Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Raplixa

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Raplixa

Prospect - Raplixa


NU comercializăm Raplixa!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Raplixa    DCI: fibrinogen uman si trombina umana


  Produs complementar recomandat
Raplixa este un medicament utilizat la adulti pentru a ajuta la oprirea hemoragiei in timpul interventiilor chirurgicale atunci cand metodele chirurgicale standard pentru controlarea hemoragiei, cum ar fi suturile, nu sunt suficiente.
Ce este Raplixa si pentru ce se utilizeaza?
Raplixa este un medicament utilizat la adulti pentru a ajuta la oprirea hemoragiei in timpul interventiilor chirurgicale atunci cand metodele chirurgicale standard pentru controlarea hemoragiei, cum ar fi suturile, nu sunt suficiente.
Raplixa contine substantele active fibrinogen uman si trombina umana. Medicamentul trebuie utilizat impreuna cu un burete de gelatina aprobat.

Cum se utilizeaza Raplixa?
Raplixa trebuie utilizat numai de catre chirurgi cu experienta si se poate obtine numai pe baza de reteta.
Raplixa este disponibil sub forma de pulbere (0,5, 1 si 2 grame). Cantitatea de Raplixa care urmeaza a fi livrata si frecventa de aplicare depind de necesitatile pacientului si de factori cum ar fi tipul interventiei chirurgicale, marimea plagii si severitatea hemoragiei. Poate fi aplicat un strat subtire de pulbere pe suprafata care sangereaza, direct din flacon sau folosind un dispozitiv de pulverizare, urmat de aplicarea buretelui de gelatina. De asemenea, pulberea poate fi aplicata pe un burete de gelatina umezit, care se aplica imediat pe suprafata care sangereaza. Pentru informatii suplimentare, consultati Rezumatul caracteristicilor produsului.

Cum actioneaza Raplixa?
Substantele active din Raplixa, fibrinogenul uman si trombina umana, sunt proteine naturale din sange si se obtin de la donatorii de sange. Atunci cand se aplica pe o suprafata umeda, trombina se activeaza si descompune fibrinogenul in unitati mai mici, numite fibrine. Apoi, fibrinele se unesc (se lipesc una de alta) si formeaza un cheag de fibrina care fixeaza buretele de gelatina de suprafata plagii, prevenind sangerarile si etanseizand tesutul. Buretele ramane in organism, unde se dizolva si dispare complet.

Ce beneficii a prezentat Raplixa pe parcursul studiilor?
Raplixa s-a dovedit a fi eficace, ajutand la oprirea hemoragiilor in timpul interventiilor chirurgicale, intr-un studiu principal care a cuprins 721 de pacienti care au fost supusi unor interventii chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale, ficatului, vaselor de sange sau tesuturilor moi si care au prezentat hemoragii usoare sau moderate care nu au putut fi controlate prin tehnici standard. Studiul a comparat Raplixa, utilizat impreuna cu buretele de gelatina, cu buretele de gelatina utilizat ca atare. In toate tipurile de interventii chirurgicale, pacientilor din grupul Raplixa li s-a oprit hemoragia in decurs de 1-2 minute, in comparatie cu 2-4 minute la pacientii din grupul de control. In medie, utilizarea Raplixa a redus timpul de sangerare cu aproximativ 2 minute.

Care sunt riscurile asociate cu Raplixa?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Raplixa (care pot afecta pana la 1 persoana din 10) sunt insomnie (probleme de somn) si prurit (mancarime). Alte efecte secundare, observate rar in asociere cu acest tip de medicament, pot include reactii alergice.
Embolia aeriana sau gazoasa (bule de aer sau de gaz in sange care afecteaza circulatia sangvina), care poate pune viata in pericol, a survenit in asociere cu utilizarea altor dispozitive de pulverizare pentru administrarea fibrinei. Nu poate fi complet eliminat un risc foarte scazut in asociere cu Raplixa.

Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Raplixa, consultati prospectul.

Raplixa nu trebuie aplicat intravascular (in interiorul vaselor de sange); acesta nu trebuie aplicat prin pulverizare in cursul endoscopiei (o procedura care utilizeaza un tub cu o camera pentru a examina vizual interiorul organismului) sau in timpul laparoscopiei (interventie chirurgicala printr-o mica incizie care permite chirurgului sa opereze fara a face o incizie mai mare in organism) si nu trebuie utilizat ca adeziv pentru fixarea bandajelor sau ca adeziv intestinal pentru a lega segmente indepartate ale intestinului (anastomoze gastrointestinale). De asemenea, este contraindicat in tratarea sangerarilor arteriale severe.

Pentru lista completa a restrictiilor, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Raplixa?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Raplixa sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. Comitetul a considerat ca Raplixa este eficace in reducerea timpului pentru oprirea hemoragiilor usoare sau moderate in timpul interventiilor chirurgicale atunci cand tehnicile chirurgicale standard, cum ar fi suturile, nu sunt suficiente. Raplixa este formulat ca pulbere in flacoane care pot fi pastrate la temperatura camerei si, dupa deschidere, poate fi folosit in decurs de doua ore. Aceasta permite utilizarea medicamentului pe mai multe locuri hemoragice. Siguranta a fost considerata acceptabila, cu conditia respectarii masurilor convenite.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Raplixa?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Raplixa sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Raplixa, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
In plus, compania care comercializeaza Raplixa se va asigura ca tuturor chirurgilor care utilizeaza Raplixa li se va furniza un material educational pentru a-i informa cu privire la riscul de embolie aeriana sau gazoasa si la modul de utilizare corecta a pulverizarii.

Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Alte informatii despre Raplixa
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Raplixa, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 19 martie 2015.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 03-2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Menstruatie prelungita
Bună ziua, am avut in 2019 hemoragie timp de 2 luni cu cheaguri. Dar am abservat că atunci ...
↳ Buna ziua! S-ar putea ca situatia sa fie determinata de un sindrom premenstrual, caracterizat si prin nervozitate sporita, anxietate, sau pur si simp ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
cantitate zilnica de curcumin
Buna ziua, As dori sa iau o doza mare de curcumin pentru efectul antiinflamator asupra oaselor. ...
Pot lua vitamina K pentru a combate efectele fitoestrogenilor?
Buna ziua, am fost sfatuita sa fac tratament 6 luni cu marar pentru cresterea sanilor, deoarece daca ...
↳ Buna ziua! Decat sa faceti injectii cu Vitamina K, mai bine intrerupeti administrarea mararului 4-5 zile, sau cat timp aveti sangerarea menstruala. A ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
MEDICATIE
AM 77 DE ANI iau TROMBOSTOP DE 20 DE ANI si medicul de la fizioterapie mi-a prescris CYMBALTA. v ...
↳ Buna ziua! Aceasta asociere impune prudenta, iata ce se mentioneaza in prospectul Cymbalta: "S-au raportat tulburări hemoragice, cum ar fi echimoze ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hemoragie
Buna ,va rog sa ma ajutati cu un sfat ..sunt a 16-a zi de menstruatia , mentionez ca nu iau anticonc ...
Hemoragie
Bună ziua, Am 53 de ani și nu am întrat la menopauza. Am o hemoragie care tot apare la câ ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...