Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Acid ibandronic Glenmark 150 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Acid ibandronic Glenmark 150 mg

Prospect - Acid ibandronic Glenmark 150 mg


NU comercializăm Acid ibandronic Glenmark 150 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Acid ibandronic Glenmark 150 mg    DCI: acid ibandronic


  Produs complementar recomandat


158.95lei
Vezi detalii

Acid ibandronic Glenmark 150 mg poate ajuta la scaderea posibilitatii de rupere a oaselor (fracturi).
- comprimate filmate -

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Acid ibandronic Glenmark 150 mg si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati Acid ibandronic Glenmark 150 mg
3. Cum sa luati Acid ibandronic Glenmark 150 mg
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Acid ibandronic Glenmark 150 mg
6. Informatii suplimentare

1. Ce este Acid Ibandronic Glenmark 150 mg si pentru ce se utilizeaza
Acid ibandronic Glenmark 150 mg apartine grupului de medicamente denumite bifosfonati. Contine acid ibandronic. Nu contine hormoni.
Acid ibandronic Glenmark 150 mg poate inhiba pierderea osoasa prin oprirea pierderii suplimentare si cresterea masei osoase la majoritatea femeilor care utilizeaza acest medicament, chiar daca acestea nu pot vedea sau simti diferenta.
Acid ibandronic Glenmark 150 mg poate ajuta la scaderea posibilitatii de rupere a oaselor (fracturi).
Aceasta scadere a riscului a fost demonstrata pentru fracturile vertebrale, dar nu si pentru fracturile de la nivelul soldului.
Acid ibandronic Glenmark 150 mg va este prescris pentru tratamentul osteoporozei postmenopauza, deoarece aveti un risc crescut de fractura. Osteoporoza se manifesta prin subtierea si slabirea oaselor si este mai frecventa la femei dupa menopauza. La menopauza, ovarele nu mai produc hormonul feminin, estrogen, care ajuta la pastrarea starii de sanatate scheletului.
Cu cat femeile ajung mai devreme la menopauza, cu atat riscul de fracturi osteoporotice este mai mare.

Alti factori care pot creste riscul de fractura includ:
- alimentatia cu un continut insuficient de calciu si vitamina D
- fumatul sau consumul de alcool in cantitati mari
- lipsa de miscare sau a exercitiului fizic
- istoric familial de osteoporoza
Multe paciente cu osteoporoza nu prezinta simptome. Daca nu aveti simptome puteti sa nu stiti ca aveti osteoporoza. Cu toate acestea, osteoporoza va predispune la fracturarea oaselor in caz de cazaturi sau lovituri. O fractura osoasa aparuta dupa varsta de 50 ani poate fi un semn de osteoporoza. De asemenea, osteoporoza poate sa determine dureri de spate, scadere in inaltime si curbare a spatelui.

Acid ibandronic Glenmark 150 mg previne pierderea de masa osoasa determinata de osteoporoza si ajuta la reconstruirea osului. Prin urmare, Acid ibandronic Glenmark 150 mg scade probabilitatea de aparitie a fracturilor osoase.
Un stil de viata sanatos va ajuta, si el, sa obtineti un maxim de beneficiu de la tratamentul dumneavoastra. Acesta include o alimentatie echilibrata bogata in calciu si vitamina D, mersul pe jos sau exercitiul fizic, lipsa fumatului si a consumului de alcool in exces.

2. Inainte sa luati Acid Ibandronic Glenmark 150 mg
Nu luati Acid ibandronic Glenmark 150 mg
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la acid ibandronic sau la oricare dintre celelalte componente ale Acid ibandronic Glenmark 150 mg
- daca aveti anumite probleme cu esofagului (tubul care face legatura intre gura si stomac) cum sunt ingustarea acestuia sau dificultati la inghitire.
- daca nu puteti sta in sezut sau in picioare timp de cel putin o ora (60 minute) in mod neintrerupt.
- daca aveti sau ati avut in trecut valori mici ale calciului in sange. Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.

Copii si adolescenti
Nu dati Acid ibandronic Glenmark 150 mg copiilor sau adolescentelor.
Aveti grija deosebita cand utilizati Acid ibandronic Glenmark 150 mg
Unele persoane trebuie sa aiba grija deosebita cand utilizeaza Acid ibandronic Glenmark 150 mg.

