Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Aedon comprimate orodispersabile

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Aedon comprimate orodispersabile

Prospect - Aedon comprimate orodispersabile


NU comercializăm Aedon comprimate orodispersabile!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Aedon comprimate orodispersabile    DCI: olanzapina


  Produs complementar recomandat


35.95lei
Vezi detalii

Aedon este un antipsihotic.
Disponibil in variantele:
Aedon 5 mg comprimate orodispersabile
Aedon 10 mg comprimate orodispersabile
Aedon 15 mg comprimate orodispersabile
Aedon 20 mg comprimate orodispersabile

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Aedon si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Aedon
3. Cum sa luati Aedon
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Aedon
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Aedon si pentru ce se utilizeaza
Aedon apartine unui grup de medicamente denumit antipsihotice si este utilizat pentru tratarea urmatoarelor afectiuni:
- Schizofrenia, o boala cu simptome, cum sunt auzirea, vederea sau simtirea unor lucruri inexistente, convingeri eronate, suspiciune neobisnuita si tendinta la izolare. Persoanele cu aceasta boala pot, de asemenea, sa se simta deprimate, anxioase sau tensionate.
- Episoade maniacale moderate pana la severe, o afectiune cu simptome, cum sunt stare de buna dispozitie exagerata sau euforie.
Acest medicament a demonstrat prevenirea recurentei acestor simptome la pacientii cu sindrom bipolar, ale caror episoade maniacale au raspuns la olanzapina.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Aedon

Nu luati Aedon
- Daca sunteti alergic (hipersensibil) la olanzapina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctual 6)
Reactia alergica este caracterizata prin eruptie trecatoare pe piele, mancarime, umflare a fetei, umflare a buzelor si scurtare a respiratiei. Daca se intampla acest lucru, spuneti-i medicului dumneavoastra.
- Daca ati fost diagnosticat anterior cu probleme oculare, cum sunt anumite tipuri de glaucom (tensiune crescuta in interiorul ochiului).


Atentionari si precautii
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a lua Aedon.
- Utilizarea olanzapinei la pacientii varstnici cu dementa nu este recomandata, deoarece poate produce reactii adverse grave.
- Medicamentele de acest tip pot provoca miscari neobisnuite, in special la nivelul fetei sau limbii.

Daca vi se intampla acest lucru dupa ce ati luat Aedon, spuneti medicului dumneavoastra.
- Foarte rar, medicamentele de acest tip determina o combinatie de febra, respiratie accelerata, transpiratii, rigiditate musculara si toropeala sau somnolenta. Daca se intampla acest lucru, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
- La pacientii care utilizeaza olanzapina a fost observata cresterea in greutate. Atat dumneavoastra cat si medicul dumneavoastra trebuie sa va verificati in mod regulat greutatea.
- Au fost observate valori crescute ale zaharului si grasimilor (trigliceride si colesterol) in sange la pacientii care au luat olanzapina. Medicul dumneavoastra trebuie sa va faca teste de sange pentru verificarea zaharului din sange si a anumitor grasimi din sange, inainte de a incepe sa luati Aedon si apoi in mod regulat pe toata durata tratamentului.
- Spuneti medicului daca dumneavoastra sau cineva din familia dumneavoastra ati avut/are un istoric de cheaguri de sange, deoarece medicamentele precum acesta au fost asociate cu formarea cheagurilor de sange.

Daca suferiti de oricare dintre bolile urmatoare, spuneti-i medicului dumneavoastra cat mai repede posibil:
- accident cerebral vascular sau accident cerebral vascular minor (simptome temporare de accident cerebral vascular)
- boala Parkinson
- boli ale prostatei
- intestin blocat (ileus paralitic)
- boala de ficat sau de rinichi
- boli ale sangelui
- boala de inima
- diabet zaharat
- convulsii

Daca suferiti de dementa, dumneavoastra, rudele sau apartinatorul dumneavoastra, trebuie sa spuna medicului daca ati avut vreodata accident vascular cerebral sau accident vascular cerebral minor.
Ca masura de precautie uzuala, daca aveti varsta peste 65 ani, poate fi necesar ca medicul dumneavoastra sa va monitorizeze tensiunea arteriala.

