Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Senshio comprimate 60 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Senshio comprimate 60 mg

Prospect - Senshio comprimate 60 mg


NU comercializăm Senshio comprimate 60 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


    Denumirea comercială: Senshio comprimate 60 mg    DCI: ospemifen


  Produs complementar recomandat


68.5lei
Vezi detalii

Senshio este un medicament utilizat pentru tratamentul simptomelor moderate pana la severe ale atrofiei vulvovaginale la femeile aflate in postmenopauza.
Ce este Senshio si pentru ce se utilizeaza?
Senshio este un medicament utilizat pentru tratamentul simptomelor moderate pana la severe ale atrofiei vulvovaginale (uscaciune, iritare si durere in jurul zonei genitale si contacte sexuale dureroase) la femeile aflate in postmenopauza. Medicamentul se utilizeaza la femeile care nu pot folosi terapia cu estrogeni cu aplicare locala.
Senshio contine substanta activa ospemifen.

Cum se utilizeaza Senshio?
Senshio este disponibil sub forma de comprimate (60 mg). Doza recomandata este de un comprimat o data pe zi, luat impreuna cu alimente la aceeasi ora in fiecare zi. Tratamentul trebuie continuat cat timp beneficiile sunt mai mari decat riscurile asociate.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum actioneaza Senshio?
La femeile aflate in postmenopauza, nivelul estrogenului, un hormon sexual feminin, scade. Lipsa estrogenului duce la subtierea tesuturilor din vagin si din jurul lui si la o reducere a cantitatii de mucus care mentine mediul vaginal umed. Acest lucru poate produce uscaciune care duce la contacte sexuale dureroase, precum si la iritatie si durere in jurul zonei genitale.
Substanta activa din Senshio, ospemifenul, este un modulator selectiv al receptorilor pentru estrogen (MSRE). Aceasta inseamna ca stimuleaza receptorul pentru estrogen din anumite tesuturi din organism, cum ar fi vaginul. Prin stimularea receptorului pentru estrogen din tesutul vaginal, ospemifenul ajuta la regresia simptomelor atrofiei vulvovaginale. Ospemifenul nu stimuleaza insa receptorii pentru estrogen din alte tesuturi, cum sunt sanii si uterul, in care stimularea ar putea cauza hiperplazia (cresterea) tesuturilor, ceea ce ar putea duce la cancer.

Ce beneficii a prezentat Senshio pe parcursul studiilor?
Senshio a fost comparat cu placebo (un preparat inactiv) in doua studii principale care au cuprins peste 1 700 de femei in postmenopauza, cu atrofie vulvovaginala. Principalul indicator al eficacitatii a fost asociat cu modificarea inregistrata la nivelul simptomelor, cum ar fi durerea asociata activitatii sexuale, precum si uscaciunea vaginala, folosind un chestionar validat. De asemenea, femeile au primit un lubrifiant vaginal nehormonal pentru utilizare in caz de nevoie. In primul studiu, 66 % din femeile care au utilizat Senshio au raportat ameliorarea uscaciunii vaginale (usoara sau fara simptome) dupa 12 saptamani de tratament, in comparatie cu 49 % din grupul placebo. In al doilea studiu, 62 % din femeile care au utilizat Senshio au raportat ameliorarea uscaciunii vaginale dupa 12 saptamani de tratament (in comparatie cu 53 % din grupul placebo). In ceea ce priveste durerea in timpul activitatii sexuale, in primul studiu 58 % din femeile care au utilizat Senshio au raportat ameliorare (in comparatie cu 42 % din cele care au utilizat placebo), iar in cursul celui de-al doilea studiu 63 % au raportat ameliorare (in comparatie cu 48 % din cele care au utilizat placebo). De asemenea, studiile au demonstrat ca Senshio a fost eficace in restabilirea mediului vaginal, inclusiv a aciditatii acestuia, si ingrosarea tesuturilor.

Care sunt riscurile asociate cu Senshio?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Senshio (care afecteaza pana la 1 persoana din 10) sunt candidoza vulvovaginala si alte infectii micotice (fungice), bufeuri, spasme musculare, secretii vaginale si genitale si eruptie trecatoare pe piele.
La unele femei Senshio este contraindicat, intre care la cele care au sau au avut probleme cu cheaguri de sange in vene, cum ar fi tromboza venoasa profunda (TVP), embolie pulmonara (un cheag de sange in plamani) si tromboza a venelor retiniene (un cheag de sange in spatele ochiului). De asemenea, Senshio este contraindicat la femeile care au avut sau sunt suspecte a avea cancer mamar sau un alt tip de cancer dependent de hormoni sexuali, cum ar fi cancerul endometrial (cancerul uterin). In plus, medicamentul este contraindicat la pacientele cu sangerari vaginale inexplicabile sau la pacientele cu hiperplazie endometriala (ingrosare anormala a mucoasei uterine).

