Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Akistan 50 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Akistan 50 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie

Prospect - Akistan 50 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie


NU comercializăm Akistan 50 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Akistan 50 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie    DCI: latanoprost


  Produs complementar recomandat


219.95lei
Vezi detalii

Akistan este utilizat pentru a trata afectiunile cunoscute ca glucom cu unghi deschis si hipertensiune oculara.
In acest prospect gasiti:
1. Ce este Akistan si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Akistan
3. Cum sa utilizati Akistan
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Akistan
6. Informatii suplimentare

1. Ce este Akistan si pentru ce se utilizeaza.
Akistan apartine unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de analogi prostaglandinici.
Acesta actioneaza prin cresterea eliminarii naturale a fluidelor din interiorul ochiului spre fluxul sanguin.
Akistan este utilizat pentru a trata afectiunile cunoscute ca glucom cu unghi deschis si hipertensiune oculara. Ambele afectiuni sunt legate de o crestere a presiunii din interiorul ochiului dumneavoastra, afectand in cele din urma vederea.
Akistan este de asemenea utilizat pentru a trata presiunea crescuta din interiorul ochiului si glaucomul la copii si adolescenti de toate varstele.
Nu utilizati Akistan atunci cand sunteti gravida. Spuneti medicului dumneavoastra imediat daca sunteti gravida, credeti ca sunteti gravida, sau daca planuiti sa ramaneti gravida.

Alaptare
Nu utilizati Akistan in timp ce alaptati.

Conducerea vehiculelor si utilizarea masinilor
Atunci cand utilizati Akistan puteti avea vederea incetosata, pentru o perioada scurta de timp. Daca acest lucru vi se intampla dumneavoastra, nu trebuie sa conduceti autovehicule, sau sa utilizati orice instrumente sau masini pana ce vederea dumneavostra nu devine din nou clara.

Informatii importante despre unele ingrediente ale Akistan
Akistan contine conservantul denumit clorura de benzalconiu. Acest conservant poate cauza iritatii ale ochiului sau leziuni ale suprafetei ochiului. Clorura de benzalconiu poate fi absorbita de lentilele de contact si este cunoscut faptul ca decoloreaza lentilele de contact moi. De aceea evitati contactul cu lentilele de contact moi.

2. Inainte sa utilizati Akistan
Akistan poate fi utilizat la femei si barbati adulti (inclusiv persoane varstnice) si la copii si adolescenti de la nastere pana la varsta de 18 ani. Akistan nu a fost investigat la nou nascutii prematuri (mai putin de 36 de saptamani de gestatie).

Nu utilizati Akistan daca sunteti
- Alergic (hipersensibil) la Akistan sau orice alt ingredient al Akistan (vezi punctul 6 pentru lista ingredientelor acestui medicament)

Aveti grija deosebita cand luati Akistan
Spuneti medicului dumneavoastra sau medicului curant al copilului dumneavoastra sau farmacistului inainte sa luati Akistan sau inainte sa-l administrati copilului dumneavoastra, daca considerati ca oricare din urmatoarele sunt aplicabile pentru dumneavoastra sau pentru copilul dumneavoastra:
- Daca dumneavoastra sau copilul dumneavostra sunteti pe cale sa efectuati sau ati efectuat o interventie chirurgicala la nivelul ochilor (inclusiv o interventie chirurgicala pentru cataracta)
- Daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti probleme la nivelul ochilor (cum sunt durere la nivelul ochilor, iritatie sau inflamatie,vedere incetosata)
- Daca dumneavostra sau copilul dumneavoastra aveti uscaciune a ochilor.
- Daca dumneavostra sau copilul dumneavoastra aveti astm bronsic sau astmul bronsic nu este bine controlat prin tratament
- Daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra sunteti purtatori de lentile de contact. Puteti utiliza in continuare Akistan, dar urmati instructiunile pentru purtatorii lentilelor de contact de la punctul 3.

Administrarea cu alte medicamente
Akistan poate interactiona cu alte medicamente. Va rugam spuneti medicului, medicului curant al copilului dumneavoastra sau farmacistului, daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra luati sau ati luat oricare alte medicamente, inclusiv acele medicamente (sau picaturi pentru ochi) obtinute fara prescriptie medicala.

Sarcina
Daca dumneavostra sau copilul dumneavostra sunteti purtator de lentile de contact, acestea trebuie inlaturate inainte de a utiliza Akistan. Dupa utilizarea Akistan trebuie sa asteptati 15 minute inainte sa repuneti lentilele de contact. Vezi instructiunile pentru purtarea lentileler de contact de la punctul 3.

3. Cum sa utilizati Akistan
Utilizati intodeauna Akistan exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau medicul curant al copilului dumneavoastra. Trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra sau medicului curant al copilului dumneavoastra sau farmacistului daca nu sunteti sigur. Doza obisnuita pentru adulti (si varstnici) si copii si adolescenti este de o picatura, administrata o data pe zi, in ochiul (ochii) afectat (ti). Cel mai bun moment pentru administrare este seara.

