Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Ultibro Breezhaler

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Ultibro Breezhaler

Prospect - Ultibro Breezhaler


NU comercializăm Ultibro Breezhaler!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Ultibro Breezhaler    DCI: indacaterol si glicopironiu


  Produs complementar recomandat


5.95lei
Vezi detalii

Acesta se utilizeaza ca tratament (regulat) de intretinere pentru ameliorarea simptomelor bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) la adulti.
Ce este Ultibro Breezhaler si pentru ce se utilizeaza?
Ultibro Breezhaler este un medicament care contine doua substante active, indacaterol (85 micrograme) si glicopironiu (43 micrograme). Acesta se utilizeaza ca tratament (regulat) de intretinere pentru ameliorarea simptomelor bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) la adulti. BPOC este o boala cronica in care caile respiratorii si sacii alveolari din plamani prezinta leziuni sau se blocheaza, ceea ce cauzeaza dificultati la inspirarea si expirarea aerului in si din plamani.

Cum se utilizeaza Ultibro Breezhaler?
Ultibro Breezhaler este disponibil sub forma de capsule care contin o pulbere de inhalat si se poate obtine numai pe baza de reteta.
Doza recomandata este de o inhalare o data pe zi a pulberii continute intr-o singura capsula. Se administreaza la aceeasi ora in fiecare zi prin intermediul dispozitivului Ultibro Breezhaler. La inhalarea continutului capsulelor nu trebuie utilizat niciun alt dispozitiv.
La pacientii cu insuficienta renala severa Ultibro Breezhaler trebuie utilizat numai dupa o evaluare atenta a raportului beneficiu-risc.

Cum actioneaza Ultibro Breezhaler?
Substantele active din Ultibro Breezhaler, indacaterolul si glicopironiul, actioneaza in moduri diferite pentru a largi caile respiratorii si a ameliora respiratia in BPOC.
Indacaterolul este un beta-2 agonist cu actiune de lunga durata. Acesta actioneaza prin legarea de receptorii beta-2-adrenergici care se gasesc in muschii multor organe, inclusiv in caile respiratorii ale plamanilor. Atunci cand este inhalat, indacaterolul ajunge la receptorii din caile respiratorii si ii activeaza, ceea ce determina relaxarea muschilor cailor respiratorii.

Glicopironiul este un antagonist al receptorilor muscarinici. Acesta actioneaza prin blocarea unor receptori numiti receptori muscarinici, care controleaza contractia musculara. Atunci cand glicopironiul este inhalat, are loc relaxarea muschilor cailor respiratorii.
Actiunea combinata a celor doua substante active ajuta la mentinerea cailor respiratorii deschise si permite pacientului sa respire mai usor. Antagonistii receptorilor muscarinici si agonistii beta-2-adrenergici cu actiune de lunga durata sunt combinati in mod obisnuit in tratarea BPOC.

Ce beneficii a prezentat Ultibro Breezhaler pe parcursul studiilor?
Ultibro Breezhaler a fost evaluat in doua studii principale care au implicat un total de 2 667 de pacienti cu BPOC. In timp ce un studiu a comparat efectele Ultibro Breezhaler cu cele ale placebo (un inhalant inactiv) sau cu indacaterol sau glicopironiu in monoterapie, celalalt studiu a comparat Ultibro Breezhaler cu fluticazona plus salmeterol, un tratament standard pentru BPOC. In ambele studii, principalul indicator al eficacitatii a fost modul in care Ultibro Breezhaler a ameliorat volumul expirator fortat al pacientilor (VEMS1, volumul maxim de aer pe care o persoana il poate expira intr-o secunda) dupa 26 de saptamani de tratament.

Primul studiu a demonstrat ca tratamentul cu Ultibro Breezhaler a fost mai eficace decat placebo, VEMS1 crescand in medie cu 200 ml mai mult. De asemenea, Ultibro Breezhaler a determinat o crestere a VEMS1 cu 70 ml mai mult decat indacaterolul in monoterapie si cu 90 ml mai mult decat glicopironiul in monoterapie. In al doilea studiu, cresterea medie a VEMS1 a fost cu 140 ml mare in tratamentul cu Ultibro Breezhaler decat in tratamentul cu fluticazona si salmeterol.
Un al treilea studiu a evaluat efectele Ultibro Breezhaler asupra ratei exacerbarilor (episoade de acutizare) suferite de pacienti pe parcursul a 64 de saptamani de tratament comparativ cu tratamentul cu glicopironiu sau cu tiotropium (alte tratamente pentru BPOC). Reducerea ratei exacerbarilor a fost cu 10 pana la 12 % mai mare cu Ultibro Breezhaler decat cu tiotropium si glicopironiu.

Care sunt riscurile asociate cu Ultibro Breezhaler?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Ultibro Breezhaler (care pot afecta mai mult de 1 persoana din 10) sunt infectiile cailor respiratorii superioare (raceli).

Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Ultibro Breezhaler, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Ultibro Breezhaler?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Ultibro Breezhaler sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. Efectele Ultibro Breezhaler atunci cand este utilizat pentru ameliorarea simptomelor BPOC au fost semnificative din punct de vedere clinic. Totusi, CHMP a considerat ca efectele acestuia in reducerea ratei exacerbarilor au fost prea mici pentru a recomanda utilizarea pentru reducerea exacerbarilor. In ceea ce priveste siguranta acestuia, Ultibro Breezhaler este comparabil cu indacaterolul si glicopironiul utilizate ca medicamente separate. Efectele secundare observate in studii au fost in general benigne si au fost considerate gestionabile terapeutic.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Ultibro Breezhaler?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Ultibro Breezhaler sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Ultibro Breezhaler au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.

Alte informatii despre Ultibro Breezhaler
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Ultibro Breezhaler, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 19 septembrie 2013.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 09-2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Probleme la bord
Buna, In ce masura ne afecteaza presiunea in timpul zborului, cat de periculos e in cazul anemiei ...
Pentru BPOC și Astm bronsic
Pot lua capsule pt.BPOC? Cât timp? Va mulțumesc. ...
Unde gasesc ULTIBRO BREEZHALER?
Cand apare in Romania in farmacii ULTIBRO BREEZHALER 85 micrograme/43 micrograme.COMBINATII (INDACAT ...
Dacă Air7 se poate administra in afectiunea BPOC
Sunt diagnosticat cu BPOC, am efectuat si angioplastie cu trei stenturi. Pot utiliza Air7??z8f3 ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa indacaterol si glicopironiu?
Alte medicamnete care au indacaterol si glicopironiu:
- Ulunar Breezhaler

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Asociere medicamente
Asociere medicamente

BUNA ZIUA.AM gastrita , reflux si colon iritabil.Se poate asocia Debr ... Buna ziua! Da, se pot asocia Debridat si BioSun IBS. ...


Sfatul farmcistului Ginecologie
Ginecologie

Bunã seara! De 2 zile am niște scurgeri albe groase ca br�nza f ... Buna ziua! Cereti la farmacie ovule pe baza de clotrimazol si tratati ...



Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...