Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Acnatac 10 mg/g + 0,25 mg/g gel

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Acnatac 10 mg/g + 0,25 mg/g gel

Prospect - Acnatac 10 mg/g + 0,25 mg/g gel


NU comercializăm Acnatac 10 mg/g + 0,25 mg/g gel !
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Acnatac 10 mg/g + 0,25 mg/g gel    DCI: clindamicina si tretinoina


  Produs complementar recomandat


34.95lei
Vezi detalii

Actanac gel previne acumularea de sebum si formarea de leziuni precoce de acnee (puncte negre si albe).
Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Acnatac si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Acnatac
3. Cum sa utilizati Acnatac
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Acnatac
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Acnatac si pentru ce se utilizeaza
Acnatac contine substantele active clindamicina si tretinoina.
Clindamicina este un antibiotic. Ea limiteaza cresterea bacteriilor asociata cu acnee si inflamatia determinata de catre aceste bacterii.
Tretinoina normalizeaza cresterea celulelor superficiale ale pielii si provoaca raspandirea normala a celulelor care blocheaza foliculii de par in zonele cu acnee. Acest lucru previne acumularea de sebum si formarea de leziuni precoce de acnee (puncte negre si albe).
Aceste substante active sunt mult mai eficiente cand sunt combinate decat atunci cand sunt folosite separat.
Acnatac este utilizat pe piele pentru a trata acneea la pacientii cu varsta de 12 ani si peste.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Acnatac
NU utilizati Acnatac:
- daca sunteti alergic la clindamicina, tretinoina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- daca sunteti alergic la lincomicina.
- daca aveti o boala intestinala inflamatorie cronica (de exemplu boala Crohn sau colita ulcerativa).
- daca aveti antecedente de colita la folosirea antibioticelor in trecut care este caracterizata de o diaree semnificativa sau prelungita sau crampe abdominale.
- daca dumneavoastra sau un membru al familiei dumneavoastra a avut vreodata cancer de piele.
- daca aveti eczeme acute, care se caracterizeaza prin piele inflamata, rosie, uscata si solzoasa.
- daca aveti acnee rozacee, o boala de piele care afecteaza fata si se caracterizeaza prin roseata, cosuri si exfoliere a pielii.
- daca aveti alte afectiuni inflamatorii acute ale pielii (de exemplu foliculita), mai ales in jurul gurii (dermatita periorala).
- daca aveti anumite forme speciale de acnee vulgara caracterizata prin leziuni de acnee nodulara chistica profunda si pustuloasa (acnee conglobata si acnee fulminans).
Daca oricare dintre cele de mai sus vi se potrivesc dumneavoastra, nu utilizati acest medicament si adresati-va medicului dumneavoastra.

Atentionari si precautii
- Evitati contactul acestui medicament cu gura, ochii, membranele mucoase si cu pielea cu escoriatii sau eczematoasa. Fiti atenti cand il aplicati pe zonele sensibile ale pielii. In cazul unui contact accidental cu ochii, clatiti cu multa apa calduta.
- Nu trebuie sa utilizati Acnatac daca sunteti gravida, mai ales in timpul primelor trei luni de sarcina. Daca sunteti femeie si va aflati la varsta fertila, nu trebuie sa utilizati Acnatac cu exceptia cazului in care folositi metode contraceptive (vezi si punctul Sarcina, alaptarea si fertilitatea)
- Daca apar crampe abdominale sau o diaree semnificativa sau prelungita, incetati utilizarea acestui medicament si adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
- Daca aveti eczema atopica (inflamatie cronica, mancarimi ale pielii), va rugam adresati-va medicului dumneavoastra inaintea utilizarii acestui medicament.
- Expunerea la lumina artificiala sau naturala (cum este o lampa de soare) trebuie sa fie evitata.
Aceasta se intampla deoarece acest medicament poate face pielea dumneavoastra mai sensibila la arsurile solare si alte efecte adverse ale soarelui. O protectie solara eficienta cu Factor de Protectie Solara (FPS) cu o valoare de cel putin 30 si imbracaminte de protectie (cum este o palarie), trebuie utilizate in orice moment cand va aflati in afara.

Daca totusi fata dumneavoastra devine arsa de soare, opriti medicatia pana cand pielea s-a vindecat.
- Adresati-va medicului dumneavoastra in cazul unei inflamatii acute a pielii care se produce cand utilizati acest medicament.
- Acnatac nu trebuie sa fie aplicat in acelasi timp cu alte preparate utilizate pe piele, inclusiv cosmetice (vezi, de asemenea, punctul "Acnatac impreuna cu alte medicamente ").

