Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Otezla comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Otezla comprimate

Prospect - Otezla comprimate


NU comercializăm Otezla comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Otezla comprimate    DCI: apremilast


  Produs complementar recomandat
Otezla este un medicament care se utilizeaza pentru tratarea adultilor cu psoriazis in placi si artrita psoriazica activa.
Ce este Otezla si pentru ce se utilizeaza?
Otezla este un medicament care se utilizeaza pentru tratarea adultilor cu:
- psoriazis in placi, moderat pana la sever (o boala care cauzeaza aparitia pe piele a unor placi rosii scuamoase). Se utilizeaza la pacientii care nu au raspuns sau care nu pot utiliza alte tratamente sistemice (pentru intreg organismul) pentru psoriazis, cum ar fi ciclosporina, metotrexat sau PUVA (psoralen si raze ultraviolete A). PUVA este un tip de tratament in care pacientul primeste un medicament care contine o componenta numita „psoralen” inainte de a fi expus la lumina ultravioleta;
- artrita psoriazica activa (inflamarea articulatiilor asociata cu psoriazis), atunci cand pacientii nu pot lua sau boala nu a raspuns destul de bine la alte tratamente, numite medicamente antireumatice modificatoare ale bolii (MARMB). Otezla poate fi utilizat in monoterapie sau in asociere cu alte MARMB.
Otezla contine substanta activa apremilast.

Cum se utilizeaza Otezla?
Otezla poate fi obtinut numai pe baza de reteta si tratamentul trebuie initiat doar de un medic cu experienta in diagnosticarea si tratamentul psoriazisului sau al artritei psoriazice.
Medicamentul este disponibil sub forma de comprimate (10, 20 si 30 mg). Tratamentul este inceput cu o doza de 10 mg in ziua 1, care este crescuta treptat pe parcursul unei saptamani pana la doza recomandata de 30 mg de doua ori pe zi. La pacientii cu insuficienta renala severa, trebuie administrate doze mai mici. Raspunsul la tratament trebuie evaluat in mod regulat, iar utilizarea Otezla trebuie reconsiderata daca nu se obtine nicio ameliorare dupa sase luni.

Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.

Cum actioneaza Otezla?
Substanta activa din Otezla, apremilastul, blocheaza activitatea unei enzime din celule numita fosfodiesteraza 4 (PDE4). Aceasta enzima are un rol in declansarea productiei de molecule mesager in sistemul imunitar (sistemul natural de aparare al organismului), numite citokine, care sunt implicate in procesul inflamator si in alte procese care cauzeaza psoriazisul si artrita psoriazica. Prin blocarea PDE4, apremilastul reduce nivelul acestor citokine in organism, reducand astfel inflamatia si alte simptome ale psoriazisului si ale artritei psoriazice.

Ce beneficii a prezentat Otezla pe parcursul studiilor?
In cazul psoriazisului, Otezla a fost investigat in 2 studii principale, care au implicat un numar total de 1257 de pacienti cu psoriazis in placi, moderat pana la sever, in care tratamentul cu Otezla a fost comparat cu placebo (un preparat inactiv). In ambele studii, principalul indicator al eficacitatii a fost proportia de pacienti care au „raspuns” la tratament dupa 16 saptamani. Raspunsul la tratament a fost definit in functie de pacientii care au prezentat o reducere de 75 % sau mai mare a scorului simptomelor, cunoscut drept scorul Ariei psoriazisului si indexului de severitate (PASI-75). Dintre pacientii carora li s-a administrat Otezla in aceste doua studii, 33 % (168 din 562) si 29 % (79 din 274) au raspuns la tratament, in comparatie cu 5 % (15 din 282) si 6 % (8 din 137) dintre cei carora li s-a administrat placebo.