Verificati cu medicul dumneavoastra:
- daca aveti orice tulburare a metabolismului mineral (cum este deficitul de vitamina D),
- daca rinichii dumneavoastra nu functioneaza normal
- daca aveti orice tulburare la inghitire sau tulburare digestiva
- daca urmati un tratament stomatologic sau urmeaza sa vi se efectueze o interventie chirurgicala stomatologica, spuneti stomatologului dumneavoastra ca luati Acid ibandronic Glenmark 150 mg.
Pot sa apara iritatie, inflamatie sau ulceratie a esofagului (portiunea tubului digestiv care face legatura intre gura si stomac) adesea cu simptome de durere severa in piept, durere severa la inghitirea alimentelor si/sau bauturilor, senzatie intensa de greata sau varsaturi, in special daca nu beti un pahar plin cu apa si/sau daca va asezati in pozitia culcat la mai putin de o ora dupa ce ati luat Acid ibandronic Glenmark 150 mg. Daca observati aparitia acestor simptome, opriti administrarea de Acid ibandronic Glenmark 150 mg si adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Acid ibandronic Glenmark 150 mg impreuna cu alte medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

In special:
- suplimente care contin calciu, magneziu, fier sau aluminiu, deoarece acestea pot influenta efectele Acidului Ibandronic Synthon 150 mg.
- acidul acetilsalicilic si alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) (incluzand ibuprofen, diclofenac sodic si naproxen) pot irita stomacul si intestinul. De asemenea, bifosfonatii (cum este Acid ibandronic Glenmark 150 mg) pot determina aceeasi reactie. Prin urmare, in timp ce luati Acid ibandronic Glenmark 150 mg, trebuie sa aveti grija deosebita daca luati analgezice sau antiinflamatoare.
Dupa ce luati lunar comprimatul de Acid ibandronic Glenmark 150 mg, asteptati o ora inainte de a lua orice alt medicament, inclusiv comprimate/medicamente pentru indigestie, suplimente care contin calciu sau vitamine.

Acid ibandronic Glenmark 150 mg impreuna cu alimente si bauturi:
Nu luati Acid ibandronic Glenmark 150 mg cu alimente. Acid ibandronic Glenmark 150 mg este mai putin eficace daca este luat cu alimente.
Puteti bea apa plata, dar nu si alte bauturi (vezi pct. 3. Cum sa luati Acid ibandronic Glenmark 150 mg).

Sarcina si alaptarea
Nu luati Acid ibandronic Glenmark 150 mg daca sunteti gravida sau alaptati. Daca alaptati, ar putea fi necesar sa intrerupeti alaptarea pentru a lua Acid ibandronic Glenmark 150 mg.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Puteti conduce vehicule si sa folositi utilaje, deoarece este foarte putin probabil ca Acid ibandronic Glenmark 150 mg sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Acid ibandronic Glenmark 150 mg
Acid ibandronic Glenmark 150 mg contin o glucida din lapte numita lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa luati Acid Ibandronic Glenmark 150 mg
Luati intotdeauna Acid ibandronic Glenmark 150 mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra.
Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza uzuala de Acid ibandronic Glenmark 150 mg este de un comprimat o data pe luna.

Cum sa luati doza lunara
Este important sa urmati cu atentie aceste instructiuni. Acestea sunt concepute pentru a favoriza ajungerea rapida a comprimatului Acid ibandronic Glenmark 150 mg in stomac, facand astfel mai putin probabila aparitia iritatiei stomacului.
- Luati un comprimat de Acid ibandronic Glenmark 150 mg o data pe luna.
- Alegeti o zi a lunii pe care va va fi usor sa v-o amintiti. Puteti alege fie aceeasi data (cum ar fi ziua 1 a fiecarei luni) sau aceeasi zi (cum ar fi prima duminica a fiecarei luni) pentru a va lua comprimatul de Acid ibandronic Glenmark 150 mg. Alegeti data care se potriveste cel mai bine programului dumneavoastra.
- Luati comprimatul de Acid ibandronic Glenmark 150 mg la cel putin 6 ore de la ultima masa sau consum de lichide, cu exceptia apei plate.
- Luati comprimatul de Acid ibandronic Glenmark 150 mg
- dupa ce va treziti dimineata si inainte de a consuma orice aliment sau bautura (pe stomacul gol)
- Inghititi comprimatul cu un pahar plin cu apa plata (cel putin 180 ml). Nu luati comprimatul cu apa minerala, suc de fructe sau orice alte bauturi.
- Inghititi comprimatul intreg – nu mestecati, sfaramati si nu lasati comprimatul sa se dizolve in gura.
- In urmatoarea ora (60 minute) dupa ce ati luat comprimatul
- nu stati culcata; daca nu stati in pozitie verticala (in sezut sau in picioare), o cantitate de medicament va poate ajunge inapoi in esofag
- nu consumati niciun aliment
- nu consumati nicio bautura (cu exceptia apei plate, daca va este sete)
- nu luati niciun alt medicament

