Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Exviera comprimate 250 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Exviera comprimate 250 mg

Prospect - Exviera comprimate 250 mg


NU comercializăm Exviera comprimate 250 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


    Denumirea comercială: Exviera comprimate 250 mg    DCI: dasabuvir


  Produs complementar recomandat
Exviera este un medicament antiviral care se utilizeaza in asociere cu alte medicamente pentru tratarea adultilor cu hepatita C, o boala infectioasa care afecteaza ficatul, produsa de virusul hepatitic C, cronica (de lunga durata).
Ce este Exviera si pentru ce se utilizeaza?
Exviera este un medicament antiviral care se utilizeaza in asociere cu alte medicamente pentru tratarea adultilor cu hepatita C, o boala infectioasa care afecteaza ficatul, produsa de virusul hepatitic C, cronica (de lunga durata).
Medicamentul contine substanta activa dasabuvir.

Cum se utilizeaza Exviera?
Exviera poate fi obtinut numai pe baza de reteta si tratamentul trebuie inceput si urmarit de catre un medic cu experienta in abordarea terapeutica a pacientilor cu hepatita C cronica.
Exviera este disponibil sub forma de comprimate de 250 mg, iar doza recomandata este de doua comprimate pe zi, unul dimineata si unul seara.
Exviera se utilizeaza intotdeauna in asociere cu un alt medicament, Viekirax, care contine substantele active ombitasvir, paritaprevir si ritonavir. Pe langa Viekirax, unii dintre pacientii care iau Exviera sunt tratati, de asemenea, cu un alt medicament antiviral, ribavirina.

Exista mai multe genotipuri de virus hepatitic C, iar asocierea de medicamente care trebuie utilizata si durata tratamentului vor depinde de genotipul virusului hepatitic C cu care este infectat pacientul si de natura afectiunilor hepatice pe care acesta le are [de exemplu, daca are ciroza hepatica (scleroza a ficatului) sau daca ficatul pacientului nu mai functioneaza corespunzator].
Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.

Cum actioneaza Exviera?
Substanta activa din Exviera, dasabuvirul, actioneaza prin blocarea unei enzime din virusul hepatitic C numita „polimeraza NS5B ARN dependenta”, de care virusul are nevoie pentru a se multiplica.
Substanta activa opreste multiplicarea virusului hepatitic C si infectarea de noi celule. Exviera s-a dovedit a fi eficace impotriva genotipurilor 1a si 1b atunci cand este utilizat in asociere cu alte medicamente.

Ce beneficii a prezentat Exviera pe parcursul studiilor?
In 6 studii principale, care au implicat aproximativ 2 300 de pacienti infectati cu virusul hepatitic C, genotipurile 1a sau 1b, Exviera in asociere cu Viekirax a fost eficace in eliminarea virusului din sange.
Intre 96% si 100% dintre pacientii fara ciroza au eliminat virusul din sange dupa 12 saptamani de tratament (cu sau fara ribavirina). La pacientii cu ciroza, tratamentul cu Exviera in asociere cu Viekirax si ribavirina a avut ca rezultat o rata de eliminare a virusului cuprinsa intre 93% si 100% dupa 24 de saptamani de tratament.
In aceste studii, adaugarea ribavirinei la asocierea Exviera si Viekirax a ajutat la cresterea ratelor de eliminare a virusului la pacientii cu ciroza. Ratele de eliminare au fost deosebit de mari la pacientii infectati cu genotipul 1b, atingand aproape 100%.

Care sunt riscurile asociate cu Exviera?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Exviera atunci cand este utilizat in asociere cu Viekirax si ribavirina (care pot afecta mai mult de 1 persoana din 10) sunt insomnie (dificultati de somn), greata, prurit (mancarimi), astenie (slabiciune) si oboseala (extenuare).
Pentru lista completa a efectelor secundare, consultati prospectul.