Urmatorii pasi va vor ajuta sa utilizati in mod corespunzator Akistan
1. Spalati-va pe maini si stati asezat sau stati confortabil.
2. Desurubati capacul.
3. Folositi degetul dumneavoastra pentru a trage in jos cu blandete pleoapa inferioara a ochiului afectat.
4. Plasati varful flaconului cat mai aproape de ochi, dar fara sa-l atingeti de ochiul dumneavoastra.
5. Apasati cu blandete flaconul, astfel incat sa cada o singura picatura in ochiul dumneavoastra, apoi eliberati pleoapa inferioara.
6. Presati cu degetul impotriva coltului ochiului afectat. Tineti apasat timp de 1 minut in timp ce tineti ochiul inchis.
7. Repetati si la celalalt ochi daca medicul v-a spus sa faceti acest lucru.

Puneti capacul imediat dupa utilizare prin insurubare in jos pana cand acesta atinge ferm flaconul. Nu strangeti prea mult capacul. Varful picurator este conceput pentru a elibera o picatura deja-masurata, de aceea nu trebuie sa largiti gaura varfului picurator. O cantitate suplimentara de Akistan a fost adaugata, astfel incat dumneavoastra sa utilizati intreaga cantitate pe care v-a prescris-o medicul. Nu incercati sa indepartati excesul de medicament din flacon.

Daca purtati lentile de contact
Acestea trebuie indepartate inainte ca dumneavostra sa va puneti picaturile si nu trebuie puse inapoi timp de 15 minute dupa ce ati aplicat picaturile pentru ochi.

Daca utilizati Akistan cu alte picaturi pentru ochi
Asteptati cel putin 5 minute intre administrarea Akistan si administrarea altor picaturi pentru ochi.

Daca utilizati mai mult Akistan decat trebuie
Daca ati pus prea multe picaturi in ochiul dumneavoastra puteti avea unele iritatii minore la nivelul ochiului, ochii pot lacrima si inrosi, acestea ar trebui sa treaca, dar daca sunteti ingrijorat adresati-va medicului sau medicul curant al copilului pentru sfaturi.
Contactati medicul sau medicul curant al copilului, daca ati inghitit in mod accidental Akistan

Daca ati utat sa utilizati Akistan
Continuati sa luati doza obisnuita la momentul potrivit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza pe care ati uitat-o. Daca nu sunteti sigur de ceva, discutati cu medicul dumneavoastra sau medicul curant al copilului dumneavoastra sau cu farmacistul.

Daca ati interupt utilizarea Akistan
Trebuie sa vorbiti cu medicul dumneavoastra sau medicul curant al copilului dumneavoastra daca doriti sa intrerupeti administrarea Akistan.

4. Reactii adverse posibile
Asemanator altor medicamente, Akistan poate produce reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Tulburari la nivelul ochilor:
Foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10:
- Schimbare treptata a culorii ochiului dumneavoastra prin cresterea cantitatii de pigment brun in partea colorata a ochiului dumneavoastra cunoscuta sub numele de iris. Daca aveti ochi de coloare mixta (albastru -caprui, gri-caprui, galben-caprui sau verde-caprui) exista probabilitatea mai mare sa vedeti aceste modificari decat daca aveti ochi de o singura culoare (ochi albastri, gri, verzi sau caprui). Aceasta modificare de culoare a ochiului poate sa apara in ani, desi aceasta poate fi in mod normal observata in primele 8 luni de tratament. Modificarea de culoare poate fi permanenta si poate fi mai vizibila daca utilizati Akistan doar intr-un
singur ochi. Se pare ca nu sunt probleme care sa fie asociate cu modificarea de culoare a ochiului. Aceste modificari sunt reversibile atunci cand tratamentul este interupt.
- Roseata a ochiului.
- Iritatie a ochiului (o senzatiede arsura, senzatie de nisip in ochi, mancarime, intepatura sau senzatie de corp strain in ochi).
- O modificare graduala la nivelul genelor ochiului tratat si crestere a unor fire de par fine in jurul ochiului tratat. Aceste modificari implica o intensificare a culorii (innegrire), a lungimii, a grosimii si a numarului de gene ale ochiului tratat.

Frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100:
- Iritatii sau leziuni ale suprafetei ochiului, inflamatii ale pleoapelor (blefarite) si durere la nivelul ochiului.

