Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Mekinist comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Mekinist comprimate

Prospect - Mekinist comprimate


NU comercializăm Mekinist comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Mekinist comprimate    DCI: trametinib


  Produs complementar recomandat


121.7lei
Vezi detalii

Mekinist este un medicament anticanceros utilizat in tratamentul adultilor cu melanom (un tip de cancer de piele) care s-a extins la alte parti ale organismului sau care nu poate fi indepartat pe cale chirurgicala.
Ce este Mekinist si pentru ce se utilizeaza?
Mekinist este un medicament anticanceros utilizat in tratamentul adultilor cu melanom (un tip de cancer de piele) care s-a extins la alte parti ale organismului sau care nu poate fi indepartat pe cale chirurgicala. Mekinist este destinat numai pacientilor ale caror celule tumorale de melanom au fost analizate si au indicat o mutatie specifica (modificare) in genele acestora, numita „BRAF V600”.
Mekinist contine substanta activa trametinib.

Cum se utilizeaza Mekinist?
Tratamentul cu Mekinist trebuie initiat si supravegheat de un medic cu experienta in utilizarea medicamentelor anticanceroase. Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.
Mekinist este disponibil sub forma de comprimate (0,5 mg, 1 mg si 2 mg). Acesta se administreaza la doza recomandata de 2 mg o data pe zi, la aceeasi ora in fiecare zi. Medicamentul trebuie luat fara alimente, cu cel putin 1 ora inainte de masa sau la 2 ore dupa masa. Poate fi necesara intreruperea sau oprirea tratamentului sau reducerea dozei daca pacientul prezinta anumite efecte secundare, precum eruptii cutanate grave. Pentru mai multe informatii, consultati Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum actioneaza Mekinist?
In melanoamele cu mutatia BRAF V600, este prezenta o forma anormala a proteinei BRAF, care activeaza alta proteina, numita MEK, care este implicata in stimularea diviziunii celulare. Aceasta stimuleaza dezvoltarea cancerului prin faptul ca permite diviziunea necontrolata a celulelor tumorale.
Substanta activa din Mekinist, trametinibul, actioneaza prin blocarea MEK in mod direct si prin blocarea activarii acesteia de catre BRAF, incetinind astfel dezvoltarea si raspandirea cancerului. Mekinist se administreaza numai pacientilor al caror melanom este cauzat de mutatia BRAF V600.

Ce beneficii a prezentat Mekinist pe parcursul studiilor?
Mekinist a fost evaluat intr-un studiu principal care a implicat 322 de pacienti cu melanom care s-a extins la alte parti ale organismului sau care nu a putut fi indepartat pe cale chirurgicala si al caror melanom a prezentat o mutatie BRAF V600. Mekinist administrat in monoterapie a fost comparat cu medicamentele anticanceroase dacarbazina sau paclitaxel, iar principalul indicator al eficacitatii a fost durata de supravietuire a pacientilor pana la agravarea bolii (supravietuirea fara progresia bolii). In acest studiu, Mekinist a fost mai eficace decat dacarbazina sau decat paclitaxelul in controlul bolii: pacientii care au luat Mekinist au trait, in medie, 4,8 luni fara ca boala sa se agraveze, in comparatie cu 1,5 luni la pacientii carora li s-a administrat dacarbazina sau paclitaxel.

De asemenea, Mekinist a fost studiat in asociere cu medicamentul dabrafenib, insa studiile nu au demonstrat in mod convingator ca aceasta combinatie a fost mai eficace decat dabrafenib administrat in monoterapie: in studiul principal efectuat cu asocierea de medicamente, media de supravietuire fara progresia bolii a fost de 9,3 luni la pacientii care au primit combinatia de medicamente, in comparatie cu 8,8 luni la pacientii care au primit dabrafenib in monoterapie.
Intr-un studiu suplimentar, Mekinist nu a demonstrat niciun beneficiu atunci cand a fost administrat la pacientii care nu au raspuns la tratamentul anterior cu un alt medicament, numit inhibitor al BRAF.

Care sunt riscurile asociate cu Mekinist?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Mekinist (care pot afecta mai mult de 1 persoana din 5) sunt eruptii cutanate, diaree, oboseala, edem periferic (umflaturi, in special la nivelul gleznelor si picioarelor), greata si dermatita acneiforma (inflamatia pielii).
Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Mekinist, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Mekinist?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Mekinist sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. Comitetul a considerat ca, atunci cand Mekinist a fost utilizat in monoterapie, demonstrase un beneficiu relevant din punct de vedere clinic la pacientii al caror melanom a prezentat o mutatie BRAF V600, in comparatie cu dacarbazina sau paclitaxel. Cu toate acestea, CHMP nu era convins daca Mekinist prezinta un beneficiu atunci cand este utilizat in asociere cu medicamentul dabrafenib sau la pacientii la care tratamentul anterior cu un inhibitor al BRAF nu a dat rezultat si, prin urmare, nu putea sa recomande aceasta utilizare pe baza datelor disponibile in prezent.
In ceea ce priveste siguranta, efectele secundare au fost considerate acceptabile si gestionabile terapeutic prin aplicarea unor masuri adecvate.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Mekinist?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Mekinist sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Mekinist, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.

Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Alte informatii despre Mekinist
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Mekinist, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 30 iunie 2014.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data în 06-2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Chlorella
Bună ziua ! O persoana cu dg de melanom poate urma un tratament cu chlorella ? ...
Melanom
Buna ziua! Mama mea a fost diagnosticata recent cu melanom malign pe frunte in urma biopsiei. Inca a ...
↳ Buna ziua! Pana la instituirea unui tratament se poate administra AHCC si Migdalin crema. Apoi va trebui sa intrebati medicul oncolog daca se poate f ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
melanom malign gr.4 cu metastaze la ficat
Buna ziua, fac imunoterapie , nu am operatii. Ce suplimente as putea lua pt a ajuta la micsorarea m ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...