Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Zoledronic acid medac

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Zoledronic acid medac

Prospect - Zoledronic acid medac


NU comercializăm Zoledronic acid medac!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Zoledronic acid medac    DCI: acid zoledronic


  Produs complementar recomandat


49.5lei
Vezi detalii

Zoledronic acid medac se poate utiliza pentru prevenirea complicatiilor osoase la adultii cu cancer avansat care afecteaza tesutul osos.
Ce este Zoledronic acid medac?
Zoledronic acid medac este un medicament care contine substanta activa acid zoledronic. Este disponibil sub forma de solutie perfuzabila (picurare in vena) 4mg/100ml si sub forma de concentrat pentru solutie perfuzabila 4mg/5ml.
Zoledronic acid medac este un „medicament generic”. Aceasta inseamna ca Zoledronic acid medac este similar cu un „medicament de referinta” deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit Zometa.

Pentru ce se utilizeaza Zoledronic acid medac?
Zoledronic acid medac se poate utiliza pentru prevenirea complicatiilor osoase la adultii cu cancer avansat care afecteaza tesutul osos. Aceste complicatii includ fracturi (rupturi ale oaselor), compresie spinala (cand maduva spinarii este comprimata de os), afectiuni ale oaselor care necesita radioterapie (tratament cu radiatii) sau interventie chirurgicala si hipercalcemie (nivel mare de calciu in sange).
Zoledronic acid medac poate fi, de asemenea, utilizat in tratamentul hipercalcemiei induse de tumori.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Zoledronic acid medac?
Zoledronic acid medac trebuie utilizat numai de un medic cu experienta in utilizarea acestui tip de medicament administrat in vena.
Doza obisnuita de Zoledronic acid medac este de o perfuzie de 4 mg timp de cel putin 15 minute. Cand se utilizeaza pentru prevenirea complicatiilor osoase, perfuzia poate fi repetata o data la trei pana la patru saptamani, iar pacientii trebuie sa ia de asemenea suplimente de calciu si de vitamina D. Pentru pacientii cu metastaze osoase (cand cancerul s-a raspandit in oase) care prezinta afectiuni renale usoare pana la moderate, se recomanda o doza mai mica. Nu se recomanda administrarea sa la pacientii cu afectiuni renale severe.

Cum actioneaza Zoledronic acid medac?
Substanta activa din Zoledronic acid medac, acidul zoledronic, este un bifosfonat. Aceasta opreste actiunea osteoclastelor, celulele din organism implicate in descompunerea tesutului osos. Astfel, pierderea de masa osoasa este mai mica. Reducerea pierderii de masa osoasa ajuta la diminuarea riscului de rupere a oaselor, ceea ce permite prevenirea fracturilor la pacientii cu cancer cu metastaze osoase.
Pacientii cu tumori pot prezenta in sange cantitati mari de calciu eliberat din oase. Prevenind distrugerea oaselor, Zoledronic acid medac ajuta si la reducerea cantitatii de calciu eliberat in sange.

Cum a fost studiat Zoledronic acid medac?
Compania a prezentat date din literatura de specialitate publicata cu privire la acidul zoledronic. Nu au fost necesare studii suplimentare, deoarece Zoledronic acid medac este un medicament generic administrat prin perfuzie si care contine aceeasi substanta activa ca medicamentul de referinta, Zometa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Zoledronic acid medac?
Intrucat Zoledronic acid medac este un medicament generic si este bioechivalent cu medicamentul de referinta, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Zoledronic acid medac?
CHMP a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Zoledronic acid medac are o calitate comparabila si este bioechivalent cu Zometa. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca in cazul Zometa, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Zoledronic acid medac.

Alte informatii despre Zoledronic acid medac
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Zoledronic acid medac, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 03 august 2012.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 06-2012.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Tratament și cu graviola și indol 3 carbinol
Se pot poate lua graviola și indol 3 carbinol concomitent cu tramentul de cancer de san cu letr ...
Tratament
Bună ziua! Se poate lua graviola și indoldol 3 carbinol concomitent cu tratamentul pentru ...
Hpv
Buna ziua am si eu o problema de ceva timp de vreo 6 luni ma doare in zona vaginului gen intre la ...
↳ Buna ziua! In primul rand nu aveti simptome specifice de HPV, pentru diagnosticare acestuia este necesar un test Babes-Papanicolau care arata daca ex ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
cancer la vezica urinara
Ce variante de tratament am? ...
↳ Buna ziua! IN primula randa adaptati-va alimentatia, va poate ajuta o carte intitulata Alimentatia Anticancer. Sucul de legume Breuss este indicat in ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cancerul de vezica
Produsul Mumie poate fi utilizat in cancerul de vezica? ...
Carcinom ductal invaziv - rog tratament
Sufar de carcinom ductal invaziv- cancer mamar- pozitiv pentru receptori estrogenici si c-erbB2. N ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati cate o capsula de Indole - 3 - Supreme, un produs special formulat pentru afectiunile dependente de estrogeni. Puteti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Zeolit si letrozol
Buna ziua, Mama mea 56 ani cu metastaza osoasa de scalp dupa 7 ani, ia letrozol acum. Poate adminis ...
↳ Buna ziua! Daca mentineti un interval de minim 4 ore intre administrari, se poate face asocierea. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Poate fi sarcina?
Poate fi sarcina?

Bună seara,specific ca am 42 de ani.ultimul contact sexual a fost pe 2 ... Buna ziua! Intrucat ultimul raport nu a fost intr-o perioada fertila ...


Sfatul farmcistului Trifyla poate creste tensiunea?
Trifyla poate creste tensiunea?

De 2 zile iau Trifyla dat de dr gastroenterolog, 2 pe zi. Aseară ... Buna ziua! Nu se cunosc date privind aceasta reactie adversa, Tryfila ...


Sfatul farmcistului Prepararea siropului xifia
Prepararea siropului xifia

Buna ziua ! Daca am pus 66+66 ml apa la siropul xifiaisi mai face efec ... Buna ziua! Dumneavoastra ati obtinut o suspensie mai diluata adaugand ...



Sfatul farmcistului Secreție alba˝ branzoasa, groasa
Secreție alba˝ branzoasa, groasa

Bunďż˝ seara! Am observat de curďż˝nd niște mďż˝ncďż˝rimi ďż˝n zo ... Buna ziua! Mai puteti incerca si cu ovule continand clotrimazol sau ...



Sfatul farmcistului Preparare antibiotic
Preparare antibiotic

Buna seara! Am preparat augumentin, am adăugat apa pana la semn & ... Buna ziua! Nu va impacientati, dozele de antibiotic recomandate de re ...