de lichide).
In plus solutiile de albumina umana cu o concentratie de 200-250 g/l cum este Albumina Umana Kedrion, au un continut de electroliti (saruri) relativ scazut, comparativ cu solutiile de albumina 40-50 g/l, de aceea medicul trebuie sa va monitorizeze statusul electrolitic (concentratia de saruri din sange) si trebuie urmate etapele adecvate pentru refacerea sau mentinerea balantei electrolitice (vezi pct. destinata medicilor si profesionistilor din domeniul sanatatii).
Solutiile de albumina nu se vor dilua cu apa pentru preparate injectabile, deoarece se poate produce hemoliza (distrugerea globulelor rosii) in recipiente.

Daca trebuie inlocuite volume mari, medicul trebuie sa verifice coagularea si hematocritul (fractiune de celule din sange). Medicul va lua masurile de precautie necesare pentru a asigura inlocuirea corespunzatoare a altor constituenti ai sangelui (factori de coagulare, electroliti, trombocite si eritrocite (globule rosii)).
Daca hematocritul scade sub 30%, medicul poate considera necesar sa se administreze masa eritrocitara pentru a mentine capacitatea sangelui dumneavoastra de transport al oxigenului.
Daca doza si viteza de perfuzare nu sunt adaptate la starea circulatorie a dumneavoastra, puteti prezenta simptome care indica o crestere a volumului de sange (hipervolemia). Daca observati una dintre urmatoarele manifestari, adresati-va imediat medicului, deoarece perfuzia trebuie oprita imediat: dureri de cap, dispnee (dificultate la respiratie), congestie a venelor jugulare (inflamarea venelor la nivelul gatului), cresterea tensiunii arteriale, presiune venoasa crescuta, edem pulmonar.

Siguranta virala
Cand medicamentele sunt preparate din sange sau plasma umana, sunt adoptate anumite masuri pentru a preveni transmiterea infectiilor la pacienti.
Acestea includ selectionarea atenta a donatorilor de sange si plasma, pentru a fi siguri ca sunt excluse acele persoane cu risc de a fi purtatorii unor boli infectioase, si testarea fiecarei donari si a rezervelor de plasma
pentru depistarea existentei virusurilor /infectiei. Fabricantii acestor produse includ de asemenea etape in prelucrarea sangelui sau plasmei care pot inactiva sau indeparta virusurile.
In ciuda acestor masuri, cand sunt administrate medicamente preparate din sange sau plasma umana, posibilitatea transmiterii infectiei nu poate fi exclusa in totalitate. Aceasta se aplica, de asemenea, virusurilor necunoscute, celor nou-aparute sau altor tipuri de infectii.
Nu s-au raportat infectii virale ca urmare a folosirii de albumina obtinuta prin procese stabilite conform specificatiilor Farmacopeei Europene.
Se recomanda insistent ca de fiecare data cand vi se administreaza o doza de Albumina Umana Kedrion, sa se noteze numele si numarul seriei medicamentului, pentru a se pastra o inregistrare a seriilor utilizate.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.
- Nu se cunosc interactiuni ale albuminei umane cu alte medicamente.
- Incompatibilitati: Albumina Umana Kedrion nu trebuie amestecat cu alte medicamente, cu sange integral sau cu concentrat eritrocitar (cu exceptia solutiilor recomandate in sectiunea destinata medicilor si profesionistilor din domeniul sanatatii)

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
- La om, siguranta utilizarii Albumina Umana Kedrion in timpul sarcinii nu a fost stabilita in cadrul studiilor clinice controlate. Cu toate acestea, experienta clinica cu albumina sugereaza faptul ca, in timpul sarcinii, nu sunt de asteptat efecte nocive asupra fatului sau nou-nascutului. La animale, nu au fost efectuate studii referitoare la toxicitatea asupra functiei de reproducere cu Albumina Umana Kedrion.Totusi, albumina umana este un constituent al sangelui uman.
- In general, trebuie luate precautii speciale pentru ajustarea volumul sangelui la gravida.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu au fost observate niciun fel de efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. CUM SA VI SE ADMINISTREZE ALBUMINA UMANA KEDRION
Utilizati intotdeauna Albumina Umana Kedrion exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Concentratia preparatului de albumina, doza si viteza de perfuzare trebuie ajustate in functie de necesarul fiecarui pacient.

Doze
Doza necesara depinde de greutatea fiecarui pacient, de severitatea traumatismului sau a bolii, si de pierderile continue de lichide si proteine. Pentru a stabili doza necesara trebuie determinat in mod corespunzator volumul circulant si nu concentratiile plasmatice de albumina.
Daca este nevoie sa fie administrata albumina umana, trebuie monitorizati periodic parametrii hemodinamici.

Acestia pot include:
- tensiune arteriala si puls
- presiune venoasa centrala
- presiune de umplere a arterei pulmonare
- diureza
- electrolitemie
- hematocrit/hemoglobina
Albumina Umana Kedrion este pregatit pentru utilizare ca perfuzie (intr-o vena) si trebuie sa fie administrat de catre un medic sau o asistenta.

