Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Stivarga comprimate 40 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Stivarga comprimate 40 mg

Prospect - Stivarga comprimate 40 mg


NU comercializăm Stivarga comprimate 40 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Stivarga comprimate 40 mg    DCI: regorafenib


  Produs complementar recomandat
Stivarga este un medicament impotriva cancerului.
Ce este Stivarga si pentru ce se utilizeaza?
Stivarga este un medicament impotriva cancerului, care contine substanta activa regorafenib. Se utilizeaza in tratamentul urmatoarelor tipuri de cancer:
- cancer colorectal metastazat (cancerul intestinului gros care s-a extins la alte parti ale organismului);
- tumoare stromala gastrointestinala (GIST), un tip de cancer care afecteaza stomacul si intestinul, care s-a raspandit si nu mai poate fi indepartata chirurgical.

Stivarga se utilizeaza la pacienti care au urmat deja alte tratamente disponibile sau la care acestea nu le pot fi administrate. Pentru cancerul colorectal acestea includ chimioterapia pe baza de medicamente numite fluoropirimidine si tratament cu alte medicamente numite tratamente anti-VEGF si anti-EGFR.
Pacientii cu GIST trebuie sa fi incercat tratament cu imatinib si sunitinib.

Cum se utilizeaza Stivarga?
Tratamentul cu Stivarga trebuie prescris numai de un medic cu experienta in tratarea cancerului.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.
Stivarga este disponibil sub forma de comprimate (40 mg). Se administreaza in cicluri de tratament de 4 saptamani, la o doza initiala recomandata de 160 mg o data pe zi, timp de trei saptamani, urmate de o saptamana fara tratament. Dozele trebuie luate in fiecare zi la aceeasi ora, impreuna cu o masa usoara. Tratamentul trebuie sa continue cat mai mult posibil, pana cand boala se agraveaza sau efectele secundare devin prea severe. Daca pacientul prezinta anumite efecte secundare poate fi necesara intreruperea sau oprirea tratamentului sau reducerea dozei.
Pentru mai multe informatii, consultati Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum actioneaza Stivarga?
Substanta activa din Stivarga, regorafenibul, este un „inhibitor de protein-kinaza”. Aceasta inseamna ca substanta blocheaza mai multe enzime care sunt importante pentru dezvoltarea vaselor de sange care iriga tumorile si pentru cresterea si dezvoltarea celulelor canceroase. Blocand actiunea acestor enzime, Stivarga contribuie la restrangerea cresterii si raspandirii cancerului.

Ce beneficii a prezentat Stivarga pe parcursul studiilor?
Intr-un studiu principal care a cuprins 760 de pacienti cu cancer colorectal metastazat care avansase dupa tratamentul standard, Stivarga a fost comparat cu placebo (un produs inactiv), iar principalul indicator al eficacitatii a fost supravietuirea generala (durata de viata a pacientilor). Toti pacientii au primit si tratament paliativ, inclusiv analgezice si tratament pentru infectii si pentru valorile scazute ale celulelor sanguine. Studiul a demonstrat ca Stivarga a prelungit perioada de supravietuire, pacientii tratati traind in medie inca 196 de zile, in comparatie cu 151 de zile in cazul celor care au primit placebo.

Intr-un alt studiu principal, Stivarga a fost comparat cu placebo pe 199 de pacienti cu GIST care se raspandise sau era inoperabila si care primeau si tratament paliativ. Tratamentele paliative cuprindeau tratamente antidurere, antibiotice si transfuzii de sange care ajuta pacientul, dar nu trateaza cancerul.
Studiul a aratat ca Stivarga impreuna cu tratamentul paliativ a fost eficace la prelungirea duratei de viata fara agravarea bolii. Pacientii tratati cu Stivarga au mai trait in medie 147 de zile fara agravarea bolii, fata de 28 de zile la pacientii carora li s-a administrat placebo si tratament paliativ.

Care sunt riscurile asociate cu Stivarga?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Stivarga (care pot afecta mai mult de 3 persoane din 10) sunt slabiciune, oboseala, pierderea poftei de mancare si un consum mai mic de alimente, sindromul de eritrodisestezie palmo-plantara (eruptie pe piele si amorteala la nivelul palmelor si talpilor), diaree, infectii, hipertensiune (tensiune arteriala mare) si disfonie (schimbare a vocii). Cele mai grave efecte secundare sunt afectarea hepatica severa, hemoragia si perforatia gastrointestinala (aparitia unei gauri in peretele intestinal).

Pentru lista completa de restrictii, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Stivarga?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Stivarga sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. Comitetul a remarcat ca in cancerul colorectal beneficiile au fost modeste in ceea ce priveste prelungirea duratei de supravietuire a pacientilor, dar a considerat ca, la pacientii pentru care nu mai exista alte optiuni de tratament, beneficiile depaseau riscurile. Cu toate acestea, avand in vedere efectele secundare, CHMP a considerat ca este important sa se gaseasca modalitati de identificare a eventualelor subgrupe de pacienti cu probabilitate mai mare sa raspunda la Stivarga.

In ceea ce priveste GIST, Comitetul a remarcat ca, la pacientii la care boala se inrautateste in ciuda tratamentului cu imatinib si sunitinib, prognosticul este prost. La acesti pacienti, Stivarga dovedise ca intarzie inrautatirea bolii si ca efectele sale secundare sunt gestionabile terapeutic.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Stivarga?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Stivarga sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Stivarga au fost introduse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
De asemenea, compania care comercializeaza Stivarga va efectua studii pentru a determina modalitati de identificare a pacientilor cu probabilitate mai mare sa raspunda la tratament.

Alte informatii despre Stivarga
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Stivarga, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 26 august 2013.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 7-2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cancer plamani
Buna ziua! Unchiu meu are cancer la plamani pot sa administreaz Timalin injectabil? Multumesc! ...
Indol 3 supreme
Poate fi înlocuit Letrazol cu Indol 4 supreme după operație de cancer la san? ...
Pot lua Indole -3 dupa o operație de carcinom mamar?
Am dublă mastectomie , carcinom mamar, recomandat tratament cu Tamoxifen pe care l am refuzat. ďż˝nt ...
↳ Buna ziua! Da, puteti face o cura de 3 luni cu Indole-3-Carbinol, intrucat acesta va preveni si alte tipuri de cancer generate de excesul de hormoni ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Poate lua zeolit?
Mama mea are cancer mamar triplu negativ ,a făcut 8 ședințe de chimioterapie iar acum ...
↳ Buna ziua! In cazul mamaei dumneavoastra se poate administra atat Zeolit-ul, cat si Indole-3-Supreme, acesta din urma este special recomandat in canc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cancerul de vezica
Produsul Mumie poate fi utilizat in cancerul de vezica? ...
Carcinom ductal invaziv - rog tratament
Sufar de carcinom ductal invaziv- cancer mamar- pozitiv pentru receptori estrogenici si c-erbB2. N ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati cate o capsula de Indole - 3 - Supreme, un produs special formulat pentru afectiunile dependente de estrogeni. Puteti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Zeolit si letrozol
Buna ziua, Mama mea 56 ani cu metastaza osoasa de scalp dupa 7 ani, ia letrozol acum. Poate adminis ...
↳ Buna ziua! Daca mentineti un interval de minim 4 ore intre administrari, se poate face asocierea. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...