Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Rezolsta comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Rezolsta comprimate

Prospect - Rezolsta comprimate


NU comercializăm Rezolsta comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Rezolsta comprimate    DCI: darunavir si cobicistat


  Produs complementar recomandat
Rezolsta este un medicament antiviral utilizat in asociere cu alte medicamente pentru tratamentul adultilor infectati cu virusul imunodeficientei umane de tip 1 (HIV-1), un virus care produce sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA).
Ce este Rezolsta si pentru ce se utilizeaza?
Rezolsta este un medicament antiviral utilizat in asociere cu alte medicamente pentru tratamentul adultilor infectati cu virusul imunodeficientei umane de tip 1 (HIV-1), un virus care produce sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA).
Rezolsta contine substantele active darunavir si cobicistat. Medicamentul este destinat utilizarii numai la pacientii care nu au primit tratament anti-HIV anterior sau la pacientii tratati anterior, la care nu se preconiza ca boala sa fie rezistenta la darunavir si care sunt suficient de sanatosi si prezinta niveluri ale virusului HIV sub un anumit prag.

Cum se utilizeaza Rezolsta?
Rezolsta se poate obtine numai pe baza de reteta, iar tratamentul trebuie initiat numai de un medic cu experienta in tratarea infectiei cu HIV. Rezolsta este disponibil sub forma de comprimate care contin 800 mg de darunavir si 150 mg de cobicistat. Doza recomandata este de un comprimat pe zi, luat cu alimente.
Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.

Cum actioneaza Rezolsta?
Rezolsta contine doua substante active. Darunavir este un inhibitor de proteaza. Acesta blocheaza o enzima numita proteaza, care este necesara virusului HIV pentru a se replica. Cand enzima este blocata, virusul nu se poate reproduce normal, ceea ce incetineste dezvoltarea si raspandirea acestuia.
Cobicistatul actioneaza ca un „amplificator” pentru a spori efectele darunavirului, prin prelungirea timpului in care acesta actioneaza in organism.
Administrat in asociere cu alte medicamente anti-HIV, Rezolsta reduce cantitatea de HIV din sange si o mentine la un nivel scazut. Rezolsta nu vindeca infectia cu HIV sau SIDA, dar poate intarzia sau inversa efectele negative asupra sistemului imunitar si aparitia infectiilor si bolilor asociate cu SIDA.
In prezent, darunavirul este autorizat sub denumirea de Prezista, iar cobicistatul sub denumirea de Tybost.

Ce beneficii a prezentat Rezolsta pe parcursul studiilor?
Deoarece eficacitatea ambelor substante, darunavir si cobicistat, a fost demonstrata anterior si acestea sunt autorizate pentru utilizarea in tratamentul infectiei cu HIV, studiile au fost efectuate in principal pentru a demonstra ca Rezolsta determina efecte si concentratii de darunavir in sange similare cu cele obtinute de cele doua substante active administrate separat si similare cu cele ale darunavirului administrat in asociere cu un medicament amplificator diferit, ritonavir (o combinatie stabilita).

In plus, a fost efectuat un studiu principal pentru a evalua siguranta si eficacitatea darunavirului si cobicistatului administrate in asociere cu alte medicamente anti-HIV la 313 pacienti adulti infectati cu HIV care nu fusesera tratati anterior sau care fusesera tratati anterior si la care nu se preconiza ca infectia sa fie rezistenta la darunavir. Eficacitatea a fost masurata printr-o reducere a incarcaturii virale (cantitatea de virus HIV-1 in sange) sub 50 de copii/ml. In total, 258 de pacienti (82%) au raspuns la tratament dupa 24 de saptamani de terapie si 253 de pacienti (81%) au raspuns la tratament dupa 48 de saptamani, ceea ce a fost comparabil cu rezultatele observate anterior la darunavir plus ritonavir.

Care sunt riscurile asociate cu Rezolsta?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Rezolsta (care pot afecta mai mult de 1 persoana din 10) sunt diaree, greata si eruptie cutanata. Cele mai grave efecte secundare au fost eruptie cutanata, diabet zaharat, reactii de hipersensibilitate (reactii alergice), varsaturi si „sindrom de reconstituire imuna”. Sindromul de reconstituire imuna apare cand sistemul imunitar al pacientului incepe sa functioneze din nou si sa lupte impotriva infectiilor existente, cauzand inflamatii la locul infectiei.
Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Rezolsta, consultati prospectul.

Rezolsta este contraindicat la pacientii care sufera de insuficienta hepatica severa. De asemenea, este contraindicat in asociere cu anumite alte medicamente, deoarece poate sa interactioneze cu acestea, reducand astfel eficacitatea tratamentului sau crescand riscul de aparitie a efectelor secundare.
Pentru lista completa de restrictii, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Rezolsta?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Rezolsta sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. Eficacitatea ambelor substante active a fost deja demonstrata si s-a considerat ca asocierea lor intr-un singur comprimat este mai convenabila decat administrarea separata a acestora, reducand riscul erorilor de medicatie. In plus, nu a existat nicio dovada care sa ridice motive de ingrijorare neprevazute privind siguranta.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Rezolsta?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Rezolsta sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Rezolsta, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Alte informatii despre Rezolsta
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Rezolsta, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 19.11.2014.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 11-2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

LEAC PENTRU HIV ȘI HERPES
Bună tuturor, sunt aici pentru a da propriul meu verdict despre remediul pe care Dr. Osato îl t ...
how i got my ex back
CUM M-AM REPĂRTAT EX-SORULUI CU AJUTORUL VRAIEI REALE ȘI EFICIENTE DE LA DR. Sunny Numele ...
Modafen (pseudoefedrina) in combinatia cu Borenar (bilastina)?
Este in regula sa combin pseudoefedrina cu bilastina. Am citit undeva ca efedrina si antihistaminice ...
↳ Buna ziua! Iata lista medicamentelor care nu trebuie administrate in asociere cu Borenar: Ketoconazol (un medicament antifungic) Eritromicină (un a ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
contraceptie
Buna ziua,va rog sa-mi spuneti care sunt grupele de medicamente care scad efectul anticonceptionalel ...
↳ Buna ziua! Iata clasele de medicamente cu care interactiuneaza Cerazette (intr-un mod care sa afecteze eficienta): Antiepileptice ( primidona, feni ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
are sida?
am vazut de curand la cineva ca lua niste pastile ceva de gen kaletra si ca are leucemie dar eu am a ...
↳ Buna ziua! Kaletra este un medicament antiviral, indicat deci in cazul infectiei cu virusul HIV. Acest virus provoaca sindromul imunodeficientei doba ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...