Copii si adolescenti
Aedon nu se utilizeaza la pacienti cu varsta sub 18 ani.
Aedon impreuna cu alte medicamente
In timpul tratamentului cu Aedon luati alte medicamente numai daca medicul dumneavoastra va spune ca este permis. Daca luati Aedon in asociere cu antidepresive sau cu medicamente care se iau pentru anxietate sau care va ajuta sa dormiti (tranchilizante), s-ar putea sa va simtiti somnolent.
Spuneti medicului dumneavoastra daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente

In special, spuneti medicului dumneavoastra daca luati:
- medicamente pentru boala Parkinson.
- Carbamazepina (un medicament antiepileptic si stabilizator al dispozitiei), fluvoxamina (un antidepresiv) sau ciprofloxacina (un antibiotic), deoarece este posibil sa fie necesara modificarea dozei de Aedon.

Aedon impreuna cu alcool
Nu consumati alcool etilic in timpul tratamentului cu Aedon, deoarece
Aedon si alcoolul etilic asociate va pot face sa va simtiti somnolent.

Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravid? sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravid?, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu trebuie sa luati acest medicament in timp ce alaptati pentru ca mici cantitati de olanzapina pot trece in lapte.
Urmatoarele simptome pot sa apara la sugari nascuti din mame care au utilizat Aedon in cursul celui de-al treilea trimestru de sarcina (ultimele trei luni de sarcina): tremuraturi, rigiditate musculara si/sau slabiciune musculara, somnolenta, agitatie, tulburari respiratorii si dificultati de alimentatie. In cazul in
care copilul dumneavoastra prezinta oricare dintre aceste simptome, trebuie sa va adresati medicului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
In timpul tratamentului cu Aedon exista riscul sa va simtiti somnolent. Daca se intampla acest lucru, nu conduceti vehicule si nu folositi niciun fel de utilaje. Adresati-va medicului dumneavoastra.

Aedon contine lactoza
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la anumite zaharuri, luati legatura cu medicul dumneavoastra inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa luati Aedon
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Medicul dumneavoastra va va spune cate comprimate de Aedon sa luati si cat timp trebuie sa continuati sa le luati. Doza zilnica de Aedon este intre 5 si 20 mg. Spuneti medicului dumneavoastra daca simptomele reapar, dar nu intrerupeti tratamentul cu Aedon decat daca medicul dumneavoastra va spune acest lucru.
Trebuie sa luati Aedon o data pe zi, asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Incercati sa luati comprimatele in fiecare zi la aceeasi ora. Nu are importanta daca le luati cu sau fara alimente.
Comprimatele orodispersabile de Aedon sunt pentru administrare orala.
Comprimatele orodispersabile de Aedon se sfarama usor, astfel ca este necesar sa umblati cu grija. Nu atingeti comprimatele cu mainile ude, pentru ca se pot sfarama.

1 si 2. Tineti blisterul de margini.
3. Scoateti comprimatul prin apasare usoara pentru a evita sfaramarea.
4. Puneti comprimatul in gura. Acesta se va dizolva direct in gura, astfel ca va fi usor de inghitit.
Puteti, de asemenea, sa puneti comprimatul intr-un pahar plin cu apa, suc de portocale, suc de mere, lapte sau cafea si amestecati. In cazul anumitor bauturi, amestecul poate sa isi schimbe culoarea sau sa se tulbure. Beti imediat lichidul.

