Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Envarsus comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Envarsus comprimate

Prospect - Envarsus comprimate


NU comercializăm Envarsus comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Envarsus comprimate    DCI: tacrolimus


  Produs complementar recomandat
Envarsus comprimate se utilizeaza pentru tratamentul pe termen lung al pacientilor adulti care au fost supusi unui transplant renal sau hepatic, pentru preveni rejetul (atunci cand sistemul imunitar ataca organul transplantat).
Ce este Envarsus si pentru ce se utilizeaza?
Envarsus este un medicament care contine substanta activa tacrolimus. Se utilizeaza pentru tratamentul pe termen lung al pacientilor adulti care au fost supusi unui transplant renal sau hepatic, pentru preveni rejetul (atunci cand sistemul imunitar ataca organul transplantat). Envarsus poate fi utilizat si in tratamentul rejetului de organ la pacientii adulti, atunci cand alte medicamente imunosupresoare (medicamente care reduc activitatea sistemului imunitar) nu sunt eficace.
Envarsus este un „medicament hibrid”. Aceasta inseamna ca Envarsus este similar cu un „medicament de referinta” care contine aceeasi substanta activa, insa Envarsus este disponibil sub o forma farmaceutica diferita si la doze diferite. Medicamentul de referinta pentru Envarsus este Advagraf.

Cum se utilizeaza Envarsus?
Envarsus se poate obtine numai pe baza de reteta si trebuie prescris numai de medici cu experienta in tratamentul cu medicamente imunosupresoare si in gestionarea terapeutica a pacientilor cu transplant.
Trecerea la tratamentul cu medicamente imunosupresoare sau inlocuirea lor trebuie initiata si monitorizata de medici cu experienta in abordarea terapeutica a transplantului.
Envarsus este disponibil sub forma de comprimate cu eliberare prelungita care contin tacrolimus (0,75, 1 si 4 mg). Aceste comprimate cu „eliberare prelungita” permit eliberarea lenta a tacrolimusului din comprimat in decurs de mai multe ore si sub o forma pe care organismul poate sa o absoarba usor, astfel incat administrarea lui sa fie necesara numai o data pe zi.
Dozele de Envarsus se calculeaza pe baza greutatii corporale a pacientului. In tratamentul pentru prevenirea rejetului, la pacientii care au fost supusi unui transplant renal, dozele zilnice trebuie initiate la 0,17 mg per kilogram de greutate corporala, iar la pacientii care au fost supusi unui transplant hepatic, dozele zilnice trebuie initiate intre 0,11 si 0,13 mg per kilogram de greutate corporala. Aceste doze initiale pot fi incercate si in tratamentul rejetului. Medicii trebuie sa monitorizeze concentratiile de tacrolimus din sange pentru a verifica daca se mentin intre anumite limite. Dozele pentru efectuarea tratamentului se ajusteaza pe baza concentratiilor de medicament din sange si pe baza raspunsului pacientilor. La pacientii cu insuficienta hepatica, e posibil sa fie necesare doze mai mici. Este posibil ca pacientii de rasa neagra sa necesite doze mai mari fata de pacientii de rasa alba.
Deoarece tacrolimusul din Envarsus se absoarbe in organism in mod diferit fata de alte medicamente care contin tacrolimus, atunci cand pacientii care primesc deja tratament cu oricare alta forma farmaceutica a tacrolimusului sunt trecuti pe tratamentul cu Envarsus, trebuie sa li se administreze o doza de Envarsus cu 30% mai mica decat doza lor curenta.
Envarsus trebuie administrat o data pe zi, cu apa, pe stomacul gol. In mod frecvent, Envarsus se administreaza in asociere cu alte medicamente imunosupresoare in urma transplantului. Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.

Cum actioneaza Envarsus?
Tacrolimusul, substanta activa din Envarsus, este un medicament imunosupresor. Tacrolimusul reduce activitatea anumitor celule ale sistemului imunitar, denumite celule T, care sunt responsabile in principal pentru atacarea organului transplantat (rejet de organ).

Ce beneficii a prezentat Envarsus pe parcursul studiilor?
Intrucat Envarsus este similar cu medicamentul de referinta Advagraf, solicitantul a furnizat date comparative referitoare la Advagraf.
In plus, din cauza diferentelor dintre Envarsus si Advagraf cu privire la formele farmaceutice/dozaj, au fost furnizate, de asemenea, studii clinice efectuate la pacienti. Aceste studii au comparat Envarsus cu Advagraf, un medicament bine stabilit, utilizat pe scara larga, care contine tacrolimus si care elibereaza tacrolimusul mai repede.
In doua studii principale la pacienti cu transplant renal, s-a demonstrat ca Envarsus este cel putin la fel de eficace ca Prograf. In ambele studii, principalul indicator al eficacitatii a fost numarul de pacienti care nu au raspuns la tratament dupa 12 luni (deces, insuficienta sau respingerea organului transplantat, ori pierderea pacientilor din studiul de urmarire).

