Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Plegridy solutie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Plegridy solutie injectabila

Prospect - Plegridy solutie injectabila


NU comercializăm Plegridy solutie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Plegridy solutie injectabila    DCI: peginterferon beta-1a


  Produs complementar recomandat
Plegridy se utilizeaza pentru tratamentul sclerozei multiple, o afectiune in care inflamatia distruge stratul protector din jurul
nervilor.
Ce este Plegridy si pentru ce se utilizeaza?
Plegridy este un medicament care contine substanta activa peginterferon beta-1a. Acesta se utilizeaza pentru tratamentul sclerozei multiple, o afectiune in care inflamatia distruge stratul protector din jurul nervilor. Plegridy se utilizeaza in mod specific la adultii cu un tip de scleroza multipla cunoscut sub numele de scleroza multipla recurent-remisiva, in care pacientul are puseuri ale simptomelor (recurente) urmate de perioade de remitere (remisii).

Cum se utilizeaza Plegridy?
Plegridy se poate obtine numai pe baza de reteta, iar tratamentul trebuie inceput sub supravegherea unui medic cu experienta in tratamentul sclerozei multiple.
Plegridy este disponibil sub forma de solutie injectabila in stilouri injectoare preumplute sau in seringi preumplute care contin 63, 94 sau 125 micrograme de peginterferon beta-1a. Tratamentul trebuie inceput cu o doza de 63 micrograme, urmata de o doza de 94 micrograme dupa doua saptamani, iar apoi de doze de 125 micrograme la fiecare doua saptamani.
Plegridy se administreaza prin injectie subcutanata in abdomen, brat sau coapsa. Pacientii isi pot injecta singuri Plegridy, cu conditia sa fi fost instruiti in prealabil. Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.

Cum actioneaza Plegridy?
In scleroza multipla, sistemul imunitar al organismului functioneaza defectuos si ataca parti ale sistemului nervos central (creierul si maduva spinarii), producand inflamatii care deterioreaza invelisul nervilor. Modul in care actioneaza Plegridy in scleroza multipla nu este inca pe deplin cunoscut, insa substanta activa din medicament, peginterferonul beta 1-a, pare sa regleze sistemul imunitar (modul natural de aparare al organismului) si sa previna recurentele de scleroza multipla.
Interferonul beta 1-a este forma unei proteine produse pe cale naturala de organism. Interferonul din Plegridy este produs printr-o metoda cunoscuta sub numele de „tehnologia ADN-ului recombinant”: aceasta inseamna ca este obtinut din celule care au primit o gena (ADN), care le face capabile sa produca interferonul uman. Acest interferon este apoi „pegilat” (legat de o substanta chimica numita polietilenglicol). Aceasta scade rata de eliminare a substantei din organism si permite administrarea mai rara a medicamentului.

Ce beneficii a prezentat Plegridy pe parcursul studiilor?
Intr-un studiu principal, care a durat doi ani si a implicat 1 516 pacienti, s-a dovedit ca Plegridy reduce rata recurentelor la pacientii cu scleroza multipla recurent-remisiva. In cursul primului an, pacientilor li s-a administrat, la fiecare doua sau patru saptamani, Plegridy sau placebo (un preparat inactiv); in cursul celui de-al doilea an, tuturor pacientilor li s-a administrat Plegridy la fiecare doua sau patru saptamani. Principalul indicator al eficacitatii a fost numarul de recurente prezentate de pacienti in decurs de un an, insa studiul a urmarit si alti indicatori, inclusiv cat de rapid a progresat dizabilitatea pacientilor.
In cursul primului an, pacientii tratati cu Plegridy la fiecare doua sau patru saptamani au prezentat, in medie, mai putine recurente decat pacientii tratati cu placebo: 0,26 si 0,29 recurente fata de 0,40. Evolutia dizabilitatii s-a redus la pacientii carora li s-a administrat Plegridy la fiecare doua saptamani, insa acest lucru a fost mai putin evident la cei carora li s-a administrat medicamentul la fiecare patru saptamani. Plegridy a continuat sa aduca beneficii in al doilea an de tratament.

Acest studiu a fost extins pentru inca doi ani pentru a investiga siguranta si eficacitatea Plegridy pe termen lung, iar datele disponibile din faza de extensie la momentul aprobarii au fost in concordanta cu rezultatele studiului principal.

Care sunt riscurile asociate cu Plegridy?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Plegridy (care pot afecta mai mult de 1 persoana din 10) sunt dureri de cap, mialgie (dureri musculare), artralgie (dureri articulare), simptome asemanatoare gripei, pirexie (febra), frisoane, astenie (slabiciune) si eritem (inrosirea pielii), durere sau prurit (mancarimi) la locul injectarii.
Tratamentul cu Plegridy nu trebuie inceput in timpul sarcinii. Plegridy este contraindicat la pacientii care prezinta depresie severa sau care au ganduri de sinucidere.
Pentru lista completa a efectelor secundare si a restrictiilor asociate cu Plegridy, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Plegridy?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a concluzionat ca beneficiile Plegridy sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a considerat ca Plegridy administrat la fiecare doua saptamani s-a dovedit a produce o reducere de aproximativ 30 % a numarului de recurente la pacientii cu scleroza multipla recurent-remisiva, in comparatie cu placebo, ceea ce este comparabil cu efectul altor medicamente pentru scleroza multipla care contin interferon beta non-pegilat si se considera a fi relevant din punct de vedere clinic.

De asemenea, CHMP a considerat Plegridy ca avand beneficii mai mari pentru pacienti atunci cand este administrat la fiecare doua saptamani, in comparatie cu injectiile mai rare testate in studiu. Cand Plegridy a fost administrat la fiecare patru saptamani, efectul sau benefic a fost mai redus si nu a putut fi identificat un grup de pacienti la care aceasta dozare mai rara sa fie considerata adecvata.
In ceea ce priveste profilul de siguranta, evenimentele adverse cele mai frecvente observate in cursul tratamentului cu Plegridy sunt considerate controlabile si, in general, comparabile cu cele observate la produsele cu interferon non-pegilat.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Plegridy?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Plegridy sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Plegridy, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Alte informatii despre Plegridy
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Plegridy, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 18 iulie 2014.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 07-2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

RMN
Concluzii: Multiple leziuni milimetrice proiectate preferential subcortical frontal si parie-tal bi ...
Erectia
Am 62 ani. Sufar de scleroza multipla secundar progresiva de aprox. 7 ani. De aprox 6 luni am proble ...
HRI Vitalion
Dizolva depunerile de colesterolrol de pe vasele de singe? ...
↳ Buna ziua! Da, produsul este indicat in caz de ateroscleroza deoarece dizolva depunerile de pe peretii vasculari, imbunatatind astfel circulatia. Ret ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
DESPRE CITONAT
Buna ziua, doresc sa urmez o cura de citonat, in urma unui diagnostic de neo col tratat cu chimi+rad ...
↳ Buna ziua! Intrucat controalele arata o evolutie favorabila, va recomand sa luati Citonat cate 2 comprimate de 4 ori pe zi, cu 20 de minute inaintea ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Am ateroscleroza
Cum sa comand asa pastile ...
Tratament pentru scleroza multipla si discopatie lombara
Ce tratament imi puteti recomanda pentru scleroza multipla si discopatie lombara. Multumesc. ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...