Daca luati mai mult Aedon decat trebuie
Pacientii care au luat mai mult Aedon decat trebuie au prezentat urmatoarele simptome: batai rapide ale inimii, agitatie/agresivitate, tulburari de vorbire, miscari neobisnuite (in special la nivelul fetei sau limbii) si un nivel de constienta redus. Alte simptome pot fi: confuzie acuta, convulsii (epilepsie), coma, o asociere de febra, respiratie mai rapida, transpiratii, rigiditate musculara si toropeala sau somnolenta, scadere a frecventei respiratorii, aspiratie traheo-bronsica, tensiune arteriala mare sau mica, ritmuri anormale ale inimii. Adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital dac? aveti oricare dintre simptomele de mai sus. Aratati medicului cutia dumneavoastra cu comprimate.

Daca uitati sa luati Aedon
Luati comprimatele imediat ce va amintiti. Nu luati doua doze in aceeasi zi.

Daca incetati sa luati Aedon
Nu intrerupeti administrarea comprimatelor doar pentru ca va simtiti mai bine. Este important sa continuati sa luati Aedon atata timp cat va recomanda medicul dumneavoastra.
Daca incetati brusc sa luati Aedon, pot aparea simptome, cum sunt transpiratii, incapacitatea de a dormi, tremuraturi, anxietate sau greata si varsaturi. Inainte de intreruperea tratamentului, medicul dumneavoastra va poate recomanda sa reduceti doza treptat.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Aedon poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca aveti:
- miscari neobisnuite (o reactie adversa frecventa care poate afecta pana la 1 din 10 persoane), in special la nivelul fetei sau al limbii;
- cheaguri de sange la nivelul venelor (o reactie adversa mai putin frecventa, care poate afecta pana la 1 din 100 de persoane), in special la nivelul picioarelor (simptomele includ umflarea, durerea si inrosirea piciorului), care pot merge prin vasele de sange pana la plamani, cauzand durere in piept si dificultate la respiratie. Daca observati oricare dintre aceste simptome, cereti imediat sfatul medicului;
- o combinatie de febra, respiratie accelerata, transpiratii, rigiditate musculara si toropeala sau somnolenta (frecventa acestei reactii adverse nu poate fi estimata din datele disponibile).

Reactii adverse foarte frecvente ( pot afecta mai mult de 1 persoana din 10) includ
- Crestere in greutate;
- Somnolenta;
- Crestere a valorilor prolactinei in sange.

Reactii adverse frecvente (pot afecta 1 pana la 10 persoane din 100) includ
- Modificare a numarului unor celule din sange si ale grasimilor din circulatie;
- Crestere a valorilor zaharului din sange si urina;
- Senzatie mai accentuata de foame;
- Ameteli;
- Neliniste;
- Tremor;
- Rigiditate sau spasme musculare (incluzand miscari ale ochilor);
- Dificultati de vorbire;
- Constipatie;
- Uscare a gurii;
- Eruptie trecatoare pe piele;
- Pierdere a fortei;
- Oboseala extrema;
- Retentie de apa determinand umflarea mainilor, picioarelor sau gleznelor;
- Disfunctii sexuale, cum este scaderea libidoului la barbati si femei sau disfunctie erectila la barbati.
- La inceputul tratamentului, unele persoane pot simti ameteli sau senzatie de lesin (cu rarirea batailor inimii), in special la ridicarea in picioare din pozitia culcat sau sezand. Aceste manifestari dispar, de regula, de la sine, dar daca nu dispar, spuneti medicului dumneavoastra.

Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 persoana din 100) includ
- Batai rare ale inimii;
- Crestere a sensibilitatii la expunere la soare;.
- Incontinenta urinara;
- Lipsa abilitatii de a urina;
- Cadere a parului;
- Absenta menstruatiei sau scadere a numarului perioadelor menstruale;
- Modificari la nivelul sanilor la barbati si femei, cum este secretia anormala de lapte sau marirea anormala a volumului sanilor.