Exviera este contraindicat la femei care iau etinilestradiol, un estrogen care se gaseste in contraceptivele hormonale. De asemenea, acesta nu trebuie utilizat impreuna cu medicamente care afecteaza activitatea anumitor enzime care pot creste sau reduce concentratia de substanta activa din sange.
Pentru lista completa a restrictiilor, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Exviera?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a remarcat ca Exviera utilizat in asociere cu Viekirax este eficace in eliminarea din sange a virusului hepatitic C, genotipurile 1a si 1b, cu sau fara ribavirina. Aproape toti pacientii din cele 6 studii principale au eliminat virusul din sange dupa 12 sau 24 de saptamani, iar rata de eliminare a fost deosebit de mare la pacientii infectati cu genotipul 1b.
In ceea ce priveste siguranta acestuia, cu toate ca au existat o serie de cazuri de crestere a enzimelor hepatice la pacientii tratati cu Exviera in asociere cu Viekirax si ribavirina, efectele secundare observate in asociere cu aceasta combinatie au fost in general bine tolerate. Prin urmare, comitetul a hotarat ca beneficiile Exviera sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Exviera?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Exviera sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Exviera, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si informatii privind masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Alte informatii despre Exviera
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Exviera, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 15 ianuarie 2015.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 01-2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

health
Am suferit de plămâni și pancreas. Sueli Izidorio, este numele meu. Sunt braziliană, ...
Quercitina si bolile autoimune
Mama mea are Polimiozita si Sindrom Syogren si hepatita cu virus C si are de vreo 4 luni mancarimi i ...
BioBran1000
La cei cu hepatita c se poate administra biobran 1000 ,in ce cantitate ?multumesc! ...
↳ Buna ziua! Da, Biobran 1000 poate fi administrat pacientilor cu hepatita C. Doza recomandata este de un plic pe zi, in cure de maxim 6 luni consecut ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lipanthyl si Omacor pentru trigliceride marite
Buna ziua ! in urma unor analize efectuate, au rezultat niste valori mari ale trigliceridelor respec ...
↳ Buna ziua! Din pacate nu exista experienta clinica privind tratamentul cu Omacor in asociere cu fibrati (Lipanthyl). Daca medicul care v-a recomandat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hepatita cronica
Buna, puteti va rog sa mi recomandati suplimente alimentare, vitamine etc. pentru hepatita cronica? ...
Hepatita cronica
Bună ziua. As vrea să știu dacă în cazul hepatitei B sunt eficiente capsulele He ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate


Programare consultatie online avocat

Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului 4 zile întârziere a menstruatiei
4 zile întârziere a menstruatiei

Pot face un test de sarcina la 4 zile de întârziere a menstruatiei pen ... Buna ziua! Da, testele actuale dau rezultatul corect si din prima zi ...


Sfatul farmcistului Septilin in alaptare
Septilin in alaptare

Pot lua septilin daca alaptez? ... Buna ziua! Puteti lua Septilin sirop, care se poate administra si la ...


Sfatul farmcistului Secretie maronie
Secretie maronie

Buna seara,sunt la menopauza de 7 ani ,,am din cand in cand o scurgere ... Buna ziua! Este posibil sa aveti o preblema la nivelul uterului. Este ...


Sfatul farmcistului Senzatia de rece a capului penisului
Senzatia de rece a capului penisului

Buna ziua,ma numesc Sergiu si de vreo doua zile imi simnt capul penisu ... Buna ziua! In absenta altor simptome (mancarime, secretii, usturimi), ...


Sfatul farmcistului Retragerea de pe piata Karissa
Retragerea de pe piata Karissa

Buna seara, iau Karissa de 4 ani. Am folosit Karissa de 21 de pilule. ... Buna ziua! Din pacate nu am gasit informatii privind motivele retrage ...


Sfatul farmcistului Betadine in alaptare
Betadine in alaptare

Buna seara,am o infecție vaginala cred ca e Gardnerella am fost l ... Buna ziua! Daca medicul care v-a recomandat Betadine ovule stie ca al ...


Sfatul farmcistului Sudocrem
Sudocrem

Fetita mea cred ca a inghitit crema Sudocrem . Ce poate pati ? Nu stiu ... Buna ziua! Nu va neinistiti, dar pentru a exclude orice risc, va sfat ...