Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Zoledronic Acid Hospira

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Zoledronic Acid Hospira

Prospect - Zoledronic Acid Hospira


NU comercializăm Zoledronic Acid Hospira!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Zoledronic Acid Hospira    DCI: acid zoledronic


  Produs complementar recomandat


267lei
Vezi detalii

Se utilizeaza pentru prevenirea complicatiilor osoase la adultii cu cancer avansat care afecteaza tesutul osos.
Ce este Acid zoledronic Hospira?
Acid zoledronic Hospira este un medicament care contine substanta activa acid zoledronic. Este disponibil sub forma de concentrat (4 mg/5 ml), din care se obtine o solutie perfuzabila (picurare in vena), si sub forma de solutii perfuzabile (4 mg/100 ml si 5 mg/100 ml).
Acid zoledronic Hospira este un medicament „generic” si „hibrid”. Aceasta inseamna ca este similar cu unul sau mai multe „medicamente de referinta” deja autorizate in Uniunea Europeana (UE).
Medicamentul de referinta pentru concentratul de 4 mg/5 ml si pentru solutia de 4 mg/100 ml este Zometa. Medicamentul de referinta pentru solutia de 5 mg/100 ml este Aclasta.

Pentru ce se utilizeaza Acid zoledronic Hospira?
Acid zoledronic Hospira sub forma de concentrat de 4 mg/5 ml si sub forma de solutie de 4 mg/100 ml se utilizeaza pentru prevenirea complicatiilor osoase la adultii cu cancer avansat care afecteaza tesutul osos. Aceste complicatii includ fracturi (rupturi ale oaselor), compresie spinala (cand maduva spinarii este comprimata de os), afectiuni ale oaselor care necesita radioterapie (tratament cu radiatii) sau interventie chirurgicala si hipercalcemie (niveluri ridicate de calciu in sange). Se poate utiliza, de asemenea, in tratamentul hipercalcemiei induse de tumori.

Solutia de 5 mg/100 ml de Acid zoledronic Hospira se utilizeaza, de asemenea, pentru tratamentul bolii osoase Paget la adulti. Aceasta este o boala cronica in care este afectat procesul normal de crestere a oaselor, determinand slabirea sau deformarea oaselor.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Acid zoledronic Hospira?
Pentru prevenirea complicatiilor osoase si tratamentul hipercalcemiei induse de tumori, doza obisnuita de Acid zoledronic Hospira este de o perfuzie de 4 mg timp de cel putin 15 minute. Cand se utilizeaza pentru prevenirea complicatiilor osoase, perfuzia poate fi repetata o data la trei pana la patru saptamani, iar pacientii trebuie sa ia, de asemenea, suplimente de calciu si de vitamina D.
Pentru tratamentul bolii osoase Paget, Acid zoledronic Hospira se administreaza sub forma de perfuzie cu o durata de cel putin 15 minute. Se poate avea in vedere o perfuzie suplimentara, administrata la cel putin un an dupa prima perfuzie, daca boala pacientului recidiveaza. Pacientii trebuie hidratati adecvat inainte si dupa administrarea tratamentului si trebuie sa primeasca suplimente adecvate de calciu si vitamina D. Pentru informatii complete, consultati prospectul.

Cum actioneaza Acid zoledronic Hospira?
Substanta activa din Acid zoledronic Hospira, acidul zoledronic, este un bifosfonat. Aceasta inhiba actiunea osteoclastelor, celulele din organism implicate in descompunerea tesutului osos, determinand reducerea activitatii bolii Paget. Reducerea pierderii de masa osoasa ajuta la diminuarea riscului de rupere a oaselor, ceea ce permite prevenirea fracturilor la pacientii cu cancer cu metastaze osoase.
Pacientii cu tumori pot prezenta niveluri sanguine ridicate de calciu, eliberat din oase. Prevenind distrugerea oaselor, Acid zoledronic Hospira ajuta si la reducerea cantitatii de calciu eliberat in sange.

Cum a fost studiat Acid zoledronic Hospira?
Compania a prezentat date din literatura de specialitate publicata cu privire la acidul zoledronic. Nu au fost necesare studii suplimentare, deoarece Acid zoledronic Hospira este un medicament administrat prin perfuzie si contine aceeasi substanta activa ca medicamentele de referinta, Zometa si Aclasta.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Acid zoledronic Hospira?
Intrucat Acid zoledronic Hospira este un medicament administrat prin perfuzie si contine aceeasi substanta activa ca medicamentele de referinta, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentelor de referinta.

De ce a fost aprobat Acid zoledronic Hospira?
CHMP a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Acid zoledronic Hospira este comparabil cu Zometa si Aclasta. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca in cazul Zometa si Aclasta, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Acid zoledronic Hospira.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Acid zoledronic Hospira?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Acid zoledronic Hospira sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Acid zoledronic Hospira au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.

Alte informatii despre Acid zoledronic Hospira
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Acid zoledronic Hospira, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 19 noiembrie 2012.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 4-2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cat timp se ia trat. pt. cancer, cele 3 detox asociate: Osteo . Dia si On-co ?
Cat timp se ia trat. pt. cancer , in asocierea celor 3: Osteo, Dia si Onco detox??? ...
Poate colora pelvi blu urina in rosu?
In urma unui cancer de col am vezica iradiata hemoragica fac tratament cu cististat și pelviblu ...
↳ Buna ziua! PelviBleu contine extract de tomate, ceea ce poate determina o nuanta rosiatica a urinei. Data fiind situatia dumneavoastra, efectuati un ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hpv
Buna ziua am si eu o problema de ceva timp de vreo 6 luni ma doare in zona vaginului gen intre la ...
↳ Buna ziua! In primul rand nu aveti simptome specifice de HPV, pentru diagnosticare acestuia este necesar un test Babes-Papanicolau care arata daca ex ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
cancer la vezica urinara
Ce variante de tratament am? ...
↳ Buna ziua! IN primula randa adaptati-va alimentatia, va poate ajuta o carte intitulata Alimentatia Anticancer. Sucul de legume Breuss este indicat in ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Carcinom ductal invaziv - rog tratament
Sufar de carcinom ductal invaziv- cancer mamar- pozitiv pentru receptori estrogenici si c-erbB2. N ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati cate o capsula de Indole - 3 - Supreme, un produs special formulat pentru afectiunile dependente de estrogeni. Puteti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Zeolit si letrozol
Buna ziua, Mama mea 56 ani cu metastaza osoasa de scalp dupa 7 ani, ia letrozol acum. Poate adminis ...
↳ Buna ziua! Daca mentineti un interval de minim 4 ore intre administrari, se poate face asocierea. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandateOferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Mancarimi dupa aplicare crema Silaut
Mancarimi dupa aplicare crema Silaut

De vreo 2 utilizari, am mancarimi foarte mari de la crema Silaut. Doct ... Buna ziua! Probabil aveti o intoleranta la componentele cremei, sau a ...
Sfatul farmcistului Sensibilitate penis
Sensibilitate penis

Bună ziua. In urma cu 2 luni am suferit o operatie de circumcizie. In ... Buna ziua! In mod normal acest fenoment dispare in 6 saptamani, dar i ...Sfatul farmcistului Vermigal și Luivac
Vermigal și Luivac

Bună dimineața. I-am făcut copilului(5 ani) analize,ďż˝n urma căr ... Buna ziua! Este indicat sa terminati tratamentul cu Vermigal, sa aste ...