Daca vi s-a administrat mai mult Albumina Umana Kedrion decat trebuie
O crestere a volumul de sange (hipervolemia) poate sa apara in cazul in care doza si viteza de perfuzare sunt prea mari. In acest caz puteti manifesta dureri de cap, dispnee (dificultate la respiratie), congestie a venelor
jugulare (o acumulare de lichid la nivelul venelor gatului, care poate indica o supraincarcare cardiovasculara), cresterea tensiunii arteriale, presiune venoasa centrala crescuta si edem pulmonar (o acumulare de lichid in plamani). Imediat ce observati una dintre aceste manifestari, adresati-va imediat medicului, deoarece el trebuie sa opreasca imediat perfuzia si sa va monitorizeze cu atentie parametrii hemodinamici. In plus, se vor creste diureza si debitul cardiac in functie de severitatea starii clinice.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Albumina Umana Kedrion poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactii usoare cum sunt eritem facial tranzitoriu, urticarie, febra si greata apar rar. In mod obisnuit, aceste reactii dispar rapid cand viteza de perfuzare este redusa sau perfuzia este oprita. Foarte rar, pot sa apara reactii adverse severe, cum este socul. In cazul unor reactii severe, perfuzia trebuie intrerupta si trebuie initiat un tratament corespunzator.

Aparate, sisteme si organe
Tulburari generale si la nivelul locului de administrare
Reactie: Pirexie (febra)
Frecventa: Rare

Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat
Reactie: Urticarie, Edem angioneurotic, Eruptie cutanata tranzitorie hiperhidroza Frecventa: Rare

Tulburari gastro-intestinale
Reactie: Greata
Frecventa: Rare

Tulburari vasculare
Reactie: Eritem facial tranzitoriu, Hipotensiune arteriala
Frecventa: Rare

Tulburari vasculare
Reactie: Soc
Frecventa: Foarte rare

Tulburari cardiace
Reactie: Tahicardie, Bradicardie

Tulburari ale sistemului nervos
Reactie: Dureri de cap

Tulburari psihiatrice
Reactie: Confuzie

*: frecventa care nu poate fi estimata din datele disponibile (studii clinice si raportari spontane) pentru Albumina Umana Kedrion; frecventa raportata provine din datele de literatura (“Ghidul privind Documentul companiei cu informatii esentiale pentru Albumina umana solutie”).

Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA ALBUMINA UMANA KEDRION
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati ALBUMINA UMANA KEDRION dupa data de expirare inscrisa pe cutie si eticheta flaconului dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A nu se pastra la temperaturi peste 30°C.
A se pastra flaconul in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina.
A nu se congela.

Conditiile de pastrare trebuie sa fie respectate cu strictete
Nu utilizati ALBUMINA UMANA KEDRION daca observati ca solutia este tulbure sau prezinta sedimente.
Aceasta ar putea indica faptul ca proteinele nu sunt stabile sau ca solutia a fost contaminata.
Odata ce flaconul a fost deschis, continutul trebuie folosit imediat.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Albumina Umana Kedrion
- Substanta activa este albumina umana.
- Celelalte componente sunt: clorura de sodiu, caprilat de sodiu, N-acetil triptofan, apa pentru preparate injectabile.

Cum arata Albumina Umana Kedrion si continutul ambalajului
Albumina Umana Kedrion este o solutie perfuzabila. Este un lichid limpede, usor vascos; este aproape incolor, galbui, maroniu sau verzui.
Flacon din sticla a 50 ml
Flacon din sticla a 100 ml

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Kedrion S.p.A.
Loc. Ai Conti, 55051 Castelvecchio Pascoli, Barga (Lucca)
Italia

Fabricantul
Kedrion S.p.A.
55027 Bolognana, Gallicano (Lucca)
Italia

Acest prospect a fost aprobat in Septembrie 2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Toxoplasmoza si toxocara
Buna ziua. Ma numesc Ioana,am 65 ani, si mi au iesit toxocara si toxoptoxoplasma prezente.Toxoplasm ...
↳ Buna ziua! Adresati-va medicului de familie pentru ca veti avea nevoie de reteta pentru orice tratament. Este posibil sa vi se recomande albendazol p ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Infectie cu ureea plasma
Bună ziua, sunt gravida în 18 săptămâni, în urma analizelor am depistat o infecț ...
Mycoplasma
Buna ziua! Acum 6 luni am iesit pozitivă la Mycoplasma hominis, valori de referinta: >=10.000 C ...
↳ Buna ziua! Nu exista studii efectuate in privinta infectiei cu Mycoplasma hominis, puteti sa incercati acest tratament (Biomicin Urinar) cu administ ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
De ce nu poate fi administrat 5htp la celiaci?
De ce nu poate fi administrat 5htp la celiaci? (Pe eticheta scrie ca e fara gluten, dar la contraind ...
↳ Buna ziua! Studii stiintifice efectuate la pacientii cu boala celiaca au aratat ca acestia au numarul de celule cu enterocromafina (sau celule argent ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...