Alte reactii adverse posibile: (frecventa este necunoscuta, pentru ca nu poate fi estimata din datele disponibile)includ:
- Reactie alergica (de exemplu, umflare la nivelul gurii si gatului, mancarime, eruptie trecatoare pe piele);
- Declansare sau agravare a diabetului zaharat, asociata ocazional cu cetoacidoza (corpi cetonici in sange si urina) sau coma;
- Scadere a temperaturii normale a corpului;
- Convulsii, de regula asociate cu un istoric de convulsii (epilepsie);
- Spasme ale muschilor oculari care determina miscari rotative ale ochilor;
- Ritm anormal al inimii;
- Moarte subita inexplicabila;
- Inflamatia pancreasului care determina durere severa la nivelul stomacului, febra si greata;
- Boli ale ficatului manifestate prin ingalbenire a pielii si a albului ochilor;
- Boli musculare manifestate prin dureri inexplicabile si disconfort;
- Erectie prelungita si/sau dureroasa;

In timpul tratamentului cu olanzapina, pacientii varstnici cu dementa pot avea accident vascular cerebral, pneumonie, pierderi necontrolate de urina, lesin, oboseala extrema, halucinatii vizuale, o crestere a temperaturii corporale, inrosire a pielii sau dificultati la mers. La acest grup de pacienti s-au raportat si unele decese.
La pacientii cu boala Parkinson, Aedon poate agrava simptomele.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice reactie adversa nementionata in acest prospect.

5. Cum se pastreaza Aedon
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de lumina si umiditate.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nule mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Aedon
- Substanta activa este olanzapina. Fiecare comprimat orodispersabil contine olanzapina 5 mg, 10 mg, 15 mg sau 20 mg de substanta activa. Cantitatea exacta este inscrisa pe cutia dumneavoastra de Aedon.
- Celelalte componente sunt crospovidona (tip A), lactoza monohidrat, dioxid de siliciu coloidal (anhidru), hidroxipropilceluloza, aroma de menta (continand: ulei de menta, ulei de menta fara terpene, eucaliptol, mentona, izomentona, acetat de metilen, mentol), talc, stearat de magneziu.

Cum arata Aedon si continutul ambalajului
Comprimatele orodispersabile de Aedon 5 mg, 10 mg, 15 mg si 20 mg sunt de culoare galbena.
Comprimat orodispersabil este numele tehnic pentru comprimatul care se dizolva direct in gura dumneavostra, astfel incat sa poata fi usor de inghitit.
Aedon 5 mg, 10 mg, 15 mg si 20 mg estedisponibil in cutii care contin:
10, 28, 30, 35, 56, 60 sau 70 comprimate orodispersabile.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Lannacher Heilmittel Ges.m.b.H.
Schlossplatz 1, A-8502 Lannach, Austria

Producatorul
Pharmathen S.A.
6, Dervenakion str., 153 51 Pallini, Atena
Grecia

Acest prospect a fost aprobat in Februarie 2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Schizofrenie
Am ajuns la diskinezie tardivă după 20 de ani de tratament, uleiul esențial de lavand ...
Medicatie psihotropa+Neuro Optimizer?
Iau medicatie psihotropa,adica fac tratament cu antidepresive,anxiolitice si antipsihotice pentru sc ...
Dostinex sau Bromocriptin?
Nu de mult am fost diagnosticat cu microadenom hipofizar. Vreau sa va intreb care dintre medicamente ...
↳ Buna ziua! Ambele medicamente sunt eficiente, si comparabile ca efecte adverse pe care le pot produce.Cel mai bine este sa urmati tratament cu ceea ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
interactiune melatonina cu antipsihotice si antidepresive
Poate sa ia melatonina si ce cantitate o persoana de 31 ani care ia urmatoarele medicamente: -abili ...
↳ Buna ziua! Nu se poate spune cu siguranta ca melatonina nu interactioneaza cu tratamnetul pe care il aveti, asadar pentru episoadele de insomnie disc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa olanzapina?
Alte medicamnete care au olanzapina:
- Bloonis comprimate filmate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...