Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Cholestagel comprimate 625 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Cholestagel comprimate 625 mg

Prospect - Cholestagel comprimate 625 mg


NU comercializăm Cholestagel comprimate 625 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Cholestagel comprimate 625 mg    DCI: colesevelam


  Produs complementar recomandat
Cholestagel se utilizeaza pentru scaderea nivelurilor de colesterol la adultii cu hipercolesterolemie primara (valori ridicate ale colesterolului in sange).
Ce este Cholestagel?
Cholestagel este un medicament care contine substanta activa colesevelam. Este disponibil sub forma de comprimate albe (625 mg).

Pentru ce se utilizeaza Cholestagel?
Cholestagel se utilizeaza pentru scaderea nivelurilor de colesterol la adultii cu hipercolesterolemie primara (valori ridicate ale colesterolului in sange). „Primara” inseamna ca nivelurile ridicate de colesterol nu sunt cauzate de o boala. Cholestagel se utilizeaza in urmatoarele moduri:
- ca adjuvant la o statina (un alt medicament pentru reducerea nivelului de colesterol) si la un regim alimentar pentru scaderea colesterolului in vederea reducerii suplimentare a nivelului de colesterol transportat de „lipoproteine cu densitate mica” (colesterol LDL sau „rau”) la pacientii la care acesta nu este controlat doar cu o statina;
- ca adjuvant la un regim alimentar pentru reducerea nivelului de colesterol total si colesterol LDL la pacientii care nu pot lua statine;
- in asociere cu ezetimib (un alt medicament pentru scaderea colesterolului), cu sau fara o statina.
Aceasta combinatie poate fi utilizata si la pacientii care au hipercolesterolemie familiala (hipercolesterolemie primara care se transmite pe cale ereditara).

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Cholestagel?
Doza recomandata de Cholestagel este de sase comprimate, cand se administreaza in monoterapie, si de patru pana la sase comprimate, cand se administreaza impreuna cu alte medicamente.
Comprimatele trebuie luate cu alimente si bauturi. Ele pot fi luate toate o data sau impartite in doua doze in timpul zilei. Doza maxima este de sapte comprimate pe zi cand medicamentul este utilizat in monoterapie si de sase comprimate pe zi cand se utilizeaza impreuna cu alte medicamente.
Inainte de tratament, pacientii trebuie sa inceapa un regim alimentar pentru reducerea nivelului de colesterol si sa continue regimul pe parcursul tratamentului. Nivelurile sanguine de colesterol trebuie, de asemenea, masurate inainte si in timpul tratamentului, pentru a se verifica raspunsul pacientului.

Cum actioneaza Cholestagel?
Substanta activa din Cholestagel, colesevelam, nu este absorbita in organism, ci ramane in intestin, unde se ataseaza de substante numite acizi biliari pe care le transporta afara din organism, prin fecale.
Deoarece absorbtia acizilor biliari in fluxul sanguin este impiedicata, ficatul este nevoit sa produca mai multi acizi biliari. Deoarece ficatul utilizeaza colesterol pentru producerea acizilor biliari, nivelurile sanguine de colesterol scad. Scaderea colesterolului, in special a colesterolului LDL, poate reduce riscul de boli de inima.

Cum a fost studiat Cholestagel?
Cholestagel a fost comparat cu placebo (un preparat inactiv) in sapte studii principale care au inclus adulti cu hipercolesterolemie primara. Trei dintre aceste studii au evaluat administrarea de Cholestagel in asociere cu o statina (lovastatina, simvastatina sau atorvastatina) la 491 de pacienti, doua dintre studii au evaluat Cholestagel administrat in monoterapie la 592 de pacienti, iar un studiu a evaluat Cholestagel in asociere cu ezetimib la 86 de pacienti. Ultimul studiu a evaluat Cholestagel ca adjuvant la ezetimib si o statina la 86 de adulti cu hipercolesterolemie familiala. Principalul indicator al eficacitatii a fost scaderea nivelului de colesterol LDL dupa patru pana la sase saptamani, cu exceptia studiului care a evaluat Cholestagel administrat in monoterapie si care a masurat nivelul de colesterol dupa sase luni.

Ce beneficii a prezentat Cholestagel in timpul studiilor?
Rezultatele celor trei studii in care Cholestagel a fost utilizat impreuna cu o statina si a fost comparat cu placebo arata ca, dupa sase saptamani, a existat o reducere a nivelului de colesterol LDL de 8%, utilizand 2,3 g Cholestagel (aproximativ patru comprimate), si de 16%, utilizand 3,8 g Cholestagel (aproximativ sase comprimate).