In ceea ce priveste artrita psoriazica, Otezla a fost comparat cu placebo in 3 studii principale, care au implicat 1 493 de pacienti cu boala activa in pofida tratamentului anterior. Pacientii care luau deja alte asa-numite „MARMB cu molecule mici”, cum ar fi medicamentul metotrexat, au continuat acest tratament in cursul studiului. Principalul indicator al eficacitatii a fost o imbunatatire de 20 % a simptomelor masurate prin scor, cum ar fi articulatii sensibile si umflate (ACR-20) dupa 16 saptamani de tratament. Aceasta s-a obtinut la 32-41 % dintre pacientii din cele trei studii carora li s-a administrat doza autorizata de Otezla, in comparatie cu 18-19 % dintre cei carora li s-a administrat placebo. Beneficiul a fost observat atat la pacientii care au luat Otezla in monoterapie, cat si la cei care luau deja alte MARMB.
In ceea ce priveste beneficiul pentru psoriazis si pentru artrita psoriazica, au existat dovezi ca acesta s-a mentinut atunci cand tratamentul a fost prelungit (la 32 si, respectiv, la 52 de saptamani).

Care sunt riscurile asociate cu Otezla?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Otezla (care pot afecta mai mult de 1 persoana din 10) sunt efecte asupra sistemului digestiv, cum ar fi diaree si greata. De obicei, acestea apar in cursul primelor doua saptamani de tratament si se amelioreaza in decurs de 4 saptamani. Celelalte efecte secundare frecvente (care pot afecta pana la 1 persoana din 10) sunt infectii ale cailor respiratorii superioare (raceli) si dureri de cap sau cefalee de tensiune.
Otezla este contraindicat in timpul sarcinii, iar femeile care pot ramane gravide trebuie sa foloseasca mijloace contraceptive eficace in timpul tratamentului.

Pentru lista completa a efectelor secundare si a restrictiilor asociate cu Otezla, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Otezla?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Otezla sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a considerat ca a fost dovedit beneficiul in tratarea psoriazisului si a artritei psoriazice. Desi medicamentul nu a fost comparat cu alte tratamente autorizate si cu toate ca in cazul artritei psoriazice nu au fost disponibile dovezi radiologice privind existenta unui efect asupra progresului bolii, efectele secundare in general usoare sau moderate si faptul ca medicamentul poate fi luat pe cale orala ar putea sa il faca mult mai acceptabil pentru pacienti. Prin urmare, comitetul a considerat ca medicamentul s-a dovedit util ca tratament de linia a doua la pacientii care nu raspund la tratamentele de prima intentie sau care nu le pot utiliza.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Otezla?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Otezla sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Otezla, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.

Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Alte informatii despre Otezla
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Otezla, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 15 ianuarie 2015.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 01-2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Psoriazis
Crema cu cignolin pentru psoriazis ...
Psoriazis
Pentru psoriazis gutat est E potrivita aceasta crema? ...
psoriazis
este bun acest produs (Proktis M) pentru psoriazis la maini? ...
↳ Buna ziua! Proktis este indicat pentru hemoroizi! Nu ilfolositi in cazul psoriazisului. Puteti utiliza Blue Cap crema, unt de tamanu organic sau Ps ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tinctura de propolis in caz de psoriazis?
Se poate folosi tinctura de propolis pentru psoriazis in cap si coate? Multumesc. ...
↳ Buna ziua! Puteti folosi doar tinctura de propolis fara alcool, asa-numitul propolis glicolic, intrucat alcoolul poate duce la deshidratarea pielii s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dermatita?
In mai putin de 24 de ore mi-au aparut in jurul si in interiorul nasului un soi de bubite mici albe. ...
↳ Buna ziua! Mergeti cat mai repede la un dermatolog, puteti lua comprimate cu efect antialergic (Claritine de exemplu), evitati contactul cu mirosuri ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
UN TRATAMENT BUN
Am urmat un tratament cu Xyzal-o pastila pe zi; am facut o injectie cu cortizon, si am avut crema hi ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati Gemodderivat de coacaz negru, cate 50 de picaturi de 3 ori pe zi 7 zile, apoi reduceti doza la 50 de picaturi de 2 or ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...