Mai putin frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000:
- Umflare a pleoapelor, uscaciune a ochilor, inflamatii sau iritatii ale suprafatei ochiului (keratita), vedere incetosata si conjunctivita.
- Eruptie trecatoare pe piele

Rare: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000:
- Inflamatie a irisului, partea colorata a ochiului (irita/uveita); umflare a retinei (edem macular), simptome ale umflarii sau zgariere/vatamare a suprafetei ochiului, umflatura in jurul ochiului (edem periorbital), gene cu directie de crestere gresita, sau un rand suplimentar de gene.
- Reactii la nivelul pielii pleoapelor, innegrire a pielii pleoapelor.
- Astm bronsic, agravare a astmului bronsic si scurtare a respiratiei (dispnee).

Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000
- Agravare a anginei la pacienti care au, de asemenea, si boli de inima. Durere in piept.
Necunoscute: frecventa nu poate fi estimata pe baza datelor disponibile
- Keratita herpetica
Pacientii au raportat, de asemenea, urmatoarele reactii adverse: zona umpluta cu lichid in partea colorata a ochiului (chist al irisului), durere de cap, ameteli, palpitatii, dureri musculare si articulare.
Reactiile adverse observate mai frecvent la copii fata de adult sunt: nas care curge, mancarimi la nivelul nasului si febra.
Daca orice reactie adversa devine serioasa, sau daca observati orice reactie adversa care nu este mentionata in acest prospect, va rugam contactati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

5. Cum se pastreaza Akistan
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Akistan dupa data de expirare care este inscriptionata pe eticheta flaconului dupa EXP.
Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Pastrati falconul in frigider (2°C - 8°C), inaintea deschiderii. Pastrati flaconul in ambalajul original pentru a-l proteja de lumina. Odata ce flaconul este deschis pentru utilizare, nu il pastrati la temperaturi de peste 25°C. Nu utilizati Akistan pentru un timp mai mare de 4 saptamani dupa prima deschidere; dupa aceasta data medicamentul nu trebuie utilizat.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informatii suplimentare
Ce contine Akistan
- Substanta activa este latanoprost 50 micrograme/ml.
1 ml solutie contine latanoprost 50 micrograme. O picatura contine latanoprost aproximativ 1.5 micrograme .
- Celelalte ingrediente sunt: clorura de benzalconiu, clorura de sodiu, fosfat monosodic dihidrat, fosfat disodic dodecahidrat, hidroxid de sodiu si/sau acid fosforic, apa pentru injectii.

Cum arata Akistan si continutul ambalajului
Akistan este o solutie oftalmica apoasa (picaturi de ochi) sterila, izotonica, solutia apoasa de Akistan este tamponata pentru a fi utilizata doar la nivelul ochilor. Este disponibila in flacoane sterile cu picurator si capac din plastic. Fiecare flacon contine 2.5 ml solutie si este ambalat intr-o cutie de carton. Fiecare cutie contine un flacon.

Detinatorul Autorizatiei de Punere pe Piata si Fabricantul
Detinatorul Autorizatiei de Punere pe Piata:
Pharmaselect International Beteiligungs GmbH, ErnstMelchior-Gasse 20, 1020 Viena, Austria

Producatorul:
Pharmaselect International Beteiligungs GmbH, Ernst-Melchior-Gasse 20, 1020
Viena, Austria.

Acest prospect a fost aprobat ultima oara in Aprilie 2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Medicamente
Unde pot gasi permsnent solutie oftalmica Ganfort penru glaucom. Cand se aduce hydrocortizon russei ...
clinsin med are contraindicatii ?
este contraindicat Clinsinmed in glaucom ? ...
↳ Buna ziua! Intrucat doar inhalati solutia salina si nu o ingerati, nu este o problema. Aplicati solutia la nivelul narilor si o scuipati cand ajunge ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ejacularea precoce
Buna ziua,am si eu o problema cu ejacularea precoce,care este cel mai bun tratament care poate elimi ...
↳ Buna ziua! Daca nu aveti boli cronice (hipertensiune, afectiuni tiroidiene, glaucom, depresie, afectiuni renale sau hepatice grave) puteti lua ProHer ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
va rog ajutati-ma
buna ziua ma numesc simi si am 30 de ani sunt casatorit de 2 ani de zile viata mea sexuala este prob ...
↳ Buna ziua! Daca nu aveti nicio afectiune cronica (renala, cardiaca, diabet, glaucom, depresie, afectiuni tiroidiene), puteti lua ProHerb, cate 2 caps ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Folosirea pentru cei cu glaucom
Se poate folosi daca ai glaucom? ...
Boswellia - Dacia Plant, 60 comprimate reactie cu GLAUCOM
Buna ziua. Mama mea are probleme cu GLAUCOMUL si mai nou au aparut si probleme cu articulatiile de ...
↳ Buna ziua! Boswellia este contraindciata la gravide, intrucat poate determina contractii uterine. Alte contraindicatii nu sunt cunoscute. Ca reactii ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa latanoprost ?
Alte medicamnete care au latanoprost :
- Arucom 50 micrograme/ml +5 mg/ml

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...