Acnatac impreuna cu alte medicamente
Va rugam spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Aceasta include medicamente pe care dumneavoastra le cumparati fara prescriptie medicala sau medicamente pe baza de plante. Aceasta este necesara deoarece Acnatac poate afecta modul in care unele medicamente actioneaza. De asemenea, alte medicamente pot afecta modul in care Acnatac actioneaza.
Daca ati folosit orice preparate care contin sulf, acid salicilic, peroxid de benzoil sau resorcinol sau orice abrazivi chimici, va trebui sa asteptati pana cand efectul acestora s-a diminuat pentru a putea incepe sa utilizati acest medicament. Medicul dumneavoastra va va spune cand puteti incepe sa utilizati Acnatac.
Nu folositi sapunuri medicinale ca agenti de spalare sau solutii de curatare cu puternic efect de uscare in timpul tratamentului cu Acnatac. Trebuie sa fiti atenti cand utilizati urmatoarele care pot avea un efect de uscare: sapunuri abrazive, sapunuri si produse cosmetice si produse cu concentratii mari de alcool, astringente, condimente sau citrice.
Trebuie sa intrebati medicul dumneavoastra pentru recomandari inainte de a utiliza acest medicament impreuna cu alte medicamente care contin eritromicina sau metronidazol, aminoglicozide, alte antibiotice sau corticosteroizi sau daca vi se administreaza medicamente blocante neuromusculare cum sunt de exemplu relaxante musculare utilizate in anestezie.

Sarcina si, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Nu trebuie sa utilizati acest medicament daca sunteti gravida, mai ales in timpul primelor trei luni de sarcina sau alaptati. Nu se cunoaste daca Acnatac poate afecta fatul sau trece in lapte si afecta copilul dumneavoastra.
Daca sunteti o femeie cu varsta fertila trebuie sa folositi metode contraceptive in timp ce utilizati acest medicament si timp de o luna dupa intreruperea tratamentului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Acnatac este putin probabil sa aiba un efect asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Acnatac contine metilparahidroxibenzoat, propilparahidroxibenzoat si butil hidroxitoluen.
Metilparahidroxibenzoat (E218) si propilparahidroxibenzoat (E216) pot provoca reactii alergice (posibil intarziate).
Butil hidroxitoluen (E321) poate provoca reactii adverse locale pe piele (de exemplu, dermatita de contact) sau iritatia ochilor si a mucoaselor.

3. Cum sa utilizati Acnatac
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza recomandata este de:
O cantitate cat un bob de mazare de Acnatac trebuie aplicata o data pe zi seara la culcare.

Mod de administrare
Spalati fata cu delicatete cu un sapun delicat si apa calduta si tamponati pielea cu un prosop. Stoarceti o cantitate de gel cat un bob de mazare pe varful degetului. Tamponati gelul pe frunte, barbie, nas si obraji si apoi raspanditi-l usor in mod egal pe fata dumneavoastra.
Nu utilizati mai mult decat cantitatea care v-a fost sugerata de catre medicul dumneavoastra sau sa nu aplicati medicamentul mult mai frecvent decat ati fost instruit. Prea multa medicatie poate irita pielea, si nu va oferi rezultate mai rapide sau mai bune.

Durata tratamentului
Pentru a obtine cele mai bune rezultate cu Acnatac, este necesar sa il folositi in mod corespunzator si sa nu opriti utilizarea de indata ce acneea incepe sa se amelioreze. De obicei, pentru a avea un efect optim aceasta poate dura mai multe saptamani. In cateva cazuri, poate dura pana la 12 saptamani. Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca simptomele persista pentru mai mult de 12 saptamani, astfel ca medicul dumneavoastra sa reevalueze tratamentul.

Daca utilizati mai mult Acnatac decat trebuie
Prin utilizarea de Acnatac mai mult decat este recomandat nu veti observa rezultate mai rapide sau mai bune. Daca utilizati prea mult medicament pot sa apara roseata marcata, descuamare sau disconfort. In astfel de cazuri, fata trebuie spalata usor cu un sapun delicat si apa calduta. Utilizarea acestui medicament trebuie intrerupta pana cand toate aceste simptome au disparut.
Supradozajul poate duce, de asemenea, la efecte secundare la nivelul stomacului si intestinelor; inclusiv dureri de stomac, greata, varsaturi si diaree. In astfel de cazuri, utilizarea acestui medicament trebuie intrerupta si medicul dumneavoastra trebui sa fie informat.
Acnatac este destinat doar utilizarii pe piele. In caz de ingestie accidentala, adresati-va medicului dumneavoastra sau mergeti imediat la cel mai apropiat spital la departamentul de urgenta.

