Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Ibandronic Acid Teva

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Ibandronic Acid Teva

Prospect - Ibandronic Acid Teva


NU comercializăm Ibandronic Acid Teva!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Ibandronic Acid Teva    DCI: acid ibandronic


  Produs complementar recomandat


49.5lei
Vezi detalii

Ibandronic Acid Teva se utilizeaza pentru prevenirea „evenimentelor osoase” si pentru tratarea osteoporozei.
Ce este Ibandronic Acid Teva?
Ibandronic Acid Teva este un medicament care contine substanta activa acid ibandronic. Este disponibil sub forma de comprimate de culoare alba, asemanatoare unei capsule (50 si 150 mg).
Ibandronic Acid Teva este un medicament „generic”. Aceasta inseamna ca Ibandronic Acid Teva este similar cu un „medicament de referinta” deja autorizat in Uniunea Europeana (UE). Medicamentele de referinta pentru Ibandronic Acid Teva sunt Bondronat si Bonviva. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, a se consulta documentul de intrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Ibandronic Acid Teva?
Ibandronic Acid Teva 50 mg se utilizeaza pentru prevenirea „evenimentelor osoase” (fracturi osoase sau complicatii osoase care necesita tratament) la pacientii cu cancer de san si metastaze osoase (cand cancerul s-a raspandit la nivelul oaselor).
Ibandronic Acid Teva 150 mg se utilizeaza pentru tratarea osteoporozei (o boala care fragilizeaza oasele) la femeile care au trecut de menopauza si care prezinta risc de aparitie a fracturilor osoase.
Studiile au demonstrat efectul sau in reducerea riscului de fracturi ale coloanei vertebrale, insa nu a fost stabilit efectul sau in reducerea riscului de fracturi de col femural (partea superioara a soldului).
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Ibandronic Acid Teva?
Pentru prevenirea evenimentelor osoase, se administreaza un comprimat de 50 mg o data pe zi.
Comprimatele trebuie administrate intotdeauna dupa un repaus alimentar nocturn de cel putin sase ore si cu cel putin 30 de minute inainte de prima masa sau bautura a zilei.
Pentru tratamentul osteoporozei, se administreaza un comprimat de 150 mg o data pe luna.
Comprimatul trebuie luat intotdeauna dimineata pe stomacul gol, cu o ora inainte de a bea sau a manca orice altceva in afara de apa. Pacientii trebuie sa ia, de asemenea, vitamina D si suplimente de calciu, daca nu asimileaza suficient din alimentatie.
Ibandronic Acid Teva trebuie luat cu un pahar plin cu apa plata (nu cu apa minerala), pacientul fiind in pozitie verticala, asezat sau in picioare, si nu trebuie mestecate, supte sau pisate. De asemenea, pacientul nu trebuie sa se intinda la orizontala timp de o ora dupa administrarea comprimatelor.

Cum actioneaza Ibandronic Acid Teva?
Substanta activa din Ibandronic Acid Teva, acidul ibandronic, este un bifosfonat. Acesta inhiba activitatea osteoclastelor, celulele organismului implicate in distrugerea tesutului osos. Acest lucru duce la limitarea pierderilor osoase. Reducerea pierderii osoase ajuta la scaderea probabilitatii de fracturare a oaselor, ceea ce este util in prevenirea fracturilor la pacientii cu cancer care prezinta metastaze osoase si la femeile cu osteoporoza.

Cum a fost studiat Ibandronic Acid Teva?
Dat fiind ca Ibandronic Acid Teva este un medicament generic, studiile pe pacienti s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentele de referinta. Medicamentele sunt considerate bioechivalente daca produc aceleasi niveluri de substanta activa in organism.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Ibandronic Acid Teva?
Dat fiind ca Ibandronic Acid Teva este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentele de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi cu cele ale medicamentelor de referinta.

De ce a fost aprobat Ibandronic Acid Teva?
CHMP a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Ibandronic Acid Teva are o calitate comparabila si ca este bioechivalent cu Bondronat si Bonviva. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost ca, la fel ca si in cazul Bondronat si Bonviva, beneficiile sunt superioare riscurilor identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Ibandronic Acid Teva.

Alte informatii despre Ibandronic Acid Teva:
Comisia Europeana a acordat Teva Pharma B.V. o autorizatie de introducere pe piata pentru Ibandronic Acid Teva, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 17 septembrie 2010. Autorizatia de introducere pe piata este valabila cinci ani, dupa care poate fi reinnoita.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 07-2010.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Administrare 4 Bones
Buna ziua, Am fost diagnosticata cu osteoporoza avansata pe coloana vertebrala si mi s-a recomand ...
Fosavance
Cu cat timp inainte trebuie sa intrerup Fosavance( osteoporoza 1 pastila pe saptamana) pt o extracti ...
Artilane sau Alfacalcidolum?
Am 59 ani.am osteopenie.medicul ortoped mi-a indicat ARTILANE 3 LUNI iar medicul de familie mi-a pre ...
↳ Buna ziua! Medicul de familie v-a scris reteta pentru ceea ce se putea prescrie pe reteta (compensata) pentru acest diagnostic. ArtiLane este indicat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Marirea sanilor
Buna ziua, am 59 de ani si doresc sa-mi maresc sanii daca s-ar putea face aceasta cu un produs natur ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa aplicati zilnic pe sani si decolteu, prin masaj usor, Breast Up Cream, timp de cel putin 2 luni. Daca nu suferiti de hiper ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Osteoporoza
Bună ziua! Pentru dureri de oase ,mușchi, articulații, pot lua ProHumano+? Mul5 ...
Osteoporoza
Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca produsul Osteo detix ajuta la osteoporoza grava? Va multumesc! ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...