Primul studiu a cuprins 326 de pacienti care fusesera supusi unui transplant renal si erau tratati cu Prograf si alte imunosupresoare pentru prevenirea rejetului. Pacientii au fost trecuti pe tratamentul cu Envarsus administrat zilnic, sau au continuat tratamentul cu Prograf administrat de doua ori pe zi.
Ratele de esec au fost de 2,5 % in ambele grupuri (4 din 162 de pacienti tratati cu Envarsus si 4 din 162 de pacienti tratati cu Prograf). Al doilea studiu a comparat Envarsus cu Prograf in cadrul tratamentului standard efectuat la 543 de pacienti cu transplant renal recent. Esecul tratamentului a aparut la 18,3 % din pacientii tratati cu Envarsus (49 din 268) si la 19,6 % din pacientii carora li s-a administrat Prograft (54 din 275).
De asemenea, compania a furnizat studii in care au fost investigate concentratiile de tacrolimus din organism dupa administrarea Envarsus, care au demonstrat ca medicamentul produce concentratii de tacrolimus a caror eficacitate a fost demonstrata anterior in tratamentul si prevenirea rejetului si a raportat rezultatele obtinute prin investigarea unui numar de 29 de pacienti carora li s-a administrat Envarsus imediat dupa un transplant hepatic, la niciunul din ei neaparand rejet de organ transplantat in timpul celor 360 de zile dupa transplant.

Care sunt riscurile asociate cu Envarsus?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Envarsus (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt tremor (tremuraturi), dureri de cap, greata, diaree, tulburari renale, hiperglicemie (concentratii mari de glucoza in sange), diabet, hiperpotasemie (concentratii mari de potasiu in sange), hipertensiune (tensiune arteriala mare) si insomnie (tulburari de somn). De asemenea, pacientii pot prezenta rezultate anormale ale testelor functiei hepatice. Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Envarsus, consultati prospectul.
Envarsus este contraindicat la pacientii hipersensibili (alergici) la tacrolimus sau la oricare dintre celelalte ingrediente, precum si la pacientii alergici la substante numite macrolide (care includ antibioticele, cum este eritromicina).

De ce a fost aprobat Envarsus?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca s-a demonstrat ca dozele aprobate de Envarsus prezinta o calitate, siguranta si eficacitate comparabila cu cea a Advagraf si a Prograf. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca in cazul altor forme autorizate ale tacrolimusului, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Envarsus.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Envarsus?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Envarsus sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Envarsus, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
In plus, compania care comercializeaza Envarsus va furniza materiale educationale personalului medical care se preconizeaza ca va prescrie sau va elibera Envarsus, reamintindu-i de utilizarile si dozele autorizate ale medicamentului si de necesitatea luarii masurilor de precautie in cazul in care pacientii sunt trecuti de la o forma farmaceutica diferita de tacrolimus la alta.
Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Alte informatii despre Envarsus
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Envarsus, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 18 iulie 2014.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 07-2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

DR MAXWELL
Doriți să cumpărați un rinichi, organe corporale sau doriți să vă ...
Sunt cu transplant renal și vreau să știu dacă Polygemma 14 interacționează cu medicamentația pe care o iau?
Vreau să știu dacă Polygemma14 interacționează cu tratamentul pe care îl i ...
Candida in sange
Buna ziua!am o candizoza vaginala care tot reapare.este posibil sa am aceasta infectie in sange deoa ...
↳ Buna ziua! Durerile articulare si oboseala pot fi semne ale unei noi infectii cu streptococul beta-hemolitic. Acesta afecteaza articulatiile si peri ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Se poate lua Mononucleoza?
Am "prins" si eu din pacate mononucleoza. Virusul Epstein Bar am inteles ca se transmite prin sarut ...
↳ Buna ziua! Virusul Epstein-Barr este foarte contagios iar persoanele afectate raman purtatori ai virusului pentru restul vietii, fara ca acesta sa r ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Transplant renal hepatita cronica B
Bună ziua o mare rugăminte am transplant renal din 2006 printr altele am și hepatita ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa tacrolimus?
Alte medicamnete care au tacrolimus:
- Dailiport 1 mg
- Tacforius
- Tracsus 1 mg capsule
- Tacrolimus Sandoz 1 mg capsule
- Tacni 1 mg capsule
- Prograf 5 mg capsule

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...