Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Imbruvica capsule 140 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Imbruvica capsule 140 mg

Prospect - Imbruvica capsule 140 mg


NU comercializăm Imbruvica capsule 140 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Imbruvica capsule 140 mg    DCI: ibrutinib


  Produs complementar recomandat


539.95lei
Vezi detalii

Imbruvica este un medicament anticanceros care se utilizeaza pentru tratamentul a doua forme de cancer al sangelui: leucemie limfocitara cronica si limfom cu celule de manta.
Ce este Imbruvica si pentru ce se utilizeaza?
Imbruvica este un medicament anticanceros care se utilizeaza pentru tratamentul a doua forme de cancer al sangelui: leucemie limfocitara cronica si limfom cu celule de manta; ambele forme sunt cancere care afecteaza un tip de globule albe, numite limfocite B.
In leucemia limfocitara cronica, Imbruvica se utilizeaza la pacientii care au primit cel putin un tratament anterior si la pacientii care prezinta mutatii genetice ale celulelor canceroase, numite deletia 17p sau mutatia TP53, care fac ca acesti pacienti sa fie neeligibili pentru a urma tratamentul cu o combinatie de medicamente chimioterapice si imunoterapie (tratamente care stimuleaza sistemul imunitar pentru a distruge celulele canceroase).
In limfomul cu celule de manta, Imbruvica se utilizeaza la pacientii a caror boala nu raspunde la tratamentul anterior sau a recidivat dupa tratamentul anterior.
Din cauza numarului mic de pacienti cu aceste boli, bolile sunt considerate „rare”, iar Imbruvica a fost desemnat „medicament orfan” (un medicament folosit in boli rare).
Imbruvica contine substanta activa ibrutinib.

Cum se utilizeaza Imbruvica?
Imbruvica se poate obtine numai pe baza de reteta si tratamentul trebuie initiat si supravegheat de un medic cu experienta in utilizarea medicamentelor anticanceroase.
Imbruvica este disponibil sub forma de capsule de 140 mg. In tratamentul leucemiei limfocitare cronice, doza recomandata este de 3 capsule o data pe zi, in timp ce in tratamentul limfomului cu celule de manta, doza recomandata este de 4 capsule o data pe zi. Tratamentul trebuie administrat la acelasi moment al zilei si trebuie continuat atat timp cat boala se amelioreaza sau stagneaza si efectele secundare sunt tolerabile. Daca pacientul ia anumite alte medicamente care pot sa interactioneze cu Imbruvica sau daca manifesta efecte secundare severe, doza poate fi redusa sau tratamentul poate fi intrerupt, dupa caz. La pacientii cu insuficienta hepatica usoara sau moderata, se recomanda reducerea dozei, in timp ce Imbruvica nu este recomandat la pacientii cu insuficienta hepatica severa.

Pentru mai multe informatii, consultati Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum actioneaza Imbruvica?
Substanta activa din Imbruvica, ibrutinib, actioneaza prin blocarea unei enzime, numite tirozin-kinaza Bruton (Btk), care se gaseste cu preponderenta in limfocitele B. Btk ajuta limfocitele B sa supravietuiasca si sa migreze catre organele la nivelul carora, de obicei, aceste celule se divid. Prin blocarea Btk, ibrutinib reduce supravietuirea si migrarea limfocitelor B, astfel incetinind progresia cancerului.

Ce beneficii a prezentat Imbruvica pe parcursul studiilor?
Intr-un studiu principal care a cuprins 391 de pacienti cu leucemie limfocitara cronica a caror boala nu a raspuns la tratamentul anterior sau a recidivat dupa tratamentul anterior, s-a demonstrat ca Imbruvica este mai eficace decat ofatumumab (un alt medicament anticanceros) in incetinirea progresiei cancerului. Dupa 1 an de tratament, aproximativ 66% din pacientii care au primit Imbruvica erau inca in viata fara ca boala sa fi progresat, comparativ cu aproximativ 6% din pacientii care au primit ofatumumab. De asemenea, Imbruvica a fost mai eficace fata de ofatumumab in cadrul subgrupului de pacienti cu deletie 17p/mutatie TP53.