Dupa ce ati asteptat o ora, puteti consuma primele alimente sau bauturi din ziua respectiva. Dupa ce ati mancat, puteti sa stati culcata daca doriti, sau puteti lua orice alt medicament de care aveti nevoie.
Nu luati comprimatul inainte de culcare sau inainte de a va ridica din pat dimineata.

Continuarea tratamentului cu Acid ibandronic Glenmark 150 mg
Este important sa continuati sa luati Acid ibandronic Glenmark 150 mg in fiecare luna, atat timp cat va recomanda medicul dumneavoastra. Acidul ibandronic poate sa trateze osteoporoza numai atat timp cat continuati sa il luati.

Daca luati mai mult Acid ibandronic Glenmark 150 mg decat trebuie
Daca ati luat din greseala mai mult de un comprimat, beti un pahar plin cu lapte si adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
Nu va provocati varsaturile si nu stati culcata – aceasta poate determina iritatia esofagului de catre Acid ibandronic Glenmark 150 mg.

Daca uitati sa luati Acid ibandronic Glenmark 150 mg:
Daca uitati sa luati comprimatul in dimineata zilei alese de dumneavoastra, nu luati un comprimat mai tarziu in aceeasi zi. In schimb, verificati calendarul si gasiti ziua in care este planificata urmatoarea doza:

Daca mai sunt doar 1-7 zile pana cand ati planificat sa luati urmatoarea doza…
Trebuie sa asteptati pana in momentul in care ati planificat sa luati urmatoarea doza si luati-o ca de obicei; continuati apoi sa luati un comprimat, o data pe luna, in zilele pe care vi le-ati marcat pe calendar.

Daca mai sunt mai mult de 7 zile pana cand ati planificat sa luati urmatoarea doza…
Trebuie sa luati un comprimat in dimineata zilei urmatoare celei in care v-ati amintit; continuati apoi sa luati un comprimat, o data pe luna, in zilele planificate pe care vi le-ati marcat pe calendar.
Nu luati niciodata doua comprimate de Acid ibandronic Glenmark 150 mg in decursul aceleiasi saptamani.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Acid ibandronic Glenmark 150 mg poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Discutati imediat cu medicul dumneavoastra sau cu asistenta medicala daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave – puteti avea nevoie de tratament medical de urgenta:
- eruptii trecatoare pe piele, mancarime, umflare a fetei, buzelor, limbii si gitului cu dificultati la respiratie. Puteti avea o reactie alergica la medicament.
- durere puternica in piept, durere puternica dupa ce inghititi alimente sau bauturi, greata puternica sau varsaturi.
- simptome asemanatoare simptomelor de gripa (daca vreun simptom devine suparator sau dureaza mai mult de cateva zile).
- durere sau leziuni la nivelul gurii sau maxilarului
- inflamatie sau durere la nivelul ochilor (daca se prelungeste)

Alte reactii adverse posibile
Frecvente (afecteaza mai putin de 1 persoana din 10)
- durere de cap
- senzatie de arsura gastrica, durere de stomac (cum sunt “gastroenterita” sau “gastrita”), indigestie, greata, diaree sau constipatie
- eruptii trecatoare pe piele
- durere sau rigiditate in muschi, articulatii sau durere de spate
- simptome asemanatoare simptomelor de gripa (incluzand febra, convulsii si tremor, senzatie de disconfort, oboseala, dureri osoase, musculare si articulare)
- oboseala

Mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 persoana din 100)
- durere osoasa
- stare de slabiciune
- ameteli
- flatulenta

Rare (afecteaza mai putin de 1 persoana din 1.000)
- reactie de hipersensibilitate; umflare a fetei, buzelor si gurii (vezi reactia alergica)
- mancarimi
- inflamatie sau durere la nivelul ochilor
- rareori poate sa apara fractura neobisnuita la nivelul femurului, in special la pacientii care urmeaza un tratament pe termen lung pentru osteoporoza. Adresati-va medicului dumneavoastra daca prezentati durere, slabiciune sau disconfort la nivelul coapsei, soldului sau la nivel inghinal deoarece acest lucru poate fi un semn precoce al unei posibile fracturi de femur.

Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 persoana din 10.000)
- o afectiune a osului maxilarului numita “osteonecroza de maxilar”.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. Cum se pastreaza Acid Ibandronic Glenmark 150 mg
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Acid ibandronic Glenmark 150 mg dupa data de expirare inscrisa pe blister si cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informatii suplimentare
Ce contine Acid ibandronic Glenmark 150 mg
- Substanta activa este acidul ibandronic. Fiecare comprimat filmat contine acid ibandronic 150 mg (sub forma de ibandronat de sodiu monohidrat)
- Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, crospovidona (E 1202), celuloza microcristalina (E 460), dioxid de siliciu coloidal anhidru (E 551), stearil fumarat de sodiu (nucleul comprimatului); alcool polivinilic, macrogol/PEG 3350, talc (E 553b) si dioxid de titan (E 171) (filmul comprimatului).

Cum arata Acid ibandronic Glenmark 150 mg si continutul ambalajului
Comprimatele de Acid ibandronic Glenmark 150 mg sunt alungite, biconvexe, de culoare alba pana la aproape alba, marcate cu “I9BE” pe una dintre fete si cu “150” pe cealalta fata.
Comprimatele sunt disponibile in cutii cu blistere cu 1, 3, 7, 10, sau 14 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantii

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Glenmark Pharmaceuticals s.r.o.
Hvezdova 1716/2b, 140 78 Praga 4,
Republica Ceha

Fabricanti
Synthon BV
Microweg 22, 6545 CM Nijmegen
Olanda
Synthon Hispania S.L.
Castello 1, Polígono Las Salinas
08830 Sant Boi de Llobregat
Spania

Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Bulgaria Ibandronic acid Actavis 150 mg
Republica Ceha Ibandronic acid Synthon 150 mg, potahovane tablety
Estonia Ibandronic acid Synthon 150 mg
Ungaria Ibandronsav Synthon 150 mg
Letonia Ibandronic acid Synthon 150 mg apvalkotas tabletes
Lituania
Olanda
Ibandronic acid Synthon 150 mg, plevele dengtos tabletes
Ibandroninezuur Synthon 150 mg, filmohulde tabletten
Polonia Ibandronic acid Synthon
Republica Slovaca Ibandronic acid Synthon 150 mg
Romania Acid ibandronic Glenmark 150 mg comprimate filmate
Slovenia Ibandronska kislina Synthon 150 mg filmsko oblozene tablete

Acest prospect a fost aprobat in Aprilie 2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Administrare 4 Bones
Buna ziua, Am fost diagnosticata cu osteoporoza avansata pe coloana vertebrala si mi s-a recomand ...
Fosavance
Cu cat timp inainte trebuie sa intrerup Fosavance( osteoporoza 1 pastila pe saptamana) pt o extracti ...
Artilane sau Alfacalcidolum?
Am 59 ani.am osteopenie.medicul ortoped mi-a indicat ARTILANE 3 LUNI iar medicul de familie mi-a pre ...
↳ Buna ziua! Medicul de familie v-a scris reteta pentru ceea ce se putea prescrie pe reteta (compensata) pentru acest diagnostic. ArtiLane este indicat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Marirea sanilor
Buna ziua, am 59 de ani si doresc sa-mi maresc sanii daca s-ar putea face aceasta cu un produs natur ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa aplicati zilnic pe sani si decolteu, prin masaj usor, Breast Up Cream, timp de cel putin 2 luni. Daca nu suferiti de hiper ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Osteoporoza
Bună ziua! Pentru dureri de oase ,mușchi, articulații, pot lua ProHumano+? Mul5 ...
Osteoporoza
Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca produsul Osteo detix ajuta la osteoporoza grava? Va multumesc! ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...