Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Vargatef capsule

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Vargatef capsule

Prospect - Vargatef capsule


NU comercializăm Vargatef capsule !
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Vargatef capsule    DCI: nintedanib


  Produs complementar recomandat
Vargatef este un medicament impotriva cancerului, utilizat pentru tratarea adultilor cu o forma de cancer pulmonar cunoscuta sub numele de cancer pulmonar non-microcelular.
Ce este Vargatef si pentru ce se utilizeaza?
Vargatef este un medicament impotriva cancerului, utilizat pentru tratarea adultilor cu o forma de cancer pulmonar cunoscuta sub numele de cancer pulmonar non-microcelular.
Vargatef se utilizeaza pentru tratarea unui tip de cancer pulmonar non-microcelular numit „adenocarcinom”, atunci cand cancerul este avansat local, metastatic (cand celulele canceroase s-au raspandit de la locul initial catre alte parti ale organismului) sau recurent local (cand cancerul a recidivat in aceeasi zona).
Medicamentul se utilizeaza in asociere cu un medicament chimioterapic numit docetaxel la pacientii carora li s-a administrat deja tratament chimoterapic.
Vargatef contine substanta activa nintedanib.

Cum se utilizeaza Vargatef?
Vargatef poate fi obtinut numai pe baza de reteta, iar tratamentul trebuie initiat si supravegheat de un medic cu experienta in utilizarea medicamentelor impotriva cancerului.
Vargatef este disponibil sub forma de capsule (100 si 150 mg) care se iau pe cale orala, de preferinta impreuna cu alimente. Doza recomandata este de 200 mg de doua ori pe zi (la intervale de aproximativ 12 ore). Intrucat Vargatef nu trebuie administrat in aceeasi zi cu docetaxelul si deoarece docetaxelul se administreaza in ziua 1 a unui ciclu de tratament cu durata de 21 de zile, Vargatef se administreaza din ziua a doua pana in ziua a 21-a, docetaxelul fiind administrat in ziua 1. Tratamentul cu Vargatef poate continua dupa intreruperea administrarii docetaxelului, cat timp boala se amelioreaza sau ramane stabila si efectele secundare sunt tolerabile.
Daca apar efecte secundare severe, medicul poate hotari intreruperea tratamentului cu Vargatef si reluarea acestuia in doza mai mica. In cazul in care efectele secundare persista, tratamentul trebuie oprit definitiv.

Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.

Cum actioneaza Vargatef?
Substanta activa din Vargatef, nintedanibul, blocheaza activitatea anumitor enzime cunoscute sub numele de tirozin kinaze. Aceste enzime se afla in anumiti receptori (cum ar fi receptorii VEGF, FGF si PDGF) de pe suprafata celulelor canceroase si in celulele tesuturilor inconjuratoare (de exemplu, vase sangvine), unde activeaza mai multe procese, inclusiv diviziunea celulara si dezvoltarea unor noi vase sangvine. Prin blocarea acestor enzime, nintedanibul ajuta la reducerea cresterii si raspandirii cancerului si la intreruperea alimentarii cu sange care sustine cresterea celulelor canceroase.

Ce beneficii a prezentat Vargatef pe parcursul studiilor?
Intr-un studiu principal care a implicat 1 314 de pacienti cu cancer pulmonar non-microcelular, avansat sau recurent, care nu au raspuns la un tratament anterior, Vargatef administrat in asociere cu docetaxel s-a dovedit a fi mai eficace in intarzierea progresiei cancerului decat docetaxelul administrat in monoterapie. Supravietuirea fara progresia bolii (intervalul de timp in care pacientii au supravietuit fara ca boala sa li se agraveze) a fost de 3,5 luni la pacientii care au primit Vargatef si docetaxel, in comparatie cu 2,7 luni la pacientii care au primit docetaxel in monoterapie. In plus, Vargatef a dus la o ameliorare a supravietuirii globale (durata de supravietuire a pacientilor) la subgrupul de pacienti cu cancer pulmonar non-microcelular de tip adenocarcinom: supravietuirea globala a fost de 12,6 luni la pacientii tratati cu Vargatef si docetaxel, in comparatie cu 10,3 luni la pacientii tratati cu docetaxel in monoterapie.

Care sunt riscurile asociate cu Vargatef?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Vargatef (care pot afecta mai mult de 1 persoana din 10) includ diaree, varsaturi si cresterea concentratiilor sangvine ale anumitor enzime hepatice (un semn de posibile probleme hepatice).
Vargatef este contraindicat la pacientii care sunt hipersensibili (alergici) la nintedanib, arahide, soia sau la oricare dintre celelalte ingrediente.
Pentru lista completa a efectelor secundare si a restrictiilor asociate cu Vargatef, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Vargatef?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Vargatef sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a remarcat ca Vargatef a fost eficace in incetinirea progresiei bolii si in prelungirea vietii la subgrupul de pacienti cu cancer pulmonar non-microcelular de tip adenocarcinom. In ceea ce priveste siguranta acestuia, desi au fost raportate mai multe efecte secundare la pacientii tratati cu Vargatef si docetaxel decat la cei tratati cu docetaxel in monoterapie, s-a considerat ca efectele secundare pot fi gestionate terapeutic prin reduceri ale dozei, tratamente adjuvante si intreruperi ale tratamentului.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Vargatef?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Vargatef sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Vargatef, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
In plus, compania care comercializeaza Vargatef va realiza studii pentru a gasi modalitati de identificare a pacientilor la care exista cea mai mare probabilitate de a obtine beneficii in urma tratamentului cu acest medicament.
Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Alte informatii despre Vargatef
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Vargatef, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 21 noiembrie 2014.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 11-2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cancer plamani
Buna ziua! Unchiu meu are cancer la plamani pot sa administreaz Timalin injectabil? Multumesc! ...
Indol 3 supreme
Poate fi înlocuit Letrazol cu Indol 4 supreme după operație de cancer la san? ...
Pot lua Indole -3 dupa o operație de carcinom mamar?
Am dublă mastectomie , carcinom mamar, recomandat tratament cu Tamoxifen pe care l am refuzat. ďż˝nt ...
↳ Buna ziua! Da, puteti face o cura de 3 luni cu Indole-3-Carbinol, intrucat acesta va preveni si alte tipuri de cancer generate de excesul de hormoni ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
cancer la vezica urinara
Ce variante de tratament am? ...
↳ Buna ziua! IN primula randa adaptati-va alimentatia, va poate ajuta o carte intitulata Alimentatia Anticancer. Sucul de legume Breuss este indicat in ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa nintedanib?
Alte medicamnete care au nintedanib:
- Ofev capsule

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...