Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Zoledronic Acid Accord

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Zoledronic Acid Accord

Prospect - Zoledronic Acid Accord


NU comercializăm Zoledronic Acid Accord!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Zoledronic Acid Accord    DCI: acid zoledronic


  Produs complementar recomandat


36.85lei
Vezi detalii

Zoledronic Acid Accord este un medicament care contine substanta activa acid zoledronic. Se utilizeaza
pentru a preveni complicatiile osoase la adultii cu cancer avansat care afecteaza oasele.
Ce este Zoledronic Acid Accord si pentru ce se utilizeaza?
Zoledronic Acid Accord este un medicament care contine substanta activa acid zoledronic. Se utilizeaza pentru a preveni complicatiile osoase la adultii cu cancer avansat care afecteaza oasele. Aceste complicatii includ fracturi (rupturi ale oaselor), compresie spinala (cand maduva spinarii este comprimata de os), afectiuni ale oaselor care necesita radioterapie (tratament cu radiatii) sau interventie chirurgicala si hipercalcemie (niveluri ridicate de calciu in sange). Zoledronic Acid Accord poate fi, de asemenea, utilizat in tratamentul hipercalcemiei induse de tumori.
Zoledronic Acid Accord este un „medicament generic”. Aceasta inseamna ca Zoledronic Acid Accord este similar cu un „medicament de referinta” deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit Zometa.

Cum se utilizeaza Zoledronic Acid Accord?
Zoledronic Acid Accord se poate obtine numai pe baza de reteta si trebuie prescris si administrat numai de un medic cu experienta in utilizarea acestui tip de medicament cu administrare in vena. Este disponibil sub forma de concentrat (4mg/5ml) din care se prepara o solutie perfuzabila (picurare in vena).
Doza obisnuita de Zoledronic Acid Accord este de o perfuzie de 4 mg timp de cel putin 15 minute Cand se utilizeaza pentru prevenirea complicatiilor osoase, perfuzia poate fi repetata o data la trei pana la patru saptamani, iar pacientii trebuie sa ia, de asemenea, suplimente de calciu si de vitamina D. La pacientii cu metastaze osoase (cand cancerul s-a raspandit la nivelul oaselor) care au afectiuni renale usoare pana la moderate, se recomanda o doza mai mica. Nu se recomanda administrarea sa la pacientii cu afectiuni renale severe.

Cum actioneaza Zoledronic Acid Accord?
Substanta activa din Zoledronic Acid Accord, acidul zoledronic, este un bifosfonat. Aceasta inhiba actiunea osteoclastelor, celulele din organism implicate in descompunerea tesutului osos. Astfel, pierderea de masa osoasa este mai mica. Reducerea pierderii de masa osoasa ajuta la diminuarea riscului de rupere a oaselor, ceea ce permite prevenirea fracturilor la pacientii cu cancer cu metastaze osoase.
Pacientii cu tumori pot prezenta niveluri sanguine ridicate de calciu, eliberat din oase. Prevenind distrugerea oaselor, Zoledronic Acid Accord ajuta si la reducerea cantitatii de calciu eliberat in sange.

Cum a fost studiat Zoledronic Acid Accord?
Compania a prezentat date din literatura de specialitate publicata cu privire la acidul zoledronic. Nu au fost necesare studii suplimentare, deoarece Zoledronic Acid Accord este un medicament generic administrat prin perfuzie si contine aceeasi substanta activa ca medicamentul de referinta, Zometa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Zoledronic Acid Accord?
Intrucat Zoledronic Acid Accord este un medicament administrat prin perfuzie si contine aceeasi substanta activa ca medicamentele de referinta, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentelor de referinta.

De ce a fost aprobat Zoledronic Acid Accord?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Zoledronic Acid Accord are o calitate comparabila si este comparabil cu Zometa. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca in cazul Zometa, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat aprobarea utilizarii Zoledronic Acid Accord in UE.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Zoledronic Acid Accord?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Zoledronic Acid Accord sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Zoledronic Acid Accord au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.

Alte informatii despre Zoledronic Acid Accord
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Zoledronic Acid Accord, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 16 ianuarie 2014.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 01-2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cat timp se ia trat. pt. cancer, cele 3 detox asociate: Osteo . Dia si On-co ?
Cat timp se ia trat. pt. cancer , in asocierea celor 3: Osteo, Dia si Onco detox??? ...
Poate colora pelvi blu urina in rosu?
In urma unui cancer de col am vezica iradiata hemoragica fac tratament cu cististat și pelviblu ...
↳ Buna ziua! PelviBleu contine extract de tomate, ceea ce poate determina o nuanta rosiatica a urinei. Data fiind situatia dumneavoastra, efectuati un ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hpv
Buna ziua am si eu o problema de ceva timp de vreo 6 luni ma doare in zona vaginului gen intre la ...
↳ Buna ziua! In primul rand nu aveti simptome specifice de HPV, pentru diagnosticare acestuia este necesar un test Babes-Papanicolau care arata daca ex ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
cancer la vezica urinara
Ce variante de tratament am? ...
↳ Buna ziua! IN primula randa adaptati-va alimentatia, va poate ajuta o carte intitulata Alimentatia Anticancer. Sucul de legume Breuss este indicat in ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Carcinom ductal invaziv - rog tratament
Sufar de carcinom ductal invaziv- cancer mamar- pozitiv pentru receptori estrogenici si c-erbB2. N ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati cate o capsula de Indole - 3 - Supreme, un produs special formulat pentru afectiunile dependente de estrogeni. Puteti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Zeolit si letrozol
Buna ziua, Mama mea 56 ani cu metastaza osoasa de scalp dupa 7 ani, ia letrozol acum. Poate adminis ...
↳ Buna ziua! Daca mentineti un interval de minim 4 ore intre administrari, se poate face asocierea. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandateOferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Mancarimi dupa aplicare crema Silaut
Mancarimi dupa aplicare crema Silaut

De vreo 2 utilizari, am mancarimi foarte mari de la crema Silaut. Doct ... Buna ziua! Probabil aveti o intoleranta la componentele cremei, sau a ...
Sfatul farmcistului Sensibilitate penis
Sensibilitate penis

Bună ziua. In urma cu 2 luni am suferit o operatie de circumcizie. In ... Buna ziua! In mod normal acest fenoment dispare in 6 saptamani, dar i ...Sfatul farmcistului Vermigal și Luivac
Vermigal și Luivac

Bună dimineața. I-am făcut copilului(5 ani) analize,ďż˝n urma căr ... Buna ziua! Este indicat sa terminati tratamentul cu Vermigal, sa aste ...