Pentru lista completa a efectelor secundare si a restrictiilor asociate cu Senshio, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Senshio?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Senshio sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. S-a dovedit ca Senshio amelioreaza simptomele atrofiei vulvovaginale la femeile in postmenopauza in comparatie cu placebo.
CHMP a remarcat ca nivelul ameliorarii observat cu Senshio a fost comparabil cu cel observat in cazul tratamentelor cu estrogeni aplicate vaginal. Avand in vedere faptul ca Senshio se administreaza oral, CHMP a considerat ca acest medicament reprezinta o alternativa importanta pentru femeile la care tratamentul local nu este adecvat.

CHMP a considerat ca profilul de siguranta pentru Senshio, care a fost studiat timp de pana la 15 luni, a fost in conformitate cu cel al altor medicamente care actioneaza in mod asemanator (MSRE).
Comitetul a remarcat insa ca utilizarea pe termen lung a MSRE poate fi asociata cu riscuri, cum ar fi hiperplazie endometriala, accident vascular cerebral si tromboembolie venoasa, si a solicitat realizarea unor studii suplimentare pentru investigarea acestor riscuri asociate cu Senshio.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Senshio?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Senshio sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Senshio, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
In plus, compania care comercializeaza Senshio va realiza un studiu de observatie pentru a investiga suplimentar riscurile potentiale in cazul utilizarii pe termen lung, cum sunt hiperplazia endometriala, accidentul vascular cerebral si tromboembolia venoasa.

Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Alte informatii despre Senshio
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Senshio, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 15 ianuarie 2015.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 01-2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

HPV
Am fost la ginecologie și mi-a zis că am HPV pozitiv și că trebuie incizie f ...
Ulei de primula și reapariția ciclului în menopauza
Bună ziua, am 55 ani și de 2 ani sunt la menopauza, având probleme cu bufeurile am luat ap ...
Nu mi-a venit menstruatia
Nu mi-a venit menstruatia ..Ultima oara am avut pe 14 aprilie si pe 19 a fost ultima zi am facut 2 t ...
↳ Buna ziua! Aveti probabil o dereglare hormonala,mai ales daca sunteti la o varsta la care intrarea la menopauza ar fi posibila. Mergeti la ginecolog ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
De ce nu mi-a venit menstruația de 2 luni
Am doua luni de nu mi-a venit menstruația Am făcut un test de sarcina și este negativ ...
↳ Buna ziua! Daca aveti peste 40 de ani este posibil sa fi intrat la menopauza. Va sfatuiesc sa mai faceti un test de sarcina si mergeti la ginecolog i ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Menopauza
Bună ziua, am 44 de ani si de aproximativ doi ani , ciclul e extrem de neregulat si destul de s ...
climenum
Bună ziua.am 49 ani am intrat la menopauza .pot lua climenum dacă nu mai am deloc libido?va mul5 ...
↳ Buna ziua! Da, este indicat sa luati Climenum Menopauza, doua comprimate pe zi, minm 3 luni consecutiv. Pentru libido puteti asocia Kamaiany sau Ladi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cât timp se poate lua Climenum?
Care este perioada optimă de administrare a Climenum - day and night? Multumesc! ...
↳ Buna ziua! Perioada optima de administrare este de 3 luni. Apoi, dupa o pauza de 2 samptamani, se poate relua adminsitrarea. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate


Programare consultatie online avocat

Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Am Limba crapata
Am Limba crapata

Bună de doua zile am Limba crepeda dar nu știu dela ce ș ... Buna ziua! Evitati bauturile acidulate, fructele acre, muraturile, co ...


Sfatul farmcistului Bubite in zona intima
Bubite in zona intima

Buna am nevoie de ajutor !am besicute(bubițe albe) pe penis cu ce ... Buna ziua! Intr-o prima etapa aplicati rivanol (cu comprese sterile ...Sfatul farmcistului Se combina gerovital cu millgama?
Se combina gerovital cu millgama?

Se pot combina in aceeasi seringa gerovital cu millgama? Multumesc ... Buna ziua! Raspunsul este NU, deoarece substantele din Milgamma sunt ...


Sfatul farmcistului HPV, secretie vaginala
HPV, secretie vaginala

Bună ziua! În urma primului meu test Papanicolau anul trecut(avân ... Buna ziua! Sunt multe variante de tratament, puteti opta pentru Silau ...