Daca uitati sa utilizati Acnatac
Daca uitati sa utilizati Acnatac la culcare, trebuie sa aplicati doza urmatoare la ora obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Mai putin frecvente: pot afecta pana la 1 din 100 de persoane
- Acnee, piele uscata, inrosire a pielii, crestere a productiei de sebum, reactii de fotosensibilitate, mancarime, eruptii pe piele, eruptii pe piele cu coji, descuamare a pielii, arsuri solare
- Reactii la locul de aplicare cum este arsura pielii, pielea inflamata, uscaciune, roseata a pielii

Rare: pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane
- Hipersensibilitate
- Glanda tiroida cu functie redusa (simptomele pot include oboseala, slabiciune, crestere in greutate, par uscat, piele palida aspra, cadere a parului, crestere a sensibilitatii la frig).
- Durere de cap
- Iritatia ochiului
- Gastroenterita (inflamatia oricarei parti a tractului gastro-intestinal), greata
- Piele inflamata, herpes simplex (herpes bucal), eruptii pe piele maculare (pete rosii mici, plate), sangerare a pielii, senzatie de arsura a pielii, pierdere a pigmentarii pielii, iritatii ale pielii
- Simptome la locul de aplicare, cum sunt iritatii, umflaturi, leziuni superficiale ale pielii, modificari de culoare, mancarime, descuamare solzoasa a pielii
- Senzatie de caldura, durere
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. Cum se pastreaza Acnatac
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A nu se pastra la temperaturi peste 25 ?C. A nu se congela.
A se pastra tubul bine inchis.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si tub dupa “EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Perioada de valabilitate dupa prima deschidere: 3 luni
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Acnatac
- Substantele active sunt clindamicina si tretinoina.
1 g de gel contine clindamicina 10 mg (1%) (sub forma de fosfat de clindamicina) si tretinoina 0,25 mg (0,025%).
- Celelalte componente sunt apa purificata, glicerol, carbomer, parahidroxibenzoat de metil (E 218), polisorbat 80, edetat disodic, acid citric anhidru, parahidroxibenzoat de propil (E 216), butilhidroxitoluen (E 321), trometamol.

Cum arata Acnatac si continutul ambalajului
Acest medicament este un gel galben translucid.
Acest medicament este disponibil in tuburi de aluminiu continand 30 g de gel sau 60 g de gel.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Meda Pharma GmbH & Co. KG
Benzstrasse 1, 61352 Bad Homburg
Germania

Acest prospect a fost revizuit in Octombrie 2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cicatrix cremă ,30 ml se permite utilizarea in sarcină?
Am 30 saptamini de sarcină,si un ten dupa acnee cu semne,si cicatrici,pot sa folosesc crema cic ...
Acnee
Cofeina poate agrava acneea ? ...
Cosurii
Buna ziua , am tenul destul de gras și îmi apar des coșuri, care dacă le storc incor ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa folositi gelul Antiac, are avantajul de a trata atat acneea, cat si petele cauzate de cosurile vechi. Folositi zilnic, dupa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Acneea la 13 ani
Este bine sa foloseasca fiica mea de 13 ani Skin blend? Cât timp ar trebui să ia pastile? 2 luni? ...
↳ Buna ziua! Daca nu are probleme renale (nisip sau pietrela rinichi), poate lua Skin Blend, o capsula pe zi, 2 luni. Atentie la alimentatie (eliminat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Acnee la fetita de 12 ani
Se poate da luminita noptii la fetite de 12 ani? ...
↳ Buna ziua! Nu, din cauza efectelor hormonale pe care le poate avea aceasta planta! Folositi preparate de ingrijire a tenului adecvate (Gama Antiac d ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Acnee
Buna ziua! Mai am o intrebare ... fondul de ten Joviae de la Ivatherme este dermatocosmetic? Il pot ...
↳ BUna ziua! Da, este potrivit si acest fond de ten, si se poate asocia tratamentului. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Acnee juvenila
Buna ziua ! Ma numesc Andreea. Daca iau pastilele Acne Stop timp de 2 luni consecutiv, iar Crema Ant ...
↳ Buna ziua! Ideal ar fi sa folositi capsulele si crema la fel de mult timp, insa, daca acneea se amelioreaza dupa cele doua luni, puteti sista adminsi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...