In studiile care au evaluat Cholestagel administrat in monoterapie, peste jumatate dintre pacientii care au primit 3,8 g sau 4,5 g Cholestagel (aproximativ sase/ sapte comprimate) au prezentat dupa sase saptamani o scadere a nivelului de colesterol LDL de 15% pana la 18%. In cadrul studiului mai lung, scaderea observata dupa sase saptamani in care s-au utilizat 3,8 g Cholestagel (aproximativ sase comprimate) s-a mentinut timp de sase luni. Comparativ, pacientii care au luat placebo nu au prezentat modificari ale nivelului de colesterol LDL. Cholestagel a fost la fel de eficace indiferent de momentul administrarii - dimineata, seara sau de doua ori pe zi.
Cholestagel luat in asociere cu ezetimib a fost mai eficace decat ezetimib administrat cu placebo, existand o reducere de 32% a nivelului de colesterol LDL la pacientii care au luat Cholestagel si o reducere de 21% la cei care au luat placebo. Cand a fost asociat la ezetimib si o statina, Cholestagel a determinat o reducere de 11% a nivelului de colesterol LDL dupa sase saptamani la pacientii cu hipercolesterolemie familiala, comparativ cu o crestere de 7% la pacientii la care s-a asociat placebo.

Care sunt riscurile asociate cu Cholestagel?
In cadrul studiilor, cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Cholestagel (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) au fost flatulenta (gaze) si constipatia. Pentru lista tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Cholestagel, a se consulta prospectul.
Cholestagel nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la colesevelam sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Este interzisa administrarea la pacientii cu blocaje la nivelul intestinului sau al canalelor biliare.

De ce a fost aprobat Cholestagel?
CHMP a concluzionat ca beneficiile Cholestagel sunt mai mari decat riscurile sale si a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru acest produs.

Alte informatii despre Cholestagel:
Comisia Europeana a acordat Genzyme Europe B.V. o autorizatie de introducere pe piata pentru Cholestagel, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 10 martie 2004. Autorizatia de introducere pe piata este valabila pe perioada nelimitata.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 04-2010.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Un sfat va rog!
Bun ziua. Un sfat va rog. Care urimil ma ajuta la spondiloza, dureri de cap maini piciare. Am si dia ...
Normocolesterol Forte
Daca fac tratament hormonal cu Anastrazol de 4ani, sunt operata sector san, pot lua Normocolesterol ...
Zoely și contraindicatiile
Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza am luat continu. Nu am avut ni ...
↳ Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa experimentati o scadere a libido-ului, sa aveti o tendinta mai mare de a face candido ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Folosesc Logest ..
Folosesc Logest de o lunã, acum fac pauza de 7 zile,dupã cate luni iși face efectul?am citit de ...
↳ Buna ziua! Efectul contraceptiv este prezent inca de la prima folie, cu conditia adminsitrarii corecte, fara omisiuni. Va puteti baza pe acest efect, ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
CynaraAnti-colesterol si Detralex se pot administra impreuna?
Buna seara, am fost diagnosticata cu insuficienta venoasa,si urmez tratament cu Detralex .Pot cont ...
colesterol
Buna ziua . Am citit ca medicamentul Rosucard ar fi mai putin nociv. Este adevarat? ...
↳ Buna ziua! Rosucard este mai putin nociv fata de alte statine, insa administrarea sa poate determina anumite reactii adverse (slabiciune musculara, a ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
umflatura sub stern
Am o umflatura chiar sub stern,tin sa precizez ca o aveam de mai multi ani dar era ceva mai mica,in ...
↳ Buna ziua! Incepti demersurile pentru a ajunge la un medic! Este posibil sa fie un lipom, medicul va poate pune diagnosticul. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Asociere medicamente
Asociere medicamente

BUNA ZIUA.AM gastrita , reflux si colon iritabil.Se poate asocia Debr ... Buna ziua! Da, se pot asocia Debridat si BioSun IBS. ...


Sfatul farmcistului Ginecologie
Ginecologie

Bunã seara! De 2 zile am niște scurgeri albe groase ca br�nza f ... Buna ziua! Cereti la farmacie ovule pe baza de clotrimazol si tratati ...



Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...