Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Zoledronic Acid Hospira

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Zoledronic Acid Hospira

Prospect - Zoledronic Acid Hospira


NU comercializăm Zoledronic Acid Hospira!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


    Denumirea comercială: Zoledronic Acid Hospira    DCI: acid zoledronic


  Produs complementar recomandat


429.9lei
Vezi detalii

Se utilizeaza pentru prevenirea complicatiilor osoase la adultii cu cancer avansat care afecteaza tesutul osos.
Ce este Acid zoledronic Hospira?
Acid zoledronic Hospira este un medicament care contine substanta activa acid zoledronic. Este disponibil sub forma de concentrat (4 mg/5 ml), din care se obtine o solutie perfuzabila (picurare in vena), si sub forma de solutii perfuzabile (4 mg/100 ml si 5 mg/100 ml).
Acid zoledronic Hospira este un medicament „generic” si „hibrid”. Aceasta inseamna ca este similar cu unul sau mai multe „medicamente de referinta” deja autorizate in Uniunea Europeana (UE).
Medicamentul de referinta pentru concentratul de 4 mg/5 ml si pentru solutia de 4 mg/100 ml este Zometa. Medicamentul de referinta pentru solutia de 5 mg/100 ml este Aclasta.

Pentru ce se utilizeaza Acid zoledronic Hospira?
Acid zoledronic Hospira sub forma de concentrat de 4 mg/5 ml si sub forma de solutie de 4 mg/100 ml se utilizeaza pentru prevenirea complicatiilor osoase la adultii cu cancer avansat care afecteaza tesutul osos. Aceste complicatii includ fracturi (rupturi ale oaselor), compresie spinala (cand maduva spinarii este comprimata de os), afectiuni ale oaselor care necesita radioterapie (tratament cu radiatii) sau interventie chirurgicala si hipercalcemie (niveluri ridicate de calciu in sange). Se poate utiliza, de asemenea, in tratamentul hipercalcemiei induse de tumori.

Solutia de 5 mg/100 ml de Acid zoledronic Hospira se utilizeaza, de asemenea, pentru tratamentul bolii osoase Paget la adulti. Aceasta este o boala cronica in care este afectat procesul normal de crestere a oaselor, determinand slabirea sau deformarea oaselor.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Acid zoledronic Hospira?
Pentru prevenirea complicatiilor osoase si tratamentul hipercalcemiei induse de tumori, doza obisnuita de Acid zoledronic Hospira este de o perfuzie de 4 mg timp de cel putin 15 minute. Cand se utilizeaza pentru prevenirea complicatiilor osoase, perfuzia poate fi repetata o data la trei pana la patru saptamani, iar pacientii trebuie sa ia, de asemenea, suplimente de calciu si de vitamina D.
Pentru tratamentul bolii osoase Paget, Acid zoledronic Hospira se administreaza sub forma de perfuzie cu o durata de cel putin 15 minute. Se poate avea in vedere o perfuzie suplimentara, administrata la cel putin un an dupa prima perfuzie, daca boala pacientului recidiveaza. Pacientii trebuie hidratati adecvat inainte si dupa administrarea tratamentului si trebuie sa primeasca suplimente adecvate de calciu si vitamina D. Pentru informatii complete, consultati prospectul.

Cum actioneaza Acid zoledronic Hospira?
Substanta activa din Acid zoledronic Hospira, acidul zoledronic, este un bifosfonat. Aceasta inhiba actiunea osteoclastelor, celulele din organism implicate in descompunerea tesutului osos, determinand reducerea activitatii bolii Paget. Reducerea pierderii de masa osoasa ajuta la diminuarea riscului de rupere a oaselor, ceea ce permite prevenirea fracturilor la pacientii cu cancer cu metastaze osoase.
Pacientii cu tumori pot prezenta niveluri sanguine ridicate de calciu, eliberat din oase. Prevenind distrugerea oaselor, Acid zoledronic Hospira ajuta si la reducerea cantitatii de calciu eliberat in sange.

Cum a fost studiat Acid zoledronic Hospira?
Compania a prezentat date din literatura de specialitate publicata cu privire la acidul zoledronic. Nu au fost necesare studii suplimentare, deoarece Acid zoledronic Hospira este un medicament administrat prin perfuzie si contine aceeasi substanta activa ca medicamentele de referinta, Zometa si Aclasta.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Acid zoledronic Hospira?
Intrucat Acid zoledronic Hospira este un medicament administrat prin perfuzie si contine aceeasi substanta activa ca medicamentele de referinta, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentelor de referinta.

De ce a fost aprobat Acid zoledronic Hospira?
CHMP a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Acid zoledronic Hospira este comparabil cu Zometa si Aclasta. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca in cazul Zometa si Aclasta, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Acid zoledronic Hospira.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Acid zoledronic Hospira?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Acid zoledronic Hospira sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Acid zoledronic Hospira au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.

Alte informatii despre Acid zoledronic Hospira
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Acid zoledronic Hospira, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 19 noiembrie 2012.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 4-2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Vitamine și carcinom
Ultimul forte , conținând vit. B12, se poate administra dacă ai trecut prin cancer in 2 ...
↳ Buna ziua! Daca sunteti intr-o stare buna de sanatate si este exclusa prezenta altei afectiuni tumorale, puteti lua multivitamine cu B12, insa pentru ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Valori ale hemoglobinei in scadere
Sotul meu face chimeoterapie pentru cancer la prostata si metastaze osoase. Din aceasta cauza valori ...
Tratament naturist pseudochist pancreatic
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce este indicat pentru tratarea unui pseudochist pancreatic. Men ...
↳ Buna ziua! Nu exista un tratament naturist specific pentru pseudochistul pancreatic, ci produse care fie previn degenerarea in cancer pancreatic (Gra ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tratament polip intrauterin
Bună ziua, am fost diagnosticată cu un polip endometrial și programata pentru chi ...
↳ Buna ziua! Daca sunteti la menopauza excizia polipului ramane singura optiune de tratament, deoarece exista riscul ca polipul sa fie canceros. Se po ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
cancer colon
Poate Mumie ajuta in cancerul de colon? ...
Cancer pulmonar
Buna ziua as avea si ieu o întrebare Tat ue bolnav de cancer pulmonar si sia pierdut vocea nu de t ...
Carcinom ductal invaziv - rog tratament
Sufar de carcinom ductal invaziv- cancer mamar- pozitiv pentru receptori estrogenici si c-erbB2. N ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati cate o capsula de Indole - 3 - Supreme, un produs special formulat pentru afectiunile dependente de estrogeni. Puteti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Zeolit si letrozol
Buna ziua, Mama mea 56 ani cu metastaza osoasa de scalp dupa 7 ani, ia letrozol acum. Poate adminis ...
↳ Buna ziua! Daca mentineti un interval de minim 4 ore intre administrari, se poate face asocierea. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate


Programare consultatie online avocat

Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului


Sfatul farmcistului Ce ar putea fi?
Ce ar putea fi?

Buna ziua,ma puteți ajuta va rog frumos,de ceva timp am o mâncari ... Buna ziua! Daca aveti mancarimile in special seara, este posibil sa a ...Sfatul farmcistului Air 7
Air 7

Pot lua air 7 și după ce mă las de fumat ? Încerc de ma ... Buna ziua! Da, puteti continua cu aceste vitamine si dupa ce va lasat ...Sfatul farmcistului Colesterol 1 poate da diaree?
Colesterol 1 poate da diaree?

Acum 5 zile am inceput administrarea cu Colesterol 1 Fares, 3/zi ș ... Buna ziua! Va recomand sa sistati administrarea Colesterol 1 si sa va ...