De asemenea, Imbruvica a fost investigat intr-un studiu principal care a cuprins 111 pacienti cu limfom cu celule de manta a caror boala nu a raspuns la tratamentul anterior sau a recidivat dupa tratamentul anterior. In acest studiu, Imbruvica nu a fost comparat cu niciun alt tratament. Rezultatele studiului au demonstrat eficacitatea Imbruvica, aproximativ 68% din pacienti prezentand un raspuns fie complet, fie partial la tratament: 21% din pacienti au raspuns complet la tratament (adica, toate semnele asociate cancerului au disparut in urma tratamentului) si 47% au avut un raspuns partial (adica, starea pacientilor s-a ameliorat, dar au ramas cateva semne ale bolii). Durata medie a raspunsului la tratament a fost de 17,5 luni.

Care sunt riscurile asociate cu Imbruvica?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Imbruvica (care pot afecta mai mult de 1 persoana din 5) sunt diaree, dureri musculo-scheletice (dureri ale muschilor si oaselor), infectii ale tractului respirator superior (raceli), vanatai, eruptii cutanate, greata (senzatie de rau), pirexie (febra), neutropenie (scaderea numarului de neutrofile, un tip de globule albe) si constipatie. Cele mai grave efecte secundare sunt anemie (scaderea numarului de globule rosii), neutropenie, pneumonie (infectie pulmonara) si trombocitopenie (scaderea numarului de trombocite).

Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Imbruvica, consultati prospectul.

Sunatoarea (un remediu fitoterapeutic utilizat pentru tratarea depresiei si anxietatii) este contraindicata la pacientii tratati cu Imbruvica. Deoarece Imbruvica poate avea efecte nocive asupra fatului, femeile trebuie sa utilizeze o metoda eficace de contraceptie in timpul administrarii medicamentului si timp de 3 luni dupa intreruperea tratamentului.
Pentru lista completa de restrictii, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Imbruvica?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Imbruvica sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE.
CHMP a considerat ca eficacitatea Imbruvica a fost demonstrata la pacientii cu leucemie limfocitara cronica, inclusiv la pacientii cu mutatii care confera un prognostic nefavorabil. Comitetul a observat ca Imbruvica a fost, de asemenea, eficace la pacientii cu limfom cu celule de manta a caror boala nu a raspuns la tratamentul anterior sau a recidivat dupa tratamentul anterior, acestia facand parte dintr-un grup cu prognostic nefavorabil si avand putine alte optiuni de tratament. In plus, siguranta medicamentului a fost considerata acceptabila.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Imbruvica?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Imbruvica sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Imbruvica, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
In plus, compania va furniza date suplimentare privind beneficiile Imbruvica in tratarea limfomului cu celule de manta, obtinute dintr-un studiu care compara medicamentul cu temsirolimus (un alt medicament anticanceros) si date suplimentare privind beneficiile Imbruvica in tratarea leucemiei limfocitare cronice, obtinute din urmarirea pacientilor din studiul principal.

Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Alte informatii despre Imbruvica
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Imbruvica, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 21 octombrie 2014.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 10-2014.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cancer plamani
Buna ziua! Unchiu meu are cancer la plamani pot sa administreaz Timalin injectabil? Multumesc! ...
Indol 3 supreme
Poate fi înlocuit Letrazol cu Indol 4 supreme după operație de cancer la san? ...
Poate lua zeolit?
Mama mea are cancer mamar triplu negativ ,a făcut 8 ședințe de chimioterapie iar acum ...
↳ Buna ziua! In cazul mamaei dumneavoastra se poate administra atat Zeolit-ul, cat si Indole-3-Supreme, acesta din urma este special recomandat in canc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hpv
Buna ziua am si eu o problema de ceva timp de vreo 6 luni ma doare in zona vaginului gen intre la ...
↳ Buna ziua! In primul rand nu aveti simptome specifice de HPV, pentru diagnosticare acestuia este necesar un test Babes-Papanicolau care arata daca ex ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cancerul de vezica
Produsul Mumie poate fi utilizat in cancerul de vezica? ...
Carcinom ductal invaziv - rog tratament
Sufar de carcinom ductal invaziv- cancer mamar- pozitiv pentru receptori estrogenici si c-erbB2. N ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati cate o capsula de Indole - 3 - Supreme, un produs special formulat pentru afectiunile dependente de estrogeni. Puteti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Zeolit si letrozol
Buna ziua, Mama mea 56 ani cu metastaza osoasa de scalp dupa 7 ani, ia letrozol acum. Poate adminis ...
↳ Buna ziua! Daca mentineti un interval de minim 4 ore intre administrari, se poate face asocierea. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...